Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Advent 2020

De eerste advent in 2020 is DV op zondag 29 november 2020 en daarmee start het nieuwe kerkelijke jaar. Bij Ichthusboekhandel liggen vanaf de maand november allerlei bijzondere boeken over Advent en Kerst in de winkel.

Bij Ichthusboekhandel kunt u terecht voor adventskaarsen, adventskalenders, boeken om Advent te vieren en zich zo voor te bereiden op Kerst.

Meer over Kerst.........?

I van Immanuel

Erika van Nes maakte met het adventsboekje de I van Immanuel een praktische adventskalender voor het hele gezin. Kleurrijk, verrassend en concreet. Om direct mee te beginnen bij de 1e Advent.

In december leven gezinnen graag samen toe naar kerst: de geboorte van Jezus. Dit adventsboekje helpt gezinnen om elke dag een stukje van het kerstverhaal samen te lezen en erover door te praten. Het is opgezet vanuit het ABC en daardoor erg geschikt voor kinderen die net leren lezen of dat al goed kunnen. De jongere kinderen kunnen meeluisteren met de verhalen en voor de oudere kinderen zijn praktische vragen toegevoegd.

De teksten en opdrachten zijn geschikt voor gezinnen met kinderen in verschillende leeftijden.

Erika van Nes is theologe en moeder van twee jonge kinderen. Ze schrijft en spreekt voornamelijk over het thema 'geloofsopvoeding' en schrijft daarover in haar boeken, blogs en op haar eigen website.

I van Immanuel Nes, Erika van
€ 9,99
voorraad onbekend
Advent en Kerst

Samen met Dietrich Bonhoffer nadenken en meelopen in de beweging van Advent naar Kerst richting het Nieuwe Jaar.

De Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer spreekt met zijn krachtige teksten nog steeds heel veel mensen aan, ook al is het zowat 75 jaar geleden dat hij de dood vond. Dit meditatieve adventsboekje bevat voor iedere dag een tekst van Bonhoeffer en een prachtige fullcolour foto. Het dagboek is te gebruiken vanaf de eerste dag van Advent tot en met de eerste week van januari.

Het dagboekje is geschikt voor individueel gebruik in de stille tijd tijdens de adventsperiode of voor gebruik in een gespreksgroep of een samenkomst. Een prachtig cadeau.

Advent en Kerst Bonhoeffer, Dietrich
€ 14,50
voorraad onbekend
Koningskind geboren

Prachtig (voor)leesboek over het kerstevangelie.

In dertien verhalen met prachtige illustraties vertelt Laura Zwoferink het kerstverhaal.

Aan het einde van elk verhaal staat een vraag om over door te praten. Dat maakt het boek heel geschikt voor gebruik in het gezin in de dagen rond Kerst.

Om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar. Oudere kinderen kunnen het boek zelf lezen.

Laura Zwoferink is al jaren actief in het onderwijs. Ze schreef de drie delen van Kijk en Luister, Bijbelse vertellingen voor kinderen vanaf twee jaar. Van haar hand verscheen eveneens Kijk &Lees, verhalen over kinderen in de Bijbel.

Peter Nuyten specialiseerde zich in het illustreren van educatieve en historische uitgaven en in Bijbel-georiënteerde onderwerpen.

Koningskind geboren Zwoferink, Laura
€ 9,50
voorraad onbekend
Loveletters kerstspecial

Handletter inspiratie voor advent en kerst door Mirjam Looij en Calyn Verwijs. Praktische suggesties en voorbeelden hoe je zelf de mooiste kerstdecoraties maakt.

Leef al letterend toe naar de feestdagen. Het boekje bevat overdenkingen en inspirerende opdrachten om zelf aan de slag te gaan met handletteren. Voor zowel beginnende als gevorderde letteraars geschikt. Concreet zelf aan de slag met handig stappenplan. Breng je huis in kerstsfeer! Of gebruik handletteren om anderen te bemoedigen door het versturen of cadeau doen van jouw handgeletterde creatie.

Handletterdeskundige Carlyn Verwijs is 30 jaar, getrouwd en moeder van twee jonge kinderen. Ze staat parttime voor de klas. Ze vindt het heerlijk om te handletteren en bezig te zijn met mooie vormgeving en typografie. Haar enthousiasme voor handletteren brengt ze ook over op anderen tijdens workshops.

Mirjam Looij is 29 jaar, getrouwd en werkzaam in het basisonderwijs. Haar verlangen is dat vrouwen door het werken met Loveletters geraakt, geïnspireerd en verwonderd raken over de liefde van God en dat ze enthousiast worden gemaakt voor handletteren. Ze heeft zelf ervaren dat het een geweldige vorm is om je stille tijd te verdiepen.

Loveletters kerstspecial Looij, Mirjam; Verwijs, Carlyn
€ 3,99
voorraad onbekend
In het licht (adventsdagboek)
In het licht (adventsdagboek) Heerens, Danielle
€ 14,99
voorraad onbekend
het Kerstverhaal
het Kerstverhaal serie verdiep je in
€ 8,95
voorraad onbekend
Dansen in de sneeuw

Dansen in de sneeuw is een bundel met fonkelnieuwe (merendeels) christelijke kerstverhalen. De korte verhalen van onder andere Josha Zwaan, Joke Verweerd en Vonne van der Meer zijn licht en vrolijk, spannend en gezellig, grappig en wijs, met sneeuw en kou.

Een ideaal cadeau voor je moeder of een goede vriend, voor als de dagen korter worden. Verhalen ook om voor te lezen tijdens een kerstviering. De auteurs staan samen garant voor kwaliteit en afwisseling.

Met medewerking van

* Frans Willem Verbaas,
* Arie Kok,
* Elly Zuiderveld,
* Hay van den Munckhof,
* Vonne van der Meer,
* Lody van de Kamp,
* Joke Verweerd,
* Anne Büdgen,
* Eline de Boo,
* Nine de Vries,
* Iris Boter,
* Jacobine van den Hoek,
* Josha Zwaan,
* Ria Borkent,
* Renze Borkent,
* Marie van Beijnum en
* Désanne van Brederode.

Dansen in de sneeuw Zwaan, Josha; Meer, Vonne van der; Verwe
€ 17,99
voorraad onbekend
Lof vol liefde

Lof vol liefde is een speciale uitgave van de werkgroep Zij Lacht. Het is een leesplan voor de adventsperiode en uitermate geschikt om te gebruiken vanaf de eerste adventszondag.

Advent is een bijzondere tijd waarin we bewust uitzien naar het vieren van de geboorte van Jezus. Het moment dat de lang Beloofde werd geboren, als Redder van de wereld. Dit rijk vormgegeven adventsboek helpt jou om deze dagen je bewust te verwonderen en verheugen over Liefde die kwam. In 11 liederen door de Bijbel heen zien we gelovigen die vol verwachting de lof aan de Messias brengen.

Gebed, overdenkingen, liederen, prachtige foto's en doe it yourself opdrachten helpen jou om mee te gaan in deze aanbidding. Met als doel dat jouw lof vol liefde zich zal vermengen met die van duizenden heiligen. Hij, Jezus, verdient alle eer!

Lof vol liefde Zij lacht (leesplan voor advent)
€ 17,99
voorraad onbekend