Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Advent 2020

De eerste advent in 2020 is DV op zondag 29 november 2020 en daarmee start het nieuwe kerkelijke jaar. Bij Ichthusboekhandel liggen vanaf de maand november allerlei bijzondere boeken over Advent en Kerst in de winkel. Kom langs in één van de winkels of kijk rond op onze website.

Bij Ichthusboekhandel kunt u terecht voor adventskaarsen, adventskalenders, boeken om Advent te vieren en zich zo voor te bereiden op Kerst, het feest van de komst van Christus naar deze wereld..

Wat betekent Advent? | Meer over Kerst.........?

I van Immanuel

Erika van Nes maakte met het adventsboekje de I van Immanuel een praktische adventskalender voor het hele gezin. Kleurrijk, verrassend en concreet. Om direct mee te beginnen bij de 1e Advent.

In december leven gezinnen graag samen toe naar kerst: de geboorte van Jezus. Dit adventsboekje helpt gezinnen om elke dag een stukje van het kerstverhaal samen te lezen en erover door te praten. Het is opgezet vanuit het ABC en daardoor erg geschikt voor kinderen die net leren lezen of dat al goed kunnen. De jongere kinderen kunnen meeluisteren met de verhalen en voor de oudere kinderen zijn praktische vragen toegevoegd.

De teksten en opdrachten zijn geschikt voor gezinnen met kinderen in verschillende leeftijden.

Erika van Nes is theologe en moeder van twee jonge kinderen. Ze schrijft en spreekt voornamelijk over het thema 'geloofsopvoeding' en schrijft daarover in haar boeken, blogs en op haar eigen website.

I van Immanuel Nes, Erika van
€ 9,99
voorraad onbekend
Advent en Kerst

Samen met Dietrich Bonhoffer nadenken en meelopen in de beweging van Advent naar Kerst richting het Nieuwe Jaar.

De Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer spreekt met zijn krachtige teksten nog steeds heel veel mensen aan, ook al is het zowat 75 jaar geleden dat hij de dood vond. Dit meditatieve adventsboekje bevat voor iedere dag een tekst van Bonhoeffer en een prachtige fullcolour foto. Het dagboek is te gebruiken vanaf de eerste dag van Advent tot en met de eerste week van januari.

Het dagboekje is geschikt voor individueel gebruik in de stille tijd tijdens de adventsperiode of voor gebruik in een gespreksgroep of een samenkomst. Een prachtig cadeau.

Advent en Kerst Bonhoeffer, Dietrich
€ 14,50
voorraad onbekend
Koningskind geboren

Prachtig (voor)leesboek over het kerstevangelie.

In dertien verhalen met prachtige illustraties vertelt Laura Zwoferink het kerstverhaal.

Aan het einde van elk verhaal staat een vraag om over door te praten. Dat maakt het boek heel geschikt voor gebruik in het gezin in de dagen rond Kerst.

Om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar. Oudere kinderen kunnen het boek zelf lezen.

Laura Zwoferink is al jaren actief in het onderwijs. Ze schreef de drie delen van Kijk en Luister, Bijbelse vertellingen voor kinderen vanaf twee jaar. Van haar hand verscheen eveneens Kijk &Lees, verhalen over kinderen in de Bijbel.

Peter Nuyten specialiseerde zich in het illustreren van educatieve en historische uitgaven en in Bijbel-georiënteerde onderwerpen.

Koningskind geboren Zwoferink, Laura
€ 9,50
voorraad onbekend
In het licht (adventsdagboek)

In het licht is een adventsdagboek geschreven door Danielle Heerens. Advent is verwachtingsvol toeleven en uitzien naar de geboorte van Jezus, het Licht van de wereld. Een van de manieren waarop je dat kunt doen, is door deze vier weken stil te staan bij het thema 'licht'.

Om de dagen voor kerst te leven ín het licht.In dit adventsdagboek staan zesentwintig overdenkingen die allemaal gaan over 'licht' - zowel over Jezus, het Licht van de wereld, als het licht van God, het licht dat jij mag zijn en het licht van de eeuwigheid. Bij elke overdenking vind je een uitgelichte quote en een opdracht om licht te geven of te ontvangen. Zo leer je meer over hét Licht en ontdek je hoe je zelf een lichtje kunt zijn en het Licht van kerst kunt verspreiden. En dan wordt deze kerst écht een feest van het Licht.

Om dit licht in jouw leven zichtbaar te maken, bevat dit dagboek 24 prachtige kaarten met daarop de uitgelichte quotes. Je kunt deze kaarten uitknippen en ophangen als adventskalender.

In het licht (adventsdagboek) Heerens, Danielle
€ 14,99
voorraad onbekend
het Kerstverhaal

Verdiep je in het kerstverhaal duikt in de verhalen zoals ze zijn opgetekend in de drie evangeliën Matteüs, Lucas en Johannes. Auteur Peter-Ben Smit is hoogleraar contextuele Bijbelinterpretatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In dertien studies neemt hij de lezers mee op een ontdekkingstocht langs de bekende teksten en hij daagt hen uit om er met de ogen van de eerste hoorders van de tekst naar te kijken.

Een waardevolle voorbereiding op het kerstfeest voor groepen en voor persoonlijke studie.

