Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbels dagboek mannen

Een Bijbels dagboek voor mannen kopen doet u eenvoudig online bij Ichthusboekhandel.nl, de christelijke winkels met een ruim aanbod en een goede keuze.

Voor mannen hebben wij een ruim aanbod van Bijbelse dagboeken wat zowel gericht is op geloofsopbouw, maar ook voor persoonlijke Bijbelstudie.

Kopen in de winkels of bestellen via onze website van een christelijk dagboek voor mannen is eenvoudig en er is een ruime keuze.

In de webshop van Ichthusboekhandel.nl kunt u eenvoudig online een Bijbels dagboek voor een man bestellen. Het wordt dan ook indien gewenst gratis leuk ingepakt als cadeau.

Brandstof voor de geest (dagboek)

In het Bijbels dagboek Brandstof voor de geest, deelt Bear Grylls voor het eerst de verhalen over zijn meeste gedurfde expedities. Van verhalen over zijn parachutesprong waarbij hij zijn rug brak tot verhalen over zijn 'bijna dood'-ervaring in een storm vlak bij de kust van Groenland. Bear laat zien dat elk beleving van zijn avonturen verbonden is met zijn christelijke geloof en wat je daarover kan lezen in de Bijbel.

In dit moedige, eerlijke en openhartige boek bespreekt Bear grote thema's als vriendschap, falen, moed, risico's en meer in dagelijkse overdenkingen. Hij laat ons zien hoe we elke dag vredig, doelgericht en krachtig tegemoet kunnen treden.

'De kracht die ik heb komt uit de stille momenten aan het begin van de dag, als ik alleen ben en de tijd neem om stil te zijn voor God. Het helpt echt om de dag zo te beginnen. Het is zoals eten een goede brandstof voor de geest.'
- Bear Grylls

Bear Grylls is een wereldberoemde avonturier. Hij dwingt zichzelf te gaan tot het uiterste van wat een mens aankan. Hierdoor is hij door het selectieproces van de speciale eenheid binnen het Britse leger gekomen en is hij een van de jongste beklimmers ooit van de Mount Everest geworden.

Brandstof voor de geest (dagboek) Grylls, Bear
€ 25,99
voorraad onbekend
Woorden van Augustinus

Het dagboek Woorden van Augustinus van Henk Florijn biedt 365 Bijbelse overdenkingen over teksten van Augustinus als overweging, meditatie of ideeënstarter voor een dag.

De grote theoloog en kerkvader Augustinus (354-430) weet na zestien eeuwen nog steeds zijn lezers te raken met zijn doorleefde, diepzinnige en gevoelige geschriften. Het is vooral door zijn bewogen en innige vroomheid dat mensen van verschillende geloofsrichtingen zich door hem aangesproken weten.

Het dagboek Woorden van Augustinus bevat een selectie van Augustinus' overdenkingen bij Bijbelteksten. D

Woorden van Augustinus Florijn, Henk
€ 18,99
voorraad onbekend
Psalmendagboek

In het Psalmendagboek geeft Tim Keller ons 365 dagen inzicht in het liederenboek van de Bijbel. Jezus was zeer met de Psalmen vertrouwd en kon in elke situatie op ze terugvallen, tot in de laatste uren voor zijn sterven.

Tim Keller geeft niet voor niets de ondertitel aan dit unieke dagboek mee: Een jaar lang leven met de liederen van Jezus. Ook hij haalt elke dag inspiratie uit de Psalmen.

Twee decennia geleden is Tim Keller begonnen om elke maand het hele boek van de Psalmen te lezen. Dit Psalmendagboek is gebaseerd op zijn jarenlange omgang met dit Bijbelboek, van zijn studie, inzichten en inspiratie die hij noteerde in zijn gebedsjournals.

Kathy Keller kwam tot het lezen van de Psalmen als ondersteuning tijdens een langdurige ziekte. Samen leggen zij de betekenis van de teksten uit en laten ze hun lezers de diepe wijsheid van de Psalmen zien.

Het Psalmen dagboek biedt een prachtige handreiking om een jaar lang intensief met de Psalmen bezig te zijn, levenslessen eruit te leren en zo dagelijks het geloofsleven een krachtige impuls te geven.

Tim Keller (1950) is senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verscheen een groot aantal titels van hem, waaronder de bestsellers In alle redelijkheid en De vrijgevige God.

Kathy Keller studeerde theologie aan het Gordon-Conwell Theological Seminary. Ze schreef samen met Tim Het huwelijk – Gods wijsheid over gevende liefde (zie blz. 9). Dit is hun tweede gezamenlijke boek.

