Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

ACTIVITEITEN met Ma Shimka

Ichthusboekhandel en Ma Shimka organiseren activiteiten die plaatsvinden in de boekhandel of daarmee een relatie hebben. Dit kunnen bijvoorbeeld cursussen, workshops, thema avonden, presentatieavonden of gespreksgroepen zijn. Onderstaand een overzicht van activiteiten die verwacht worden.

Deze activiteiten vinden plaats in samenwerking met Ma Shimka, de praktijk voor pastorale psychologie uit Alphen aan den Rijn.

Voor alle activiteiten geldt dat zij doorgaan bij voldoende deelname en dat de volgorde van inschrijven bepalend is, mocht een activiteit meer opgaven krijgen dan er plaatsen beschikbaar zijn.

DOWNLOAD PROGRAMMA VOORJAAR 2019 AKTIVITEITEN ICHTHUSBOEKHANDEL EN MA Shimka

GEPLANDE AKTIVITEITEN (zie dowload hierboven voor details en kosten):

AIM0116 Vrouwenavond Je bent geliefd
Donderdagavond 14 februari 2019

AIM0117 Creatieve workshop 40 dagen tijd
Donderdagavond 7 maart 2019

AIM0118 Cursus Op weg naar sterke identiteit n.a.v. boek van dr. Henry Cloud door Psycholoog Helene Akkermans van Ma Shimka.
Donderdagavond: 13, 21 en 28 maart

AIM0119 Leeskring Broeder Ezel van Liesbeth Goedbloed
Donderdagavond 4 april 2019

AIM0120 Leeskring Mijn leven liep anders van Kelli Stuart
donderdagavond 2 mei 2019

VOOR OPGAVE:
Bel : 0172-492560 of Mail met : Ichthusboekhandel Alphen aan den Rijn

(Betalen voor deelname doet u op de avond zelf. )

4 Stappen naar een sterke identiteit

In dit unieke boek neemt dr. Henry Cloud de lezer stap voor stap mee door de vier basisstappen naar een sterke identiteit:

* Gehechtheid aan anderen
* Grenzen en individuatie
* Inzicht krijgen in goed en kwaad in onszelf en anderen
* Verantwoordelijkheid nemen als volwassen persoon

Dr. Cloud licht elke stap toe en benoemt de problemen die ontstaan als we deze stap niet zetten. Hij toont welke veranderingen in ons leven nodig zijn om genezing te vinden. Het doel is dat ieder mens tot zijn recht komt als beelddrager van God.

Dr. Henry Cloud is een bekend psycholoog en spreker. Hij heeft samen met dr. John Townsend de Cloud-Townsend-klinieken opgezet en -methodieken ontwikkeld. Ook schreven ze samen internationale bestsellers zoals Hoe mensen volwassen worden, Grenzen, Grenzen in het huwelijk en Grenzen met kinderen.

Meer info over de auteur vindt u HIER

4 Stappen naar een sterke identiteit Cloud, H.
€ 19,90
voorraad onbekend
Broeder ezel

Fictiedebuut van Liesbeth Goedbloed, een literair talent die ons een eigentijds sprookje over schuld en verzoening verteld.

Om voor eens en altijd af te rekenen met haar verleden trekt Anna met een ezel de bergen in. Overnachten doet ze in een tentje in de wildernis. De ezel wordt haar trouwe metgezel. Maar wie leidt nu wie? En komt ze wel waar ze wil zijn? Hoe verder Anna loopt, hoe scherper het beeld wordt: van haar broertje voorover in het water, als een gevallen engel.

Broeder ezel Goedbloed, Liesbeth
€ 19,99
voorraad onbekend
Mijn leven liep anders

Mijn leven liep anders is een indrukwekkende roman van Kelli Stuart over de tweede wereldoorlog.

Een aangrijpende roman, gebaseerd op waargebeurde verhalen. Ervaar de tragedie van de Tweede Wereldoorlog in de Oekraïne door de ogen van vier personages, die hetzelfde verhaal vanuit verschillend perspectief meemaken.

Luda heeft haar moeder nooit gekend. Haar alcoholistische vader laat soldaten hun gang gaan en Luda wordt ongewenst zwanger van een kind van de vijand. Zal zij ooit de verlatenheid en de pijn kunnen overwinnen? Ivan wordt ten onrechte aangezien voor een Jood. Met 34.000 andere mannen, vrouwen en kinderen wordt hij opgesteld aan de rand van het ravijn van Babi Yar en neergeschoten. Hij overleeft, maar niet zonder verwoestende gevolgen.

Maria is pas veertien als het bombardement op Kiev begint en niet veel ouder wanneer ze gedwongen wordt om te werken in een Duits werkkamp. Ze moet vechten om te overleven en terug te keren naar haar geliefde Oekraïne.

Frederick is trots dat hij zijn Führer in de SS mag dienen. Zijn blind vertrouwen in de idealen van het nazisme sleept hem naar de afgrond.

Kelli Stuart baseerde haar roman op vijftien jaar onderzoek en interviews met overlevenden. Met Mijn leven liep anders won zij in Amerika de prestigieuze ACFW Carol Award 2017.

Lees het eerste Hoofdstuk van Mijn leven liep anders

Mijn leven liep anders Stuart, Kelli
€ 24,50
voorraad onbekend