Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Geef Mij je angst

Titel : Geef Mij je angst
Auteur(s) : Koster, Koert
EAN : 9789462542044
Uitgever : Mijnbestseller.nl
Prijs : € 17,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Geef Mij je angst

je krijgt moed en hoop terug

(2 beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

De grondtoon van het menselijk bestaan lijkt vaak angst te bevatten. Iedereen lijkt wel ergens bang voor te zijn.

In de Bijbel komen we het fenomeen angst dan ook veelvuldig tegen. Deze angst lijkt menigmaal overwonnen te worden door Hem die gezegd heeft 'in al hun benauwdheid, benauwd te zijn geweest'. Van Jezus Zelf lezen we dat Hij zeer beangst was toen Hij de zonde en de directe gevolgen daarvan onder ogen moest zien, vlak voordat Hij stierf aan het kruis.

We leven in een onzekere wereld waar mensen worstelen met hun angsten en fobieën. Kunnen deze angsten vandaag worden overwonnen? Is er een uitweg? Welke handvatten reiken de Bijbelschrijvers ons aan? De auteur wil in dit zeer toegankelijke boek stilstaan bij deze vragen.

Dit boek bevat toegevoegde gespreksvragen, citaten en oneliners ter overdenking en bespreking. Het is daarom uitermate geschikt voor studieavonden en huiskringen.

Koert Koster studeerde theologie en filosofie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Van zijn hand zijn al meerdere publicaties verschenen. Dit boek is de twintigste publicatie.

Voor meer informatie: www.koertkoster.nl

Productspecificaties
EAN : 9789462542044
Auteur(s) : Koster, Koert
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbels
Uitgever : Mijnbestseller.nl
Verschenen : Januari 2019
Druk : 4
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 175
Afmetingen : 215 x 135 x 16 mm
Gewicht : 246 gram
Velden met een * zijn verplicht
Persoonlijk en prettig om te lezen
Recensie door: Bart van Horik

In dit boek beschrijft Koert Koster op een persoonlijke en prettige manier verschillende gebeurtenissen van mensen die ervaren hebben wat het is om angstig te zijn.

Eerst beschrijft Koster door middel van een aantal praktische voorbeelden uit zijn eigen leven verschillende vormen van angstervaring.

Hierna volgt een overzicht van de vele verschillende vormen van angst en worden verschillende uitdrukkingen van het begrip angst zoals ze in de Bijbel voorkomen beschreven.

Vervolgens worden voorbeelden genoemd uit de Bijbel.
Eerst bespreekt hij geloofshelden uit het oude testament zoals David, Abram, Job en Mozes en daarna gelovigen uit het nieuwe testament die dicht rond de Heere Jezus stonden.

Doordat zowel de schrijver zelf als grote namen vanuit de Bijbel te maken hebben gehad met angst, mogen we inzien dat angst eigenlijk een onderdeel vormt van ons menselijk bestaan. Ook in onze tijd van vandaag komt angst nog veel voor.

Het boek sluit af met de Heere Jezus. Hij heeft zelf ook angst gekend. We mogen met onze angst naar Hem toe gaan. Hij geeft er hoop voor terug.

Al met al is het de moeite waard en een aanrader voor iedereen die wil weten hoe angst ontstaat en hoe je ermee moet omgaan.

filosofisch, spiritueel, historisch
Recensie door: Sherry Master

'Filosofisch, spiritueel, historisch', deze drie woorden kwamen in mij op toen ik het boek van Koert Koster, 'Geef Mij je angst', las.
In 174 bladzijdes neemt Koster je mee naar de wereld van de angst, ervaren door gewone mensen en ook door belangrijke profeten met een Bijbelse visie. Tijdens het lezen van dit boek leek het alsof ik een spirituele reis naar het verleden maakte. Zo blikte Koster in het leven van Jezus, Mozes, Abram, Job enz.
“Angststoornissen ontstaan door een aaneenschakeling van negatieve ervaringen. Angst is dan niet zomaar meer een emotie die iemand overkomt, zij is een deel van het leven en daarmee een manier van leven of van zijn geworden. De angstervaring lijkt deels samen te vallen met de angstige persoon. Er is een overlap, zonder dat de mens ooit samenvalt met de angst- of paniekstoornis. Een persoon is nooit één en al angst.”
Ik bel dol op religieuze boeken, maar eerlijk gezegd zijn er weinig boeken in dit genre die vlot geschreven zijn en een meeslepend karakter kennen, en bovendien niet-commercieel zijn. Commerciële boeken missen veelal inhoud. 'Geef Mij je angst' heeft zeker een erg goede inhoud. Dit boek lees je niet, dit boek voel je. Er zijn weinig auteurs zoals Koster.
De prachtige zwarte cover, met een vrouw die angstig in een donkere ruimte zit, beeldt angst maar al te goed uit. Het boek bestaat uit 10 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met vragen die te denken geven. Tevens maken we kennis met veel quotes van diverse beroemdheden. Deze quote vond ik enorm krachtig: “Het grootste geluk van mensen is de bevrijding van angst”, Walter Rathenau, schrijver en politicus (1867-1922). Deze quote zet je toch wel aan het denken.
“Eén van die momenten waar angst komt opzetten, is tijdens de verheerlijking op de berg (vgl. Mat.17:1 e.v.). Jezus neemt zijn dichtste intimi mee de berg op. Petrus, Jakobus en Johannes zijn de bevoorrechten. Zij mogen iets verder reiken in de omgang met God. Allereerst zien zij Jezus voor hun ogen veranderen. Er vindt een gedaantewisseling of metamorfose plaats. Jezus' gezicht straalt als de zon en zijn kleding wordt wit gelijk het licht. Oogverblindend moet het zijn geweest. Dit is het eerste indrukwekkende moment. Daarna volgt in rap tempo het tweede indrukwekkende moment: er verschijnen plotsklaps twee Oudtestamentische zwaargewichten, namelijk Mozes en Elia. Deze blijken al eerder te zijn opgedoken en met Jezus in gesprek te zijn geweest.”
Als je wilt begrijpen wat angst inhoudt en hoe je er mee moet omgaan, dan moet je dit boek hebben gelezen. Het boek stelt je erg gerust en lijkt net 'mindfullness'. Er zijn weinig boeken die vanaf de cover tot en met de inhoud geweldig zijn. 'Geef Mij je angst' is een van die boeken. Vanaf de eerste bladzijde werd ik meegesleept in dit prachtige boek. Dit boek is een aanrader voor iedereen en krijgt vijf sterren.