Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Uit de rij

Titel : Uit de rij
Auteur(s) : 't Wout, Henriëtte van
EAN : 9789492959263
Uitgever : Scholten Uitgeverij B.V.
Prijs : € 13,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Uit de rij
(1 beoordeling)
Delen:
Beschrijving

Uit de rij is het debuut van Henriëtte van 't Wout en beschrijft waargebeurde feiten uit het leven van Daniël Franschman.

Daniël is een heel gewone jongen uit Mokum. Net als alle kinderen gaat hij naar school, speelt hij in het park en gaat soms naar de markt. Maar op een dag mag dat allemaal niet meer. Hij moet zelfs een gele Davidster op zijn jasje gaan dragen. Dan weet hij dat hij anders is. Hij is een Jood.

Het is oorlog en de Duitsers willen alle Joden in De Hollandse Schouwburg verzamelen. Als ze zelf niet gaan, dan worden ze uit hun huizen gehaald en er naar toe gebracht. Maar Daniëls vader vertrouwt het niet. Daarom gaan papa, mama en hij ergens anders wonen. Ze gaan onderduiken in een groot herenhuis aan de kade. Zo hopen ze veilig te zijn en onvindbaar voor de Duitsers. Toch lukt het hun niet om uit handen van de vijand te blijven. Tot Daniël uit de rij wordt gehaald.

Uit de rij is gebaseerd op waargebeurde feiten uit het leven van Daniël Franschman.

Henriëtte van 't Wout is getrouwd en moeder van vijf dochters. Daarbij werkt ze in de wijkverpleging. Schrijven heeft ze altijd erg leuk gevonden. Dat begon toen ze nog maar net alle letters had geleerd. Toen knutselde ze al kleine boekjes in elkaar om er verhaaltjes in te krabbelen. Zo heette haar eerste boekje Het vogoltje, want spelling had ze nog lang niet onder de knie.

Op de basisschool schreef ze schriften vol met zelfverzonnen verhalen en op het voortgezet onderwijs werd Nederlands haar favoriete vak. Zelfs tijdens haar beroepsopleiding kon ze de verleiding niet weerstaan om van haar scriptie een boeiend verslag te maken.

'Uit de rij' is uiteindelijk haar debuut

Productspecificaties
EAN : 9789492959263
Auteur(s) : 't Wout, Henriëtte van
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geschiedenis (> 12 jaar)
Uitgever : Scholten Uitgeverij B.V.
Jaar van uitgave : 2019
Verschenen : Mei 2019
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 120
Afmetingen : 189 x 127 x 14 mm
Gewicht : 213 gram
Velden met een * zijn verplicht
Indrukwekkend
Recensie door: S.Lovestein

Het boekje gekocht voor mijn dochter van tien. Toen ik het ben gaan voorlezen vond ik het zelf ook erg mooi om te lezen. Het is een diepgaand verhaal en spannend geschreven, waardoor we het t liefst meteen uit zouden lezen.