Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Het Israël van God

Titel : Het Israël van God
Auteur(s) : Ouweneel, Willem J.
EAN : 9789059991385
Uitgever : Gideon Academic
Prijs : € 49,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Het Israël van God

ontwerp van een Israëltheologie

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

In een supplement op zijn twaalfdelige Evangelisch-Dogmatische Reeks geeft dr. Willem J. Ouweneel zijn ontwerp van een 'Israëltheologie', dat is een christelijke leer aangaande Israël. Hij bespreekt daarbij de oorsprong, de plaats, de unieke betekenis, het karakter, het doel en de bijzondere toekomst van het volk Israël, zoals die geleerd worden in het Oude én het NieuweTestament.

De kerk heeft Gods plan met het volk Israël in de loop der eeuwen vaak niet begrepen. Met name de (nog altijd) wijdverbreide vervangingsleer ('De christelijke kerk heeft als volk van God op aarde de facto de plaats van Israël ingenomen') heeft Israël naar de kantlijn van de christelijke theologie geschoven. Juist deze misvatting wordt in dit boek op heldere wijze weerlegd.

Daarnaast bespreekt Ouweneel de relatie tussen Jezus en de Joden, de plaats van Israël in het Nieuwe Testament, de relatie tussen Kerk en Israël, het lijden van Israël, het huidige Israël en de Palestijnen, de verschillende visies op Israël in de eindtijd en het komende Messiaanse rijk. Heeft Israël afgedaan als volk van God of is er een huidig en toekomstig plan van God, niet slechts met individuele Joden, maar met Israël als volk, in zijn eigen land?

Dr. Willem J. Ouweneel is emeritus hoogleraar filosofie en systematische theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit (Leuven/Heverlee) en is oud-docent van de Evangelische Theologische Academie (Zwijndrecht) en de Evangelische Hogeschool (Amersfoort).

Productspecificaties
EAN : 9789059991385
Auteur(s) : Ouweneel, Willem J.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Gideon Academic
Verschenen : Februari 2019
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 768
Afmetingen : 247 x 171 x 45 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht