Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De civitate Dei

Titel : De civitate Dei
Auteur(s) : Augustinus, Aurelius
EAN : 9789089723987
Uitgever : Abdij Van Berne, Uitgeverij
Prijs : € 39,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De civitate Dei

De stad van God vertaald en toegankelijk gemaakt door Chris Dijkhuis

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

De civitate Dei van Augustinus is zijn belangrijke werk over de stad van God wat hij geschreven heeft en wat nog steeds actueel is. Toch moet je zoeken naar iemand die weet wat erin staat. Het kolossale werk is in het Nederlands één keer eerder vertaald, namelijk door Gerard Wijdeveld (Ambo, 1983).

Kerkvader Aurelius Augustinus (354-430) schreef De civitate Dei | De Stad van God tussen 413 en 426. Het boek ontstond als een reactie op de plundering van Rome in 410. Het werk bestaat uit een reeks verhandelingen over uiteenlopende onderwerpen, zoals de Griekse filosofie, het ontstaan van de hemelse stad en de aardse stad en de strijd tussen die twee. Ook sociale, economische en politieke vraagstukken komen erin aan de orde. Het Romeinse concept van de 'rechtvaardige oorlog' werd via dit werk geïntegreerd in de christelijke traditie.

Maar met zijn 662 hoofdstukken, verdeeld over 22 boeken, is de uitgave lastig te hanteren en is de taal niet meer van deze tijd. Classicus Chris Dijkhuis heeft om het werk toegankelijk te maken gekozen voor een combinatie van vertalen en samenvatten en er een tweejarige kalender in boekvorm van gemaakt. De grote hoeveelheid noten staan per dag onder de tekst. Naast registers van namen, Bijbelplaatsen en geciteerde auteurs is er ook een zeer uitgebreid register van onderwerpen, uniek en goed nieuws voor professionals en geïnteresseerde leken van alle gezindten.

Chris Dijkhuis (Haaksbergen, 1940) studeerde klassieke taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en werkte in het middelbaar onderwijs. In zijn doctoraalstudie kwam hij in aanraking met De civitate Dei van Augustinus. Na 34 jaar en een religieuze zoektocht belandde hij in Nijmegen in Augustijns centrum De Boskapel, inmiddels opgegaan in Stadsklooster Mariken. Daar viel het kwartje van zijn oude liefde. Op 1 februari 2014 begon hij aan zijn 'opus magnum' om dit invloedrijke werk van de westerse cultuur opnieuw vanuit het Latijn te vertalen en toegankelijk te maken.

Aurelius Augustinus, ook wel Augustinus van Hippo of Sint-Augustinus genoemd, (Thagaste, 13 november 354 - Hippo, 28 augustus 430) was bisschop van Hippo, theoloog, filosoof en kerkvader. Bij Ichthusboekhandel tref je veel boeken van Aurelius Augustinus, waaronder deze nieuwste uitgave van de Stad Gods.

Productspecificaties
EAN : 9789089723987
Auteur(s) : Augustinus, Aurelius
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Abdij Van Berne, Uitgeverij
Verschenen : November 2022
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 800
Afmetingen : 249 x 171 x 55 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht
Saldo cadeaukaart
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
WhatsApp
E-mail