Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Advent 2019

Adventskandelaar is symbool van de verwachting van de komst van Christus

Op Zondag 1 december is de eerste Advent in 2019 gestart. Dit is tevens het begin van het nieuwe kerkelijk jaar. Velen vragen zich af: Wat is de betekenis van Advent...? Op deze pagina een selectie van titels en artikelen die u persoonlijk of als gezin kunnen helpen om rond Advent een goede invulling te geven aan de verwachting van Zijn Komst.

U vindt bij ons adventskalenders, adventsdagboeken en boeken in het algemeen over kerst en advent. Uiteraard kunt u bij Ichthusboekhandel in de winkels ook terecht voor christelijke kerstkaarten en is het aanbod altijd veel groter. (We hebben daar bijvoorbeeld adventskaarsen in verschillende maten en uitvoeringen)

Meer over Kerst.........?

21 artikelen
pagina 1 van 3
I van Immanuel

Erika van Nes maakte met het adventsboekje de I van Immanuel een praktische adventskalender voor het hele gezin. Kleurrijk, verrassend en concreet. Om direct mee te beginnen bij de 1e Advent.

In december leven gezinnen graag samen toe naar kerst: de geboorte van Jezus. Dit adventsboekje helpt gezinnen om elke dag een stukje van het kerstverhaal samen te lezen en erover door te praten. Het is opgezet vanuit het ABC en daardoor erg geschikt voor kinderen die net leren lezen of dat al goed kunnen. De jongere kinderen kunnen meeluisteren met de verhalen en voor de oudere kinderen zijn praktische vragen toegevoegd.

De teksten en opdrachten zijn geschikt voor gezinnen met kinderen in verschillende leeftijden.

Erika van Nes is theologe en moeder van twee jonge kinderen. Ze schrijft en spreekt voornamelijk over het thema 'geloofsopvoeding' en schrijft daarover in haar boeken, blogs en op haar eigen website.

I van Immanuel Nes, Erika van
€ 9,99
voorraad onbekend
Lof vol liefde

Lof vol liefde is een speciale uitgave van de werkgroep Zij Lacht. Het is een leesplan voor de adventsperiode en uitermate geschikt om te gebruiken vanaf de eerste adventszondag.

Advent is een bijzondere tijd waarin we bewust uitzien naar het vieren van de geboorte van Jezus. Het moment dat de lang Beloofde werd geboren, als Redder van de wereld. Dit rijk vormgegeven adventsboek helpt jou om deze dagen je bewust te verwonderen en verheugen over Liefde die kwam. In 11 liederen door de Bijbel heen zien we gelovigen die vol verwachting de lof aan de Messias brengen.

Gebed, overdenkingen, liederen, prachtige foto's en do it yourself opdrachten helpen jou om mee te gaan in deze aanbidding. Met als doel dat jouw lof vol liefde zich zal vermengen met die van duizenden heiligen. Hij, Jezus, verdient alle eer!

Lof vol liefde Zij lacht (leesplan voor advent)
€ 17,99
voorraad onbekend
In het licht (adventsdagboek)

In het licht is een adventsdagboek geschreven door Danielle Heerens. Advent is verwachtingsvol toeleven en uitzien naar de geboorte van Jezus, het Licht van de wereld. Een van de manieren waarop je dat kunt doen, is door deze vier weken stil te staan bij het thema 'licht'.

Om de dagen voor kerst te leven ín het licht.In dit adventsdagboek staan zesentwintig overdenkingen die allemaal gaan over 'licht' - zowel over Jezus, het Licht van de wereld, als het licht van God, het licht dat jij mag zijn en het licht van de eeuwigheid. Bij elke overdenking vind je een uitgelichte quote en een opdracht om licht te geven of te ontvangen. Zo leer je meer over hét Licht en ontdek je hoe je zelf een lichtje kunt zijn en het Licht van kerst kunt verspreiden. En dan wordt deze kerst écht een feest van het Licht.

Om dit licht in jouw leven zichtbaar te maken, bevat dit dagboek 24 prachtige kaarten met daarop de uitgelichte quotes. Je kunt deze kaarten uitknippen en ophangen als adventskalender.

In het licht (adventsdagboek) Heerens, Danielle
€ 14,99
voorraad onbekend
Kerstboodschap

Het boek "Kerstboodschap" door Tim Keller is een ideaal kerstcadeau waarin het diep ontroerende en intellectueel uitdagende verhaal over de geboorte van Jezus Christus verteld en uitgelegd wordt. Het is een bijzonder boek wat geschikt is om aan familieleden, buren, collega's te geven. Maar ook ideaal als kerstcadeau bij een kerstpakket.

Veel niet-christenen denken dat ze aardig zicht hebben op het verhaal van Kerst. Elk jaar verschijnen de kerststallen in etalages en in winkelcentra en supermarkten zijn de liedjes over herders en engelen niet van de lucht. En ondanks die overvloed van allerlei al dan niet christelijke verwijzingen in onze huidige cultuur, zijn maar weinig mensen vertrouwd met de eigenlijke boodschap van het Bijbelse verhaal. In dit nieuwe boek neemt Tim Keller de lezer mee op een verhelderende reis naar de verrassende en ongedachte achtergronden van Kerst. Door de boodschap van hoop en verlossing te begrijpen die in nieuws over Jezus geboorte besloten ligt, zullen de lezers de bevrijdende en verlossende kracht van Gods genade op een diepere en meer zinvolle manier ervaren en begrijpen.

