Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Avondmaal met kleine bekertjes

Tray voor de viering van het Heilig Avondmaal met kleine avondmaalsbekertjes van glas, RVS, plastic of recyclebaar plastic.

Ichthusboekhandel is de leverancier van kleine avondmaalsbekertjes (cups) voor het Avondmaal en de schalen (trays of bekertjeshouder) die daarbij bij horen. In onderstaand overzicht geven wij u een korte impressie van wat wij aanbieden op het gebied van benodigdheden voor het Heilig Avondmaal wanneer u overstapt naar het gebruik van kleine bekertjes.

De viering van het Avondmaal met kleine bekertjes vergt enkele aanpassingen in de voorbereidingen en de benodigde materialen. In de praktijk kiezen de meeste kerken voor ronde stapelbare schalen met 40 of 10 avondmaalcupjes, waarbij een deksel voor afsluiting het geheel compleet maakt. Voor wat betreft de cupjes is er keuze uit glazen cupjes, roestvrij staal (RVS) en kleine plastic bekertjes.

Omdat het bij avondmaalsbenodigdheden om essentiële elementen in de eredienst gaat is het belangrijk dat u de beste keuze maakt. Wij hebben daar 35 jaar ervaring mee. U kunt met één van onze adviseurs spreken. Bel dan overdag met 079-3162081 voor een afspraak.

Veel gestelde vragen over kleine avondmaalsbekertjes bij Ichthusboekhandel.nl

Omdat Ichthusboekhandel.nl zelf importeert uit de Verenigde Staten heeft zij de meeste keuze in avondmaalsbenodigdheden. Het team van Ichthusboekhandel kan u ook deskundig adviseren omdat zij 35 jaar ervaring heeft met het gebruik en de verkoop van de avondmaalsbekertjes.

Kijk hier voor een compleet overzicht avondmaalsbenodigdheden.

Ichthusboekhandel.nl levert de materialen voor de viering van het Avondmaal met kleine bekertjes snel en uit eigen voorraad.

Communion tray | communion cover | communion cup | communion breadplate | Communion ware | communion set

De verschillende uitvoeringen van de kleine avondmaal bekertjes

(Een vergelijkende foto van de verschillende maten kleine bekertjes. De grotere metalen beker is 57 mm hoog en de kleinere bekertjes zijn van glas (40 mm hoog), metaal of plastic. (36 mm hoog. )

tray voor 40 kleine bekertjes zilverkl.

De zilverkleurige gepolijste schaal of tray met ruimte voor 40 kleine bekertjes is bijzonder geschikt voor gebruik tijdens de viering van het Heilig Avondmaal. Dit ronde model is geschikt voor tafelvieringen, lopende vieringen en om gemakkelijk door te geven indien mensen in de bank of stoelen rij zitten.

In de openingen passen de (standaard) kleine avondmaalbekertjes uitstekend en zitten voldoende stabiel. De schalen / bekertjeshouder zijn stapelbaar, waardoor ze weinig ruimte in nemen op de tafel. Door het gepolijste oppervlakte zijn ze eenvoudig schoon te houden.

De praktijk is dat gemeenten die deze schalen gebruiken per drie of vier schalen een bijpassend Deksel kopen om de trays hygiënisch af te dekken.

De bijpassende kleine bekertjes bestelt u HIER. Glazen of metalen (RVS) cupjes passen ook prima in deze tray.

tray voor 40 kleine bekertjes zilverkl. Avondmaal
€ 87,95
voorraad onbekend
Avondmaalsbekertjes recyclebaar 1000 sts

Kleine avondmaal bekertjes die recyclebaar zijn vormen in de meeste gevallen de beste oplossing voor het gebruik . Ze zijn bestand tegen een stootje en (zelfs) indien gewenst meerdere keren bruikbaar. Een doos bevat 1.000 stuks.

De avondmaalbekertjes, ook wel cups genoemd, passen uitstekend in de gebruikelijke trays voor het uitreiken van de wijn of druivensap. De cupjes zijn iets minder helder en wat flexibeler, waardoor de kans op breken kleiner is.

De maat is 36 mm hoog en de doorsnede is 32 mm aan de bovenzijde. De onderkant is 25 mm.

Prijstechnisch is dit pakket inmiddels de meest gekozen oplossing. Andere opties zijn bijvoorbeeld glazen bekertjes (afwasbaar) of metalen cupjes (idem) of de heldere plastic cupjes, die minder goed recyclebaar zijn.. Vaak is er een afweging m.b.t. de milieuaspecten. Wij kunnen u daar altijd bij adviseren om die keuzes verantwoord te maken.

International churches can find communionware, communioncups, usable for common communiontrays at Ichthusboekhandel.

