Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Afscheidscadeau groep 8

Afscheidscadeau's voor schoolverlaters groep 8 van de basisschool bestelt u bij de christelijke webshop van  Ichthusboekhandel.nl

Voor oriëntatie en of de aankoop van een mooi afscheidscadeau groep 8 bent u bij Ichthusboekhandel.nl aan het juiste adres. Uiteraard ook voor de aankoop van schoolbijbels, de aanvulling van de bibliotheek of een cadeauboek met Kerst of een andere gelegenheid kunt u uitstekend samen met Ichthusboekhandel.nl tot een succes maken.

Ichthusboekhandel biedt een breed en interessant assortiment, waarmee scholen hun identiteit kunnen vorm geven bij het afscheid van de kinderen in groep acht, in de bibliotheek en bij feestelijke momenten zoals bijv. kerstvieringen. Met het afwikkelen op maat van grotere aantallen boeken of Bijbels, zoals voor het afscheidscadeau groep 8 hebben we in de afgelopen bijna 50 jaar heel veel ervaring opgedaan.

BROCHURE AFSCHEIDSCADEAU SCHOOLVERLATERS

Waarom kiezen heel veel scholen in de Randstad voor Ichthusboekhandel.nl bij het afscheidscadeau groep acht?

1) Direct contact met een vaste persoonlijke adviseur
2) Gratis bezorging in de regio door eigen vervoersdienst tijdens de schooltijden
3) Inpakservice indien gewenst in leuk cadeaupapier in overleg
4) Proefpakket beschikbaar voor teambespreking binnen de regio.
5) Wij sturen bestellingen naar scholen binnen en buiten onze regio
6) Vraag naar onze staffelprijzen......

U vindt hieronder een selectie van ons assortiment gericht op een overzicht van boeken en Bijbels die gegeven worden bij het afscheid van groep 8.

Bij grotere aantallen geldt een staffelkorting. Wanneer een schoolvereniging centraal inkoopt, willen we graag meedenken over een aantrekkelijk en interessant voorstel als het gaat om een afscheidscadeau voor schoolverlaters.

Contactpersoon voor de scholen is Sanne van Leeuwen (Tel. 06-37308858) U kunt ook bellen met uw lokale Ichthusboekhandel

Kijk eens rond op onze site of kom langs in één van onze winkels. Wij adviseren graag en maken desgewenst ook een afspraak daarvoor op uw school.

Bijbel in gewone taal voor jou

De Bijbel in Gewone Taal voor jou, is de uitgave van de BGT voor schoolgebruik. Het is een bijzondere uitgave van de Bijbel met extra informatie over het ontstaan en de inhoud van de Bijbel. Deze Schoolbijbel van de BGT is mede bedoeld als een waardevol afscheidscadeau groep 8 of de zondagsschool

INKIJKEXEMPLAAR BIJBEL IN GEWONE TAAL VOOR JOU

Nieuw in deze uitgave (2020) zijn 3 katernen. Voorin staat een katern met achtergrondinformatie over de inhoud van de Bijbel. Middenin staat een katern met namen die in de Bijbel een rol spelen, met verwijzingen naar de bijbehorende verhalen. En achterin staat een katern met veertien thema's, waaronder: hoop, angst, verliefd zijn en kiezen. Aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd hoe deze thema's een rol spelen in de Bijbel.

De Bijbel in Gewone Taal voor jou is voor jongeren en tieners die zelf over geloof willen nadenken. Uiteraard is het ook de Schoolbijbel van de BGT. Voor kinderen vanaf groep zeven wordt het interessant om ook zélf te kijken wat er in de Bijbel staat en hier samen over in gesprek te gaan. Dat maakt de BGT voor jou tot een prachtige aanvulling op Trefwoord en Kind op Maandag voor gebruik tijdens de lessen.

Let op: Staffelprijzen met korting bij Ichthusboekhandel.nl:

Vanaf 10 exemplaren € 33,20
Vanaf 30 exemplaren € 31,46
Vanaf 100 exemplaren: BEL of MAIL ons even. We denken graag met u mee!

De Schoolbijbel Bijbel in gewone taal voor jou, kopen of bestellen kan gemakkelijk online bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl de plek voor het afscheidscadeau van groep 8

Bijbel in gewone taal voor jou BGT Schoolbijbel
€ 37,50
voorraad onbekend
Bijbel in Gewone Taal standaardeditie

De Bijbel in Gewone Taal (BGT) is als standaardeditie inmiddels niet meer weg te denken in het grote aanbod van Bijbels en Bijbelvertalingen bij Ichthusboekhandel.nl.

De Bijbel in Gewone Taal is een vertaling van de hele Bijbel uit de bronteksten in het Hebreeuws en het Grieks. Er worden gewone woorden gebruikt, de zinnen zijn helder en niet te lang, aldus het Bijbelgenootschap. De Bijbeltekst is duidelijk opgebouwd en de lay-out is overzichtelijk. Moeilijke beeldspraak wordt waar nodig verduidelijkt.

INKIJKEXEMPLAAR BIJBEL IN GEWONE TAAL

Deze uitvoering is de standaardeditie van de Bijbel in gewone Taal (BGT). Deze basiseditie heeft het formaat 12 x 18 cm en bevat ongeveer 1900 pagina's.

Wat maakt deze vertaling tot de Bijbel in gewone taal?

Dat betekent een vertaling met gewone woorden en overzichtelijke zinnen. Met heldere verbanden en een duidelijke tekstindeling. Een Bijbel dus, die leesbaar en duidelijk is voor iedereen. Het is de eerste Bijbelvertaling in Nederland die volgens deze uitgangspunten gemaakt is. Dat betekent niet dat de inhoud van de Bijbel versimpeld wordt. Het betekent dat de taal geen barrière meer vormt om bij de inhoud te komen. Want je kunt pas nadenken over wat iets betekent als je begrijpt wat er staat!

De standaardeditie van de Bijbel in gewone Taal online kopen is eenvoudig bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kom langs in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag of Zoetermeer.

Bijbel in Gewone Taal standaardeditie BGT
€ 37,50
voorraad onbekend
Nieuwe Bijbelvertaling 2021 Schoolbijbel

Nieuw in de serie uitgaven van de NBV21 is de Handbijbel die ook geschikt is als de Schoolbijbel NBV21. Een fraaie uitvoering in het bekende formaat van 12 x18 cm en heel geschikt voor dagelijks gebruik, om mee te nemen naar de kerk of school en voor persoonlijk Bijbellezen.

De NBV21 is bedoeld als de Nieuwe Bijbelvertaling voor de 21e eeuw. De gereviseerde vertaling is naar aanleiding van ongeveer 12.000 reacties van heel veel Bijbel lezers met veelal kleinere verbeteringen, nog beter, scherper en krachtiger geworden dan de eerste versie uit 2004. De NBV voor 2021 (en daarna) leest als nieuw en heeft tegelijkertijd de vertrouwde en de herkenbare klanken van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004.

INKIJKEXEMPLAAR Hand - Schoolbijbel NBV21

Wat mag u verwachten van de hand/schoolbijbel editie van de NBV 21:

* Complete teksteditie van de 66 Canonieke Bijbelboeken (Oude en Nieuwe Testament);
* Heeft een rustig en tijdloos ontwerp met een zeer prettig leesbare letter;
* Stevig omslag voor langdurig gebruik;
* Handzaam formaat om makkelijk mee te nemen.
* Zeer geschikt voor persoonlijk gebruik, voor studie of als naslagwerk.
* Ideaal voor achter in de kerkzaal voor gebruik door bezoekers.
* Bijzonder geschikt als afscheidscadeau groep 8

De editie met Deuterocanonieke boeken (DCB) | Achtergronden bij de NBV 21 | KLIK HIER voor de andere uitgaven van de NBV 21.

De Hand-Schoolbijbel editie NBV21 heeft bij aankoop gratis verzending in Nederland.

