Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Autisme

Bij Ichthusboekhandel.nl zijn verschillende boeken beschikbaar over het thema christelijk geloof en autisme. Boeken waardoor je leert om met autisme om te gaan, of ontdekt wat je mogelijkheden zijn.

Hoewel Autisme en Asperger pas relatief jonge diagnoses kent, is veel nog onbekend op dit gebied. Effectief blijkt dat 1% van de bevolking een deskundige diagnose krijgt van autisme. Niettemin hebben veel mensen hier vragen over en zoeken ze naar manieren om met autisme om te gaan.

Wat autisme met je doet

Autisme is een complexe stoornis, en goede voorlichting kan alle betrokkenen helpen om er goed mee om te gaan.

Autisme is een ingrijpende stoornis met verstrekkende gevolgen. De beperkingen die autisme met zich mee brengt kunnen de relatie met ouders, partner, vrienden en collega's erg onder druk zetten en veroorzaken onbegrip, verdriet en machteloosheid. In Wat autisme met je doet beschrijven John Foran en Karin Harsevoort, met veel begrip, de problemen die autisme met zich meebrengt. Ze bieden niet alleen belangrijke inzichten en praktische informatie, maar laten ook zien wat autisme is en wat de gevolgen zijn, voor alle betrokkenen.

* Nieuw deel in de serie 'Wat ? met je doet' onder redactie van Kees Roest (Thema's huiselijk geweld, borderline, depressie, alcohol
* Met vijf diepteinterviews
* Ook bruikbaar voor therapeuten

Auteurs: John Floran en Karin Harsevoort-Zoer

Wat autisme met je doet Foran, J.
€ 19,99
voorraad onbekend
In goede handen
In goede handen Noorlander, Bart-Jan
€ 13,50
voorraad onbekend
Ik Kan veranderen (herz. uitgave)

Michelle van Dusseldorp, integratief therapeut en psycholoog, neemt de lezer mee in het boek: Ik kan veranderen, elf stappen naar innerlijke heling en groei. Het boek is een zoektocht naar verborgen motieven, weggestopte emoties en onbewuste drijfveren. Ze laat zien hoe je door zelfinzicht, zelfaanvaarding en het toepassen van christelijke principes kan komen tot innerlijke genezing en geestelijke volwassenheid.

Het boek ik kan veranderen helpt je met bijbelse principes een dagelijkse plek te geven in je leven. Het is niet zomaar een christelijk zelfhulpboek, maar is bedoeld om je dichter bij Christus te brengen en je leven meer orde en overzicht te geven, waardoor je vruchtbaar kan zijn in je geloofsleven.

Michelle van Dusseldorp is oprichter van Groundwork, een organisatie die christenen wil toerusten om tot innerlijke groei en geestelijke rijpheid te komen, zodat ze gezonde relaties kunnen ontwikkelen. Ze is getrouwd met Chris, voorganger van de Rafaël-gemeente Oase in Arnhem. Samen hebben ze drie dochters.

Ik kan veranderen van Michelle Dusseldorp is er nu in een gewijzigde uitgave. Van de eerste versie verschenen 12.000 exemplaren.

Ik Kan veranderen (herz. uitgave) Dusseldorp, Michelle van
€ 19,95
voorraad onbekend
Een warme band met God

Het pastorale boek: Een warme band met God van Mieke de Boer-Sonnenschein biedt een psychologisch perspectief op de relatie met God. De rol die hechting daarbij speelt en de invloed daarvan op het geloofsleven worden besproken.

In dit boek leer je hoe je negatieve verwachtingen van God kunt ombuigen naar een eerlijke en meer kwetsbare manier van omgaan met Hem. Een uniek boek over de manier waarop de psychologie van gehechtheid je kan helpen bij het opbouwen van warme band met God.

Als kind heb j een bepaalde band opgebouwd met je ouders of opvoeders. Deze hechting bepaalt in grote mate of je mensen dichtbij durft te laten komen of dat je ze liever op afstand houdt.

In dit boek laat de auteur op een persoonlijke en praktische manier zien hoe hechting in de praktijk werkt en welke invloed dit heeft op je geloofsleven. Ze laat zien hoe je deze ban kunt ervaren, hoe deze band hechter kan worden en op welke manier je dat kunt bereiken. Je leer hoe je negatieve verwachtingen van God kunt ombuigen naar een eerlijke en kwetsbare manier van omgaan met Hem.

Kortom een informatief en pastoraal boek met handvatten om je te kunnen hechten aan God en een warme band met God op te bouwen.

Een warme band met God Boer-Sonnenschein, Mieke de
€ 16,99
voorraad onbekend
Schitterend sensitief, over opvoeding

Het boek "Schitterend Sensitief" wil een handreiking zijn bij het opvoeden van hoogsensitieve kinderen. Het is geschreven door Marieke Middel, orthopedagoog en wil ouders en verzorgers helpen om goed om te gaan met hooggevoelige kinderen.

Hoogsensitiviteit is een hot item op dit moment. Als ouder en als professional miste Marieke Middel een praktisch boek met opvoedingsadviezen vanuit christelijk perspectief. De missie van dit boek is opvoeders van hoogsensitieve kinderen toerusten, vanuit het perspectief dat we dit samen met God mogen doen. Daarbij gaan achtergrondkennis over hoogsensitiviteit, praktische toepassing en bemoediging hand in hand.

