Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

God is jong

Titel : God is jong
Auteur(s) : Paus Franciscus; Leoncini, Thomas
EAN : 9789089723161
Uitgever : Vrije Uitgevers, De
Prijs : € 14,90
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
God is jong

Paus Franciscus in gesprek met Thomas Leoncini

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Paus Franciscus enThomas Leoncini schreven samen het boek: God is jong, over wie God wil zijn voor jongeren.

Paus Franciscus onderzoekt de betekenis van jongeren voor de toekomst van de Katholieke Kerk. Hij doet in dit boek een urgente oproep aan gelovigen van alle generaties om samen te gaan werken aan een betere wereld.

Sinds zijn verkiezing heeft paus Franciscus de Katholieke Kerk nieuwe kracht gegeven en is hij een van de meest populaire wereldleiders geworden. Nu, in dit bijzondere interview herinnert Zijne Heiligheid de katholieken van alle generaties hieraan: 'God is jong; Hij is altijd nieuw.' God heeft de energie, de spontaniteit en het verlangen naar verandering - jeugdige kwaliteiten die ingezet kunnen worden om de vele problemen die de Katholieke Kerk en de wereld ondervinden op te lossen. In dit inspirerende boek is Paus Franciscus' oplossing voor deze uitdagingen eigenlijk eenvoudig: 'een revolutie van tederheid' die mensen van alle leeftijden verenigt in hun missie om de wereld te hervormen en te herscheppen.

God is jong! God is de Eeuwige die buiten de tijd staat, maar wel in staat is om Zichzelf en alle dingen voortdurend te vernieuwen en te verjongen. De belangrijkste kenmerken van jongeren heeft God ook. Hij is jong omdat hij alle dingen nieuw maakt en van innovatie houdt; omdat Hij verwondering oproept en van verwondering houdt. Omdat Hij droomt en ons wil laten dromen. - Paus Franciscus

Jorge Mario Bergoglio (1936) is sinds 2013 bisschop van Rome en de 226ste paus van de Rooms-Katholieke kerk. Hij heeft een bijzondere belangstelling voor de ouderen en voor de jeugd, twee groepen waarvoor de samenleving volgens hem te weinig aandacht heeft.

Thomas Leoncini (1985) studeerde psychologie, filosofie en sociologie. Leoncini werkt voor verschillende Italiaanse tijdschriften en dagbladen. Internationale bekendheid kreeg hij door het succes van De vloeibare generatie, het boek dat hij samen met de bekende joods-Pools-Britse filosoof Zygmunt Bauman schreef over de veranderingen die jonge mensen in deze tijd doormaken.

Productspecificaties
EAN : 9789089723161
Auteur(s) : Paus Franciscus; Leoncini, Thomas
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Thema : Religie en overtuigingen
Met betrekking tot christenen en christelijke groepen
Uitgever : Vrije Uitgevers, De
Verschenen : Maart 2019
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 128
Afmetingen : 206 x 136 x 13 mm
Gewicht : 199 gram
Velden met een * zijn verplicht