Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbels dagboek tieners

Een goed Bijbels dagboek voor tieners, jongens en meiden, is erg belangrijk, omdat dit voor hen een dagelijks rustpunt biedt en hen helpt na te denken over geloof, de Bijbel, levensstijl en vragen waar elke tiener mee rondloopt.

Voor tieners, jongens en meisjes, hebben wij een geschikt aanbod van christelijke dagboeken die zowel door ouders als door (zondags)- scholen gegeven kunnen worden. Deze christelijke dagboeken zijn relevant voor de leeftijdsgroep van 12-16 jaar en gaan in op de vragen waar tieners mee bezig zijn.

Een Bijbels dagboek voor tieners kopen doet u eenvoudig online bij Ichthusboekhandel.nl, de winkels met een christelijke webshop die garant staan een ruim aanbod en een goede keuze.

Online met God voor tieners

Het Bijbels dagboek "Online met God voor tieners" is bedoeld voor jongeren om elke dag te ontdekken wie God is en hoe we met Hem in verbinding kunnen zijn.

Ga online met God!

Hij stuurt je namelijk steeds weer nieuwe berichten.
Bij het lezen van deze berichten zul je bemoedigt worden en ontdekken dat God echt bestaat.
Hij heeft jou op het oog, omdat Hij je met heel veel zorg heeft gemaakt!
Ieder mailbericht sluit aan bij het echte leven en hoe je daarmee om kunt gaan.
Je zult je geliefd voelen en gewaardeerd, belangrijk en uiniek, gesterkt en begrepen!
Zelfs al gaat er van alles fout in het leven, God blijft van je houden en wil je ook dan helpen.
Ga vandaag nog online met God! Zelfs als je eigen systeem crasht, zal een liefdevolle mail van God je weer op je benen zetten.

Voor tieners een ideaal geschenk voor schoolverlaters, de overgang van de zodnagsschool naar tieners en gewoon als cadeau bij een verjaardag.

Online met God voor tieners
€ 14,95
voorraad onbekend
Buitengewoon, dagboek voor jongens

Buitengewoon is een Bijbels dagboek voor jongens in de tienerleeftijd. Het dagboek wordt vaak gegeven als afscheidscadeau voor schoolverlaters in groep 8 of bij het afscheid van de zondagsschool.

Elke dag uit de Bijbel lezen - maar wel elke dag helemaal anders! Dat zie je in dit dagboek gebeuren. De ene dag lees je een spannend verhaal uit de Bijbel (of een stukje daarvan), de volgende dag gaat het over een nieuwtje vanuit onderzoek of wetenschap en weer een dag later lees je een verhaal over een christelijke sporter. Door de verschillende auteurs en de diverse invalshoeken een zeer gevarieerd dagboek, helemaal geschreven voor de jongens van nu! Met onder andere:

- De discipline en toewijding van Daphne Schippers & Paulus
- Je vriend zet een leugen over jou in de groepsapp & de vrienden van Job
- Stelling: God zit niet te wachten op ons gezeur over wat we moeilijk vinden
- Met je vriend zitten klieren in de klas & David en Jonathan
- Wat vind je belangrijker: waardering of rijk zijn?

Auteurs zijn o.a.:

* Bert Bos
* Pieter Both
* Martijn Dekker
* Rene Fransen
* Samuel Gerrets
* Marco Koffeman
* Embert Messelink
* Hans Mijnders
* Mark Stoorvogel
* Quintijn Tempelman

Buitengewoon, dagboek voor jongens
€ 17,99
voorraad onbekend
Jij bent de mooiste

Jij bent de mooiste! is een Bijbels dagboek voor jonge meiden over onderwerpen uit hun dagelijks leven, onder redactie van Corien Oranje. Ideaal geschenk bij het verlaten van de basisschool of de zondagsschool.

Het lijkt alsof alles en iedereen tegelijk je aandacht vraagt, en of je voortdurend moet kiezen. Soms zou je de tijd willen hebben om even stil te staan, een blik in de spiegel te werpen en van een afstandje naar jezelf te kijken: wie ben ik en wie wil ik worden?

Jij bent de mooiste! is een Bijbels dagboek voor jonge meiden over onderwerpen uit hun dagelijks leven, zoals uiterlijk&innerlijk, eerlijkheid, seksualiteit, vriendinnen, leven voor God, liefde, vakantie.

Aan dit boek schreven mee:

* Brigitte Wolthuis,
* Corien Oranje,
* Ineke Zuidhof, Jeanette Molema,
* Karlan van Ieperen,
* Maaike Ymkje de Jong,
* Mariska Vos,
* Marlies Medema,
* Miranda Tollenaar en
* Theanne Boer.

Jij bent de mooiste Oranje, Corien
€ 17,99
voorraad onbekend
HSV Tienerdagboek

In het Tienerdagboek bij de HSV geschreven door Henrike Dankers, Roland Kalkman e.a. , volgen we de weg van God met mensen van het Oude Testament naar het Nieuwe Testament, van Genesis naar Openbaring.

We gaan op weg met 365 personen. Iedere dag staat er één persoon centraal en tieners kunnen zich met deze persoon identificeren. Met behulp van een tijdlijn zie je wanneer in de Bijbel de persoon over wie het gaat ongeveer leefde.

Dit dagboek kan door tieners tussen de 12 en 15 jaar gelezen worden, maar ook door gezinnen aan tafel. Elke dag begint met een inleiding, daarna volgt het te lezen Bijbelgedeelte, vervolgens een overdenking en dan eindigt de dag met een toepassingsvraag, opdracht of nadenkertje.

HSV Tienerdagboek Dankers, Henrike; Kalkman, Roland; Mijnd
€ 21,99
voorraad onbekend
Schatrijk

Het Bijbels dagboek Schatrijk is geschreven door Gerrit ten Berge en bedoeld voor 12+. Thema's worden benaderd vanuit het Evangelie van Johannes.

Dit dagboek biedt tieners de mogelijkheid om elke dag een stukje uit de Bijbel te lezen en te overdenken. De dagstukjes zijn geschreven aan de hand van het getuigenis van de apostel Johannes. Hij was een goede vriend van Jezus en een ooggetuige van alles wat Hij op aarde deed. De inhoud van dit dagboek laat jongeren zien hoe groot en allesomvattend Gods liefde is. Als je Hem kent en bij Hem hoort, ben je schatrijk!

Allerlei eigentijdse thema's, zoals vriendschap, geldbesteding, vergeving en bezorgdheid, komen aan bod.

Schatrijk Berge, Gerrit ten
€ 16,99
voorraad onbekend
Gaaf!

Gerrit ten Berge komt met een vernieuwd Bijbels dagboek onder de titel Gaaf! voor tieners uit. Korte zinnen, heldere taal, en een prima gids om je weg in het leven te vinden.

De wereld waarin jij leeft, is een wereld vol verdriet, onrechtvaardigheid en pijn. Je hoeft maar om je heen te kijken om dat te zien. De kranten staan vol met verhalen over oorlogen, zinloos geweld, ontvoeringen en overvallen. Je zou er moedeloos van worden.

Toch is dat niet nodig, want er is een manier om in deze wereld een gaaf leven te leiden. Dit dagboek vertelt je hoe je kunt leven in een wereld die kapot is.

* Leef dicht bij God, luister naar Zijn stem en
* gehoorzaam aan Zijn wet.
* Als jij gelooft in God, dan ben je echt gelukkig.
* Dat is pas gaaf

Gaaf! Berge, Gerrit ten
€ 18,99
voorraad onbekend
Vrienden, vrijheid en het volgen van God

Vrienden, Vrijheid en het volgens van God is een eigentijds 365 dagen Bijbels dagboek bij de Bijbel voor jongens vanaf 11 jaar.

Voor elke dag van het jaar is er een bijbeltekst met een kort, prikkelend stukje tekst over thema's waar jongens dagelijks mee te maken hebben. Zo gaat het onder meer over vriendschap, pesten, keuzes maken, trouw, boosheid en vergeving.

Dit bijbels dagboek moedigt jongens aan iedere dag tijd te nemen voor God en leert hun wat het betekent om God te volgen.

Vrienden, vrijheid en het volgen van God
€ 17,99
voorraad onbekend
Spiegels, smileys en stille tijd met God

Spiegels, smileys en stille tijd met God is een 365 dagen Bijbels dagboek bij de Bijbel voor meiden vanaf 11 jaar.

Voor elke dag van het jaar is er een bijbeltekst met een kort, prikkelende stukje om te lezen. Met herkenbare thema's voor meisjes zoals liefde, jaloezie, keuzes maken, vriendinnen, eenzaamheid en vergeving.

Dit bijbels dagboek biedt jonge meiden die opgroeien in een drukke wereld, een dagelijks moment van rust vinden bij God en helpt hen bij het leren luisteren naar zijn stem.

Spiegels, smileys en stille tijd met God
€ 16,99
voorraad onbekend
Dicht bij Jezus voor jonge tieners

Van de bekende auteur Sarah Young is er nu het Bijbels dagboek:Dicht bij Jezus voor jonge tieners. Als je vrienden met je willen praten, bellen ze je op je mobieltje of sturen ze je een berichtje. Maar als je beste vriend, Jezus, met je wil praten, maakt Hij direct contact met jouw hart.

Sarah Young luisterde een jaar lang elke dag naar wat Jezus tegen haar zei. Wat ze hoorde, was heel eenvoudig. Het paste precies bij wat er in haar leven gebeurde én bij wat er in de Bijbel staat. En zo wil Jezus ook dagelijks met jou praten.

Dicht bij Jezus voor jonge tieners sluit goed aan bij het Bijbels dagboek Dicht bij Jezus voor volwassenen. In die zelfde serie is er ook een Kinderbijbel van Sarah Young

Alle boeken van Sarah Young zijn bij Ichthusboekhandel.nl op voorraad in de webshop en in de winkels.

Dicht bij Jezus voor jonge tieners Young, Sarah
€ 18,95
voorraad onbekend
Eva! dagboek voor meiden

Eva! dagboek voor meiden: bijbels dagboek geschreven voor jonge meiden (15-17 jaar). Vanuit Gods Woord komen veel thema's aan de orde die actueel zijn in hun leven, zoals emoties, verleidingen, vriendschap, verlangen, geloof, vergeven en tegenspoed.

In de Bijbel vind je veel vrouwen die met de Heere leefden. Ze zijn voorbeelden voor meiden van nu. Dit dagboek is een middel dat verwijst naar de Bijbel. Dáár gaat het om: het levende Woord van God, waarin hét leven in Christus bekend wordt gemaakt.

Dit dagboek is een uitgave in samenwerking met de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten.

Eva! dagboek voor meiden Maat
€ 17,90
voorraad onbekend
Adam, dagboek voor jongens

Adam! is een eigentijds Bijbels dagboek voor jongens onder redactie van ds. G.J. van Aalst en Dirk-Jan Nijsink.

Jongens en Bijbellezen. Niet altijd de makkelijkste combinatie, zeker niet in de pubertijd. Maar de Bijbel heeft een boodschap, juist voor jongens. In Gods Woord komen echte jongensthema's naar voren. Bijvoorbeeld: kracht, vechten, vrienden, alcohol, geld. Goed om te lezen wat de Bijbel daarover zegt! Natuurlijk komen er ook geloofsthema's aan de orde, zoals bekering, heiligheid, zonde, vergeving en genade.

De stukjes zijn kort en vlot geschreven en bieden voor elke dag iets om vanuit de Bijbel bij stil te staan. Een dagboek in handig formaat, met eigentijdse en een wat meer stoere vormgeving.

Met bijdragen van onder andere: ds. G.J. van Aalst, A. Bolier, ds. H. Brons, ds. W. Harinck, ds. J. IJsselstein, ds. S.W. Janse, ds. G.W.S. Mulder, L.A. Kroon, H.J. Nijsink, J. J. Pons, S.D. Post, ds. A.T. Vergunst.

Uitgave in samenwerking met Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten.

Adam, dagboek voor jongens Aalst. Ds. G.J. van (red)
€ 17,90
voorraad onbekend
Tof! Dagboek voor tieners

'TOF!' van Gerrit ten Berge is een Bijbels dagboek met overdenkingen voor tieners. Een dagboek voor elke dag van het jaar, dat je helpt om opnieuw contact te zoeken met Jezus en Hem steeds beter te leren kennen.

Leven met Jezus is tof! Je bent bevrijd van je schuld en je mag in deze wereld liefde uitdelen. Niet omdat jij en ik zo goed zijn, maar omdat Jezus echt de allerbeste is! Met een korte Bijbeltekst en uitleg voor elke dag in het jaar. Grijp de kans aan om Jezus beter te leren kennen. Leven met Jezus is tof!

'Makkelijk dagboek voor de jongeren! Zeker een aanrader.' - Lezersreactie op 'Houvast'

Tof! Dagboek voor tieners Berge, Gerrit ten
€ 18,99
voorraad onbekend
Daar vraag je wat!

'Kun je echt contact met God hebben?'
'Hebben wij, christenen, alléén gelijk?'
'Is seks nou goed of niet?'
'Hoe ziet de hemel eruit?'
'Hoe ga ik met m'n ouders om?'

Als tiener heb je zo je vragen. En dan loop je wel eens tegen lastige kwesties aan– vragen waarvan je ouders alleen maar zeggen:'Daar vraag je wat!'Of misschien heb je zelfs vragen die je aan niemand durft te stellen!

Toch zijn vragen er om gesteld te worden. Daar gaan we, als auteurs van dit dagboek, vanuit. Daarom hebben we allerlei vragen van tieners verzameld, om er vervolgens eerlijke antwoorden op te zoeken in de Bijbel. Want we geloven dat God daarin ingaat op al onze belangrijke vragen.

Ook op die van jou! Probeer maar uit!

Aan dit dagboek werkten mee:

* Els Bette-Fluit,
* Gertjan Glismeijer,
* ds. Gerrit van Goch,
* Pim Kalkman,
* Jan de Kluijver,
* Diane Palm,
* Willemieke Rodenhuis-Aalberts,
* ds. Leo Smelt,
* ds. Ron van der Spoel,
* Albert Strijker,
* Nico van der Voet en
* Herman van Wijngaarden.

Daar vraag je wat!
€ 18,99
voorraad onbekend
Twitteren met God (dagboek)

Twitteren met God is een dagboek voor jonge tieners geschreven door Michel Remery . Het is volledig herzien en deze editie bevat aanvullingen. Leer meer over: Oerknal, bidden, Bijbel, seks, kruistochten, zonde, carrière etc. ...

Op jouw vragen over God en geloof is een antwoord te vinden! Kan dit in een Tweet? Dat is precies wat de Nederlandse priester Michel Remery doet. Hij twittert antwoorden op tweehonderd brandende vragen en geeft ook uitgebreide uitleg op basis van het geloof. Zo kom je meer te weten over jezelf en over God! De vragen gaan over God, de Bijbel, Jezus, de Kerk, en ook over je geloofsleven, gebed, ethiek en lifestyle.

Het boek is bestemd voor iedereen:

* voor mensen die benieuwd zijn naar wat de Kerk hun vandaag te zeggen heeft
* voor nieuwe katholieken en doopleerlingen
* voor ieder die zijn geloofskennis wil aanvullen of opfrissen
* voor wie met anderen over het geloof in gesprek wil gaan

Volledig herziene editie met aanvullingen (2021).
Download de gratis app, die met een innovatieve techniek de tekst in het boek direct linkt met extra info op de website!

Lees ook het Online met Heiligen!

Twitteren met God (dagboek) Remery, Michel
€ 20,95
voorraad onbekend
Nice

Het Bijbels dagboek Nice speciaal voor bruggers bestaat uit overzichtelijke en korte teksten, aangevuld met quotes. Er staat onder elk dagboekstukje een verwijzing, zodat er een bijpassend Bijbelgedeelte op te zoeken is in de eigen favoriete bijbel.

Het dagboek is geschreven vanuit de leefwereld van jonge tieners: vanuit herkenbare vragen of thema's wordt een link gelegd met de Bijbel. Veel basisscholen geven hun leerlingen bij het afscheid van groep 8 een Bijbel mee. Lang niet alle kinderen weten daar even goed raad mee.

Dit dagboek stimuleert kinderen om vanuit voor hen herkenbare invalshoeken de Bijbel te gaan lezen en te begrijpen en is dus heel geschikt om cadeau te geven aan het eind van groep 8, als op zichzelf staand cadeau of juist samen met een Bijbel als afscheidscadeau groep acht.

Nice Both, Pieter
€ 10,99
voorraad onbekend