Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Handboek Kerk en internet

Titel : Handboek Kerk en internet
Auteur(s) : Berg, Eric van den
EAN : 9789089720306
Uitgever :
Prijs : € 28,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Handboek Kerk en internet
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Bezinningswebsites, twitternovenen, hyves-psalmen, chatkathedralen en het evangelie volgens Facebook – het zijn nieuwe begrippen uit een wereld die voor veel christelijke kerken nog onbekend is.

Internet is niet meer weg te denken uit onze informatiemaatschappij. Christelijke kerken zijn naarstig op zoek hoe ze met nieuwe media kunnen omgaan.

Het Handboek Kerk en Internet van de informatiewetenschapper Eric van den Berg helpt daarbij. De benadering in het Handboek is zowel filosofisch-theologisch als pragmatisch van aard.

De publicatie schetst mogelijkheden en beperkingen om nieuwe media in te zetten voor kerkopbouw, diaconaat of evangelisatie. Gods Geest waait over het internet en er zijn verschillende vormen van christelijke gemeenschapsopbouw te zien.

Maar er zijn ook kritische vragen te stellen, zoals: heeft het digitale kaarsje of een iPhone applicatie voor online biechten werkelijk betekenis? In het Handboek komen veel praktische zaken aan de orde: het bouwen van een website, vormgeving, functionaliteit en continuïteit van websites. Welke sociale media zijn er en wat is de meerwaarde voor de christelijke kerken? Moet een parochie of gemeente gaan twitteren of YouTube filmpjes gaan maken?

Het Handboek Kerk en Internet is onmisbaar voor kerkelijke professionals, zoals priesters, diakens, dominees, communicatiespecialisten, ouderlingen, kerkbestuurders, webmasters en kerkelijke vrijwilligers.

Productspecificaties
EAN : 9789089720306
Auteur(s) : Berg, Eric van den
Taal : Nederlands
Onderwerp : Pastoraat
Verschenen : Maart 2011
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 174
Gewicht : 631 gram
Velden met een * zijn verplicht