Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De kleine kudde

Titel : De kleine kudde
Auteur(s) : OUWENEEL, W.J.
EAN : 9789085200291
Uitgever :
Prijs : € 24,90
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De kleine kudde
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Gedreven door een sterke geloofsovertuiging verzetten de Franse protestanten (hugenoten) zich in de zeventiende eeuw tot het uiterste tegen de koninklijke troepen.

Godsdienstvrijheid was de inzet van hun strijd. De hugenoten waren straatarme, ruige boeren met een sterke onaf hankelijkheidszin. Ze hadden niets dan hun leven te verliezen en vervielen daardoor soms gemakkelijk tot roekeloze rebellie. Tegelijkertijd waren het mensen met een wonderlijk intens en onwankelbaar geloof.

De auteur ontrukt met de serie 'De hugenoten van de Vivarais' een van de grote lijdensverhalen uit de kerkgeschiedenis aan de vergetelheid.

Het eerste deel, De kleine kudde, beschrijft de periode van 1682 tot 1696: de tijd van de Opstand in het ontoegankelijke bergland van de Vivarais (tegenwoordig: de Ardèche), de herroeping van het Edict van Nantes en de daaruit voortvloeiende vervolging.

De auteur wil het hugenotenleven niet romantiseren. De kleine kudde is een getuigenis van wat de Geest van God in mensen kan doen, dwars tegen alle verdrukking in.

Productspecificaties
EAN : 9789085200291
ISBN : 9085200296
Auteur(s) : OUWENEEL, W.J.
Taal : Nederlands
Verschenen : Mei 2005
Conditie : Nieuw
Pagina's : 429
Gewicht : 600 gram
Velden met een * zijn verplicht