Uw exemplaar van de eerste druk van de hand-/schoolbijbel editie NBV21 ligt nu volop bij Ichthusboekhandel.nl de plek om Bijbels te kopen. Direct na bestelling wordt het exemplaar toegezonden. Kopen van de Schoolbijbel NBV 21 kan online in de webshop van Ichthusboekhandel of u kunt hem bestellen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Nieuwe Bijbelvertaling 2021 Schoolbijbel NBV21
€ 37,50
voorraad onbekend
Schoolbijbel met Deuterocanonieke boeken

Nieuw in de serie uitgaven van de NBV21 is de Handbijbel of de Schoolbijbel met Deuterocanonieke boeken. Een fraaie uitvoering in het bekende formaat van 12 x18 en heel geschikt voor dagelijks gebruik, om mee te nemen naar de kerk of school en persoonlijk Bijbellezen.

De NBV21 is bedoeld als de Nieuwe Bijbelvertaling voor de 21e eeuw. De gereviseerde vertaling is naar aanleiding van ongeveer 12.000 reacties van heel veel Bijbel lezers met veelal kleinere verbeteringen, nog beter, scherper en krachtiger geworden dan de eerste versie uit 2004. De NBV voor 2021 (en daarna) leest als nieuw en heeft tegelijkertijd de vertrouwde en de herkenbare klanken van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004.

INKIJKEXEMPLAAR Hand - Schoolbijbel NBV21

Wat mag u verwachten van de hand/schoolbijbel editie van de NBV 21:

* Complete teksteditie van de 66 Canonieke Bijbelboeken (Oude en Nieuwe Testament) + 11 Deuterocanonieke boeken;
* Heeft een rustig en tijdloos ontwerp met een zeer prettig leesbare letter;
* Stevig omslag voor langdurig gebruik;
* Zeer geschikt voor persoonlijk gebruik, om mee te nemen of als naslagwerk.
* Bijzonder geschikt als afscheidscadeau groep 8

De hand/schoolbijbel editie NBV21 heeft bij aankoop gratis verzending in Nederland.

Uw exemplaar van de eerste druk van de hand-/schoolbijbel editie NBV21 ligt straks volop bij Ichthusboekhandel.nl de plek om Bijbels te kopen. Direct na uitlevering wordt het exemplaar dan toegezonden. Kopen van de NBV 21 kan online in de webshop van Ichthusboekhandel of u kunt hem nu al bestellen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Schoolbijbel met Deuterocanonieke boeken NBV21
€ 38,50
voorraad onbekend
Spiegels, smileys en stille tijd met God

Spiegels, smileys en stille tijd met God is een 365 dagen Bijbels dagboek bij de Bijbel voor meiden vanaf 11 jaar.

Voor elke dag van het jaar is er een bijbeltekst met een kort, prikkelende stukje om te lezen. Met herkenbare thema's voor meisjes zoals liefde, jaloezie, keuzes maken, vriendinnen, eenzaamheid en vergeving.

Dit bijbels dagboek biedt jonge meiden die opgroeien in een drukke wereld, een dagelijks moment van rust vinden bij God en helpt hen bij het leren luisteren naar zijn stem.

Spiegels, smileys en stille tijd met God
€ 16,99
voorraad onbekend
Vrienden, vrijheid en het volgen van God

Vrienden, Vrijheid en het volgens van God is een eigentijds 365 dagen Bijbels dagboek bij de Bijbel voor jongens vanaf 11 jaar.

Voor elke dag van het jaar is er een bijbeltekst met een kort, prikkelend stukje tekst over thema's waar jongens dagelijks mee te maken hebben. Zo gaat het onder meer over vriendschap, pesten, keuzes maken, trouw, boosheid en vergeving.

Dit bijbels dagboek moedigt jongens aan iedere dag tijd te nemen voor God en leert hun wat het betekent om God te volgen.

Vrienden, vrijheid en het volgen van God
€ 17,99
voorraad onbekend
Graphic Novel Bijbel Ongelooflijke

In de graphic novel Bijbel: Ongelooflijke Bijbelverhalen vertelt en tekent Willeke Brouwer op luchtige en humoristische wijze vijftig verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament opnieuw, dicht bij de oorspronkelijke tekst. In de tekeningen is veel geschiedkundige informatie verwerkt, zodat kinderen de tijd leren kennen waarin de verhalen zich afspelen. Ook worden er veel termen uitgelegd, die bijvoorbeeld niet zo bekend zijn bij kinderen die de Bijbel voor het eerst lezen.

De Bijbel staat vol prachtige, spannende en meeslepende verhalen. Over moedige mannen en vrouwen die op weg zijn gegaan met God. Over gevaren, redding, intriges, liefdes, ruzies, hoop en vertrouwen. Over Jezus, die zulke bijzondere dingen zei dat mensen Hem gingen volgen. En over hoe dat de wereld veranderde.

'In kinderbijbels worden die verhalen soms wat afgezwakt verteld, zodat kinderen het niet al te spannend vinden. De boodschap is vaak het belangrijkst: als je God volgt komt alles goed. Wat als je wel de spanning, de strijd en de twijfels laat zien? En de hitte van de woestijn? De koude nachten in de tenten? Hoe wist Abraham dat God tot hem sprak? Wat doe je als er een engel voor je neus staat? Welke route liepen Jozef en Maria naar Betlehem? Hoe gevaarlijk was het als je zei dat je Jezus volgde? Met die vragen in mijn achterhoofd ben ik gaan schrijven en tekenen, uit diep respect voor de Bijbel. Het werd een boeiende tocht. Ik nodig je uit om mee te gaan.'
- Willeke Brouwer

Graphic Novel Bijbel Ongelooflijke Brouwer, Willeke
€ 34,99
voorraad onbekend
Belle Bijbel

De Belle Bijbel is een Bijbel in gewone Taal voor tienermeiden tussen de 11 en 16 jaar. Deze uitgave van Huis van Belle samen met het NBG helpt hen te ontdekken wat er in de Bijbel staat.

INKIJKEXEMPLAAR BELLE BIJBEL (BGT)

De Belle Bijbel staat vol met praktische tips die antwoord geven op de vraag: Hoe kan ik de Bijbel lezen. De Belle Bijbel zoomt daarbij met name in op thema's die belangrijk zijn in het leven van jonge meiden. Zo is er bijvoorbeeld het thema "body" en worden ze bemoedigd om in de Bijbel te zoeken naar antwoorden op vragen als: "Ben ik echt uniek".

De Belle Bijbel is gebaseerd op de Bijbel in Gewone taal en uitgebreid met 100 pagina's aanvullende informatie voor jonge meiden. Deze Bijbel bevat Bijbelleesroosters en relevante achtergrondinformatie

De Belle Bijbel ziet er eigentijds uit, en is leuk om te geven voor allerlei momenten in het leven van deze tieners. Denk bijvoorbeeld aan belijdenis of doop, een verjaardag, of als de meiden naar de middelbare school gaan, als afscheidscadeau voor groep 8 van de basisschool. De Bijbel heeft een praktische flexibele kaft en mooie afgeronde hoeken. Daarom is hij makkelijk mee te nemen.

De Belle Bijbel online kopen kan eenvoudig in de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kom langs in één van de Ichthusboekwinkels

Belle Bijbel BGT
€ 34,95
voorraad onbekend
HSV schoolbijbel

De schoolbijbel HSV (Herziene Statenvertaling) met Psalmen 1773 is uitstekend bruikbaar op scholen, kinderclubs, zondagsschoolgroepen en bij catechisaties. Nu 2e druk , bijzonder geschikt als afscheidscadeau groep 8 of bij het vertrek van de zondagsschool.

Deze uitgave, waarin de berijmde Psalmen 1773 en de Gereformeerde formulieren etc. zijn opgenomen, heeft de meest up-to-date tekst en is voorzien van een nieuw fraai omslag.

LEESEXEMPLAAR SCHOOLBIJBEL HSV

De Schoolbijbel HSV kunt u eenvoudig online bestellen bij de Webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer. Neem CONTACT met ons op als het gaat om grotere aantallen.

HSV schoolbijbel Herziene Statenvertaling
€ 40,-
voorraad onbekend
Schoolbijbel S21 psalmen kunstl

De Schoolbijbel GBS met Statenvertaling en Psalmen 1773 in een stevige zwarte kunstleren omslag.

Ideaal voor gebruik op reformatorische scholen tijdens de lessen of als afscheidsbijbel bij het verlaten van groep 8.

Schoolbijbel S21 psalmen kunstl Statenvertaling
€ 18,-
voorraad onbekend
Jij bent de mooiste

Jij bent de mooiste! is een Bijbels dagboek voor jonge meiden over onderwerpen uit hun dagelijks leven, onder redactie van Corien Oranje. Ideaal geschenk bij het verlaten van de basisschool of de zondagsschool.

