Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbel in strip

Een Christelijk stripboek? De Bijbel in strip is in heel veel variaties verkrijgbaar bij Ichthusboekhandel, de plek voor een bijzonder assortiment en een grote keuze. Christelijke stripboeken over de Bijbel geven een bijzonder perspectief op de Bijbelse verhalen en kunnen voor kinderen vanaf een jaar of 8, 9 een hele leuke aanvulling zijn op de kinderbijbel.

Strips of op zijn Engels comics, zijn bedoeld om een generatie die niet zo gemakkelijk gewend raakt aan grote stukken tekst, te helpen om een eerste kennismaking te krijgen met Bijbelverhalen en verhalen uit de geschiedenis van het christendom. Het gaat dan bijvoorbeeld over helden die getuige waren van Christus. We hebben daarom een relevant aanbod van de Bijbel in strip (verschillende stijlen) en christelijke stripboeken.

Onderstaand een indruk van wat er zoal is op het gebied van de Bijbel in strip. U kunt ze eenvoudig online bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in éénb van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Jafeth

Het stripboek Jafeth van Willem de Vink en Gerbrand Fenijn is een graphic novel waarin Noach ontkomt met zijn gezin aan een ramp door een ark te bouwen. Zijn zoon Jafeth zorgt ervoor dat er ook nog een meisje mee kan. Maar daarvoor moet hij wel eerst zijn moed tonen.

We weten van rampen die de hele wereld kunnen treffen. Levensbedreigende pandemieën, waar we onszelf voor moeten opsluiten. Een kernoorlog, die de wereld kan veranderen in een vuurzee. Klimaat- veranderingen, waardoor de aarde opwarmt en het water stijgt. Soms wordt de hele mensheid in haar voortbestaan bedreigd...

INKIJKEXEMPLAAR Stripboek Jafeth van Willem de Vink

Er is eerder zo'n ramp gebeurd, die in het geheugen van veel volken bewaard is gebleven. Het is de ramp van de grote watervloed die de hele aarde bedekte.Dit boek gaat over die ramp. Mensen worden ervoor gewaarschuwd, één gezin neemt het gevaar serieus. Noach ontkomt met zijn vrouw en kinderen door een grote boot te bouwen, een ark.

Zijn zoon Jafeth zorgt ervoor dat er ook nog een meisje gered wordt en mee kan. Maar daarvoor moet hij wel eerst zijn moed tonen. Jafeth moet niet alleen de mensen die onverschillig zijn weerstaan, maar ook zijn eigen angsten overwinnen.Wat die ramp ons te zeggen heeft De ramp uit dit verhaal lijkt op de problemen waar we nu voor staan. Door de klimaatverandering stijgt de waterspiegel. Als aanvulling op het beeldverhaal lees je in dit boek waarom een goed waterbeheer noodzakelijk is. Want we kunnen belangrijke lessen leren uit deze geschiedenis over het dreigende water. We moeten goed voor de aarde zorgen!

Jafeth Vink, Willem de
€ 9,95
voorraad onbekend
Bijbel in strip

De Bijbel is een oud boek. Maar de verhalen over hoop, liefde en de strijd tussen goed en kwaad zijn van alle tijden!

Jeff Anderson en Mike Maddox hebben deze verhalen meesterlijk weergegeven in stripvorm. Met respect voor de bijbelse geschiedenis en een subtiel gevoel voor humor.

Leuk voor mensen die misschien niet direct zelf de Bijbel lezen, maar wel geïnteresseerd zijn in de verhalen. De Bijbel in strip laat de verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament zien als een doorlopende geschiedenis. De professionele uitstraling van de tekeningen en de eigentijdse vertaling maken dat het voor velen een zeer aantrekkelijke vorm is om kennis te maken met de verhalen van de bijbel.

Zeer goed te gebruiken in kinder- en jeugdwerk, op basisscholen en natuurlijk in het gezin. Aanrader als afscheidsgeschenk voor basisscholen.