Keller laat zien wat de belangrijkste boodschap van Kerst is: Alleen God heeft het leven, de waarheid en de blijdschap die wij missen- hierdoor biedt hij troost aan wie dat zoeken. Publishers Weekly Tim Keller was senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verscheen van hem een groot aantal boeken, waaronder de bestseller: in alle redelijkheid, de vrijgevige God, Bidden en het Huwelijk.

Het boek Kerstboodschap is het ideale cadeau voor familie, vrienden en collega's wanneer we graag het verhaal van Kerst willen vertellen. Je kunt het lezen als boek in de periode van advent, maar ook tijdens de Kerstdagen.

Kerstboodschap is de Nederlandse vertaling van het boek: Hidden Christmas, wat oorspronkelijk in Amerika verscheen in 2016.

Kerstboodschap Keller, Tim
€ 14,95
voorraad onbekend
Adventskalender groot light of the world

Ken je het nog van vroeger? De adventskalender met iedere dag een te openen luikje? Wij willen dit ritueel nieuw leven inblazen door er één te maken die past in het interieur van nu. Tel af naar Kerst door iedere dag een venster te openen en kijk zo bewuster uit naar Kerst als het feest van Licht.

Deze adventskalender is een huis van papier dat je openvouwt en plaatst om een windlicht. Vanaf 1 december open je iedere dag een raampje zodat het steeds lichter wordt in huis. De kalender is er in twee formaten, A4 en A5, gedrukt op stevig wit papier met zwarte bedrukking.

Dit grote huis heeft ook goudfolie, en biedt iedere dag door het geopende raam een woord om over na te denken. De woorden zijn Nederlands en komen uit de Bijbel of passen algemeen bij het Kerstfeest. De woorden uit de 1e adventsweek komen uit de evangeliën en de 2e adventsweek uit Jesaja. De woorden gaan in de 3e adventsweek over het licht en in de 4e adventsweek over hoop.

Het kleine huis heeft geen woorden en is daardoor algemener te gebruiken.

Het huis wordt geleverd als plat pakket zodat het past door de brievenbus. Zo kun je het ook als cadeautje opsturen aa.

Adventskalender groot light of the world
€ 9,95
voorraad onbekend
Dansen in de sneeuw

Dansen in de sneeuw is een bundel met fonkelnieuwe (merendeels) christelijke kerstverhalen. De korte verhalen van onder andere Josha Zwaan, Joke Verweerd en Vonne van der Meer zijn licht en vrolijk, spannend en gezellig, grappig en wijs, met sneeuw en kou.

Een ideaal cadeau voor je moeder of een goede vriend, voor als de dagen korter worden. Verhalen ook om voor te lezen tijdens een kerstviering. De auteurs staan samen garant voor kwaliteit en afwisseling.

Met medewerking van

* Frans Willem Verbaas,
* Arie Kok,
* Elly Zuiderveld,
* Hay van den Munckhof,
* Vonne van der Meer,
* Lody van de Kamp,
* Joke Verweerd,
* Anne Büdgen,
* Eline de Boo,
* Nine de Vries,
* Iris Boter,
* Jacobine van den Hoek,
* Josha Zwaan,
* Ria Borkent,
* Renze Borkent,
* Marie van Beijnum en
* Désanne van Brederode.

Dansen in de sneeuw Zwaan, Josha; Meer, Vonne van der; Verwe
€ 17,99
voorraad onbekend
Inspire Advent

Leuk pakket bedoeld voor Advent om op een creatieve manier toe te leven naar Kerst.

Het pakket is inclusief leesrooster en elke dag een creatieve verwerking in de lijn van Bijbel journaling, verzorgd door Kris Bossenbroek van ByKris.

Het pakket bevat:

* Inspire werkboekje, 48 pagina's, geschikt voor diverse creatieve technieken
* Inspire Stickevel
* Inspire Knipvel met extra illustraties

Inspire Advent
€ 9,95
voorraad onbekend
Teken het kerstverhaal

In het werkboek 'Teken het kerstverhaal' legt Steve Smallman uit hoe je stap voor stap het kerstverhaal kunt tekenen. Je tekent Maria en Jozef, de engel Gabriël, de herders, de drie wijzen en de dieren in de stal.

Met voorbeeldtekeningen, duidelijke stap-voor-stap instructies van illustrator Steve Smallman en een schetsblok om op te tekenen en de figuren te oefenen. Ook wordt het kerstverhaal verteld, om samen te lezen na het tekenen.

Teken het kerstverhaal Smallman, Steve
€ 5,99
voorraad onbekend
Pak het grootste geschenk maar uit

Pak dit jaar het grootste kerstgeschenk samen uit!

In dit schitterend geïllustreerde kerstkinderboek maken we kennis met het voorgeslacht van Jezus. Al die mannen en vrouwen, al die verhalen, ze maken dat we weer helemaal verliefd worden op Jezus zelf. Gods grote plan, van het Paradijs tot de kribbe, komt tot leven.

Elke dag pakken we met elkaar een geschenk uit, hangen een versiering op, en denken samen na over het liefdesverhaal van God en mensen.

Met Bijbelverhalen, vragen om over na te denken, dingen om samen te doen, en prachtige illustraties.

Pak het grootste geschenk maar uit Voskamp, Ann
€ 10,-
voorraad onbekend