Het lijkt alsof alles en iedereen tegelijk je aandacht vraagt, en of je voortdurend moet kiezen. Soms zou je de tijd willen hebben om even stil te staan, een blik in de spiegel te werpen en van een afstandje naar jezelf te kijken: wie ben ik en wie wil ik worden?

Jij bent de mooiste! is een Bijbels dagboek voor jonge meiden over onderwerpen uit hun dagelijks leven, zoals uiterlijk&innerlijk, eerlijkheid, seksualiteit, vriendinnen, leven voor God, liefde, vakantie.

Aan dit boek schreven mee:

* Brigitte Wolthuis,
* Corien Oranje,
* Ineke Zuidhof, Jeanette Molema,
* Karlan van Ieperen,
* Maaike Ymkje de Jong,
* Mariska Vos,
* Marlies Medema,
* Miranda Tollenaar en
* Theanne Boer.

Jij bent de mooiste Oranje, Corien
€ 17,99
voorraad onbekend
Buitengewoon, dagboek voor jongens

Buitengewoon is een Bijbels dagboek voor jongens in de tienerleeftijd. Het dagboek wordt vaak gegeven als afscheidscadeau voor schoolverlaters in groep 8 of bij het afscheid van de zondagsschool.

Elke dag uit de Bijbel lezen - maar wel elke dag helemaal anders! Dat zie je in dit dagboek gebeuren. De ene dag lees je een spannend verhaal uit de Bijbel (of een stukje daarvan), de volgende dag gaat het over een nieuwtje vanuit onderzoek of wetenschap en weer een dag later lees je een verhaal over een christelijke sporter. Door de verschillende auteurs en de diverse invalshoeken een zeer gevarieerd dagboek, helemaal geschreven voor de jongens van nu! Met onder andere:

- De discipline en toewijding van Daphne Schippers & Paulus
- Je vriend zet een leugen over jou in de groepsapp & de vrienden van Job
- Stelling: God zit niet te wachten op ons gezeur over wat we moeilijk vinden
- Met je vriend zitten klieren in de klas & David en Jonathan
- Wat vind je belangrijker: waardering of rijk zijn?

Auteurs zijn o.a.:

* Bert Bos
* Pieter Both
* Martijn Dekker
* Rene Fransen
* Samuel Gerrets
* Marco Koffeman
* Embert Messelink
* Hans Mijnders
* Mark Stoorvogel
* Quintijn Tempelman

Buitengewoon, dagboek voor jongens
€ 17,99
voorraad onbekend
Startbijbel (BGT)

De volledig vernieuwde Startbijbel met de teksten uit de Bijbel in Gewone Taal is volop leverbaar. De illustraties zijn van Irene de Goede. De Startbijbel was al ruim twintig jaar een geliefde kinderbijbel die ook volwassenen aanspreekt die beginnen met bijbellezen. Voor thuis en op school, om in te lezen en uit voor te lezen. Nu helemaal weer bij de tijd en prachtig vormgegeven.

De Startbijbel bevat de bekende bijbelverhalen maar ook teksten die je zelden of nooit aantreft in bijbelselecties. Zoals teksten uit de Psalmen, Hooglied, Openbaring en de Deuterocanonieke boeken. Ieder bijbelboek begint met een korte inleiding.

LEESEXEMPLAAR STARTBIJBEL 2020

De kleurrijke tekeningen van Irene Goede maken de uitgave extra aantrekkelijk. Deze volledig herziene uitgave van de Startbijbel bevat de tekst van de Bijbel in Gewone Taal, een vertaling van de Bijbel in duidelijke en herkenbare taal voor kinderen in deze leeftijd.

Verschillende scholen gebruiken de Startbijbel voor groep 7 en 8, waarna het exemplaar met de leerling meegegeven wordt als afscheid bij Groep 8.

formaat: 17 x 24 cm

Startbijbel (BGT)
€ 34,95
voorraad onbekend
HSV Jongerenbijbel

De HSV Jongerenbijbel is een bijzondere uitgave met een uitgebreide inleiding met leestips, een bijbelleesrooster, inleidingen bij elk Bijbelboek én afzonderlijke behandeling van geloofs- of praktische thema's. Dit alles vanuit de achtergrond en perspectief van de Herziene Statenvertaling

De HSV Jongerenbijbel bevat de complete bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling, met heel veel extra's voor jongeren. Enkele honderden stukjes met uitleg, verwerking en verdieping, die hen handvatten geven om de Bijbel beter te begrijpen. In ieder Bijbelboek een of meerdere landkaartjes en illustraties. En tientallen kleurenfoto's. De complete Heidelbergse Catechismus is achterin opgenomen.

BEKIJK HIER EEN INKIJKEXEMPLAAR VAN DE JONGERENBIJBEL HSV

Daarnaast worden in de tekst kaders aangebracht waarin bijvoorbeeld korte toelichtingen staan en vragen die helpen bij de persoonlijke verwerking van het Bijbelgedeelte.

Doel: handreiking bieden aan tieners en jongeren om de Bijbel zelfstandig te lezen en te verbinden met hun dagelijkse leefsituatie. De Jongerenbijbel HSV is bedoeld voor persoonlijk gebruik, maar kan ook uitstekend gebruik worden in de jongerencatechese.

De uitgave komt tot stand met hulp van de diverse jeugdbonden uit enkele denominaties van de gereformeerde gezindte ( LCJ en HGJB).

Hoewel deze uitgave aansluit bij de reformatorische gezindte, door o.a. een verbinding met de Heidelbergse Catechismus, zal deze bijbel ook een bredere groep van jongeren uit andere kerken en gemeenten aanspreken.

Enkele vragen en antwoorden met betrekking tot de Herziene Statenvertaling:

Waarom een Herziene Statenvertaling?
Wie een betrouwbare Nederlandse Bijbelvertaling zoekt, die zo dicht mogelijk aansluit bij de grondtekst, kiest voor de Statenvertaling. De eerste druk daarvan is al in 1637 verschenen. In de loop der eeuwen is er in de Nederlandse taal bijzonder veel veranderd en voor vele mensen, met name jongeren, is de Statenbijbel niet goed meer leesbaar, omdat de taal ervan moeilijk te begrijpen is. Daarom verschijnt er op D.V. 4 december 2010 een Herziening van de Statenvertaling.

Wat wordt bedoeld met het begrip 'herziene'?
'Hertalen' en 'herzien' zijn twee verschillende begrippen. Het gebeurt nog wel eens dat werken van oude schrijvers worden hertaald. Dan worden verouderde woorden en uitdrukkingen vervangen door meer hedendaagse woorden en begrippen, zodat het betreffende boek beter toegankelijk is. Een vertaling uit 1637 kun je niet zomaar gaan hertalen. En dat kan al helemaal niet zonder daar de grondtekst naast te leggen. We hebben immers niet alleen te maken met veranderde taal. Er is tegenwoordig ook veel meer bekend over grondtaal en grondtekst. We doen daarom geen recht aan de bedoeling van de Statenvertalers, als we enkel en alleen wat verouderde woorden vervangen.

Waarom wijkt de Herziene Statenvertaling soms af van de Statenvertaling?
Een andere keuze dan de Statenvertaling kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat een bepaald woord in de Statenvertaling tegenwoordig een andere betekenis of gevoelswaarde heeft. Op het gebied van de grondtalen zijn de laatste eeuwen vele belangwekkende nieuwe ontdekkingen zijn gedaan. Daarbij is veel nieuwe informatie beschikbaar gekomen. Dat kan ook een reden zijn om van de Statenvertaling af te wijken. Meer dan eens verkiest de Herziene Statenvertaling overigens een lezing die ook in de Kanttekeningen van de Statenvertaling genoemd wordt.

Is de HSV niet gewoon een nieuwe vertaling?
Nee, dat is absoluut de bedoeling niet, al wordt dat wel eens gesuggereerd. De Herziene Statenvertaling is niets meer en niets minder dan een restauratie van de Statenvertaling. De oorspronkelijke interpretatie en bedoelingen van de Statenvertalers blijven zo veel mogelijk gehandhaafd.

Wat is het verschil met de Nieuwe Bijbelvertaling?
De Herziene Statenvertaling is een herziening van een bestaande vertaling, de Statenvertaling, en de Nieuwe Bijbelvertaling is een nieuwe vertaling, met andere uitgangspunten dan de Herziene Statenvertaling. Bij de Herziene Statenvertaling blijft altijd de Statenvertaling in de vertaling doorklinken.

Hoe gaat men om met kritiek op de Herziene Statenvertaling?
Het bestuur van de Stichting Herziene Statenvertaling heeft zich vanaf het begin bewust open willen opstellen, door de eerste resultaten van het herzieningswerk in de vorm van deeluitgaven aan de openbaarheid prijs te geven. Ook via de website zijn de eerste proeven van het werk voor een breed publiek toegankelijk gemaakt. Dat heeft veel reacties opgeleverd. Verreweg de meeste daarvan waren positief qua toonzetting en opbouwend qua inhoud. Het bestuur is dankbaar voor alle reacties, want die hebben belangrijke leermomenten opgeleverd, die de kwaliteit van de Herziene Statenvertaling beslist ten goede zijn gekomen.

Op welke grondtekst is de Herziene Statenvertaling gebaseerd?
De Herziene Statenvertaling volgt de grondtekst die de Statenvertalers gebruikten, de zogenaamde Textus Receptus.

Oude Testament
Een enkele keer volgt de Statenvertaling in het Oude Testament de Griekse vertaling ervan, de Septuaginta. In dat geval blijven de herzieners de Hebreeuwse tekst volgen en verantwoorden zij de keuze in een voetnoot. Waar de Herziene Statenvertaling afwijkt van de overgeleverde grondtekst (namelijk de Masoretische tekst) en bijvoorbeeld de tekst van een van de Dode Zeerollen volgt, wordt dit ook verantwoord in een voetnoot.

Nieuwe Testament
Wat het Nieuwe Testament betreft, ligt de zaak gecompliceerder. De meeste moderne vertalingen van het Nieuwe Testament zijn op de zogenaamde kritische tekst gebaseerd. De verschillen tussen de Textus Receptus en de kritische tekst zijn zodanig dat een herziening van het Nieuwe Testament in de Statenvertaling gebaseerd op de kritische tekst zowel onmogelijk als onwenselijk is.

Welke kerken en gemeenten maken gebruik van de Herziene Statenvertaling?
De Herziene Statenvertaling is bedoeld voor gebruik in kerken, in het onderwijs en in de gezinnen. Uit de talloze reacties is gebleken dat de Herziene Statenvertaling door vele mensen met enthousiasme ontvangen, gebruikt en gelezen wordt. Dat geldt ook voor andere gemeenteleden dan de leden van de drie kerkgenootschappen die vertegenwoordigd zijn in het bestuur van de Herziene Statenvertaling (de Nederlandse Hervormde Kerk - nu de Protestantse Kerk in Nederland - de Christelijke Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Gemeenten, al dan niet op persoonlijke titel). Daarnaast wordt door velen vanuit evangelische kring de Herziene Statenvertaling gebruikt, vanwege de betrouwbaarheid bij het gebruik voor bijbelstudie.

Uit het Reformatorisch dagblad van 19 april 2013:

Een Bijbel in de Herziene Statenvertaling (HSV), maar dan speciaal voor jongeren. Hij is nog niet klaar, maar uitgeverij Jongbloed uit Heerenveen lichtte donderdag alvast een tipje van de sluier op.

De complete HSV-Jongerenbijbel ligt pas op 5 oktober in de winkel, maar donderdag werd alvast een proefuitgave gepresenteerd. Daarin staat de tekst van het Bijbelboek Jona, maar ook informatie over de verschillende rubrieken die in de volledige uitgave zullen staan: toelichting op belangrijke woorden en Bijbelse personen, landkaartjes, stambomen en foto's.

Aan de HSV-Jongerenbijbel werken zo'n tachtig mensen mee. Het HSV-bestuur heeft vanaf het begin van het project –in 2011– vastgehouden aan het principe dat in de Jongerenbijbel de tekst van de Herziene Statenvertaling compleet en onveranderd moet worden afgedrukt, benadrukte secretaris drs. I. A. Kole. „De uitgangspunten dienden dezelfde te zijn: betrouwbaar en toegankelijk.”

Op de bank

De ruim drieduizend stukjes tekst met uitleg en verwerking zijn speciaal geschreven voor jongeren vanaf ongeveer veertien jaar. „We hebben er nadrukkelijk naar gestreefd om álle jongeren te bereiken”, zei Kees van Vianen, directeur van de christelijke gereformeerde jongerenorganisatie Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ). Hij verving donderdag jeugdwerkadviseur Marieke de Vries, die op persoonlijke titel bij het HSV-project is betrokken. „De Jongerenbijbel is niet alleen bedoeld voor geïnteresseerde jongeren, maar ook voor hen die niet zo van lezen houden. Voor de denkers en de doeners, de hoger -en lager opgeleiden.”

Jongeren lezen steeds minder en hebben vaak moeite om teksten te begrijpen, zei Van Vianen. „We leven in een heel andere tijd en cultuur dan die van de Bijbel. De Bijbel is over het algemeen geen boek waarmee je opgekruld op de bank gaat zitten en dat je achter elkaar uitleest. In de Bijbel kom je woorden als genade, barmhartigheid en gerechtigheid tegen. Dat zijn woorden die jongeren in het dagelijks leven nauwelijks horen. Alleen in de kerk, hoewel ze daar vaak niet worden uitgelegd.”

De Jongerenbijbel wil die uitleg geven. „Begrijpelijk en aansprekend, triggerend en verdiepend.”

De Jongerenbijbel is de eerste Bijbel waarin de complete tekst van de Heidelbergse Catechismus is verweven. Prof. dr. W. Verboom, emeritus hoogleraar namens de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk: „De Heidelbergse Catechismus, die als een gouden draad door heel de Bijbel is aangebracht, wil een hulpmiddel zijn om de inhoud van wat jongeren in de Bijbel lezen, handen en voeten te geven in hun leven.”

Zo zien jongeren tussen de tekst van het Bijbelboek Jona opeens een verkorte versie van vraag en antwoord 1 van de Heidelbergse Catechismus staan. „Een primaire reactie kan zijn: wat heeft de profeet Jona, die leefde in de achtste eeuw voor Christus, met de Heidelbergse Catechismus te maken? Antwoord: niets. Maar als je vraagt wat de Heidelbergse Catechismus met het boek Jona te maken heeft, dan is het antwoord: alles. In het bekende leerboekje uit 1563 vinden we de kernen van het christelijk geloof en die komen regelrecht uit de Bijbel. Ook uit het boek Jona.”

Het was volgens prof. Verboom „precisiewerk” om de juiste vraag en antwoord uit de catechismus op de juiste plek in de Bijbel te plaatsen. „Want alleen dan kan deze opzet aan zijn doel beantwoorden, namelijk dat de Heidelbergse Catechismus een hulpmiddel en stimulans zal zijn voor jongeren om de Bijbel zelf te lezen, te begrijpen en handen en voeten te geven in hun leven.”

De volgende mensen hebben zitting in de Stuurgroep van de HSV-Jongerenbijbel:
- Dhr. D.A. Aangeenbrug, voorzitter van de Stuurgroep van de HSV-Jongerenbijbel
- Ds. L.B.C. Boot, lid van het HSV-bestuur
- Drs. I.A. Kole, lid van het HSV-bestuur
- Ds. H. Russcher, voorzitter van het HSV-bestuur
- Drs. P.J. Vergunst, lid van het HSV-bestuur

De volgende mensen hebben daarnaast zitting in de kernredactie van de HSV-Jongerenbijbel:

- Inhoudelijk eindredacteur ds. L.B.C. Boot van het HSV-bestuur
- Technisch eindredacteur drs. J. Hamstra van Jongbloed
- Projectcoördinator drs. ing. K. van der Kamp van Jongbloed
- Jeugdwerkadviseur D. Palm van de HGJB
- Dr. S. D. Post, hoofdredacteur HSV-Jongerenbijbel
- Jeugdwerkadviseur M.A. de Vries van de LCJ

HSV Jongerenbijbel Herziene Statenvertaling
€ 59,-
voorraad onbekend
De bijbel voor jongeren / druk 1

De bijbel voor Jongeren van Susan Hastings bevat een ruime selectie van bijbelverhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament.

Alle belangrijke en bekende Bijbelverhalen in een splinternieuwe editie, rijk geïllustreerd met foto's en tekeningen.

Een mooie vertaling van Harriet Laurey, waarin de poëzie van de oorspronkelijke tekst bewaard is gebleven.

Bewerking door een redactieraad van theologen, archeologen en onderwijskundigen.

Citaten zijn gekozen uit de Groot Nieuws Bijbel, met vermelding van hoofdstuk en vers. Daarbij komen ook bijbelboeken als de Psalmen, de brieven van Paulus en de Openbaring van Johannes aan de orde. Bijbelgedeelten die in oudere navertellingen van de bijbel vaak werden overgeslagen. Het gaat bij de laatstgenoemde verhalen om enkele bladzijden.

De verhalen worden sober naverteld en blijven dicht bij de bijbeltekst van de 'Groot Nieuws Bijbel'. Het boek is rijk geïllustreerd met kleurenfoto's- en tekeningen en ziet er mede daardoor aantrekkelijk uit. Rond de tekst van de verhalen wordt in een kleinere letter, aangevuld met illustraties, informatie gegeven over bepaalde zaken die in het betreffende verhaal aan de orde komen.

Daarnaast wordt apart een aantal onderwerpen, als oorlog en vrede, het dagelijks leven in Jezus' tijd en de reizen van Paulus, verder uitgediept. Het boek heeft met name door deze achtergrondinformatie een meerwaarde.

Achterin zijn een register en een alfabetische lijst van 'Wie is wie in de bijbel?' opgenomen.

Door de encyclopedische presentatie is deze bijbel ook geschikt voor jonge onderzoekertjes.

Kenmerken:

Aantal pagina's: 320
Uitvoering: Hardcover
Maat: 26 x 21 x 3 cm
Leeftijd: Jongeren tussen 8 en 18

De bijbel voor jongeren / druk 1 Hastings, S.
€ 26,99
voorraad onbekend
Bijbel, WV 95 hardback standaard

De vertrouwde Willibrordvertaling 1995 in school uitvoering met een licht herziene tekst, en in een nieuwe prachtige hardcover, full color omslag- en binnenwerkontwerp van Geert de Koning.

Deze bijbel is bijzonder geschikt voor school en kerkelijk gebruik.

Inkijkexemplaar Willibrordbijbel

In een uitgebreide verantwoording achterin wordt uitleg gegeven waarom men gekozen heeft voor de editie 2012.

Bijbel, WV 95 hardback standaard Willibrord Vertaling
€ 30,-
voorraad onbekend
hardcover editie 12 x 18

De BasisBijbel (hardcover) is geschreven in eenvoudig Nederlands en is gebaseerd op de Statenvertaling. Daarmee is ze goed leesbaar voor beginnende en jonge bijbellezers.

De basisbijbel werd in het voorjaar van 2013 op internet gepubliceerd door stichting BasisBijbel als e-boek. Vanwege het succes van deze uitgave werd al gauwbesloten dit ook in een papieren uitgave te doen.

INKIJKEXEMPLAAR (pdf) BASISBIJBEL

Bijzonder aan de Basis Bijbel is, dat beeldspraak in stand is gehouden en in de tekst in heldere woorden duidelijk wordt gemaakt. Zo blijft deze bijbelvertaling trouw aan de oorspronkelijke tekst. Door hedendaags Nederlands, korte zinnen en eenvoudige woorden is de BasisBijbel een zeer toegankelijke en leesbare Bijbel.

De prijsstelling maakt dat de Basisbijbel ook heel geschikt is als uitdeelbijbel.

Afmetingen: 180 x 120 x 27 mm
Dit is de hardback editie.

hardcover editie 12 x 18 Basisbijbel
€ 24,95
voorraad onbekend
#bestofmyday

#BESTOFMYDAY is een vernieuwend en hip dagboek voor tienermeiden en jongens.

Wat geloof jij nu eigenlijk en wat kun jij met wat er in de Bijbel staat? Laurina de Visser daagt jou uit om na te denken over jouw relatie met God, met jezelf en met je vrienden en familie. De songteksten, verhalen en korte teksten maken dit boek tot het beste moment van jouw dag!

#bestofmyday Visser, Laurina de
€ 19,99
voorraad onbekend
Online met God voor tieners

Het Bijbels dagboek "Online met God voor tieners" is bedoeld voor jongeren om elke dag te ontdekken wie God is en hoe we met Hem in verbinding kunnen zijn.

Ga online met God!

Hij stuurt je namelijk steeds weer nieuwe berichten.
Bij het lezen van deze berichten zul je bemoedigt worden en ontdekken dat God echt bestaat.
Hij heeft jou op het oog, omdat Hij je met heel veel zorg heeft gemaakt!
Ieder mailbericht sluit aan bij het echte leven en hoe je daarmee om kunt gaan.
Je zult je geliefd voelen en gewaardeerd, belangrijk en uiniek, gesterkt en begrepen!
Zelfs al gaat er van alles fout in het leven, God blijft van je houden en wil je ook dan helpen.
Ga vandaag nog online met God! Zelfs als je eigen systeem crasht, zal een liefdevolle mail van God je weer op je benen zetten.

Voor tieners een ideaal geschenk voor schoolverlaters, de overgang van de zodnagsschool naar tieners en gewoon als cadeau bij een verjaardag.

Online met God voor tieners
€ 14,95
voorraad onbekend
Beroep onder de loep

Een boek speciaal voor meiden in de bovenbouw. Kleurrijk is het boek 'Beroep onder de loep' vormgegeven. Er staan veertig vrolijke interviews in met vrouwen met allerlei verschillende beroepen, een aantal zijn: Soja Silver, Sharon Kips, Eline Hoogenboom en Anna van der Breggen.

Dit boek is heel geschikt om meiden te helpen oriënteren welk beroep ze later willen kiezen. Het verdiept en verbreedt hun kijk op het beroep. Er komt een divers aanbod aan beroepen lang in dit boek, niet allen de stoere beroepen zoals automonteur of brandweervrouw. Er wordt veel aandacht aan de motivatie gegeven en het benadrukt dat iedere functie belangrijk is. Het maakt niet uit of je kort of lang voor een beroep moet studeren, iedere functie is belangrijk. Het boek probeert op een positieve manier meiden met hun talenten aan de slag te laten gaan. Met een klein testje worden de meiden alvast in de goede richting geleid.

Beroep onder de loep Helden, Judith van
€ 5,99
voorraad onbekend
Niet te geloven

Niet te geloven is een Bijbels dagboek voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en is geschreven door Louie Giglio, een bekende spreker en muzikant uit Amerika. In 100 dagboekstukjes vertelt hij over de Bijbel, natuur en wetenschap.

Onderzoek de wonderen van het universum samen met je Schepper. God is onvoorstelbaar creatief, oneindig groot en toch zo dichtbij dat Hij al jouw gedachten kent, zelfs voordat jij ze gedacht hebt. Daarnaast is God altijd trouw en vol liefde.

In de Bijbel staat dat je aan de schepping kunt zien hoe machtig God is.In dit dagboek neemt Louie Giglio 100 voorbeelden uit de schepping - over de ruimte, de aarde, de dieren en ons lichaam - om jou te leren hoe bijzonder de God is die jij dient. Geniet en leer ervan! (En vergeet vooral niet de leuke weetjes aan anderen te vertellen!)

Misschien heb je nog nooit gehoord van schrijver Louie Giglio (google hem maar eens!), maar ken je wel het lied Onbeschrijfelijk (Opwekking 719) of het lied De Koning in zijn pracht (Opwekking 661). Beide liederen zijn door Chris Tomlin, een goede vriend van Louie, geschreven. Louie verwondert zich elke dag over de pracht van Gods schepping en wil jou daar graag meer over leren.

Een Bijbels dagboek voor kinderen die graag geprikkeld worden om meer te ontdekken. Helpt ook om hoogbegaafde kinderen op een nieuwe manier naar Bijbelverhalen te laten kijken.

Niet te geloven Giglio, Louis
€ 24,95
voorraad onbekend
Tof! Dagboek voor tieners

'TOF!' van Gerrit ten Berge is een Bijbels dagboek met overdenkingen voor tieners. Een dagboek voor elke dag van het jaar, dat je helpt om opnieuw contact te zoeken met Jezus en Hem steeds beter te leren kennen.

Leven met Jezus is tof! Je bent bevrijd van je schuld en je mag in deze wereld liefde uitdelen. Niet omdat jij en ik zo goed zijn, maar omdat Jezus echt de allerbeste is! Met een korte Bijbeltekst en uitleg voor elke dag in het jaar. Grijp de kans aan om Jezus beter te leren kennen. Leven met Jezus is tof!

'Makkelijk dagboek voor de jongeren! Zeker een aanrader.' - Lezersreactie op 'Houvast'

Tof! Dagboek voor tieners Berge, Gerrit ten
€ 18,99
voorraad onbekend
Over engelen, goden en helden

Jodendom, christendom, islam, hindoeïsme en boeddhisme zijn de vijf grote wereldreligies. In Engelen Goden en Helden beschrijft Janny van der Molen de belangrijkste en mooiste verhalen uit deze religies. Els Egeraat heeft er prachtige kleurenillustraties bij gemaakt.

Avontuurlijk en woest zijn de verhalen uit de ene religie, filosofisch en poëtisch in de ander religie. De overeenkomsten zijn verrassend groot tussen de godsdiensten. Het is niet alleen een heerlijk leesboek, maar geeft kinderen ook begrip voor een andere cultuur en hun mensen.

Over engelen, goden en helden Molen, Janny van der
€ 34,99
voorraad onbekend
Bijbel infographics voor kids

Bijbel infographics voor kids is een boek met kleurrijke infographics over de Bijbel is natuurlijk verrassend en geweldig!

Dit is een fantastisch boek voor kinderen die niet zoveel van lezen houden, maar wel gek zijn op weetjes en informatie! De meest vreemde Bijbelverhalen staan uitgetekend, maar ook de meest bijzondere personen (ooit gehoord van de ninja skills van Ehud?) en natuurlijk lees je informatie over de maat van de ark, de tabernakel en het nieuwe Jeruzalem.

Ideaal als afscheidscadeau voor groep 8 en om regelmatig even in te kijken zo je kennis van de Bijbel te verrijken.

Bijbel infographics voor kids
€ 16,99
voorraad onbekend
In de kruising
In de kruising Joyce, Jong de
€ 14,95
voorraad onbekend
Tienerbijbel, het mysterie onthuld

De Tienerbijbel van Willem de Vink is speciaal gemaakt om tieners te helpen ontdekken wat de grote lijn is in de bijbel. Naast boeiende verhalen is er is een grote aandacht voor vormgeving

Jongere kinderen zullen eveneens genieten van het rijk geïllustreerde boek en ouderen krijgen de kans om een helder overzicht te krijgen van de inhoud van de Bijbel op hoofdlijnen en verrast worden door de extra informatie.

INKIJKEXEMPLAAR TIENERBIJBEL

In de Tienerbijbel zit als het ware een tweede laag. Telkens licht Jezus op, zelfs in de symboliek die in de tekeningen verwerkt zit. Dat stimuleert om op zoek te gaan naar de grote lijnen en de diepere betekenissen. Dat verklaart ook de ondertitel: het mysterie onthuld.

De tienerbijbel bestaat als boek uit twaalf delen. Bij het begin van elk deel wordt uitleg gegeven over de hoofdpersonen, locaties, de betreffende Bijbelboeken en de grote lijn in de vorm van een vraagstelling. Landkaarten en portretten versterken de begripsvorming. Ook wordt er extra informatie aangeboden in kadertjes naast de tekst om verbanden en achtergronden te verduidelijken.

Ontdek hoe je een goede kinderbijbel kiest!

De Tienerbijbel bevat 250 verhalen uit de bijbel, verteld op een manier waarbij jongeren vanaf 10 jaar gestimuleerd worden om de Bijbel beter te leren kennen. De tienerbijbel online kopen doet u bij Ichthusboekhandel.nl

Tienerbijbel, het mysterie onthuld Vink, Willem de
€ 38,99
voorraad onbekend
Yeaaah! Brugklaspower
Yeaaah! Brugklaspower Oranje, Corien
€ 14,99
voorraad onbekend
Van Agendastress tot Zomervakantie

Afscheid nemen in groep 8 is een bijzonder moment. Als aandenken aan de basisschool en als voorbereiding op de brugklas is er nu Van agendastress tot Zomervakantie - Het Grote Brugklasboek!

Het boek bespreekt alles wat aankomende bruggers moeten weten op een positieve en humoristische manier. Ook is er ruimte voor bijbelse overdenkingen op de drempel van een nieuwe levensfase. Van Agendastress tot Zomervakantie is een fijn boek voor het hele schooljaar, mede door de leuke cartoons, zelftestjes, interviews en verhalen van ex-brugklassers.

Met bijdragen van: Liesbeth van Binsbergen, Titia Cnossen, Judith van Helden, Judith Janssen, Lize Kooistra, Robert Mazier, Hans Mijnders, Jeanette Molema, Rina Molenaar, Kirsten Niehof (red.), Romkje Nolles, Arjan van den Noort, Janneke van Reenen, Elbert Smelt en Bert Wiersema.

De grappige cartoons zijn gemaakt door Iris Boter.

Van Agendastress tot Zomervakantie
€ 14,99
voorraad onbekend
Dicht bij Jezus voor jonge tieners

Van de bekende auteur Sarah Young is er nu het Bijbels dagboek:Dicht bij Jezus voor jonge tieners. Als je vrienden met je willen praten, bellen ze je op je mobieltje of sturen ze je een berichtje. Maar als je beste vriend, Jezus, met je wil praten, maakt Hij direct contact met jouw hart.

Sarah Young luisterde een jaar lang elke dag naar wat Jezus tegen haar zei. Wat ze hoorde, was heel eenvoudig. Het paste precies bij wat er in haar leven gebeurde én bij wat er in de Bijbel staat. En zo wil Jezus ook dagelijks met jou praten.

Dicht bij Jezus voor jonge tieners sluit goed aan bij het Bijbels dagboek Dicht bij Jezus voor volwassenen. In die zelfde serie is er ook een Kinderbijbel van Sarah Young

Alle boeken van Sarah Young zijn bij Ichthusboekhandel.nl op voorraad in de webshop en in de winkels.

Dicht bij Jezus voor jonge tieners Young, Sarah
€ 18,95
voorraad onbekend
Encyclopedie van de Bijbel en het christ

De encyclopedie van de Bijbel en het christendom, bevat een compleet en samenhangend overzicht voor de jeugd.

De Encyclopedie van de Bijbel en het christendom bestaat uit vier delen.

1. Het deel 'De Bijbel' bevat de grote verhalen uit beide testamenten.

2. 'Geschiedenis van de christenen' neemt je mee van de eerste discipelen tot de wereldgodsdienst die het christendom vandaag de dag is.

3. 'Het christelijk geloof en de gebruiken' laat zien wat het christelijk geloof in de praktijk inhoudt, zoals doop, avondmaal, eucharistie en de christelijke feesten.

4. Tot slot gaat de encyclopedie in op 'De verschillende kerken' en hun tradities.

Naast deze vier delen bevat Encyclopedie van de Bijbel en het christendom tijdlijnen, kaarten en aansprekende illustraties. Alle informatie is samengevat in een overzichtelijk register.

Encyclopedie van de Bijbel en het christ Fournier le Ray, Anne-Laure
€ 19,95
voorraad onbekend
Ontdekkingsreis door de bijbel

Maak een interessante Ontdekkingsreis door de Bijbel en je zult ontdekken wat de Bijbel jou te vertellen heeft.

Je ontdekt zo o.a....

* Wat de 100 belangrijkste verhalen in de Bijbel zijn.
* Welke invloed de Bijbel op ons leven heeft.
* Interessante weetjes over de tijd van de Bijbel.
* Gods grote plan met mensen.
* Wie God is en hoe je met Hem kunt leven.
* Tips en ideeën hoe je God kunt volgen.

Je kunt deze ontdekkingsreis op verschillende manieren maken. Je kunt het boek alleen lezen, maar je kunt het ook als gezin samen lezen en bespreken. Ook kun je het met een groep kinderen in de kerk of op school gebruiken.

Ook geschikt als afscheidscadeau voor groep acht van de basisschool of verlaters van de zondagsschool

Ontdekkingsreis door de bijbel
€ 14,95
voorraad onbekend
Yes! / druk 1

Hopelijk denk je YES!, als je in dit dagboek leest.

Elke dag gaat het over een klein stukje uit Matteüs, een bijbelboek over Jezus' leven. Maar dit dagboek gaat ook over jou! Wat vind jij belangrijk, hoe leef je, en welke rol speelt Jezus in jouw leven?

Voor elke week heeft Alexander ten Berge een verrassende illustratie gemaakt.

Yes! / druk 1 Berge, Gerrit ten
€ 22,-
voorraad onbekend
Gaaf!

Gerrit ten Berge komt met een vernieuwd Bijbels dagboek onder de titel Gaaf! voor tieners uit. Korte zinnen, heldere taal, en een prima gids om je weg in het leven te vinden.

De wereld waarin jij leeft, is een wereld vol verdriet, onrechtvaardigheid en pijn. Je hoeft maar om je heen te kijken om dat te zien. De kranten staan vol met verhalen over oorlogen, zinloos geweld, ontvoeringen en overvallen. Je zou er moedeloos van worden.

Toch is dat niet nodig, want er is een manier om in deze wereld een gaaf leven te leiden. Dit dagboek vertelt je hoe je kunt leven in een wereld die kapot is.

* Leef dicht bij God, luister naar Zijn stem en
* gehoorzaam aan Zijn wet.
* Als jij gelooft in God, dan ben je echt gelukkig.
* Dat is pas gaaf

Gaaf! Berge, Gerrit ten
€ 18,99
voorraad onbekend
Geloof je dat?

Soms is het niet makkelijk om te geloven. Iedereen heeft wel vragen, of het nu gaat over geloven, de kerkdienst of over moeilijke bijbelgedeeltes.

Op momenten dat je de dingen niet helemaal meer begrijpt, is het mooi als je iemand naar het antwoord kunt vragen. Dit dagboek wil zo'n vraagbaak voor jonge menzen zijn.

Met de Heidelbergse Catechismus in de hand gaan de auteurs in dit dagboek in op vragen van jongeren. Vragen over twijfel en angst, maar ook zaken als de liefde en de trouw van God.

Iedere week komt een centrale vraag aan de orde, waarop de auteurs een antwoord zoeken in de Bijbel.

Geloof je dat?
€ 20,99
voorraad onbekend
Topgeheim

Het Bijbels dagboek voor kinderen: Topgeheim, van Corien Oranje is een kleurrijk dagboek voor kinderen van 8 -12 jaar, over onderwerpen als dappere helden, bijzondere sporten, verrassingen, dieren, gekke gerechten en kinderen in de Bijbel.

De korte overdenkingen brengen onderwerpen uit de Bijbel dichtbij het leven van alledag. Met vragen om samen over na te denken, grappige quizjes, gebedsonderwerpen en links naar filmpjes.

Topgeheim Oranje, Corien
€ 13,99
voorraad onbekend
Kom in beweging!

Het bijbels dagboek Kom in beweging is speciaal geschreven voor doeners (jongeren van 14 tot 18 jaar) De stukjes zijn helder, praktisch en concreet.

Het dagboek bevat 366 stukjes. Elke dag bestaat uit een te lezen Bijbelgedeelte, een kernvers, een meditatie en een opdracht/vraag/stelling. De Bijbelgedeelten zijn niet uitgeschreven, zodat de lezer zelf een Bijbelvertaling kan kiezen.

Onder andere de volgende thema's komen in het dagboek aan bod: bidden, gehoorzaamheid, leven met God, wereldnieuws, geduld, taalgebruik, bekering, wederkomst en geld verdienen.

De auteurs van het dagboek komen uit diverse kerkelijke gezindten (Gereformeerde Gemeenten, Christelijk Gereformeerde Kerken, PKN, Hersteld Hervormde Kerken).

Aan het dagboek schrijven mee: ds. A.A.F. van de Weg, J. Post, ds. E. van den Noort, K. van Vianen, ds. H. Polinder, C. Grandia, ds. D.W. Tuinier, K. van Eckeveld, J. Kloosterman, W. van Gent, R. den Boer en D. van den Noort. De laatste voert ook de redactie.

Kom in beweging!
€ 20,99
voorraad onbekend
Kriskras door de Bijbel

Kriskras door de Bijbel is een Bijbels dagboek voor de bovenbouw en gemaakt door Hanna Holwerda. Het helpt kinderen om de grote lijn van de Bijbel te pakken te krijgen op een speelse en creatieve manier.

De Bijbel is een soort bibliotheek van 66 boeken, vol met spannende verhalen, liefdesverhalen, zeeverhalen, geschiedenis, wetenschap, noem maar op. Dit dagboek laat kinderen vanaf 9 jaar (met hun ouders) de Bijbel op een nieuwe manier ontdekken.

Hoe werkt het? Kies een genre en lees de bijbehorende verhalen. Zo kom je langs verschillende bekende en minder bekende Bijbelverhalen uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Elk verhaal wordt geïntroduceerd, maar de Bijbeltekst zelf lees je in je eigen favoriete Bijbel.

Bij ieder verhaal staan verwerkingen in de vorm van creatieve opdrachten, proefjes, doordenkertjes, vragen of weetjes. Ontdek en beleef de Bijbel op een nieuwe manier!

Kriskras door de Bijbel Holwerda, Hanna
€ 21,99
voorraad onbekend
Zoek de Heere vroeg (dagboek 10-14 jr)

Zoek de Heere vroeg is een Bijbels dagboek voor 10-14 jarigen en is geschreven door J. Boeder.

In deze dagboekstukjes gaat het over Bijbelse geschiedenissen. Ook is er steeds een persoonlijke boodschap. Want het is mooi en goed als je veel weet van de Bijbel, maar het is belangrijker als je ook met je hart de Heere mag dienen.

In de dagboekstukjes staat vaak een Bijbeltekst, precies zoals ze in de Bijbel staan. Moeilijke woorden worden uitgelegd. En de kanttekeningen van de Statenbijbel worden gebruikt. De kanttekeningen geven ook voor kinderen een duidelijke uitleg. Het is belangrijk daarmee van jongs af aan vertrouwd te zijn.

Zoek de Heere vroeg (dagboek 10-14 jr) Boeder, J.
€ 17,90
voorraad onbekend
Op reis met pionier Paulus

Op reis met Pionier Paulus is een bijbels dagboek van Cock Grandia voor 185 dagen studie over welke uitdagingen Paulus tegemoet trad. Het beslaat dus een periode van een half jaar elke dag nadenken over hoe je met geweldige dingen omgaat, maar ook met onverwachte en harde dingen in je leven.

Paulus... Hij had geen reisschema of planning, geen navigatie, geen financiële buffer, maar toch ging hij op wereldreis. Hij had genoeg aan zijn Gids. Lees zijn reisverslag: vol spanning, ontdekking en bemoediging. Een reis voor iedereen die zich verdiepen wil! Dit dagboek is in verhaalvorm geschreven, met veel inhoud om over na te denken. Iedere dag wordt afgesloten met een prikkelende stelling, een vraag of een doordenker.

Bijzonder als geschenk voor belijdenis of voor een stageperiode bijvoorbeeld in het buitenland etc.

Op reis met pionier Paulus Grandia, Cock
€ 12,50
voorraad onbekend
Daar vraag je wat!

'Kun je echt contact met God hebben?'
'Hebben wij, christenen, alléén gelijk?'
'Is seks nou goed of niet?'
'Hoe ziet de hemel eruit?'
'Hoe ga ik met m'n ouders om?'

Als tiener heb je zo je vragen. En dan loop je wel eens tegen lastige kwesties aan– vragen waarvan je ouders alleen maar zeggen:'Daar vraag je wat!'Of misschien heb je zelfs vragen die je aan niemand durft te stellen!

Toch zijn vragen er om gesteld te worden. Daar gaan we, als auteurs van dit dagboek, vanuit. Daarom hebben we allerlei vragen van tieners verzameld, om er vervolgens eerlijke antwoorden op te zoeken in de Bijbel. Want we geloven dat God daarin ingaat op al onze belangrijke vragen.

Ook op die van jou! Probeer maar uit!

Aan dit dagboek werkten mee:

* Els Bette-Fluit,
* Gertjan Glismeijer,
* ds. Gerrit van Goch,
* Pim Kalkman,
* Jan de Kluijver,
* Diane Palm,
* Willemieke Rodenhuis-Aalberts,
* ds. Leo Smelt,
* ds. Ron van der Spoel,
* Albert Strijker,
* Nico van der Voet en
* Herman van Wijngaarden.

Daar vraag je wat!
€ 18,99
voorraad onbekend
Je bijbel ontdekken tienerjongen

Je Bijbel ontdekken voor een tienerjongen is een boek van Jim George. Ontdek het grootste avonturenboek aller tijden en wat dit voor een tiener kan betekenen!

De Bijbel is een geweldig boek! Het belangrijkste boek dat je ooit zult lezen. Waarom is de Bijbel anders dan alle andere boeken? Omdat hij door God geschreven is. Door alle verhalen en lessen in de Bijbel vertelt God jou hoe Hij wil dat je leeft.

Misschien denk je dat de Bijbel ingewikkeld en moeilijk te lezen is. Dan is dit boekje speciaal voor jou. Je zult…

* op ontdekkingsreis gaan om de Bijbel te leren begrijpen
* leren hoe je de vele schatten in de Bijbel kunt ontdekken
* zien dat wat God zegt jou wijzer en sterker maakt

Er is veel wat God jou wil vertellen – duik erin en ontdek wat Hij zegt!

Jim George is de auteur van o.a. Een man naar Gods hart en Een jonge man naar Gods hart. Hij is afgestudeerd aan Talbot Theological Seminary en is vijfentwintig jaar voorganger geweest. Ook maakte hij tien jaar lang deel uit van de staf van The Master's Seminary. Jim en zijn vrouw, Elizabeth, hebben twee getrouwde dochters en enkele kleinkinderen.

Je bijbel ontdekken tienerjongen George, Jim
€ 11,95
voorraad onbekend
Je bijbel ontdekken tienermeisje

In het boek: Je Bijbel ontdekken voor tienermeisjes, wat geschreven is door Elizabeth George, ontdek jij hoeveel God van jou houdt en om jou geeft!

De Bijbel is Gods boodschap aan jou. Je leest er alles in wat God jou wil laten weten – over omgaan met je familie, goede vriendinnen vinden, trouw je huiswerk maken, en nog veel meer.

Daarom is het goed om de Bijbel tot je persoonlijke gids te maken bij alles wat je doet. In dit boek leer je…

* hoe je de Bijbel beter kunt lezen en begrijpen;
* hoe de Bijbel jou kan helpen om een meisje naar Gods hart te worden;
* hoe de Bijbel antwoorden geeft als je vragen en problemen hebt.

De Bijbel is het geweldigste boek dat je ooit zult lezen. Ontdek wat Gods Woord zegt en hoe het je echt iedere dag kan helpen.

Elizabeth George is de schrijfster van o.a. Een vrouw naar Gods hart en Een jonge vrouw naar Gods hart. Elizabeth heeft lesgegeven aan leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs, en tegenwoordig spreekt ze op bijeenkomsten voor christenvrouwen over de hele wereld.

Je bijbel ontdekken tienermeisje George, Elizabeth
€ 11,95
voorraad onbekend
Twitteren met God (dagboek)

Twitteren met God is een dagboek voor jonge tieners geschreven door Michel Remery . Het is volledig herzien en deze editie bevat aanvullingen. Leer meer over: Oerknal, bidden, Bijbel, seks, kruistochten, zonde, carrière etc. ...

Op jouw vragen over God en geloof is een antwoord te vinden! Kan dit in een Tweet? Dat is precies wat de Nederlandse priester Michel Remery doet. Hij twittert antwoorden op tweehonderd brandende vragen en geeft ook uitgebreide uitleg op basis van het geloof. Zo kom je meer te weten over jezelf en over God! De vragen gaan over God, de Bijbel, Jezus, de Kerk, en ook over je geloofsleven, gebed, ethiek en lifestyle.

Het boek is bestemd voor iedereen:

* voor mensen die benieuwd zijn naar wat de Kerk hun vandaag te zeggen heeft
* voor nieuwe katholieken en doopleerlingen
* voor ieder die zijn geloofskennis wil aanvullen of opfrissen
* voor wie met anderen over het geloof in gesprek wil gaan

Volledig herziene editie met aanvullingen (2021).
Download de gratis app, die met een innovatieve techniek de tekst in het boek direct linkt met extra info op de website!

Lees ook het Online met Heiligen!

Twitteren met God (dagboek) Remery, Michel
€ 20,95
voorraad onbekend
Buitengewone Bijbel

De 'Buitengewone Bijbel' van Bob Hartman is een Bijbel voor kinderen van nu. Een boek vol dansende engelen, kletsgrage struiken, maffe dromen en ongelofelijke beloftes. Een buitengewone kennismaking met de Bijbel.

De Bijbel is het beste en gaafste boek dat je ooit zult lezen. Het begint toen de wereld nog niet eens bestond (en dat is lang geleden!), en daar komt nog een heel verhaal achteraan. In deze 'Buitengewone Bijbel' worden zestig verhalen uit de Bijbel aan elkaar verbonden door middel van pijltjes, vragen en supergrappige tekeningen. Zo heb je de Bijbel nog nooit gelezen!

Buitengewone Bijbel Hartman, Bob
€ 18,99
voorraad onbekend
Jouw rol in Gods verhaal

Jouw rol in Gods verhaal is geen dagboek en ook geen bijbel. WEL: een boek over de Bijbel dat leest als een trein.

Het is een boek met een leuke vormgeving en korte teksten die bijdragen aan het leesplezier. Al met al een uniek boek om te groeien in je geloof, in het begrijpen van wie God is en wat Hij doet.

In acht hoofdstukken worden de belangrijkste thema's en personen uit de Bijbel samengevat en op een rij gezet. Zo leer je op een overzichtelijke manier meer over het evangelie en hoe je dat in je leven kunt toepassen.

Dit boek helpt de verhaallijn in de Bijbel duidelijker in beeld te krijgen. Daarmee krijg je meer inzicht in de Bijbel en Gods liefde voor jou. Je zult ontdekken dat Gods Woord één geheel is en welke rol jij daar zelf in speelt.

Heel geschikt om als (groot)ouder samen te lezen met je tiener en voor tienerwerk binnen of buiten de kerk.

Voor tieners van ongeveer 9-12 jaar.

Jouw rol in Gods verhaal Basden, Paul en Jim Johnson
€ 16,99
voorraad onbekend
Kistje met zand

Een kistje met verhalen is een boek met een verzameling vertellingen uit verschillende wereldreligies. Kinderen vanaf een jaar of 8 ontdekken met de verhalen in dit boek de rijkdom van andere religieuze tradities. Een mooi (voor)leesboek of een mooi afscheidscadeau.

In bijna alle godsdiensten worden verhalen verteld. Vaak prachtige verhalen, over vragen die niet zomaar te beantwoorden zijn. Deze religieuze verhalen komen uit andere tijden en andere culturen. Waarom heeft het dan toch zin om die verhalen te vertellen? Een goed verhaal neemt je mee naar een wereld die je nog niet kent. Je maakt er dingen mee die je nooit had verwacht. Maar als je goed in het verhaal zit, zie je dat er veel dingen zijn die je herkent. De emoties van de personages, hun vragen en problemen, zijn van alle tijden. Ze zijn groter dan het verhaal. Kruip erin en dwaal een tijdje rond. Dan ontdek je een wereld die je veel te vertellen heeft.

In Het kistje met zand staan 51 verhalen. Uit de Griekse mythologie, het hindoeïsme, boeddhisme, jodendom, christendom en de islam. In eerste instantie werden ze mondeling doorverteld, later werden ze opgeschreven. In dit boek worden ze opnieuw verteld, voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar.

* Prachtige, rijk geïllustreerde verhalen.
* Kinderen maken kennis met de grote religieuze verteltradities en zo ook met andere tijden en culturen.
* Kinderen ontdekken dat de emoties, vragen en problemen in de verhalen van alle tijden zijn.

Kistje met zand Idema, Erik
€ 25,65
voorraad onbekend