Enkele reacties:

'In een woord: adembenemend. Hier zijn professionals aan het werk geweest. 'De Bijbel in strip' is ontdaan van alle gezapigheid die de afgelopen eeuwen in het christendom geslopen is!'- Peter Scheele

'De Bijbel lezen is een avontuur. Begin met beeld, misschien geeft dat je zin in meer letters! 'De Bijbel in strip' is echt goed. Het maakt je vertrouwd met de verhalen en de God van die verhalen.'- Ds. Pieter Boomsma

'De bijbeltekst in stripwolkjes? Het lijkt een gek idee, maar het werkt wel. Dit is echt vakwerk.' - Pete Ward, jeugdadviseur van de Aartsbisschop van Canterbury

'Dit is precies de juiste mix van woord en beeld. Zo kan de MTV-generatie kennismaken met de Bijbel. Als dat geen goed nieuws is!'- Steve Chalk

TIPS VOOR DE KEUZE VAN EEN KINDERBIJBEL:

Een kinderbijbel kiezen

1. Hoe vind ik een geschikte kinderbijbel?
Een kinderbijbel kiezen is niet eenvoudig. Het aanbod is groot. Een kinderbijbel moet passen bij een bepaalde doelgroep maar moet ook aansluiten bij de geloofsovertuiging.

Stel uzelf vooraf de centrale vraag: Voor wie en waarom zoek ik een kinderbijbel? Let daarbij op:
* Wil ik de kinderbijbel zelf gebruiken of weggeven?
* Wil ik de kinderbijbel voorlezen of is deze bedoeld om door kind of tiener zelf te lezen?
* Wil ik een uitgebreide kinderbijbel of een uitgave met alleen de kernverhalen uit de Bijbel?
* Wil ik de kinderbijbel gebruiken in mijn gezin of in kinder- en jeugdwerk?
* Is het een eerste kinderbijbel of een extra kinderbijbel bij de al aanwezige uitgaven in het gezin?
TIPS: Ga eventueel naar een bibliotheek om een kinderbijbel te lenen of informeer bij andere ouders (bijv. op school of in de kerk) wat hun ervaringen zijn.

2. Op welke aspecten kan ik letten bij een kinderbijbel?
Verhaalstijl
* uitvoerig of beknopt;
* korte of langere zinnen;
* wel of geen uitleg bij moeilijke woorden, begrippen, bedoeling van het verhaal;
* algemene, wel/niet eigentijdse of populaire woordkeus.

De auteur moet in de vertelling recht doen aan de bijbeltekst. Dat maakt de verhaalstijl van kinderbijbels anders dan van jeugdboeken. Veel kinderbijbels sluiten aan bij het huidige onderwijs: korte, aansprekende tekst en aandacht voor illustraties. Kijk of de verhaalstijl bij u past; dat maakt het voorlezen tot een plezierig moment voor de kinderen en voor u.

Theologische visie van de auteur
U kunt bij auteurs globaal twee werkwijzen onderscheiden:
* de auteur blijft in de vertelling dicht bij de oorspronkelijke bijbeltekst;
* de auteur wil de boodschap of bedoeling van het bijbelverhaal duidelijk maken en voegt eigen uitleg en interpretatie toe.
TIP: De theologische visie komt u op het spoor door bijv. een aantal kernverhalen te lezen zoals het scheppingsverhaal, Abrahams offer van Izaäk, de geboorte van Jezus, het Paasverhaal en wonderverhalen.

Aansluiting bij de leeftijd
Of een kinderbijbel aansluit bij de leeftijd van het kind hangt af van zijn of haar ontwikkeling en belangstelling. Deze aspecten veranderen met het opgroeien, waardoor het goed is om een kinderbijbel mee te laten groeien met de leeftijd.

0-5 jaar
De beleving staat centraal. Fantasie en werkelijkheid lopen in elkaar over. Peuterbijbels en kleuterbijbels vertellen korte verhalen over God die van je houdt en voor je zorgt. Illustraties zijn heel belangrijk.

5-8 jaar
De beleving is belangrijk. De kinderbijbels voor deze leeftijd vertellen de verhalen met extra aandacht voor de leefsituatie, gedachten en gevoelens van de bijbelse personen. Illustraties zijn ook belangrijk.

8–12 jaar
Kinderen willen steeds meer weten en vinden persoonlijke opvattingen belangrijk. Ze zijn geïnteresseerd in achtergrondinformatie. Het is prettig om kinderbijbels af te wisselen zodat kinderen de verhalen eens op een andere manier horen.

Tieners en jongeren
Jongerenbijbels volgen meestal de oorspronkelijke bijbeltekst in een eenvoudige vertelling. Ook volwassenen kunnen deze uitgaven goed gebruiken. Jongerenbijbels zijn vaak extra uitgebreid met illustraties of foto's, een verklarende woordenlijst en uitleg bij de bijbelteksten. Soms zullen ouders/opvoeders ook met de jongeren in gesprek moeten gaan om hun vragen te beantwoorden.

