Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Advent 2019

Adventskandelaar is symbool van de verwachting van de komst van Christus

Wat is Advent? Op Zondag 1 december start de eerste Advent 2019. Dit is tevens het begin van het kerkelijk jaar. Op deze pagina een korte selectie van titels en artikelen die u persoonlijk of als gezin met de kinderen kunnen helpen om rond Advent een goede invulling aan te geven.

U vindt bij ons adventskalenders, adventsdagboeken en boeken in het algemeen over kerst en advent. Uiteraard kunt u bij Ichthusboekhandel in de winkels ook terecht voor christelijke kerstkaarten en is het aanbod altijd veel groter. (we hebben bijvoorbeeld ook adventskaarsen)

Wat is de betekenis van Advent...? Meer over Kerst.........?

15 artikelen
pagina 1 van 2
Kerstboodschap

Het boek "Kerstboodschap" door Tim Keller is een ideaal kerstcadeau waarin het diep ontroerende en intellectueel uitdagende verhaal over de geboorte van Jezus Christus verteld en uitgelegd wordt.

Veel niet-christenen denken dat ze aardig zicht hebben op het verhaal van Kerst. Elk jaar verschijnen de kerststallen in etalages en in winkelcentra en supermarkten zijn de liedjes over herders en engelen niet van de lucht. En ondanks die overvloed van allerlei al dan niet christelijke verwijzingen in onze huidige cultuur, zijn maar weinig mensen vertrouwd met de eigenlijke boodschap van het Bijbelse verhaal. In dit nieuwe boek neemt Tim Keller de lezer mee op een verhelderende reis naar de verrassende en ongedachte achtergronden van Kerst. Door de boodschap van hoop en verlossing te begrijpen die in nieuws over Jezus geboorte besloten ligt, zullen de lezers de bevrijdende en verlossende kracht van Gods genade op een diepere en meer zinvolle manier ervaren en begrijpen.

Keller laat zien wat de belangrijkste boodschap van Kerst is: Alleen God heeft het leven, de waarheid en de blijdschap die wij missen- hierdoor biedt hij troost aan wie dat zoeken. Publishers weeklyTim Keller was senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verscheen van hem een groot aantal boeken, waaronder de bestseller: in alle redelijkheid, de vrijgevige God, Bidden en het Huwelijk.

Het boek Kerstboodschap is het ideale cadeau voor familie, vrienden en collega's wanneer we graag het verhaal van Kerst willen vertellen. Je kunt het lezen als boek in de periode van advent, maar ook tijdens de Kerstdagen.

Kerstboodschap is de Nederlandse vertaling van het boek: Hidden Christmas, wat oorspronkelijk in Amerika verscheen in 2016.

Kerstboodschap Keller, Tim
€ 14,95
voorraad onbekend
Droom!

Droom! is een belevenis rond advent met biblejournaling en handlettering! De auteurs Esther van Lunteren en Kris Bossenbroek delen hun ervaring met jou en geven Advent en kerst een extra dimensie.

Met dit creatieve dagboek voor de adventstijd ontdek je een wereld aan dromen. Bijbelse dromen die met de komst van Jezus werden vervuld, of nog op hun vervulling wachten. Dromen die vaak beloften zijn. Ook word je uitgedaagd zelf weer te gaan dromen. Verwoord jouw hoop in een dromenlijst, en ontdek hoe jouw dromen gaan rijmen met die van Hem.

Elke dag sta je even stil bij jouw en Gods dromen, aan de hand van een korte overdenking. En elke dag krijgt dit extra betekenis of letterlijk vorm met biblejournaling- of handletteringopdrachten. Zo leef je bewust toe naar de komst van Jezus.

Droom je mee?

Droom! Lunteren, Esther van; Bossenbroek, Kris
€ 10,99
voorraad onbekend
Inspire Advent

Leuk pakket bedoeld voor Advent om op een creatieve manier toe te leven naar Kerst.

Het pakket is inclusief leesrooster en elke dag een creatieve verwerking in de lijn van Bijbel journaling, verzorgd door Kris Bossenbroek van ByKris.

