Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Henri Nouwen

Titel : Henri Nouwen
Auteur(s) : Ford, Michael
EAN : 9789089724021
Uitgever : Abdij Van Berne, Uitgeverij
Prijs : € 22,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Henri Nouwen

Portret van een eenzame mysticus

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

De biografie: Henri Nouwen, is een Portret van een eenzame mysticus door Michael Ford. Miljoenen mensen kennen Henri Nouwen als een priester die op een indrukwekkende manier zich heeft laten kennen als een zoekende gelovige.

In deze biografie volgen we het levenspad van Henri Nouwen en maken we kennis met de hoogtepunten van zijn leven, maar worden de ogen niet gesloten voor de meer verborgen kant van zijn leven. Daarbij komt zijn eenzaamheid ter sprake, de keuze voor het celibaat, zijn homoseksualiteit en zijn zorg voor het zwakke.

Michael Ford komt met een nieuw portret van Henri Nouwen (1932–1996). Daarin plaatst hij het leven van de wereldberoemde Nederlandse priester en succesauteur van spirituele boeken in de traditie van christelijke mystici als Teresa van Avila, Johannes van het Kruis en H. Theresia van Lisieux. Net als in zijn eerdere biografische schets Wounded Prophet (1999), volgt Ford in dit boek de levensloop, academische loopbaan en spirituele ontwikkeling van Nouwen. Hij focust daarbij op de levenslange worsteling van Nouwen met eenzaamheid, intimiteit en (homo)seksualiteit. Hij laat zien hoe Nouwen de inzichten uit zijn eigen 'donkere nacht van de ziel' gebruikt om de spirituele honger van zijn toe- hoorders en lezers te stillen. Dit is allesbehalve een heiligenleven omdat ook de schaduwzijden van deze bijzondere man op indringende wijze aan bod komen.

Dr. Michael Ford is schrijver en theoloog, gespecialiseerd in het leven en werk van Henri Nouwen. Hij publiceerde de eerste biografie over Nouwen na diens dood (Wounded Prophet, 1999) en stelde meerdere bloemlezingen samen met teksten van Nouwen. Ford leidde retraites rond Nouwen in diverse Europese landen en de Verenigde Staten. Hij werkte vele jaren bij de BBC als verslaggever en religiejournalist. Ford woont in Engeland.

Productspecificaties
EAN : 9789089724021
Auteur(s) : Ford, Michael
Taal : Nederlands
Onderwerp : Godsdienstige mystiek
Uitgever : Abdij Van Berne, Uitgeverij
Verschenen : November 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 192
Afmetingen : 215 x 135 x 21 mm
Gewicht : 304 gram
Velden met een * zijn verplicht