Over de serie : Verdiep je in.... Dit zijn verdiepende studies bij bekende Bijbelgedeelten vanuit het Nederlands Bijbelgenootschap. De uitleg richt zicht met aandacht op context en historische achtergronden. Het is een ideale werkvorm voor Bijbelkring of persoonlijke Bijbelstudie

het Kerstverhaal serie verdiep je in
€ 8,95
voorraad onbekend
Dansen in de sneeuw

Dansen in de sneeuw is een bundel met fonkelnieuwe (merendeels) christelijke kerstverhalen. De korte verhalen van onder andere Josha Zwaan, Joke Verweerd en Vonne van der Meer zijn licht en vrolijk, spannend en gezellig, grappig en wijs, met sneeuw en kou.

Een ideaal cadeau voor je moeder of een goede vriend, voor als de dagen korter worden. Verhalen ook om voor te lezen tijdens een kerstviering. De auteurs staan samen garant voor kwaliteit en afwisseling.

Met medewerking van

* Frans Willem Verbaas,
* Arie Kok,
* Elly Zuiderveld,
* Hay van den Munckhof,
* Vonne van der Meer,
* Lody van de Kamp,
* Joke Verweerd,
* Anne Büdgen,
* Eline de Boo,
* Nine de Vries,
* Iris Boter,
* Jacobine van den Hoek,
* Josha Zwaan,
* Ria Borkent,
* Renze Borkent,
* Marie van Beijnum en
* Désanne van Brederode.

Dansen in de sneeuw Zwaan, Josha; Meer, Vonne van der; Verwe
€ 17,99
voorraad onbekend
Lof vol liefde

Lof vol liefde is een speciale uitgave van de werkgroep Zij Lacht. Het is een leesplan voor de adventsperiode en uitermate geschikt om te gebruiken vanaf de eerste adventszondag.

Advent is een bijzondere tijd waarin we bewust uitzien naar het vieren van de geboorte van Jezus. Het moment dat de lang Beloofde werd geboren, als Redder van de wereld. Dit rijk vormgegeven adventsboek helpt jou om deze dagen je bewust te verwonderen en verheugen over Liefde die kwam. In 11 liederen door de Bijbel heen zien we gelovigen die vol verwachting de lof aan de Messias brengen.

Gebed, overdenkingen, liederen, prachtige foto's en doe it yourself opdrachten helpen jou om mee te gaan in deze aanbidding. Met als doel dat jouw lof vol liefde zich zal vermengen met die van duizenden heiligen. Hij, Jezus, verdient alle eer!

Lof vol liefde Zij lacht (leesplan voor advent)
€ 17,99
voorraad onbekend
Noel Kerstmagazine 2020

Noël is het kerstmagazine voor december 2020. Een mooie glossy om zelf te lezen in de kersttijd, en om uit te delen aan vrienden, buren, familie en collega's.

De acht verhalen in dit Kerstmagazine zijn een vrije bewerking van het Kerstevangelie uit Lukas. Het oude Kerstverhaal komt tot leven door de ogen van Elisabeth, Zacharia, Maria, Jozef, Simeon, Anne, Mesullam en Melchior.

Hun verhalen zijn herkenbaar én levensecht: Ze worden verliefd, krijgen kinderen of juist niet. Ze maken zich zorgen , zijn blij of jagen een droom na. Ander zijn door het leven getekend of hebben spijt van dingen die ze ooit hebben gedaan.

Ze mensen in de verhalen hebben echter één ding gemeen: Ze hebben Jezus ontmoet en dat heeft een ongekende diepe uitwerking op hun leven. Over Hem willen ze graag vertellen, misschien juist wel aan mensen vandaag!

De glossy Noël Ideaal voor een kerstpakket en om uit te delen voor een actie.

Noel Kerstmagazine 2020
€ 6,95
voorraad onbekend
Een heel bijzondere baby

Dit prentenboek: een heel Bijzondere baby, bevat vier kerstverhalen uit de Kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling en zijn geschreven door Liesbeth van Binsbergen.

De verhalen zijn wat vereenvoudigd, zodat ze ook voor kleuters goed te begrijpen zijn. In de verhalen staat Maria centraal. God kiest haar uit voor zijn prachtige plan met de wereld. Maria mag de moeder zijn van zijn Zoon. Een heel bijzondere baby. Een redder en koning. Hoe het allemaal precies moet? Dat weet Maria niet, maar ze weet wel dat God voor haar zorgt. Bij elk verhaal staan een lied, een verwerking en een gebed.

De prachtige illustraties van Marjolein Hund geven de kerstverhalen kleur en sfeer.

Een heel bijzondere baby
€ 9,99
voorraad onbekend
De allereerste kerstnacht

De Allereerste kerstnacht is een leuk prentenboek van Michel de Boer en vertelt in bijzondere platen en korte teksten het verhaal van de komst van Jezus Christus.

De allereerste kerstnacht was lang geleden.
Toen werd een heel bijzondere Koning geboren.
Het gebeurde in Israël, een land hier ver vandaan.
Om precies te zijn, het begon allemaal in het dorpje Nazareth.

.Zo begint dit bekende kerstverhaal over Jozef en Maria en de geboorte van Jezus. Met liefde geschreven en voorzien van kleurrijke tekeningen.Leuk voor scholen en kerken om cadeau te geven!

De allereerste kerstnacht Boer, Michel de
€ 39,95
voorraad onbekend