Avondmaalsbekertjes recyclebaar 1000 sts Avondmaal
€ 39,95
voorraad onbekend
Deksel tray  40 kleine bekertjes zilver

Dit fraaie zilverkleurige gepolijste deksel wordt gebruikt om de trays / schalen voor de avondmaalsviering met kleine bekertjes vooraf af te dekken. Het is een stijlvol deksel en men gebruikt per drie of vier stapelbare schalen één deksel.

Deze deksels passen bij deze trays voor de kleine avondmaalbekertjes.

De deksels zijn bedoeld om de trays af te dekken en zo maximaal de hygiënevoorschriften te volgen.

Deksel tray 40 kleine bekertjes zilver Avondmaal
€ 84,95
voorraad onbekend
Avondmaalcupjes glas 3,8cm set 12st

Doos met 12 glazen avondmaal bekertjes geschikt voor de standaard tray zoals Ichthusboekhandel.nl die verkoopt.

Wat mag u verwachten van deze glazen kleine avondmaal bekertjes

* Vaatwasserbestendig;
* Duurzaam in gebruik;
* Doos met 12 bekers.

Avondmaalcupjes glas 3,8cm set 12st Avondmaal
€ 19,95
voorraad onbekend
Kleine bekertjes  RVS 40 stuks

Kleine RVS avondmaal bekertjes (roestvrij stalen cups) voor de viering van het Heilig Avondmaal, die passen in de gangbare dienbladen of trays.

Wie het Heilig Avondmaal viert met individuele kleine bekertjes voor de gemeenteleden treft hier de beste keuze.

De avondmaalbekertjes, ook wel cups genoemd, passen uitstekend in de gebruikelijke trays voor het uitreiken van de wijn of druivensap.

De maat is 36 mm hoog en de doorsnede is 32 mm aan de bovenzijde. De onderkant is 25 mm. Let op: De basis is wat aan de smalle kant, waardoor ze los van de tray, minder gemakkelijk recht op blijven staan. De praktijk is dat na gebruik ze in een mandje verzameld worden waar onderin een servet gelegd wordt.

Prijstechnisch is dit een wat duurdere oplossing. Andere opties zijn bijvoorbeeld glazen bekertjes (afwasbaar) of plastic cupjes, al dan niet afwasbaar. Vaak is er een afweging m.b.t. de milieuaspecten. Wij kunnen u daar altijd bij adviseren om die keuzes verantwoord te maken.

Kleine bekertjes RVS 40 stuks Avondmaal
€ 77,95
voorraad onbekend
Avondmaal bekertje RVS (57mm)

Avondmaal bekertjes in een grotere maat (57 mm hoog) bedoeld voor kerkelijk gebruik in een verzorgingsinstelling of ouderengroep. Het grotere formaat wordt gemakkelijker opgepakt weer teruggezet. Het bekertje is van RVS en kan eenvoudig schoongemaakt worden en hergebruikt.

De metalen bekertjes kunnen eenvoudig op een gewoon dienblad aangereikt worden (met antislip ondergrond) en weer opgehaald, na het gemeenschappelijk gebruik.

Avondmaal bekertje RVS (57mm) Avondmaal
€ 39,50
voorraad onbekend
Set thuisviering 6 personen

Een compacte en zeer complete etui met inhoud voor viering van het Heilig Avondmaal in kleine kring voor thuis, ziekenbezoek of voor onderweg.

De set bevat:

* metalen flesje voor wijn
* metalen doosje voor brood/matzes
* Klein flesje voor olie (ivm ziekenzalving)
* metalen tray voor stabiele plaatsing 6 cupjes
* in totaal 6 glazen cupjes
* fraaie etui voor langdurig gebruik

Set thuisviering 6 personen Avondmaal
€ 69,95
voorraad onbekend
schenktuitje cups

Speciaal voor het vullen van de avondmaalcupjes is er nu het schenktuitje. Het is speciaal bedoeld om zonder te morsen de cupjes op de communiontray te vullen met wijn of druivensap.

Door de speciale constructie is het schenktuitje gemakkelijk op een fles te plaatsen en kan er snel en doelmatig gevuld worden. Het is aan te bevelen om bijvoorbeeld druivensap indien dit in een pak zit, eerst even over te schenken in een fles en daarna de cups te vullen.

Het is belangrijk dat na gebruik het tuitje goed afgewassen wordt en droog bewaard.

schenktuitje cups communionware
€ 4,95
voorraad onbekend
Tray voor 10 personen

Een zilverkleurige schaal voor 10 kleine bekertjes en in het midden ruimte voor het brood of de matzes. Bedoeld voor gebruik in het verband van een kleine groep of huiskring, maar ook voor viering bij huisbezoek aan zieken of vanwege ouderdom.

Wat mag u van deze schaal verwachten:

* stabiele stijlvolle uitvoering;
* geschikt voor 10 personen
* combineert brood en wijn/druivensap
* Kan gemakkelijk meegenomen worden.
* Een deksel is mogelijk als afsluiter tegen meerprijs.

