Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Gezinsstilleven

Titel : Gezinsstilleven
Auteur(s) : Lagen, Gerjanne van
EAN : 9789087189389
Uitgever : Erdee Media Groep - Uitgeverij de Banier
Prijs : € 17,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Gezinsstilleven

Mijmeringen van een moeder

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

De verzamelde columns van Gerjanne van Lagen, in de bundel Gezinsstilleven, vormen opnieuw een herkenbaar en verrassend inkijkje in een gewoon gezin in hun omgeving.

Toen ik rond 23u opstond om de ontbijttafel alvast te dekken, overviel me een soort weemoed. Vanwege ... Ik weet niet. Vanwege het ritme van de dagen. Of vanwege die tafel. Ja, het was vanwege die tafel. Elke dag rond zit ik daar. Ik hoor de kinderen komen, en gaan,en ik zit daar. De tafel is ons nest, waar we samen zijn, de korte kwartiertjes van de dag waarop onze levens zich in een vouwen,als twee handen tot één vuist. 's Morgens die frisse koppies, de kinderen ruiken naar ongeschonden leven. Ze ruiken naar begin, want voor hen is er geen gisteren en vandaag is het begin. Ik zie de deukjes in de tafel, waar Fieke gisteren (wat nu vroeger is), met haar lepel in butste. In een gleuf van de tafel,zit een geel strijkkraaltje. Ik krijg het er niet uit, of nee, ik probeer het er niet uit te krijgen, omdat ik wil dat het blijft, dit is mijn gezinsstilleven, de deukjes, de strijkkraal, de woorden die over tafel rollen.

Deze tafel. Ons familiealbum, dat nog dagelijks aangevuld wordt. Het boek is nog niet dicht. Ik dek de ontbijttafel, doe het licht uit, en glimlach bedroefd.

Gerjanne van Lagen weet met weinig woorden alledaagse momenten uit het leven van een moeder vast te leggen. Haar mijmeringen over het moederschap, zoals in Buurtbarbeque bieden herkenning en inspiratie aan vele moeders. Deze bundel bevat een combinatie van eerder gepubliceerde en nieuwe columns. Net als bij haar eerste bundel, 'Geluksdag', maakte Mirjam Ordelman (oak & blush) prachtige, rustieke foto's bij de tekst.

Een bijzonder cadeau voor elke moeder. Ideaal bij Moederdag.

Gerjanne van Lagen is moeder van vijf kinderen en docent Nederlands. Zij schrijft graag over het leven, over het kleine en het grote, over gedachten en gebeurtenissen. Voor het blad Terdege schrijft ze blogs over haar gezin.

Productspecificaties
EAN : 9789087189389
Auteur(s) : Lagen, Gerjanne van
Taal : Nederlands
Onderwerp : Religieuze cadeauboekjes
Uitgever : Erdee Media Groep - Uitgeverij de Banier
Jaar van uitgave : 2023
Verschenen : April 2023
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 80
Afmetingen : 200 x 197 x 13 mm
Gewicht : 346 gram
Velden met een * zijn verplicht