Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Screen kids

Titel : Screen kids
Auteur(s) : Chapman, Gary
EAN : 9789083121932
Uitgever : Unravel Publishers
Prijs : € 19,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Screen kids

5 sociale skills die ieder kind nodig heeft in een wereld vol beeldschermen

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Screen kids is een boek geschreven door Gary Chapman en Arlene Pellicane en gaat over hoe je op een verantwoorde wijze kinderen kan helpen om te gaan met een digitale wereld. Ontdek manieren waarop kinderen gaan merken dat er nog andere dingen in het leven zijn.

Onze kinderen groeien op in een digitale wereld. Ze besteden meer tijd achter beeldschermen en minder tijd aan het lezen van boeken, buitenspelen of activiteiten met het gezin.

Hoewel technologie veel voordelen heeft, heeft het ook flinke nadelen. Misschien groeide jij zelf op zonder veel schermtijd, of in ieder geval weet je nog hoe het was: inbellen met veel gepiep en gekraak op je telefoonlijn en daarmee de lijn urenlang bezet houden en als je pech had veel teveel data verbruiken, spelletjes op floppy's, je eerste Nokia-telefoon, sms'en met zo min mogelijk spaties en woorden ingekort tot (bijna) onleesbare codes, MSN'en en je eigen MySpace-pagina. Maar onze kinderen begrijpen al niet meer waar we het over hebben, sterker nog, zij weten niet beter dan opgroeien met alle digitale mogelijkheden en moderne gadgets die de wereld ons te bieden heeft. Dat is fantastisch, maar ook uitdagend. Als het als ouder al een uitdaging is om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends (om toch een beetje te weten wat je kind bezig houdt), dan is het een nog grotere uitdaging om te weten hoe je als ouders in de opvoeding moet navigeren in die razendsnelle wereld. Een beetje inzicht in de effecten van ons digitale gedrag, richtlijnen over wat gezond is en wat niet en hoe je je kind online veilig zijn weg leert te vinden is dus eigenlijk onmisbaar!

In Screen Kids geven Gary Chapman en Arlene Pellicane je de tools die je nodig hebt om technologie op een gezonde manier te gebruiken en je kids te leren er op een goede manier mee om te gaan. En gelukkig is het nooit te laat om positieve veranderingen aan te brengen.

Door middel van verhalen, wetenschap en verfrissende inzichten zul je ontdekken hoe je terrein terug kunt winnen in je huis als het gaat om een te grote afhankelijkheid van schermen. Bovendien leer je over 5 sociale skills die elk kind nodig heeft: vriendschap, dankbaarheid, zelfbeheersing, sorry zeggen en aandacht hebben.

• Bescherm en voed het groeiende brein van je kind
• Stel eenvoudige grenzen die een enorm verschil maken
• Herken de waarschuwingssignalen van teveel gamen
• Breng een kind groot dat zijn succes niet zal afmeten aan social media
• Leer je kind om online veilig te zijn

Deze onlangs herziene editie bevat de nieuwste, interactieve onderzoeken, want net zoals de digitale ontwikkelingen ontzettend snel gaan, zo ook soms de problemen die daarmee gepaard gaan. We hoeven geen kluizenaars te worden, maar we moeten onze kinderen wél toerusten om een gezonde relatie met schermen te hebben, en… een nóg gezondere relatie met anderen!

Gary Chapman is relatietherapeut en voorganger in een christelijke gemeente. Hij schreef ruim vijfentwintig boeken over het huwelijk, gezonde relaties en christelijke opvoeding en spreekt regelmatig over de vijf liefdestalen op conferenties en in de media.

Arlene Pellicane is auteur en spreker, getrouwd, vier kinderen en zeer geïnteresseerd in wat anderen beweegt.

Productspecificaties
EAN : 9789083121932
Auteur(s) : Chapman, Gary
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Categorie : Nieuwe Bijbelvertaling 2021- NBV21
Uitgever : Unravel Publishers
Jaar van uitgave : 2021
Verschenen : Augustus 2021
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 224
Afmetingen : 216 x 140 x 15 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht