Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Advent 2021

De eerste advent in 2021 is D.V. op zondag 28 november 2021 en daarmee start het nieuwe kerkelijke jaar. Bij Ichthusboekhandel.nl liggen vanaf eind allerlei bijzondere boeken over Advent en Kerst in de winkel. Kom langs in één van de winkels of kijk online even rond op onze website.

Adventsboekjes kopen doe je bij Ichthusboekhandel.nl Bij Ichthusboekhandel.nl kunt u terecht voor adventsboekjes, adventskaarsen, de adventskalenders 2021, boeken om Advent voor te bereiden en te vieren. Om zo klaar te zijn voor het feest van de komst van Christus naar deze wereld. U kunt ook altijd op afspraak deze materialen inzien.

Wat betekent Advent? | Meer over Kerst.........?

Wanneer start advent:

2021 - Zondag 28 november
2022 - Zondag 27 november
2023 - Zondag 3 december
2024 - Zondag 1 december

Boeken over Advent en Kerst, adventskalenders en kerstverhalen, kunt u gemakkelijk online bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer. U bent daar hartelijk welkom.

25 artikelen
pagina 1 van 3
Lof vol liefde

Lof vol liefde is een speciale uitgave van de werkgroep Zij Lacht. Het is een leesplan voor de adventsperiode en uitermate geschikt om te gebruiken vanaf de eerste adventszondag.

Advent is een bijzondere tijd waarin we bewust uitzien naar het vieren van de geboorte van Jezus. Het moment dat de lang Beloofde werd geboren, als Redder van de wereld. Dit rijk vormgegeven adventsboek helpt jou om deze dagen je bewust te verwonderen en verheugen over Liefde die kwam. In 11 liederen door de Bijbel heen zien we gelovigen die vol verwachting de lof aan de Messias brengen.

Gebed, overdenkingen, liederen, prachtige foto's en do it yourself opdrachten helpen jou om mee te gaan in deze aanbidding. Met als doel dat jouw lof vol liefde zich zal vermengen met die van duizenden heiligen. Hij, Jezus, verdient alle eer!

Lof vol liefde Zij lacht (leesplan voor advent)
€ 17,99
voorraad onbekend
Noel Kerstmagazine

Noël is het kerstmagazine voor de decembermaand. Een mooie glossy om zelf te lezen in de kersttijd, en om uit te delen aan vrienden, buren, familie en collega's tijdens de Adventstijd.

De acht verhalen in dit Kerstmagazine zijn een vrije bewerking van het Kerstevangelie uit Lukas. Het oude Kerstverhaal komt tot leven door de ogen van Elisabeth, Zacharia, Maria, Jozef, Simeon, Anne, Mesullam en Melchior.

Hun verhalen zijn herkenbaar én levensecht: Ze worden verliefd, krijgen kinderen of juist niet. Ze maken zich zorgen , zijn blij of jagen een droom na. Ander zijn door het leven getekend of hebben spijt van dingen die ze ooit hebben gedaan.

De mensen in de verhalen hebben echter één ding gemeen: Ze hebben Jezus ontmoet en dat heeft een ongekende diepe uitwerking op hun leven. Over Hem willen ze graag vertellen, misschien juist wel aan mensen vandaag!

De glossy Noël, Kerstmagazine: Ideaal voor een kerstpakket en om uit te delen voor een actie in de Adventstijd. In overleg kan de achterzijde voorzien worden van een boodschap namens uw kerkelijke gemeente.

Noel Kerstmagazine
€ 7,95
voorraad onbekend
Die ene kaars
Die ene kaars
€ 9,95
voorraad onbekend
Advent met Augustinus

In het boek Advent met Augustinus leren we de kerkvader Augustinus kennen als bisschop van Hippo Regius, maar ook als zondig mens. Het adventsboek is geschreven door Hans Alderliesten vanuit teksten die Augustinus hierover achtergelaten heeft.

Rusten, verlangen en wachten zijn woorden die we associëren met Advent. Augustinus zou er iets aan toevoegen: belijden en prijzen. Dat de hoge God de gestalte van een klein kind aannam, dat is iets om dankbaar voor te zijn en om je diep voor te schamen, aldus Augustinus. Hij kwam naar ons omdat wij niet naar Hem kwamen. Hij bukte omdat wij ons groot maakten.

Met Augustinus werpen we een blik in de kribbe. Christus kwam in kleinheid nabij, wat een wonder!

Advent met Augustinus Alderliesten, Hans
€ 15,99
voorraad onbekend
Aventskalender

Leef samen met je kind toe naar het kerstfeest met deze adventskalender. De grote kijk- en zoekplaat laat de belangrijkste kerstverhalen zien.

Aan de andere kant van de leporello is er voor elke dag een kort verhaal bij een gedeelte van de grote kijkplaat en een verwerking. Samen onderweg naar het kerstfeest!