Schitterend sensitief bevat uitleg over hoe je hoogsensitiviteit bij kinderen kunt herkennen en in goede banen leiden. Het onderstreept het belang van een stevig fundament thuis en hoe je dat als ouder praktisch uit kunt werken. Daarnaast biedt het ouders oplossingen bij moeilijke opvoedingssituaties en tips voor zelfzorg.

Marieke Middel (1989) is moeder van drie kinderen (2015, 2018, 2021). Ze werkt als orthopedagoog in het onderwijs en vanuit Praktijk Schitterend. Haar relatie met de Vader is de basis van haar leven. Ze geniet van hardlopen, bakken en kamperen.

Marieke is er in geslaagd goed inzichtelijk te maken wat er speelt in hooggevoelige kinderen Ze helpt je om naast de opgave kant, ook de gave kant van hoogsensitiviteit te zien en bovendien je arsenaal aan opvoedingsvaardigheden uit te breiden. Kortom: een aanrader!
- Bert Reinds, pedagoog

Schitterend sensitief, over opvoeding Middel, Marieke
€ 13,99
voorraad onbekend
Ontprikkelgids voor kids

Het boek "Ontprikkelgids voor kids" van Marit ter Maten-Goessens is een gids vol ideeën en praktische tips om te ontprikkelen voor kinderen.

In deze gids staan meer dan 50 tips en ideeën om te ontprikkelen. Maar waarvan moet je ontprikkelen? Eigenlijk is dat heel simpel: teveel prikkels! Je hebt dan zoveel informatie binnengekregen via je zintuigen, je gedachten of gevoelens, dat je lichaam laat merken dat er niets meer bij kan. Je hoofd zit vol, je kan je niet meer concentreren, je wordt snel boos of verdrietig: in ieder geval heb je er last van.

Ontprikkelen bestaat uit 2 dingen. Eerst moet je herkennen dat je vol zit. Pas daarna kan je iets bedenken om te ontprikkelen. Daar wil deze gids je bij helpen! Probeer de ideeën maar eens uit en ontdek welke wel en niet bij je passen.

Marit beschrijft in dit praktische boek hoe kinderen, die last hebben van overprikkeling, daarvan kunnen herstellen door te 'ontprikkelen'. Ze deelt 45 leuke activiteiten die ervoor zorgen dat het hoofd van de kinderen weer wat minder vol zit met gedachtenprikkels en dat ze kunnen herstellen van een teveel aan zintuigprikkels. Doordat ze zich daarna beter voelen, is het ook makkelijker om je weer te kunnen concentreren. Hoe waardevol om als kind al te leren hoe je kunt 'ontprikkelen'! Voor iedereen is het van belang om de eigen prikkelbalans te bewaren. Dat is zeker zo voor hoogsensitieve mensen en anderen die meer dan gemiddeld last kunnen hebben van de hoeveelheid gedachten- en zintuigprikkels die elke dag op ons af komen. De 'tafelhangmat' is mijn favoriet :-), ik zou daar graag zelf nog in passen. Gelukkig kan ik de tip om een luisterboek op te zetten wel prima gebruiken!
- Monique Thoonsen, auteur van de Wiebelen en friemelenreeks

Deze gids zit vol met oefeningen en activiteiten die jouw kind thuis kan doen. Wat ik er het mooie aan vind is dat de oefeningen ook bijdragen aan het kalmeren van het systeem van jouw kind. Je kan ze preventief inzetten, om te voorkomen dat stress oploopt en
in het moment dat er al stress is. Er zitten sowieso meerdere oefeningen in die jouw kind leuk zal vinden. Overigens zijn lang niet
alle oefeningen 'nieuw', nee, sommige ervan zul je al kennen of zelfs al inzetten. Evengoed is het waardevol om te weten dat deze
activiteiten niet alleen leuk zijn, maar ook ontprikkelend werken. Het helpt je hiermee ook om bepaalde vertrouwde activiteiten vaker
en doelbewuster in te zetten.

-Josja Koelink, hsp-coach

Marit ter Maten-Goessens is psychologe, auteur en eigenaar van de praktijk Het kleine egeltje. Ze werkt met kinderen, tieners en vrouwen en biedt hulpverlening aan rondom hooggevoeligheid.

Ontprikkelgids voor kids Maten-Goessens, Marit ter
€ 16,99
voorraad onbekend
Eenzame vrouwen

Het boek eenzame vrouwen van Ben van Zijl is een handreiking voor vrouwen die leven met een partner die een autisme-spectrum stoornis heeft.

Naast uitleg en praktische informatie komen in dit boek vrouwen aan het woord die gehuwd zijn (geweest) met een autistische partner. Het boek wil een handreiking zijn en bevat ook tips voor hoe je verder kan met het leven.

Allereerst is dit boek bedoeld voor betrokken vrouwen en familieleden, maar ook voor predikanten en ambtsdragers kan dit een praktische wegwijzer vormen.

Ben van Zijl, 1948 heeft een praktijk voor psychosociale en seksuologische hulpverlening. Hi is gespecialiseerd in de begeleiding van echtparen waarbij binnen de relatie sprake is van vormen van autisme. Daarnaast werkt hij als docent bij een opleidingsinstituut voor therapeuten.

Eenzame vrouwen Zijl, Ben
€ 13,95
voorraad onbekend