Illustraties
Illustraties in kinderbijbels hebben verschillende functies:
* een aantrekkelijk plaatje bij het verhaal;
* een toevoeging aan het verhaal om de sfeer uit te beelden;
* de basis van het verhaal. De tekst steunt op de illustratie die een verhaal op zich vormt.

Kinderen ervaren illustraties anders dan volwassenen. Kinderen worden vaak geboeid door eenvoudige tekeningen met duidelijke gezichtsuitdrukkingen. Aansprekende illustraties en een geschikte verhaalstijl of visie gaan echter niet altijd samen.

Bijbel in strip Anderson
€ 15,99
voorraad onbekend
Jezus Messias stripboek

Jezus Messias is het stripboek wat Willem de Vink tekende over De man die de wereld verandert

Het meest vertelde verhaal ter wereld is het verhaal van Jezus! Dit stripboek is een verslag van het leven van Jezus. Het is een tijdloos verhaal, getekend in een tijdloze stijl, dat over de hele wereld wordt gelezen. Jezus Messias werd al in meer dan 99 talen uitgebracht, in een oplage van minstens 1,4 miljoen exemplaren.

Het levensverhaal van Jezus uit de Bijbel is het meest vertelde verhaal aller tijden. Waarom grijpt het mensen aan? Jezus heeft gezegd: Heb je vijanden lief. Dat heeft hij zelf waargemaakt. Hij was onschuldig. Toch werd hij veroordeeld aan een kruis. Maar hij stond op uit de dood. Zijn kracht heeft hij beloofd aan iedereen die in hem gelooft. Het is de kracht van de liefde die zelfs de dood overwint.

Voor grotere aantallen geldt een staffelkorting.

Jezus Messias stripboek Vink, Willem de
€ 6,95
voorraad onbekend
Kinderjaren van Jezus

Ben Avery en Sergio Cariello tekenen voor de strip die gaat over de kinder jaren van Jezus zoals beschreven in de bijbel.

Realistische strip met de verhalen over Jezus in de Tempel, de Wijzen uit het Oosten, de kindermoord in Bethlehem, de vlucht naar Egypte, de terugkeer naar Nazareth en de twaalfjarige Jezus in de Tempel.

Het stripboek is fraai vormgegeven en geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Kinderjaren van Jezus Avery, Ben / Cariello, Sergio
€ 4,95
voorraad onbekend
Tussen haat en hoop

Lange tijd is het goed gegaan tussen de moslims en christenen van het eiland waar Methu en Adel met hun kinderen wonen.

Tot op 10 januari 2000 jihadisten het dorp binnenstormen, en hun gelukkige leven verandert in een nachtmerrie.

Ze vluchten het dorp uit de jungle in, roepen het uit naar God, maar raken elkaar kwijt. Zullen ze elkaar ooit weer terugvinden...?

Een waargebeurd verhaal over christenvervolging in Indonesië. Een verhaal dat ook vandaag de dag zou kunnen gebeuren en wat dichterbij is dan we denken…

Tussen haat en hoop Avery, Ben
€ 4,95
voorraad onbekend
Tel Israel   Stripboek
Tel Israel Stripboek Diepenbroek
€ 9,95
voorraad onbekend
Luther

Een Graphic Novel over de man die 500 jaar geleden keizer en paus tartte en die de geschiedenis van Europa blijvend zou veranderen: Maarten Luther.

Niet zo conventionele benadering, maar wel een realistisch beeld in stripvorm van een maand die 500 jaar geleden de geschiedenis van Europa veranderde en mensen weer zicht gaf op vrede met God door Christus

Luther Melheim, Richard
€ 4,99
voorraad onbekend
Beste vriend

Beste Vriend is het werkboek bij het stripboek Jezus Messias. In 20 Bijbellessen wordt het evangelie behandeld, met veel aandacht voor Pasen. Vanaf 10 jaar.

20 lessen bij het stripboek Jezus Messias. In 20 Bijbellessen ontdek je meer over alles wat Jezus deed. En over wat Hij zei. Je leert ook veel van zijn namen kennen. Daardoor leer je Hem beter kennen. Jouw beste vriend! De lessen horen bij de verhalen uit het stripboek Jezus Messias.

INKIJKEXEMPLAAR Werkboek Beste Vriend - Willem de VInk

Beste vriend Vink, Willem de
€ 8,95
voorraad onbekend