Het pakket bevat:

* Inspire werkboekje, 48 pagina's, geschikt voor diverse creatieve technieken
* Inspire Stickevel
* Inspire Knipvel met extra illustraties

Inspire Advent
€ 9,95
voorraad onbekend
Pak het grootste geschenk maar uit

Pak dit jaar het grootste kerstgeschenk samen uit!

In dit schitterend geïllustreerde kerstkinderboek maken we kennis met het voorgeslacht van Jezus. Al die mannen en vrouwen, al die verhalen, ze maken dat we weer helemaal verliefd worden op Jezus zelf. Gods grote plan, van het Paradijs tot de kribbe, komt tot leven.

Elke dag pakken we met elkaar een geschenk uit, hangen een versiering op, en denken samen na over het liefdesverhaal van God en mensen.

Met Bijbelverhalen, vragen om over na te denken, dingen om samen te doen, en prachtige illustraties.

Pak het grootste geschenk maar uit Voskamp, Ann
€ 22,95
voorraad onbekend
Wonder van kerst
Wonder van kerst
€ 24,95
voorraad onbekend
Mooiste kerstgeschenk

[h2]Het mooiste kerstgeschenk is een leuk boekje voor kerst met makkelijke leesbare tekst, op rijm geschreven, door de makers van Opa Knoest.[h2]

Iedere illustratie is in kleur afgebeeld, maar óók als kleurplaat. Daardoor zorgt dit boekje voor uren lees- én kleurplezier tijdens de kerstdagen.

Een prachtige uitgave voor (zondags)scholen en ouders om tijdens de kerstviering cadeau te doen.

32 pagina's, geniet, A5 formaat

Mooiste kerstgeschenk Boer, M. de
€ 3,99
voorraad onbekend
De beste kerstverhalen van Mozaïek

Kersttijd is verhalentijd. We lezen ze voor in het gezin, in de kerk of op de vereniging. Of we lezen ze zelf, haardvuur aan, kaas en wijn erbij.

Bij Mozaïek presenteren we elk najaar een bundel met nieuwe verhalen. Dit jaar hebben we een keuze gemaakt uit de beste verhalen van onze fondsauteurs. Aangevuld met twee fonkelnieuwe verhalen

In deze bundel zijn verhalen opgenomen van Ria Borkent, Iris Boter, Els Florijn, Irma Joubert, Lody B. van de Kamp, Arie Kok, Ineke Kraijo, Guurtje Leguijt, Cees Pols, Frans Willem Verbaas, Joke Verweerd, Nine de Vries en Helga Warmels

De beste kerstverhalen van Mozaïek Florijn, Els; Verweerd e.a.
€ 12,50
voorraad onbekend
Bijzondere kerstfeest van papa panov

Papa Panov is het verhaal van van Ruben Saillens over een eenvoudige schoenmaker in een klein Russisch dorp. Op kerstavond denkt hij aan zijn overleden vrouw en aan zijn kinderen, die niet meer bij hem wonen. Hij voelt zich erg eenzaam.

Als hij het kerstverhaal leest, valt hij in slaap en droomt. In die droom zegt een stem dat de Heere Jezus morgen bij hem op bezoek komt. De volgende ochtend staat hij al vroeg op de uitkijk achter het raam van zijn werkplaats. Er komt een straatveger voorbij en papa Panov geeft hem koffie. Een arme moeder geeft hij een paar schoentjes voor haar kindje. Bedelaars krijgen te eten. Maar aan het eind van de dag is de Heere Jezus nog steeds niet langsgekomen. Papa Panov begrijpt het niet. Opeens hoort hij weer een stem, die zegt: Wat je voor die arme mensen hebt gedaan, dat heb je voor Mij gedaan. Dan begrijpt papa Panov dat Hij toch verschenen is.

Vanaf: vanaf 6 jaar

Illustraties van Michel de Boer.

Bijzondere kerstfeest van papa panov Saillens, Ruben
€ 7,95
voorraad onbekend
Bijzondere nacht
Bijzondere nacht Boer, Michel de
€ 7,95
voorraad onbekend
Stille nacht
Stille nacht Donkersteeg, Jeanette
€ 9,95
voorraad onbekend