Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Boven tijd en toeval

Titel : Boven tijd en toeval
Auteur(s) : Sonneveld, Arie
EAN : 9789463691727
Uitgever : Buijten & Schipperheijn Motief
Prijs : € 25,-
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Boven tijd en toeval

Schepping en evolutie als open geheim

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Boven Tijd en toeval, met als ondertitel Schepping en evolutie als open geheim is een zoektocht van Arie Sonneveld naar de onderliggende vragen in een discussie die vaak alleen maar polariseert.

Ooit was er een Nederlandse Nobelprijswinnaar die vond dat je als fysicus wel een gespleten persoonlijkheid moest hebben om nog in een god te kunnen geloven. Gelukkig heeft niet iedereen daar last van.

Ruimtevaarders of mensen als Einstein worden veel meer gedreven door de verwondering over het heelal, de aarde, de natuur en de mens. Verwondering leert je om open vragen te stellen. Die zeggen vaak veel meer dan gesloten antwoorden. Bijvoorbeeld: hoe is het mogelijk dat een vogel beter navigeert dan onze TomTom? Wat zegt het ons dat DNA als genetische code een veel grotere informatiedichtheid heeft dan die van de geheugenchips in onze laptop?

Vanuit deze open wetenschappelijke vragen zie je hoe onwaarschijnlijk ingenieus en superieur de natuur is. In hoeverre kunnen wij met noties als schepping en evolutie de wijze waarop het universum en de natuur in elkaar zitten volledig begrijpen? En hoe logisch is schepping of evolutie zonder Schepper? Uiteindelijk blijken al deze zaken een open geheim dat boven tijd en toeval staat.

Arie Sonneveld behaalde zijn masters in de Moleculaire Wetenschappen aan de Landbouw universiteit te Wageningen (1976) en vervolgens zijn doctoraat in de Biofysica aan de Rijksuniversiteit te Leiden (1981). Daarna werkte hij in allerlei leidinggevende functies binnen de lifescience-industrie op het gebied van onderzoek, strategie, marketing en sales, businessmanagement, inkoop en risicomanagement. Het onderwerp schepping en evolutie boeit hem al een leven lang.

Productspecificaties
EAN : 9789463691727
Auteur(s) : Sonneveld, Arie
Taal : Nederlands
Onderwerp : Evolutie
Uitgever : Buijten & Schipperheijn Motief
Verschenen : Augustus 2022
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 238 x 158 x 12 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht