Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Vele talen een Geest

Titel : Vele talen een Geest
Auteur(s) : Toren, B. van den
EAN : 9789075569537
Uitgever :
Prijs : € 6,90
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Vele talen een Geest
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

In het licht van de grote verscheidenheid in de wereldwijde christelijke charismatische bewegingen wordt de vraag gesteld of we daarin nog wel het werk van dezelfde Heilige Geest van de ene God van Israël kunnen herkennen.
Deze vraag wordt beantwoord in het licht van twee voor de charismatische beweging paradigmatische Bijbelgedeelten: het talenwonder op het eerste Pinksterfeest (Handelingen 2) en het beeld van het ene lichaam van Christus met de vele leden (1 Korintiërs 12). Dit zegt Benno van den Toren in zijn oratie 'Vele talen één Geest: Eenheid en verscheidenheid in het vernieuwende werk door de Geest van Christus'.

Zo zien we zowel binnen de plaatselijke christelijke gemeente als wereldwijd een grote variatie in het werk van de Geest die hoort bij de eigenheid van de derde persoon van de drie-enige God: hier is God de mens het meest nabij en werkt het het meest intiem verbonden met de mens in zijn culturele en persoonlijke eigenheid.

In het tweede gedeelte zijn de rede legt Van den Toren het accent op de eenheid die gelegen is in het feit dat deze grote variatie van geestesgaven en -uitingen in Jezus Christus haar oorsprong, norm en doel heeft. Zo wil hij de eigenheid en het onderscheid van het werk van God de Zoon en God de Geest zoeken te begrijpen. Als twee snoeren in een dubbele helix zijn ze met elkaar vervlochten, niet van elkaar los te maken, maar ook niet tot één van beiden te reduceren.

Productspecificaties
EAN : 9789075569537
Artiest(en) : Toren, B. van den
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Verschenen : September 2010
Uitvoering : Nietjes
Conditie : Nieuw
Pagina's : 48
Velden met een * zijn verplicht