Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De Isis Crisis

Titel : De Isis Crisis
Auteur(s) : Dyer, Charles; Tobey, Mark
EAN : 9789492234025
Uitgever : 't Gulden Boek (CBC)
Prijs : € 8,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De Isis Crisis
(2 beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

In dit boekje geven de auteurs Charles Dyer en Mark Tobey antwoord op de vraag over de IS- beweging in het midden Oosten en vele andere vragen.

ISIS, ook wel IS (Islamitische Staat) genoemd, is de naam van een terreurbeweging in het Midden Oosten die bij velen angst inboezemt. Duizenden mensen – mannen, vrouwen en kinderen – zijn door de leden van deze terreurgroep op barbaarse, mensonterende wijze van het leven beroofd. Niets en niemand wordt ontzien. Maar er is nog zoveel dat we niet weten over IS.

* Hoe is deze beweging ontstaan?
* Wat onderscheidt hen van andere terroristische groeperingen?
* Zal ISIS een rol spelen in de eindtijd?
* Wat betekent ISIS voor Israël?
* Hoe moeten christenen reageren?

In dit boekje geven de auteurs Charles Dyer en Mark Tobey antwoord op deze en vele andere vragen. Puttend uit de geschiedenis, de actualiteit en Bijbelse profetieën, proberen ze de lezers te leiden door de matrix van conflicten in het Midden-Oosten en de rol van ISIS in al deze zaken. Tot slot moedigen ze christenen aan om de geestelijke wapenrusting te hanteren, rustig te blijven en te zien op Jezus.

CHARLES DYER (ThM. en Ph.D., Dallas Theological Seminary) was rector aan Moody Bible Institute en thans o.a. hoogleraar aan Dallas Theological Seminary.

MARK TOBEY (Moody Bible Institute, Dallas Theological Seminary) is voorganger, freelance auteur en hoogleraar Pastorale Studies aan Moody Bible Institute.

Productspecificaties
EAN : 9789492234025
Auteur(s) : Dyer, Charles; Tobey, Mark
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : 't Gulden Boek (CBC)
Verschenen : Maart 2019
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 144
Afmetingen : 202 x 126 x 17 mm
Gewicht : 202 gram
Velden met een * zijn verplicht
De ISIS -kwestie
Recensie door: Nadia van Oorschot

Als je dit boek leest dan bekruipt je het gevoel dat deze wereld wel erg onveilig wordt. Ik wist niet dat door allerlei keuzes in de geschiedenis een klimaat geschapen werd voor de opkomst van de gewelddadige Islam. Het is goed dat we weten dat dit gebeurd en wat de achtergrond is. Zeker als je steeds die afschuwelijke video's langs ziet komen. Je mag hopen en bidden dat dit zal veranderen.

Groter plaatje
Recensie door: Jan de Boer

Wie de opkomst volgt van de ISIS kan alleen op hun ondergang hopen. Dit boek legt op een compacte wijze de aanloop tot het ontstaan van de IS (Islamitische Staat) uit en laat zien wat de bewegredenen zijn. Pijnlijk duidelijk is dat IS een onderdeel is van een wereldwijde geestelijke strijd die zomaar de comfortzone intreedt van de Europeaan en de Amerikaan. De recente golf van aanslage spreken wat dat betreft boekdelen. Voor iedereen die wil weten wat er gebeurd: Lezen!