Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Gereformeerden aan de Nieuwe Rijn

Titel : Gereformeerden aan de Nieuwe Rijn
Auteur(s) : Houtman, ir. M.
EAN : 9789087183035
Uitgever :
Prijs : € 37,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Gereformeerden aan de Nieuwe Rijn
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het kerkhistorisch boek: Gereformeerde aan de Nieuwe Rijn vormt de geschiedenis van de Gereformeerde Gemeente te Leiden – en wat eraan voorafging en is geschreven door ir. M. Houtman

Geslachten gaan, geslachten komen, maar de Heere zorgt voor de kerk. Ook in Leiden. Dat is de centrale boodschap van deze nieuwe uitgave. Dit boek geeft in grote lijnen de geschiedenis weer van de Gereformeerde Gemeente van Leiden, nu Leiderdorp.

De auteur schetst in het eerste deel van het boek de kerkgeschiedenis in Leiden vanaf de middeleeuwen tot de verlichting. Daarna beschrijft hij de Afscheiding in Leiden en het ontstaan van de Gereformeerde Gemeente onder het Kruis. Het derde deel geeft de ontwikkelingen sinds 1900 weer. Het verhaal wordt onderbroken met beschrijvingen van bijzondere momenten en personen. Het boek bevat circa 300 foto's.

De presentatie van het boek vindt plaats op DV 12 december om 19.30 uur in gebouw Irene, Hoofdstraat 82 te Leiderdorp, tegenover het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente. Spreker is M. Houtman.

Namen van bekende predikanten zijn aan de gemeente verbonden: ds. L.G.C. Ledeboer, ds. A. van den Oever, ds. P. Los, ds. G. van Reenen, ds. W.C. Lamain, ds. L. Rijksen, ds. R. Boogaard.

Ir. M. Houtman (1942) was ambtsdrager in de Gereformeerde Gemeente te Leiderdorp en burgemeester in verschillende plaatsen.

Productspecificaties
EAN : 9789087183035
Auteur(s) : Houtman, ir. M.
Taal : Nederlands
Verschenen : December 2019
Conditie : Nieuw
Pagina's : 416
Velden met een * zijn verplicht