Het Psalmendagboek online kopen kan bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

Psalmendagboek Keller, Tim
€ 27,50
voorraad onbekend
Ik ben altijd bij je (mannen editie)

Van Sarah Young, is er nu een nieuw dagboek in een speciale manneneditie met de titel: Ik ben altijd bij je, na haar grote succes met het dagboek Dicht bij Jezus. Een bijbels dagboek wat zich speciaal richt tot mannen en hen wil helpen om dichterbij Jezus te leven.

'De vreugde die de HEER u geeft , is uw kracht'
(Nehemia 8:11)

Het leven kent goede en slechte dagen. Dagen waarop het leven pijn doet en dagen waarvan je eindeloos zou willen genieten. Dagen waarop God veraf lijkt en dagen waarop je zijn aanwezigheid bijna kunt voelen.

Zijn belofte Ik ben altijd bij je, geldt voor iedere dag goed of slecht. En middels dit dagboekje wil Sarah Young je daarvan doordringen, zodat je Zijn nabijheid zult zoeken en ervaren. Want dat zal je blijdschap vergroten en je relatie met Jezus versterken en verdiepen.

Ik ben altijd bij je is het vervolg op: het dagboek Dicht bij Jezus

Alle boeken van Sarah Young zijn bij Ichthusboekhandel.nl op voorraad in de webshop en in de winkels.

Ik ben altijd bij je (mannen editie) Young, Sarah
€ 19,95
voorraad onbekend
Door genade alleen

Door genade alleen bevat voor iedere dag een kort, aansprekend stukje om over na te denken, uit de preken van Engelse prediker Charles Spurgeon. Daardoor kan het gebruikt worden als Bijbels dagboek.

Charles Haddon Spurgeon (1834-1892) stond in de traditie van Reformatie en Puritanisme. Hij wist op een indringende en aansprekende manier zijn vele hoorders en lezers met Gods Woord te bereiken. De boodschap die hij bracht kenmerkte zich door een ruim Evangelie voor de grootste der zondaren. Voor Gods kinderen had hij vaak een onderwijzend en opwekkend woord. Spurgeon leerde steeds uitdrukkelijk dat mensen slechts zalig worden door genade alleen.

Door genade alleen is samengesteld door J. Versloot.

Charles Haddon Spurgeon (1834-1892) was een van Engelands bekendste predikers. Regelmatig preekte hij voor menigten van meer dan tienduizend mensen. Hij stond in de traditie van de reformatoren en de puriteinen.

Door genade alleen Spurgeon
€ 17,50
voorraad onbekend
Spreukendagboek

In Spreukendagboek nemen Tim Keller en zijn vrouw Kathy ons 365 dagen mee op een frisse en inspirerende manier. Elke dag een belangrijke levensles in een dagelijkse overdenking vanuit het bijbelboek Spreuken.

Het bijbelboek Spreuken is Gods boek vol van wijsheid. Het leert ons de essentie en het doel van een gezond christelijk leven.

Met zijn rijke wijsheid en kennis ontsluit Keller de betekenis van de poëzie van Spreuken. Hij leidt ons naar een nieuw begrip van wat het betekent om een eerlijk en rechtvaardig leven te leiden.

Het Spreukendagboek is is bedoeld om de lezers elke dag opnieuw te laten gebruiken. Jaar na jaar om zo aan een diepere relatie met God te werken.

Het Spreuken dagboek is een prima vervolg op het het Psalmendagboek van de Kellers wat eerder verscheen.

Tim Keller (1950) was senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verscheen een groot aantal titels van hem, waaronder de bestellers In alle redelijkheid en de Vrijgevige God.

Kathy Keller studeerde theologie aan het Gordon-Conwell Theological Seminary in New York City. Zij schreef eerder met haar man, Tim Keller, het huwelijk - Gods wijsheid over gevende liefde en Psalmendagboek - een jaar lang leven met de liederen van Jezus.

Het Spreukendagboek kopen kan in de winkels of op de website van Ichthusboekhandel.nl

Spreukendagboek Keller, Tim; Keller, Kathy
€ 27,50
voorraad onbekend
Mannen uit de bijbel

In het Bijbels dagboek: Mannen uit de Bijbel maken we kennis met bekende en minder bekende mannen uit het Oude en Nieuwe Testament. Dat gebeurd vanuit de bekende Bijbelverklaring van Matthew Henry. Diverse levensomstandigheden en allerlei karaktertrekken van mannen komen aan de orde.

Al lezend zult u ontdekken dat er wat dat betreft niets nieuws onder de zon is. Dat maakt het dagboek en het onderwijs dat erin te vinden is - zowel voor het dagelijks als voor het geestelijk leven - uiterst actueel.

De dagboekstukjes zijn samengesteld aan de hand van de Bijbelverklaringen van Matthew Henry. Een graag gelezen Engelse predikant die bekend staat om de pastorale toon in zijn geschriften.

Samengesteld door J. Kranendonk-Gijssen

Mannen uit de bijbel Henry, Matthew
€ 19,95
voorraad onbekend