Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Spirituele oecumene

Titel : Spirituele oecumene
Auteur(s) : Speelman, Herman
EAN : 9789492701084
Uitgever : Brevier uitgeverij
Prijs : € 39,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Spirituele oecumene

Over de vele vormen van de gezamenlijke en persoonlijke omgang met God

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Spirituele oecumene is een bundel van artikelen waarin 50 auteurs bijdragen leveren over het christelijke leven vanuit hun perspectief en zoekt men naar verbinding vanuit de spiritualiteit.

Mensen zijn op zoek naar wat hen geestelijk verbindt. Dit groeiende besef van geestelijke verbondenheid geldt zeker ook voor christenen wereldwijd. Dit verlangen om over de kerkmuren heen te zien, is kenmerkend voor onze tijd. Maar dit verlangen roept ook de vraag op of en in welke mate spiritualiteit de oecumene tussen kerken en kerkmensen in onze tijd verder kan helpen.

Katholieken, orthodoxen, anglicanen, lutheranen, gereformeerden en natuurlijk ook evangelicalen bidden allen het Onze Vader, zij geloven allen in Jezus Christus en lezen de Bijbel. Hoe gebeurt dat in de diverse kerken, hoe geven we ons geloof door aan anderen, en waaruit blijkt dat iemand christelijk leeft?

Hoewel dit boek meer over het leven en de beleving dan over de leer gaat, is het bepaald niet kleurloos. Meer dan vijftig auteurs leveren op een aansprekende wijze vanuit hun eigen kerkelijke achtergrond hun kijk op de snel opkomende spirituele oecumene.

Redactie:
Dr. Herman Speelman (1953) is wetenschappelijk medewerker aan de Theologische Universiteit Kampen en gastdocent aan de priester- en
diakenopleiding van het bisdom Breda.
Dr. Klaas van der Zwaag (1955) is journalist kerk en religie bij het Reformatorisch Dagblad en hoofdredacteur van Protestants Nederland.

Productspecificaties
EAN : 9789492701084
Artiest(en) : Speelman, Herman
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Brevier uitgeverij
Verschenen : September 2019
Druk : 1
Uitvoering : Boek
Conditie : Nieuw
Pagina's : 512
Velden met een * zijn verplicht