Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Hemels groen, duurzaamheid Bijbels thema

Titel : Hemels groen, duurzaamheid Bijbels thema
Auteur(s) : Jong, Matthijs en Cor Hoogerwerf
EAN : 9789089122803
Uitgever : NBG
Prijs : € 24,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Hemels groen, duurzaamheid Bijbels thema

Nieuw licht op duurzaamheid als Bijbels thema

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

In het boek Hemels Groen, duurzaamheid als Bijbels thema, wordt verkend of “groene exegese” kan leiden tot nieuwe inzichten die helpen bij de grote vragen van vandaag. Ook worden de lezers uitgenodigd om groene thema's samen met op te pakken.'

Aan welke kant staat de Bijbel in het debat over duurzaamheid en ecologisch bewustzijn? Dit boek laat zien dat de Bijbel op dit actuele onderwerp veel te bieden heeft, vooral wat betreft onze levenshouding en de plek die de mens inneemt in de schepping. Veel Bijbelse onderwerpen worden uitgediept: de schepping, de sabbat, het beloofde land, het ideaal van recht en gerechtigheid, de plaats van de mens in de wereld, het koninkrijk van God, de macht van het geld, de redding van de wereld en de nieuwe aarde. Van Genesis tot Openbaring verzet de Bijbel zich tegen imperialisme, machtsvertoon en uitbuiting, en stelt er iets anders voor in de plaats: visioenen van heelheid in een gebroken wereld. De aarde en het land spelen daarin telkens een essentiële rol. In de christelijke traditie raakte het ondergesneeuwd, maar duurzaamheid blijkt zo een wezenlijk Bijbels thema. Een diepgravende groene lezing van de Bijbel biedt hoop en inspiratie bij de grote vragen van vandaag.

Verschillende schrijvers geven een exegetisch perspectief op duurzaamheid als Bijbels thema.
Een deel van de inhoud is eerder verschenen in een succesvolle webinarserie voor voorgangers en theologen. De inhoud is aangepast zodat zowel theologen als geïnteresseerden in groene exegese nieuwe inzichten op kunnen doen met betrekking tot verschillende teksten.

Prof. dr. Matthijs de Jong en Cor Hoogerwerf MA laten als Bijbelwetenschappers de betekenis van de Bijbelse teksten zien. De uitleg die ze bieden is grondig, vernieuwend en aansprekend en bruikbaar om kerkleden te inspireren inzake groene thema's, bijvoorbeeld rond Sint Franciscus/Werelddierendag (4 oktober), Michazondag of Dankdag .

Productspecificaties
EAN : 9789089122803
Auteur(s) : Jong, Matthijs en Cor Hoogerwerf
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : NBG
Verschenen : Maart 2024
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 328
Afmetingen : 210 x 148 x 20 mm
Gewicht : 465 gram
Velden met een * zijn verplicht