Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Hooglied

Titel : Hooglied
Auteur(s) : Post, Henk
EAN : 9789493291133
Uitgever : Brevier uitgeverij
Prijs : € 24,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Hooglied
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Dr. Henk Post, geeft in een serie over de wijsheidsliteratuur nu een meditatieve uitleg van het Bijbelboek Hooglied met als ondertitel: liefde sterk als de dood.

Het Bijbelboek Hooglied is een serie gedichten over een verliefd stel, hun liefde voor elkaar, hun verlangen naar en hun bewondering voor elkaar. Dat bezingen ze. Het jonge stel is op weg naar het huwelijk, ze leven er naar toe, zonder dat het al tot een bruiloft komt. Ze verlangen hevig naar de seksuele intimiteit van het getrouwd zijn en overschrijden tegelijkertijd toch niet de grenzen die gesteld zijn voor een ongehuwd stel.

Hooglied leert dat de liefde meer is dan seks. Het is een sensueel boek. De liefde is mooi, maar moet wachten.

Hooglied is een wijsheidsboek over de liefde tussen twee mensen. God heeft de mens geschapen als man en vrouw en deze voor elkaar bestemd.

Hooglied mogen we lezen als een jubelende uitroep van Adam: Deze is ditmaal been van mijn beenderen en vlees van mijn vlees. Deze zal vrouw genoemd worden, want uit de man is zij genomen. (Gen. 2:33)

Wat in Gen. 2:20-25 wordt meegedeeld, is fundamenteel voor het uitleggen van Hooglied en het doorzien van de bedoeling van dit Bijbelboek.

Zo is dit boek een prachtig gedicht over de liefde als scheppingsgave. Met deze uitleg van Hooglied voltooit Henk Post een serie over de Bijbelse Wijsheidsliteratuur.

Dr. Henk Post studeerde bedrijfskunde en theologie. Hij heeft gewerkt in het bedrijfsleven en de kerk en is gepromoveerd in de economie, de theologie, de letteren en de rechten. Hij publiceert regelmatig artikelen, treedt op als spreker en gaat voor in zondagse erediensten.

Productspecificaties
EAN : 9789493291133
Auteur(s) : Post, Henk
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Brevier uitgeverij
Verschenen : April 2023
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 240
Velden met een * zijn verplicht