Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Domweg gelukkig

Titel : Domweg gelukkig
Auteur(s) : Dekker, Willem Maarten
EAN : 9789088972751
Uitgever : Groen
Prijs : € 14,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Domweg gelukkig

Een theologische en filosofische verkenning over het streven naar geluk

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Domweg gelukkig is een theologische en filosofisch essay over het streven naar geluk door Willem Maarten Dekker. Het gaat over genieten en wat het werkelijk betekent.

INKIJKEXEMPLAAR Domweg gelukkig - Willem Maarten Dekker

Aristoteles zei al dat niets zo menselijk is als het streven naar geluk. In onze tijd betekent dat voor veel mensen: streven naar genot. En genieten kun je pas, denken we, als je eerst voldoende bezit hebt verzameld. Tegelijk merken we dat het niet meevalt gelukkig te zijn of te worden, ook niet als je alles hebt wat je hartje begeert. Misschien moeten we weer leren om juist het ongeluk te aanvaarden? Gaat het juist om de kunst van het ongelukkig zijn? Ook als christen kun je je afvragen: in hoeverre moet ik meedoen met dit streven naar persoonlijk geluk? Is dat inderdaad wat God ons wil geven, of gaat het veel meer om de zin van het bestaan, of troost in het bestaan, dan om geluk?

Uit de inleiding:
Dit boek over geluk verschijnt tijdens en hopelijk aan het einde van een tijd waarin we onverwacht te maken kregen met een pandemie die ons westerse, autonome en genotvolle leven danig in de war schopte. Veel mensen gingen zich óngelukkig voelen. Een boek over dit thema zou dan ook precies op het verkéérde moment kunnen komen, op het moment dat we ontdekken dat we het geluk helemaal niet in de hand hebben. Maar het zou ook kunnen dat dit boek precies op tijd komt. Want de coronatijd zet ons ook stil bij de vraag of wij ná de pandemie weer precies zo verder willen gaan als daarvoor – of niet. Het is juist nu de tijd om na te denken over de vraag wat echt geluk is, en of en hoe je dat bereiken kunt.

Willem Maarten Dekker is gemeentepredikant, theoloog en schrijver. Hij promoveerde in de systematische theologie en schreef verschillende boeken over het christelijk geloof. Bij uitgeverij Groen verscheen eerder Provocatie. Over de zin van God en geloof.

Productspecificaties
EAN : 9789088972751
Auteur(s) : Dekker, Willem Maarten
Taal : Nederlands
Onderwerp : Mens en maatschappij
Thema : Christelijk leven en gewoontes
Theologie
Geloofsopbouw
Met betrekking tot christenen en christelijke groepen
Uitgever : Groen
Verschenen : September 2021
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 120
Afmetingen : 208 x 138 x 13 mm
Gewicht : 198 gram
Velden met een * zijn verplicht