Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Studiebijbel NBV

Titel : Studiebijbel NBV
Auteur(s) : div. auteurs
EAN : 9789089121912
Uitgever : Jongbloed, Uitgeverij
Prijs : € 82,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Studiebijbel NBV

De nieuwe bijbelvertaling me uitleg, achtergronden en illustraties

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

De studiebijbel NBV (Nieuwe Bijbelvertaling 2004) bevat uitleg, achtergronden en illustraties vanuit een breed oecumenisch perspectief. Vanuit Protestantse, Rooms-Katholieke en Joodse invalshoeken wordt uitleg gegeven aan de bijbel. Deze nieuwe editie is de vierde druk en de opvolger van ISBN 9789065393296

Op 30 oktober 2008 verscheen een bijzondere uitgave van de Nieuwe Bijbelvertaling: de NBV Studiebijbel. Deze uitgave is gemaakt voor verschillende kerken en geloofsgemeenschappen in het Nederlandse taalgebied en voor een ieder die geïnteresseerd is in de Bijbel vanuit een literaire en/of culturele belangstelling. Het Nederlands Bijbelgenootschap en de Katholieke Bijbelstichting hebben samen de Studiebijbel Nieuwe Bijbelvertaling ontwikkeld.

INKIJKEXEMPLAAR STUDIEBIJBEL NBV (Nieuwe Bijbelvertaling)

De uitgave bevat het Oude Testament, de 13 Deuterocanonieke boeken en het Nieuwe Testament. Daarnaast zijn er diverse soorten toelichtingen opgenomen:

De studiebijbel NBV bevat:

* Volledige tekst NBV 2004 + 13 Deuterocanonieke boeken
* uitgebreide inleidingen bij elk bijbelboek,
* diepgravende kaderartikelen rond begrippen en thema's,
* verklarende aantekeningen bij de Bijbeltekst, onder aan de pagina,
* dwarsverwijzingen naar andere Bijbelteksten bij de tekst
* een uitvoerige verklarende woordenlijst,
* geografische kaarten,
* uniek fotomateriaal
* historische overzichten.

Het materiaal komt voor een deel uit het Rijksmuseum voor Oudheden te Leiden. Deze studiebijbel is opgebouwd uit exclusief Nederlands materiaal. Dit alles maakt de NBV Studiebijbel tot een onmisbare uitgave voor een ieder die zich wil verdiepen in de Bijbeltekst en de achtergrond bij de Bijbel.

ACHTERGRONDEN NIEUWE BIJBELVERTALING

De Studiebijbel NBV kopen doet u bij Ichthusboekhandel: de plek voor aanschaf van uw nieuwe bijbel(s). Studenten ontvangen korting indien zij een HBO of WO opleiding volgen en de Studiebijbel Nieuwe Bijbelvertaling op hun boekenlijst staat. Mail ons hierover ivm uw collegekaart en studentennummer.

De toegevoegde uitleg en informatie, meestal tegen een oranje achtergrond of in een oranje kader, gaan in op de mogelijke vragen die de geïnteresseerde lezer kan stellen. De antwoorden betreffen vooral informatie én commentaar uit de historisch-kritische hoek alsmede de meer literaire benadering. In deze uitgave is de NBV uitgebreid met onder andere inleidingen bij de Bijbelboeken, een groot aantal kaderartikelen over verschillende onderwerpen en thema's in de bijbel, kaarten en foto's in kleur, kruisverwijzingen naar andere Bijbelteksten, aantekeningen bij de tekst en een belangrijke tijdlijn van de algemene, de Palestijnse en de Bijbelse geschiedenis van het volk Israël.

Een significant verschil met de in 2004 verschenen NBV-vertaling is de weergave van de Godsnaam. Was dat in die editie 'de HEER', in deze studiebijbel is het 'JHWH' naar de Hebreeuwse naam van God.

De studiebijbel NBV met wetenschappelijke achtergrondinformatie wil een breder publiek dienen dan de standaard tekstuitgave van de NBV.

Regelmatig wordt ons gevraagd naar een tweedehands Studiebijbel NBV. Die zijn helaas nauwelijks verkrijgbaar vanwege het persoonlijke en hooggewaardeerde karakter van deze studiebijbels. Er is ook geen online variant van de NBV studiebijbel verkrijgbaar. Dit is vooralsnog te gecompliceerd qua tekstlagen, illustraties, verwijzingen etc. De Studiebijbel NBV is dan ook niet als eboek verkrijgbaar.

DIT IS DE NIEUWSTE EDITIE VAN DE STUDIEBIJBEL NBV

Productspecificaties
EAN : 9789089121912
Auteur(s) : div. auteurs
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbels
Uitgever : Jongbloed, Uitgeverij
Verschenen : Januari 2019
Druk : 4
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 247 x 170 x 52 mm
Gewicht : 162 gram
Velden met een * zijn verplicht