Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Man van tanna

Titel : Man van tanna
Auteur(s) : Brand, Maarten
EAN : 9789087189662
Uitgever : Erdee Media Groep - Uitgeverij de Banier
Prijs : € 16,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Man van tanna

Hoe John Paton het Evangelie bracht aan kannibalen

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het zendingsboek Man van Tanna is geschreven door Maarten brand en vertelt het levensverhaal van Joh Paton, zendeling op een eiland in de stille Zuidzee .

1858: De Schotse John Paton voelt zich geroepen om het Evangelie te brengen aan de onbereikte volken, en vertrekt samen met zijn jonge vrouw naar Tanna, een eiland in de Stille Zuidzee.

De missie van John is zeker niet zonder gevaar, want de bewoners van het eiland zijn kannibalen, en verschillende voorgangers van John zijn eerder door inboorlingen omgebracht. Maar John laat zich hierdoor niet weerhouden. Hij vestigt zich op het eiland en laat met zijn rustige en vriendelijke houding zien dat hij geregeerd wordt door de Vredevorst, in plaats van door wraak en bijgeloof.

De eilandbewoners willen echter niet dat de blanke man hun manier van leven en gewoontes aantast. Ze werken John op allerlei manieren tegen en proberen hem zelfs van het leven te beroven. Maar het is alsof een onzichtbare Hand hem beschermt en bewaart.

Hoewel het leven van John op Tanna vele moeiten en dieptepunten kent, mag hij weten dat zijn aanwezigheid op het eiland niet tevergeefs is.

Het leven van John Paton is een indrukwekkend getuigenis van gehoorzaamheid en Godsvertrouwen. Het verrassende van deze verhalende biografie is dat de aanwezigheid van John op Tanna ook wordt beschreven vanuit het perspectief van een Tannese jongeman.

Productspecificaties
EAN : 9789087189662
Auteur(s) : Brand, Maarten
Taal : Nederlands
Onderwerp : Waargebeurde verhalen
Uitgever : Erdee Media Groep - Uitgeverij de Banier
Jaar van uitgave : 2023
Verschenen : April 2023
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 280
Afmetingen : 212 x 142 x 23 mm
Gewicht : 372 gram
Velden met een * zijn verplicht