Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Hoe denken wij, Hebreeuws versus Grieks

Titel : Hoe denken wij, Hebreeuws versus Grieks
Auteur(s) : Keegstra, Jacob
EAN : 9789492959980
Uitgever : Scholten Uitgeverij B.V.
Prijs : € 15,-
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Hoe denken wij, Hebreeuws versus Grieks

Hebreeuws denken versus Grieks denken

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het boek: Hoe denken wij, Hebreeuws denken versus Grieks denken van Jacob Keegstra is een inspirerende studie met verrassende eyeopeners, aangevuld met studievragen die je helpen praktisch met de stof aan de slag te gaan als groep of persoonlijk.

Hoe denken wij? Ons denken wordt beïnvloed door onze cultuur. Wij willen de belangrijkste pijlers daarin belichten: het Hebreeuwse denken versus het Griekse denken. Het Hebreeuwse denken gaat uit van de belijdenis van Israël: 'Hoor Israël, de Heer is God, de Heer is één!' Omdat God één is, wil Hij ook dat wij mensen een eenheid zijn van geest, ziel en lichaam. Het Hebreeuwse denken heeft een mensvisie, waarbij het gaat om eenheid, om het leven als geheel, om het collectief.Het Griekse denken daarentegen kent steeds een onderscheid, een tweedeling: eerst de godenverhalen tegenover de natuur, vervolgens de ziel tegenover het lichaam en tenslotte de vorm tegenover de materie.

Hoe werken deze invloeden door in onze cultuur? Waar we mee omgaan, daar worden we vroeg of laat door beïnvloed. In het Griekse denken draait alles om het individu: hoe kan ik door zelf na te denken de waarheid verkrijgen?Hoe wij denken wordt vervolgens zichtbaar in ons maatschappijbeeld of samenlevingsmodel. In het Griekse denken zien wij een onderscheid tussen machtigen en arbeiders. In de Bijbel wordt het model voor de maatschappij zichtbaar door de gemeente, middels beelden van een huis, een kudde, een lichaam, et cetera. Hierbij worden aan eenieder gaven gegeven, tot opbouw van allen.

Als Bijbelleraar geeft Jacob Keegstra veel lezingen over Gods Woord. Daarbij rust hij christenen toe, met de focus op Gods beloften voor Israël. Eerder verschenen 'Gods Profetische feesten' (2006) en 'Gods Woord is één!' (2018). Jacob (1958) is theoloog, filosoof, econoom en ingenieur. Hij is voorzitter van de Nederlandse afdeling van de International Christian Embassy Jerusalem, (ICEJ).

Productspecificaties
EAN : 9789492959980
Auteur(s) : Keegstra, Jacob
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Scholten Uitgeverij B.V.
Jaar van uitgave : 2020
Verschenen : September 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 200
Afmetingen : 212 x 148 x 17 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht