Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Ekklesia de kerk komt thuis

Titel : Ekklesia de kerk komt thuis
Auteur(s) : Walsem, Piet van
EAN : 9789083307404
Uitgever : Great Life Publishing
Prijs : € 17,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Ekklesia de kerk komt thuis

De kerk komt thuis

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het boek "Ekklesia, de Kerk komt thuis" is geschreven door Piet van Walsem, betrokken bij de Red Chair Movement en coach van groepen gelovigen waar familie-zijn centraal staat.

Terwijl de wereld van de ene crisis in de andere rolt en kerken worstelen met hun identiteit, rijst de vraag: hoe kan het Koninkrijk van God in deze tijd doorbreken en de samenleving diepgaand beïnvloeden? Piet van Walsem ziet het antwoord in de Ekklesia: groepen gelovigen die samenkomen om God te ontmoeten en waar familie-zijn centraal staat. Groepen die in huis, op het werk of ergens anders, samen eten, bidden, leren, leven en die Jezus radicaal navolgen. Groepen die niet vastzitten aan een gebouw of organisatie, maar die de Geest volgen en werk maken van de nood van deze wereld. Groepen mensen die geroepen zijn voor een bepaald gebied, of het nou de directe leef- of werkomgeving is of een vakgebied, netwerk, stad, land of volk. Dat is de Ekklesia.

Vanuit rijke praktijkervaring met allerlei Ekklesia's in Oost-Europa, het Midden-Oosten en in Nederland, is dit boek niet minder dan een inspirerend handboek voor een nieuwe beweging van kerk-zijn. Piet van Walsem neemt je mee in het boeiende groeiproces dat hij samen met zijn vrouw Ina doorlopen heeft toen zij gingen ontdekken wat Ekklesia-zijn eigenlijk is en wat ervoor nodig is om als Ekklesia te functioneren. Dit is een boek van hoop. De praktijk wijst uit dat het kan!

In dit nieuwe boek brengt Piet ons terug naar de kern van kerk-zijn: het vormen van een Ekklesia, het kloppend hart van de kerk.
- Jan Pool, Spreker, schrijver, inspirator en mentor

Dit inspirerende boek bevat zoveel inzichten en ervaringen dat het de potentie heeft om de kerk in Nederland in beweging te brengen.
- Walfried Giltjes, voorganger van gemeente Shelter-Haarlem en auteur

Piet schreef dit prachtige boek voor de hongerige gelovige die ernaar verlangt dat velen thuis mogen komen bij de Vader.
- Bob en Gisela Houter, oprichters sociale onderneming Sixty Fruits

Wat een heerlijk boek om te lezen. Piet en Ina laten je op een kwetsbare manier zien hoe zij de Ekklesia ontdekt hebben.
- Salvo D'Agata, voorganger van gemeente Dynamis Arnhem en auteur.

Piet van Walsem (1956) werkte als docent aan een basisschool, toen God hem riep om zich samen met zijn gezin te gaan inzetten voor andere culturen. Hij heeft vanaf 1985 veel gereisd, aanvankelijk naar Oost Europa, naderhand naar landen in het Midden-Oosten, zoals Afghanistan. Piet heeft een passie voor het opleiden van jonge leiders en heeft aan de wieg gestaan van vele kerken en zendingsposten. Inmiddels heeft Piet de focus verlegd naar Nederland, waar hij jonge leiders coacht en een veelgevraagd spreker is.

Piet heeft een diepe passie om het Koninkrijk van God op aarde zichtbaar te maken. Speerpunt is de groei van de Ekklesia. Daarmee bedoelt Piet groepen gelovigen die als familie samenkomen om God te ontmoeten, die het Koninkrijk centraal stellen en die geroepen zijn voor een bepaald gebied, zoals de eigen leef- of werkomgeving of een vakgebied, netwerk, land of volk. Piet is tal van Ekklesia's gestart en samen met zijn vrouw Ina intensief betrokken bij het groeiproces van een aantal daarvan. Hij doet dat via de Red Chair Movement: een wereldwijde beweging die je activeert om je eigen Ekklesia te starten en te versterken. Piet en Ina hebben vier kinderen en twaalf kleinkinderen. Piet is de auteur van 'Ekklesia', 'Als het Koninkrijk van God komt' en 'ik ben'.

Productspecificaties
EAN : 9789083307404
Auteur(s) : Walsem, Piet van
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Great Life Publishing
Jaar van uitgave : 2023
Verschenen : Mei 2023
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 170
Afmetingen : 232 x 152 x 17 mm
Gewicht : 381 gram
Velden met een * zijn verplicht