Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Een vreemde nieuwe wereld

Titel : Een vreemde nieuwe wereld
Auteur(s) : Trueman, Carl
EAN : 9789088973284
Uitgever : Groen
Prijs : € 20,-
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Een vreemde nieuwe wereld

Hoe ons denken over identiteit en seksualiteit veranderde

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het boek een Vreemde nieuwe wereld van Carl Trueman schetst de huidige tijd in Bijbels perspectief en met name rond het denken over ons "zelf". De identiteitspolitiek die snel aan invloed wint, schept verwarring over aspecten van persoonlijkheid en moraal die ooit vaststonden. Sinds de seksuele revolutie, het homohuwelijk en genderkwesties is het persoonlijke steeds meer gepolitiseerd.

In Een vreemde nieuwe wereld beschrijft Carl R. Trueman de historische, filosofische en technologische factoren die de huidige identiteitspolitiek bepalen. Hij geeft niet alleen een toegankelijke analyse van de invloed van technologie en pornografie, maar ook van de culturele ideologie van denkers sinds de Romantiek. Trueman biedt een broodnodig Bijbels perspectief op persoonlijkheid en gaat de confrontatie aan met onze tijd van 'expressief individualisme'. Hij laat zien hoe we ons kunnen bewegen in een cultuur die vaak vijandig staat tegenover christelijke overtuigingen. De bijbehorende uitvoerige studiegids nodigt uit tot bespreking en zal online worden aangeboden.

Carl R. Trueman (PhD, Universiteit van Aberdeen) is hoogleraar bijbel- en godsdienstwetenschappen aan het Grove City College. Hij is een gewaardeerde kerkhistoricus en fellow bij het Ethics and Public Policy Center en schreef boeken over John Owen, MaartenLuther en diverse culturele thema's.

Ideeën hebben gevolgen. Dit boek laat zien hoe de hedendaagse mens de maat van alle dingen werd en daardoor verantwoordelijk is voor de geestelijke en morele crisis van onze tijd.
- Prof. dr. Benno A. Zuiddam

Productspecificaties
EAN : 9789088973284
Auteur(s) : Trueman, Carl
Taal : Nederlands
Onderwerp : Mens en maatschappij
Uitgever : Groen
Verschenen : December 2022
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 216
Afmetingen : 219 x 148 x 21 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht