Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Beknopt commentaar NT deel 2

Titel : Beknopt commentaar NT deel 2
Auteur(s) : Ouweneel, Willem
EAN : 9789059991859
Uitgever : Gideon, Stichting Uitgeverij
Prijs : € 29,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Beknopt commentaar NT deel 2

De geschriften van Johannes, Jakobus, 1 en 2 Petrus en Judas

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Deel 2 in de serie beknopt Commentaar op het Nieuwe Testament door dr. Willem Ouweneel. Een serie die compacte toelichting geeft op de Bijbelboeken uit het NT en aansluit bij de Telosbijbel.

Sinds jaar en dag is het voor de uitgevers van Uitgeverij Gideon een grote wens om een fundamentele bijdrage te leveren aan het verwoorden van een evangelische theologie. Een eerste aanzet daartoe was de oprichting van ons label Gideon Academic. Met het Beknopt Commentaar op het Nieuwe Testament zien we opnieuw een deel van onze wens in vervulling gaan. Prof. dr. Willem J. Ouweneel is de auteur.

Zijn beknopte commentaar zal bestaan uit vier delen.Het grote voordeel van een beknopt commentaar is dat de lezer automatisch gericht wordt op de grote lijnen in de Bijbelboeken, en in het Nieuwe Testament als geheel. Wil men meer op detailniveau naar de tekst kijken, dan doet de lezer er goed aan andere commentaren te raadplegen. Daarvoor worden in dit boek een aantal suggesties gedaan.

Dit commentaar is gebaseerd op de Telos vertaling, maar uiteraard is dit boek evengoed te gebruiken naast andere Bijbelvertalingen.In zijn Beknopt Commentaar volgt de auteur een helder patroon: eerst wordt, zo nodig, een schematische indeling van het Bijbelboek gegeven, vervolgens wordt de uitleg gegeven in een eenvoudige, sterk puntsgewijze vorm. Deze aanpak biedt de lezer ook de prettige optie om het commentaar achter elkaar te lezen, als een uitgebreide parafrase van het betreffende Bijbelboek.

Dit tweede deel van de reeks handelt over de geschriften van Johannes (evangelie, brieven, Openbaring), Jakobus, Petrus en Judas.

De volledige indeling van de reeks Beknopt Commentaar Nieuwe Testament is als volgt:

Deel 1 - De brieven van Paulus (reeds verschenen najaar 2020)
Deel 2 - De geschriften van Johannes, Jakobus, Petrus en Judas (april 2021)
Deel 3 - Lukas en Handelingen (najaar 2021)
Deel 4 - Mattheüs, Markus en Hebreeën (voorjaar 2022)

U kunt de delen van het Beknopte Commentaar op het Nieuwe Testament van Dr. W. Ouweneel eenvoudig bestellen via de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Productspecificaties
EAN : 9789059991859
Auteur(s) : Ouweneel, Willem
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbelwetenschappen
Uitgever : Gideon, Stichting Uitgeverij
Verschenen : April 2021
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 312
Afmetingen : 215 x 141 x 24 mm
Gewicht : 809 gram
Velden met een * zijn verplicht