Dit adventsboek is een prachtige leporello (uitvouwboek) om in de adventsperiode thuis of op school neer te zetten.

Aventskalender
€ 12,99
voorraad onbekend
In het licht (adventsdagboek)

In het licht is een adventsdagboek geschreven door Danielle Heerens. Advent is verwachtingsvol toeleven en uitzien naar de geboorte van Jezus, het Licht van de wereld. Een van de manieren waarop je dat kunt doen, is door deze vier weken stil te staan bij het thema 'licht'.

Om de dagen voor kerst te leven ín het licht.In dit adventsdagboek staan zesentwintig overdenkingen die allemaal gaan over 'licht' - zowel over Jezus, het Licht van de wereld, als het licht van God, het licht dat jij mag zijn en het licht van de eeuwigheid. Bij elke overdenking vind je een uitgelichte quote en een opdracht om licht te geven of te ontvangen. Zo leer je meer over hét Licht en ontdek je hoe je zelf een lichtje kunt zijn en het Licht van kerst kunt verspreiden. En dan wordt deze kerst écht een feest van het Licht.

Om dit licht in jouw leven zichtbaar te maken, bevat dit dagboek 24 prachtige kaarten met daarop de uitgelichte quotes. Je kunt deze kaarten uitknippen en ophangen als adventskalender.

In het licht (adventsdagboek) Heerens, Danielle
€ 14,99
voorraad onbekend
Adventskalender kleur

Op de LUV adventskalender lees je van 1 t/m 25 december elke dag een mooie Bijbeltekst, spreuk of songtekst. Nu verkrijgbaar bij Ichthusboekhandel

De adventskalender bestaat uit 25 losse kaarten met op de ene kant het nummer van de dag en op de andere kant een mooie tekst en/of illustratie die je voorbereidt op Kerst.

Er zit 6 meter touw bij en 25 knijpers om de kalender op te hangen. Om samen als gezin Advent te doorlopen tot en met Kerst.

Door de stevige vormgeving jarenlang bruikbaar als gezinstraditie!

Adventskalender kleur LUV Diversen
€ 15,95
voorraad onbekend
Speel & lees het kerstverhaal

Speel & lees het kerstverhaal is een verhaal met uitdruk figuren . Beleef Kerst met dit mooi geïllustreerde boek. In eenvoudige taal wordt het kerstverhaal verteld. De 8 uitdrukfiguren nodigen uit om het kerstverhaal na te spelen.

Zo komt kerst tot leven!

Speel & lees het kerstverhaal
€ 9,99
voorraad onbekend
Straal en Schitter, samen advent kerst

Straal en schitter biedt voor elke week een uitgebreide viering en vijf kortere stukjes met gespreksvragen, Bijbelteksten, weetjes en creatieve opdrachten voor kinderen van verschillende leeftijden (tot ongeveer 12 jaar). Het is geschreven door Ingrid Plantinga en Willemijn de Weerd.

Voor elke adventsweek is er een bouwplaat om een lantaarn van te maken. Elke dag maak je een nieuw vakje open. Er komt steeds meer licht door de lantaarns, zo tel je samen op een mooie manier af naar het kerstfeest! Uniek: Bij elke week hoort een (nieuw) kerstlied van kinderkoor De Bromvlieg. In het boek vind je de songteksten en de QR-codes naar Spotify en YouTube om lekker mee te zingen.

Extra:
Speciaal voor scholen en kerken bieden we bij dit boek een eenvoudige musical aan. Zo kun je er een prachtig adventsproject van maken die je afsluit met een schitterende kerstviering. Heel geschikt voor gezinnen, kerken en scholen. Vraag aan via de Mail

Straal en Schitter, samen advent kerst Plantinga, Ingrid en Willemijn de Weerd
€ 12,99
voorraad onbekend
Operatie kerstboom, Kinder-kerstverhalen

Operatie Kerstboom bevat sfeervolle leesverhalen voor kinderen rondom Kerst. Zowel geschikt om zelf te lezen in de midden- en bovenbouw als om voor te lezen op school, in de kerk of thuis.

Voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

De verhalen zijn geschreven door verschillende kinderboekenauteurs die uitgeven bij Columbus.

* Liesbeth van Binsbergen,
* Willeke Brouwer,
* Petra Crofton,
* Gesa van Delft,
* Judith van Helden,
* Hanna Holwerda,
* Joke Janssen,
* Ineke Kraijo,
* Hans Mijnders,
* Jeanette Molema,
* Corien Oranje,
* Willemijn de Weerd,
* Bert Wiersema,
* Elly Zuiderveld.

Operatie kerstboom, Kinder-kerstverhalen div. auteurs
€ 15,99
voorraad onbekend