Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Tanach

Titel : Tanach
Auteur(s) :
EAN : 9789089121639
Uitgever : NBG
Prijs : € 65,-
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Tanach
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

De Tanach is de enige uitgave Hebreeuws/Nederlands met de Hebreeuwse tekst in de rechterkolom en de Nederlandse tekst in de linkerkolom van de pagina. De Nederlandse Tekst is die van de Nieuwe Bijbelvertaling

INKIJKEXEMPLAAR TANACH (PARALLEL HEBREEUWS - NEDERLANDS)

In de Hebreeuwse tekst krijgt de poezie een bijzonder accent door gebruik van een speciale typografie. De typografie van de band, met de drie lettertekens 'T', 'N' en 'Ch' staat voor de drie opgenomen onderdelen Tora, Neviiem en Ketoeviem. De Tanach bevat informatieve extra's, zoals een leesrooster voor de joodse feestdagen en voetnoten waar bijzonderheden zijn aangegeven.

Kenmerken:
Band - harde band
Uitvoering - witsnee
Kleur band - blauw
Binnenwerk - paralleleditie
Formaat - 14 x 21 cm

Dee uitgave wordt gebruikt voor studiedoeleinden en kan (gedeeltelijk) gebruikt worden als vervanging voor de Biblica Hebreica Stuttgartensia.

Deze uitgave van het Oude Testament in het Hebreeuws met parallel de tekst in het Nederlands is een uniek project in Nederland van het Nederlands Bijbelgenootschap en de Joodse stichting Sja'ar. In de Tanach vindt u rechts de Hebreeuwse tekst, links de Nederlandse tekst van De Nieuwe Bijbelvertaling.

De namen in de Nederlandse tekst zijn aangepast aan de Joodse connotatie. Registers met lezingen van de synagoge en achtergronden bij de aanpassingen in de Nederlandse tekst verduidelijken de uitgave. Een voor Joodse Nederlanders unieke uitgave die de oude versie uit de jaren twintig van de vorige eeuw overbodig maakt.
Een versie die ook voor vele Nederlanders een eye-opener kan zijn, onder meer omdat de Godsnaam consequent met 'EEUWIGE' is weergegeven.

Deze Tanach is een complete Paralleluitgave van de Tanach in het Hebreeuws / Nederlands in de volgorde van de Joodse canon.
In het Nederlandse taalgebied is slechts twee keer eerder een complete Bijbel verschenen met zowel de Hebreeuwse tekst als een Nederlandse vertaling, maar deze zijn verouderd of fragmentarisch opgezet. De huidige uitgave is de eerste Tanach met een consistente vertaling die in Nederland verschijnt. De Tanach heeft goedkeuring van het College van Rabbijnen van het Verbond van de Liberaal-Religieuze Joden in Nederland.

Productspecificaties
EAN : 9789089121639
Taal : Nederlands
Onderwerp : Jodendom
Uitgever : NBG
Verschenen : Oktober 2018
Druk : 4
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 216 x 150 x 43 mm
Gewicht : 103 gram
Velden met een * zijn verplicht