Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De kerk heeft de toekomst

Titel : De kerk heeft de toekomst
Auteur(s) : Bouter, Eric
EAN : 9789059991644
Uitgever : 7000379
Prijs : € 14,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De kerk heeft de toekomst
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

De kerk heeft de toekomst is een boeiend boek van Eric Bouter, ingenieur en theoloog over de weerbaarheid van de kerk met het oog op haar relevantie voor de wereld van nu.

Al tweeduizend jaar kleurt de Kerk de wereldgeschiedenis. De ene periode meer op de voorgrond en in een volgend tijdperk meer op de achtergrond. Als zij op de voorgrond stond, kwamen de tekortkomingen van de Kerk duidelijk aan het licht. Als je lid bent van een kerkelijke gemeente weet je je verbonden met mensen van 'alle plaatsen en alle eeuwen', die iets hebben met God en zijn Zoon Jezus Christus. Wereldwijd hebben vele mensen met jou het Leven in de Kerk gevonden.

Maar wat is de Kerk? Is het een plek waar je naartoe gaat? Is zij een vereniging van mensen met eenzelfde geloofsovertuiging? Of is de Kerk meer dan dat, en misschien wel een werk van God? En, heeft de Kerk eigenlijk nog toekomst, nu steeds vaker de kerkdeuren in onze woonomgeving gesloten blijven? In 1 Korinthe 12:13 staat: 'Wij allen immers zijn door één Geest tot één lichaam gedoopt.' Wat hebben deze woorden van kerkplanter Paulus ons te zeggen in deze tijd van kerkelijke versnippering?

Voor iedereen die zich betrokken weet bij de Kerk als Lichaam van Christus geeft dit boek van dr. Eric Bouter genoeg stof tot nadenken. Hier en daar zal het misschien schuren. Maar wrijving brengt glans.

Eric Bouter (Zwijndrecht 1964) is ingenieur en theoloog. Als predikant diende hij de Hervormde gemeente Oud-Loosdrecht en is thans verbonden aan de Hervormde gemeente Amerongen-Overberg. Dit boek is de handelseditie van zijn dissertatie die hij in 2016 aan de VU verdedigde.

Productspecificaties
EAN : 9789059991644
Auteur(s) : Bouter, Eric
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : 7000379
Verschenen : Februari 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 160
Afmetingen : 216 x 142 x 16 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht