Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Ichthusboekhandel Leiden gaat veranderen...

Zaterdag 11 maart 2023

Ichthusboekhandel Leiden gaat sluiten en verder als internetboekhandel.De afgelopen 16 jaar heeft Ichthusboekhandel Leiden op twee locaties in de stad gewerkt, op de Korevaarstraat en later in de Nieuwstraat 27. De huidige vorm van een vaste winkel gaat veranderen en we zullen in Leiden doorgaan als internetboekhandel, waarbij wij dezelfde service kunnen bieden en soms zelfs sneller. We blijven via onze eigen vervoersdienst bezorgen aan huis.

In de afgelopen jaren is Ichthusboekhandel steeds meer internetboekhandel geworden en een groot deel van onze bezoekers in Leiden koopt of reserveert al via de website hun Bijbels en boeken. Dat is een maatschappelijke ontwikkeling die gemaakt heeft dat van onze winkels de webshop inmiddels de grootste winkel is geworden. In combinatie met mijn leeftijd (ben inmiddels 66) en de verplichtingen die ik heb naar de andere winkels in Alphen aan den Rijn, den Haag en Zoetermeer is dit aanleiding om het besluit nu te nemen dat Leiden eind maart 2023 dicht gaat.

Op d.v. zaterdag 25 maart om 15.00 uur sluiten we daar onze deur. We gaan dan vanuit een nieuw magazijn in Zoetermeer verder met onze dienstverlening in de regio . Vanuit dit magazijn kunnen wij u helpen en adviseren via de website en waar nodig de telefoon. De kasten en de voorraad van Leiden gaat de basis vormen van dit magazijn en in combinatie met onze eigen vervoersdienst kunnen we u dan snel en adequaat helpen. We gaan dus ook geen opheffingsopruiming houden, maar blijven ons richten op de regio in en rond Leiden.

We zijn op dit moment in gesprek met verschillende partijen over de ontwikkeling van een steunpunt in Leiden, waar afhalen mogelijk is en waarschijnlijk ook het meest actuele assortiment beschikbaar is. Die gesprekken zijn (nog) niet afgerond en we houden u daarvan op de hoogte.

Het telefoonnummer van de winkel in Leiden blijft voorlopig in stand. U zult dan doorgeschakeld worden naar Zoetermeer. We zullen u zo goed mogelijk proberen te informeren over de voortgang.

Al uw vragen kunt u stellen via ons contactformulier We reageren dan zo snel mogelijk.

We hebben de winkel in Leiden altijd met heel veel plezier kunnen doen en het valt ons zwaar dat dit in deze vorm tot een einde komt . Ook Bob en Marijke, die zo lang en zoveel gedaan hebben, met andere medewerk(st)ers daarvoor , zijn we zeer erkentelijk voor hun inzet. Samen hopen we een weg te vinden waardoor Leiden toch goed bediend kan worden, als het gaat over Bijbels en christelijke boeken.

U hoort via onze NIEUWSBRIEF
hoe we onze activiteiten verder hopen vorm te geven. Blijf ons volgen via de website en de nieuwsbrief.

De komende twee weken bent u (nog) van harte welkom op de Nieuwstraat 27, daarna uiteraard op de website en in de andere winkels.

Hartelijke groet

Jo van Dorp