Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Kunnende kerk, over gemeente ethiek

Titel : Kunnende kerk, over gemeente ethiek
Auteur(s) : Bakker, dr. H.( red)
EAN : 9789492433480
Uitgever : Brevier uitgeverij
Prijs : € 19,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Kunnende kerk, over gemeente ethiek
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Prof. dr. Henk Bakker (red.), Yme Horjus en dr. Erik Groeneveld schreven samen het boek ”Kunnende kerk. Gemeente-ethiek in de praktijk” . Een boek over hoe we omgaan met tucht en liefde en de grote vragen rond ethiek in de dagelijkse praktijk van de kerkelijke gemeente.

Kunnende kerk' is een praktijkboek voor de christelijke gemeente. Het wil bijdragen aan het 'kunnen' onderscheiden van de wil van Christus in de gemeente. Hoe ga je om met de diverse persoonlijke standpunten van gemeenteleden, en hoe breng je die zo met elkaar in gesprek dat de gemeenschap er ja en amen op kan zeggen?

Het boek ”Kunnende kerk” zet de grondlijnen uiteen van een gemeente-ethiek die gecentreerd is rond heiligheid en liefde. De schrijvers vinden dat de identiteit van de gemeente duidelijk afgebakend moet zijn, maar er zijn fundamentele en niet-fundamentele geloofswaarheden. „De zogenaamde non-essentials kunnen wel belangrijke onderwerpen zijn, maar niet genoeg om iemand met een andere mening niet als een christen te beschouwen.”

'Kunnende kerk' wil zowel theologiestudenten, predikanten als gemeenteleden stapsgewijs langs Bijbelse ethische principes leiden en op concrete vervolgstappen wijzen. Want ethiek gaat immers ook over de langere termijn.

De auteurs zijn afkomstig uit de sfeer van de evangelische gemeenten zoals de Unie van Baptisten en de Kerk van de Nazerener.

Productspecificaties
EAN : 9789492433480
Auteur(s) : Bakker, dr. H.( red)
Taal : Nederlands
Uitgever : Brevier uitgeverij
Verschenen : Augustus 2019
Conditie : Nieuw
Pagina's : 176
Velden met een * zijn verplicht