Voor het meenemen van brood/matzes dient dan nog een eigen oplossing gevonden te worden. Voor het gebruik van de wijn / druivensap kan een klein flesje gebruikt worden. bij deze set zijn ook geen bekertjes inbegrepen. Aanbevolen wordt om een set van glazen bekertjes er bij te kopen.

Sommige kerken gebruiken deze kleinere schaal ook, wanneer er een beperkte groep gebruik maakt van bijvoorbeeld druivensap, terwijl de grotere trays gevuld zijn met wijn.

Tray voor 10 personen Avondmaal
€ 49,95
voorraad onbekend
helder plastic cupjes  avondmaal (1000)

De meest gebruikte Avondmaalbekertjes (plastic cups) voor de viering van het Heilig Avondmaal en die prima passen in de gangbare dienbladen of trays zijn altijd leverbaar bij Ichthusboekhandel.nl .

Wie het Heilig Avondmaal viert met individuele kleine bekertjes voor de gemeenteleden treft hier de beste keuze.

De Avondmaalbekertjes, ook wel cupjes genoemd, passen uitstekend in de gebruikelijke schalen voor 35 of 40 bekertjes voor het uitreiken van de wijn of druivensap.

De maat is 36 mm hoog en de doorsnede is 32 mm aan de bovenzijde. De onderkant is 25 mm.

Prijstechnisch is dit pakket de meest gekozen oplossing. Andere opties zijn bijvoorbeeld glazen bekertjes (afwasbaar) of metalen (RVS) cupjes (idem). Vaak is er een afweging m.b.t. de milieuaspecten. Wij kunnen u daar altijd bij adviseren om die keuzes verantwoord te maken. Elke keuze daarin heeft immers weer andere milieueffecten.

helder plastic cupjes avondmaal (1000) Avondmaal bekertjes
€ 37,99
voorraad onbekend
Luxe draagbare avondmaal set 6 personen

Praktische luxe set om mee te nemen naar een kleinschalige avondmaalsviering thuis of in een instelling voor verpleging, ziekenhuis of kringverband.

De etui bevat:

* De etui is door haar uitvoering geschikt als stabiel basis van waar iedereen bediend kan worden.
* een 6 tal glazen cupjes,
* een flesje voor de wijn,
* een metalen doosje voor het brood / matzes.

Het geheel is stijlvol uitgevoerd en kan gemakkelijk meegenomen worden.

Luxe draagbare avondmaal set 6 personen Avondmaal
€ 59,95
voorraad onbekend
Avondmaal bekertjes glas (20 stuks)

Doos met 20 duurzame herbruikbare glazen die uitstekend passen in standaard avondmaal trays zoals Ichthusboekhandel.nl die verkoopt.

Wat mag u verwachten van deze glazen kleine avondmaal bekertjes

* Vaatwasserbestendig;
* Duurzaam in gebruik;
* Doos met 20 bekers.

Avondmaal bekertjes glas (20 stuks) Avondmaal
€ 44,95
voorraad onbekend
Deksel bij tray voor 10 personen

Een zilverkleurig deksel passend bij de tray / schaal voor 10 personen. Door de afsluiting van de set, vormt dit een stijlvol geheel. Binnen zorginstellingen voldoet het daarmee ook aan algemene eisen van hygiëne.

Deksel bij tray voor 10 personen Avondmaal
€ 29,95
voorraad onbekend
Tray voor 40 kleine bekertjes goudkl.

Deze goudkleurige schaal of tray is bijzonder geschikt voor gebruik tijdens de viering van het Heilig Avondmaal. Er is ruimte voor 40 kleine bekertjes. Dit ronde model is geschikt voor tafelvieringen, lopende vieringen en om gemakkelijk door te geven indien mensen in de bank of stoelen rij zitten.

In de openingen passen de (standaard) kleine avondmaalsbekertjes uitstekend en zitten voldoende stabiel.

De praktijk is dat gemeenten die deze schalen gebruiken per drie of vier schalen een bijpassend deksel kopen om de trays af te dekken.

De bijpassende kleine bekertjes bestelt u HIER

Tray voor 40 kleine bekertjes goudkl. Avondmaal
€ 79,95
voorraad onbekend
Deksel tray 40 kleine bekertjes goudkl

Dit fraaie goudkleurige deksel wordt gebruikt om de trays / schalen voor de avondmaalsviering met kleine bekertjes vooraf af te dekken. Het is een stijlvol deksel en men gebruikt per drie of vier stapelbare schalen één deksel.

Deze deksels passen bij dezetrays voor kleine bekertjes

Deksel tray 40 kleine bekertjes goudkl Avondmaal
€ 84,95
voorraad onbekend