Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbels dagboek kinderen

Bijbelse dagboeken voor kinderen vormen een vast onderdeel van het assortiment van Ichthusboekhandel. Onderstaand geven we een compact overzicht van de Bijbelse dagboeken voor jongens en voor meisjes die we normaliter op voorraad hebben.

Door samen met kinderen een Bijbels dagboek te gebruiken geeft u structuur en bouwt u een persoonlijk moment met God en met elkaar in voor elke dag.

Op zoek naar een Bijbels dagboek voor kinderen met Bijbelverhalen, verwerkingsvragen, creatieve momenten, liederen en aandacht voor uitleg van de Bijbel. Kom langs bij Ichthusboekhandel.nl

Dagboek voor kleine schatjes

Het Bijbels dagboek voor kleine schatjes , brengt door middel van leuke figuurtjes, korte meditaties en verrassende rijmpjes 365 Bijbelteksten tot leven voor peuters en kleuters.

Zo leren ze al heel jong een moment voor God te hebben. En dat zal meewerken aan hun vorming tot liefdevolle, gelovige mensen.

Elke dag begint met een Bijbelse belofte of waarheid. Daarna volgt een korte meditatie die bij de leeftijd van kleine schatjes past. En iedere pagina wordt afgesloten met een toepasselijk en luchtig rijmpje.

De schattige illustraties van Elena Kucharik geven dit Bijbelse dagboek een aantrekkelijk, eigen karakter. Het Dagboek voor Kleine Schatjes neemt kleine kinderen mee op een tocht door de Bijbel. In kleine stapjes. Van Genesis tot Openbaring ontdekken kinderen dat God een liefdevolle Vader is, die rijke beloften heeft gedaan en die een bijzondere voorliefde voor kinderen heeft.

De gebruikte Bijbelteksten zijn vereenvoudigd ter wille van de jonge lezertjes.

Dagboek voor kleine schatjes Barnhill
€ 22,50
voorraad onbekend
God kent jou

Een afwisselend en leerzaam dagboek dat kinderen vanaf 5 jaar met de Bijbel erbij wil vertellen wie God is.

Omdat God onze kinderen zo goed kent (Psalm 139), is het fijn wanneer zij Hem ook beter leren kennen. Daar kan dit boekje hen bij helpen.

In dit dagboekje staan 200 korte stukjes die kinderen zelf kunnen lezen of laten voorlezen, voor het slapen of bij het eten aan tafel. Elke dag begint met iets uit de leefwereld van het kind. Er staat een tekst uit de Bijbel en een stukje uitleg bij. Ook vind je na ieder dagboekstukje een vraag, een opdrachtje of een gebedspunt. Al lezende leren de kinderen zo meer over God en zijn Woord.

Nieske Selles-Ten Brinke is getrouwd, (pleeg)moeder van vier kinderen en werkt als leerkracht op een basischool.

God kent jou Selles-ten Brinke, Nieske
€ 15,99
voorraad onbekend
Jouw reis door de bijbel

De Bijbel ken je misschien al van de kinderbijbel. De verhalen over Abraham, David en Maria. En vooral de verhalen over God en Jezus.
Maar het is ook mooi om zelf te lezen hoe het er echt staat, in de 'echte Bijbel'.
Dat ga je met dit dagboek doen. Je mag het zelf opzoeken en lezen, of samen met bijvoorbeeld je vader of moeder.
Dit dagboek kun je zien als jouw reisgids door de Bijbel. Het wil je helpen bij het lezen, door te zeggen: 'Moet je dit zien!' of: 'Let daar eens op!'
Zo leer je wie God is en wat Hij ook tegen jou wil zeggen!

Er staan mooie tekeningen in dit boekje. Tekeningen die nog niet zijn ingekleurd, want dat mag jij doen! Zo wordt het ook echt jouw eigen dagboek.

Een Goede Reis!

Jouw reis door de bijbel Selles-Brinke, N.
€ 16,99
voorraad onbekend
Zondagboek

Hoe ga je als gezin naar de kerk? Gehaast en een beetje mopperig omdat niet iedereen opschiet? Of in het besef dat je als ouders en kinderen God mag ontmoeten en naar zijn stem mag luisteren?Dit dagboek voor de zondagmorgen, dat vrijwel geen extra tijd kost, zorgt ervoor dat je als gezin anders naar de kerk gaat: open voor God. Het geeft kinderen een 'luistervraag' mee die hen helpt om gericht naar de preek te luisteren. Met de 'praatvraag' kun je na afloop van de dienst nog even met elkaar doorpraten. Dit unieke Zondagboek biedt ouders een handreiking om beter een gesprek over de kerkdienst te voeren en helpt kinderen in de basisschoolleeftijd om iets mee tenemen uit de preek.* Eerste dagboek speciaal voor de zondagmorgen in het gezin bij het ontbijt.* Dit dagboek helpt jonge gezinnen meer te beleven aan de kerkdienst.Klik hier om een interview met de auteur te lezen.

Zondagboek
€ 7,99
voorraad onbekend
Niet te geloven

Niet te geloven is een Bijbels dagboek voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en is geschreven door Louie Giglio, een bekende spreker en muzikant uit Amerika. In 100 dagboekstukjes vertelt hij over de Bijbel, natuur en wetenschap.

Onderzoek de wonderen van het universum samen met je Schepper. God is onvoorstelbaar creatief, oneindig groot en toch zo dichtbij dat Hij al jouw gedachten kent, zelfs voordat jij ze gedacht hebt. Daarnaast is God altijd trouw en vol liefde.

In de Bijbel staat dat je aan de schepping kunt zien hoe machtig God is.In dit dagboek neemt Louie Giglio 100 voorbeelden uit de schepping - over de ruimte, de aarde, de dieren en ons lichaam - om jou te leren hoe bijzonder de God is die jij dient. Geniet en leer ervan! (En vergeet vooral niet de leuke weetjes aan anderen te vertellen!)

Misschien heb je nog nooit gehoord van schrijver Louie Giglio (google hem maar eens!), maar ken je wel het lied Onbeschrijfelijk (Opwekking 719) of het lied De Koning in zijn pracht (Opwekking 661). Beide liederen zijn door Chris Tomlin, een goede vriend van Louie, geschreven. Louie verwondert zich elke dag over de pracht van Gods schepping en wil jou daar graag meer over leren.

Een Bijbels dagboek voor kinderen die graag geprikkeld worden om meer te ontdekken. Helpt ook om hoogbegaafde kinderen op een nieuwe manier naar Bijbelverhalen te laten kijken.

Niet te geloven Giglio, Louis
€ 24,95
voorraad onbekend
Heere is mijn Herder
Heere is mijn Herder Dam
€ 14,50
voorraad onbekend
Vrijheid

Je kunt God kennen en liefhebben, maar je als vrouw toch allerminst vrij voelen. Het gewone leven vraagt veel van je of heeft harde klappen uitgedeeld. Leven als dochter van de Koning? Ja, ja, denk je, misschien een mooie droom, maar niet echt mijn werkelijkheid......

Zou dat de bedoeling zijn? Of is het wel degelijk mogelijk om vrijheid te ervaren en Zijn Koninklijke rijkdom te genieten? Sheri Rose Shepherd heeft in dit boekje dertig boodschappen van God voor jou gebundeld.

Dertig dagen van verfrissing voor je ziel. Dertig dagen ook van persoonlijke begeleiding, waarin je stilstaat bij kostbare schatten van waarheid, persoonlijke liefdesbrieven van God en praktische levenslessen uit de Bijbel. Je zult leren leven in de vrijheid waarvoor onze Verlosser Zijn leven gaf.

Vrijheid Shepherd, Sheri Rose
€ 16,95
voorraad onbekend
Bijbelverhaal voor iedere dag

Een boeiende reis door de Bijbel in 365 dagen!

De prachtige illustraties brengen de tekst tot leven. De bekende en minder bekende verhalen zijn goed geschreven en maken deze kinderbijbel uniek en compleet. Kinderen en volwassenen zullen ervan genieten.

Deze kinderbijbel is uitstekend geschikt voor gebruik in het gezin en op school. Aan de kleintjes (vanaf groep 3) kan voorgelezen worden, oudere kinderen kunnen hem prima zelf lezen.

Bijbelverhaal voor iedere dag Apps, F.
€ 19,95
voorraad onbekend
Elke dag een nieuw begin

Eindelijk een Bijbels dagboek voor kinderen van de bestseller auteur Max Lucado! De predikant uit Texas weet al jaren mensen te raken en te inspireren met zijn toegankelijke Bijbeloverdenkingen en nu is er dan ook een dagboek voor kinderen.

Elke dag een nieuw begin is gebaseerd op de succesvolle titel Leven uit genade en bevat 365 overdenkingen voor kinderen in de leeftijd 8-11 jaar.

In duidelijke taal wordt genade uitgelegd met voorbeelden die herkenbaar zijn voor de jonge leeftijdscategorie. De pagina's zijn aantrekkelijk opgemaakt. De layout heeft twee kleuren. Dankzij de moderne bindwijze blijft het boek goed openliggen tijdens het lezen en de grote flappen zijn goed te gebruiken als bladwijzer.

Een aanrader om als gezin aan tafel te lezen of samen met een kind voor het slapengaan. Oudere kinderen kunnen het boek ook zelfstandig als dagboek gebruiken.

Elke dag een nieuw begin Lucado, Max
€ 21,99
voorraad onbekend
Ontdek de bijbel

Met de Bijbel het jaar door is een kinderbijbel met 365 verhalen uit het Oude & het Nieuwe Testament De Indicatie van de leeftijd: voorlezen: vanaf plm 6 jaar; zelf lezen: 8-12 jaar. Daarmee is deze kinderbijbel bij uitstek geschikt als dagboek om elke dag van het jaar een verhaal te ontdekken uit de Bijbel.

240 spannende vertellingen uit het Oude Testament laten jou zien wat God lang geleden heeft gedaan en wat mensen toen met Hem meemaakten. 125 spannende vertellingen uit het Nieuwe Testament laten je zien hoe Gods plan vervuld werd doordat Jezus Christus op de aarde kwam en stierf voor onze zonden. Daarnaast vertellen ze over het ontstaan en de opdracht van de Gemeente van Christus. Hij is de Redder in Wie we moeten geloven om voor eeuwig behouden te worden; Hij is de Zaligmaker en Heere, Die wij hier op aarde mogen liefhebben, volgen en dienen.

Deze Bijbelverhalen zijn aangevuld met kleurrijke afbeeldingen; ze helpen je om God en Zijn plan voor ieder van ons beter te leren kennen. Om de Bijbelse waarheden beter te helpen begrijpen, worden je telkens na een verhaal ook drie vragen gesteld.

365 dagen – 365 vertellingen – 365 afbeeldingen – 365 x 3 vragen om over na te denken – 6 landkaarten

Ontdek de bijbel Fast, N.
€ 25,95
voorraad onbekend
Bijbellab

Met het kinderdagboek "Bijbellab" ga je samen op avontuur in de wondere wereld van wetenschap en techniek en ontdek je hoe geweldig God de wereld en jou gemaakt heeft.

De reis begint bij God de Schepper en hoe mooi en uniek jij bent. Daarna ga je steeds verder op ontdekkingstocht: de natuur om je heen, het weer, de elementen, en uiteindelijk naar het oneindige heelal en Gods grootheid.

Bij elke dag staat een Bijbeltekst, een korte overdenking en een spetterend proefje of spannende opdracht. Daarnaast heeft elk thema een uitgebreid hoofdstuk vol proefjes en weetjes. Zo lees je de Bijbel en ontdek je tegelijkertijd hoe geweldig Gods schepping is.

Sommige Bijbelverhalen zul je beter gaan begrijpen en je ontdekt nieuwe dingen over God, jezelf en de prachtige wereld waarin we leven.

Voor kinderen van ongeveer 9-12 jaar.

Bijbellab Holwerda, Hanna; Weerd, Willemijn de
€ 20,99
voorraad onbekend
Luister je mee?

Luister je mee? van Laura Zwoferink is een Bijbels dagboek voor kleine kinderen.

VOORBEELD TEKST:

De zevende dag
Lezen: Genesis 2:1-3

Na zes dagen is de aarde klaar.
De Heere rust van Zijn werk.
Is de Heere moe?
Nee, God kan nooit moe worden.
Hij kijkt naar de aarde.
Wat is alles mooi en goed geworden!
God zegt: 'Zes dagen mogen de mensen werken.
Maar op de zevende dag mag dat niet.
De zevende dag is een rustdag.'
Als het zondag is, hoef jij niet naar school.
De vaders en moeders werken niet.
We luisteren op zondag naar het Woord van God.
Het Woord van God wijst ons de weg.
Luister je er goed naar?
Hij zegt: 'Bekeer je tot Mij, geef Mij je hart.'

Wat betekent rustdag?

In dit dagboek worden Bijbelgedeelten uit het Oude en Nieuwe Testament op een eenvoudige manier uitgelegd voor jonge kinderen. Elke dag zijn er een paar verzen uit de Bijbel te lezen, die kort toegelicht worden. Op elke pagina is een vraag en een gekleurde illustratie geplaatst. Die kunnen helpen om met kinderen door te praten over het gelezen gedeelte. Voor de feestdagen zijn speciale stukjes geschreven.

Verwacht november 2022

Luister je mee? Zwoferink, Laura
€ 19,90
voorraad onbekend
Stap voor stap

Om jongeren te leren met de Bijbel te leven, is het belangrijk vroeg te beginnen met die te lezen. Bijbellezen is echter voor volwassenen al vaak een moeilijke zaak, laat staan voor kinderen.

De serie kinderdagboeken die verschijnt onder redactie van Marieke van der Giessen-van Velzen wil kinderen vanaf 6 jaar helpen met het leren lezen van de Bijbel. Het eerste deel van deze serie is Stap voor stap, voor kinderen van 6-7 jaar. In Stap voor stap wordt de Bijbel benaderd vanuit de kinderwereld. Uitgangspunt zijn 52 thema's uit het dagelijks leven van kinderen, zoals school, vriendjes, moeder, ruzie, vakantie, kerk. De opdracht aan de auteurs was steeds te laten zien wat de Bijbel zegt over deze thema's. Dit dagboek bestaat uit 52 weken van 7 dagen. Iedere dag wordt een bijbeltekst afgedrukt en volgt een korte uitleg, een gebed, een lied of een puzzeltje. Zo leren kinderen op een afwisselende manier en vaak spelenderwijs de Bijbel kennen.

Stap voor stap
€ 18,99
voorraad onbekend
Dag na dag
Dag na dag Giessen-Van Velzen, Marieke van der
€ 18,99
voorraad onbekend
Hand in hand
Hand in hand
€ 18,99
voorraad onbekend
Jouw avontuur met de bijbel

Opnieuw een leuk en leerzaam dagboek voor kinderen vanaf 7 jaar, dat hen helpt de Bijbel beter te leren kennen.

De kinderbijbel kennen kinderen wel, maar de 'echte Bijbel' is voor hen vaak onbekend terrein. Dit dagboek wil laten zien dat je als kind mooie avonturen kunt beleven met de Bijbel. Elke dag helpt het kinderen bij het opzoeken en zelf lezen van een bijbelgedeelte.

Jouw avontuur met de Bijbel volgt twintig thema's, steeds aan de hand van een persoon in de Bijbel – tien thema's uit het Oude en tien uit het Nieuwe Testament. Kinderen gaan op avontuur met bijvoorbeeld koningen in Israël, met verschillende kinderen, of met minder bekende personen als Eneas en Tabita. Bij elk thema staat een tekening, woordzoeker of rebus, die kinderen zelf kunnen inkleuren of oplossen.

Nieske Selles-Ten Brinke is getrouwd, (pleeg)moeder van vier kinderen en werkt als leerkracht op een basischool.

Jouw avontuur met de bijbel Selles-ten Brinke, Nieske
€ 15,99
voorraad onbekend
Kleine korrels
Kleine korrels Quist, M.
€ 16,50
voorraad onbekend
Ochtendboekje
Ochtendboekje Nijhof,-Schreuder, Aleid
€ 11,50
voorraad onbekend