Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bestaat christelijke politiek?

Dinsdag 7 maart 2017

bereid je voor op wat je stemt door een goed boek te lezenZo vlak voor de verkiezingen ontdek je dat er eigenlijk best wel veel boeken zijn verschenen van politici. De één wat dikker dan de ander, maar wel inzichtgevend in hun denken en hun handelen.

Als een belangrijke trend voor 2017 werd eind vorig jaar geadviseerd om, wanneer je een sterk merk wilde ontwikkelen, je er een boek over moest schrijven. Dat sluit aan bij een trend in de samenleving waarbij je verhalen vertelt over wat je drijft. Het werkt niet meer om alleen feiten te noemen, men wil een goed verhaal. Geen "mooie verhaaltjes", maar een inspirerend en eerlijk verhaal. Op internet en in marketing noem je dat "storytelling".

Ook politici hebben verhalen. Emile Roemer heeft zelfs meerdere boeken ingezet voor zijn campagne. Wij als christelijke boekhandel zien ook dat de partijleiders die zich (meer of minder nadrukkelijk) verbinden met de bijbel, boeken schrijven. Misschien is dat juist nu wel heel erg goed. Allerlei partijen op de "Nederland eerst" flank werpen zich op als hoeders van de christelijke cultuur. Terecht stellen anderen daar grote vragen bij. Christelijk geloof is geen theorie waarvan enkele elementen "los verkrijgbaar" zijn. Het is een innerlijke overtuiging die gebaseerd is op een relatie met de Allerhoogste en die heel andere loyaliteiten kent dan die van de "boze blanke man."

In de afgelopen weken lag zo'n boek van een politieke partijleider vlakbij de stoel van mijn moeder. Ze is 93 jaar oud. Het boek zag er gelezen uit en ze had daar ook zo haar mening over. En of ze het met alles eens was......?

Tot mijn verbazing vroeg ze pas wat er voor een identiteitsbewijs nodig was. Die van haar was verlopen en je had er één nodig om te mogen stemmen. En ook al viel het haar niet gemakkelijk, er werd een nieuwe pasfoto gemaakt, de tocht naar het gemeentehuis werd ondernomen en er ligt voor de verkiezingen een nieuw identiteitsbewijs klaar. Wat haar betreft wordt er gestemd! Een boek had ze denk ik niet echt nodig om zover te komen, maar toch. De kosten van pasfoto en identiteitsbewijs en de moeite werden genomen. Want politiek is belangrijk en als je zo oud bent, dan weet je waarom sommige partijen maar beter niet kunnen winnen en waarom er een helder geluid moet / mag klinken.

Als christelijke boekhandel hebben wij boeken van verschillende christelijke partijen in de winkel en misschien wel meer, boeken die je kunnen helpen om elke dag goede keuzes te maken. Wij kiezen niet voor één partij in de Ichthusboekhandel. Onze rol is mensen adviseren en laten zien wat er zoal voor echte vragen zijn. Daarbij mogen we hopen en bidden dat er een regering komt die het goede zoekt voor ons land.

Klik HIER voor boeken over christelijke politiek.