Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbels dagboek tieners

[h2b]Een goed Bijbels dagboek voor tieners, jongens en meiden, is erg belangrijk, omdat dit voor hen een dagelijks rustpunt bied en hen helpt na te denken over geloof, levensstijl en vragen waar elke tiener mee rondloopt. [/h2]

Voor tieners hebben wij een geschikt aanbod van christelijke dagboeken die zowel door ouders als door (zondags)- scholen gegeven kunnen worden. Deze christelijke dagboeken zijn relevant voor de leeftijdsgroep van 12-16 jaar en gaan in op de vragen waar tieners mee bezig zijn.

Een Bijbels dagboek voor tieners kopen doet u eenvoudig online bij Ichthusboekhandel.nl, de winkels met een christelijke webshop die garant staat een ruim aanbod en een goede keuze.

14 artikelen
pagina 1 van 2
Bijbels dagboek voor jou

Dit bijbels dagboek telt 365 overdenkingen. Korte stukjes die diepgang bieden en afsluiten met een kort gebed.

Het is geschreven in een vlotte stijl en de gekozen thema's sluiten aan bij het dagelijks leven van middelbare scholieren.

Het stoere uiterlijk en het handzame formaat maken het een perfect geschenk voor jongens en meisjes.

Dit dagboek is geschikt als cadeau voor (zondags)- schoolverlaters en tieners.

Bijbels dagboek voor jou O'neal Jayce
€ 17,99
voorraad onbekend
Onpeilbaar!

Dagboek voor jongeren en jong volwassenen bij Genesis-Exodus, Psalmen en Openbaring.

In dit dagboek volgt de auteur een drietal lijnen vanuit de Bijbel: de geschiedenis van Jozef (vanaf Genesis 37), de eerste 11 hoofdstukken van Openbaring en de eerste 36 Psalmen. Van daaruit kijkt hij naar de tijd waarin wij leven en komt hij tot de conclusie dat Gods gedachten met de wereld onpeilbaar zijn.

Elk dagboekstukje sluit af met een bemoediging, een toepassing, een vraag of een lied.

Onpeilbaar! Noort, Arjan van den
€ 14,99
voorraad onbekend
Jij bent de mooiste

Jij bent de mooiste! is een Bijbels dagboek voor jonge meiden over onderwerpen uit hun dagelijks leven, onder redactie van Corien Oranje. Ideaal geschenk bij het verlaten van de basisschool of de zondagsschool.

Het lijkt alsof alles en iedereen tegelijk je aandacht vraagt, en of je voortdurend moet kiezen. Soms zou je de tijd willen hebben om even stil te staan, een blik in de spiegel te werpen en van een afstandje naar jezelf te kijken: wie ben ik en wie wil ik worden?

Jij bent de mooiste! is een Bijbels dagboek voor jonge meiden over onderwerpen uit hun dagelijks leven, zoals uiterlijk&innerlijk, eerlijkheid, seksualiteit, vriendinnen, leven voor God, liefde, vakantie.

Aan dit boek schreven mee:

* Brigitte Wolthuis,
* Corien Oranje,
* Ineke Zuidhof, Jeanette Molema,
* Karlan van Ieperen,
* Maaike Ymkje de Jong,
* Mariska Vos,
* Marlies Medema,
* Miranda Tollenaar en
* Theanne Boer.

Jij bent de mooiste Oranje, Corien
€ 17,99
voorraad onbekend
Schatrijk

Het Bijbels dagboek Schatrijk is geschreven door Gerrit ten Berge en bedoeld voor 12+. Thema's worden benaderd vanuit het Evangelie van Johannes.

Dit dagboek biedt tieners de mogelijkheid om elke dag een stukje uit de Bijbel te lezen en te overdenken. De dagstukjes zijn geschreven aan de hand van het getuigenis van de apostel Johannes. Hij was een goede vriend van Jezus en een ooggetuige van alles wat Hij op aarde deed. De inhoud van dit dagboek laat jongeren zien hoe groot en allesomvattend Gods liefde is. Als je Hem kent en bij Hem hoort, ben je schatrijk!

Allerlei eigentijdse thema's, zoals vriendschap, geldbesteding, vergeving en bezorgdheid, komen aan bod.

Schatrijk Berge, Gerrit ten
€ 16,99
voorraad onbekend
Gaaf!

Gerrit ten Berge komt met een vernieuwd Bijbels dagboek onder de titel Gaaf! voor tieners uit. Korte zinnen, heldere taal, en een prima gids om je weg in het leven te vinden.

De wereld waarin jij leeft, is een wereld vol verdriet, onrechtvaardigheid en pijn. Je hoeft maar om je heen te kijken om dat te zien. De kranten staan vol met verhalen over oorlogen, zinloos geweld, ontvoeringen en overvallen. Je zou er moedeloos van worden.

Toch is dat niet nodig, want er is een manier om in deze wereld een gaaf leven te leiden. Dit dagboek vertelt je hoe je kunt leven in een wereld die kapot is.

* Leef dicht bij God, luister naar Zijn stem en
* gehoorzaam aan Zijn wet.
* Als jij gelooft in God, dan ben je echt gelukkig.
* Dat is pas gaaf

Gaaf! Berge, Gerrit ten
€ 16,99
voorraad onbekend
Vrienden, vrijheid en het volgen van God

Vrienden, Vrijheid en het volgens van God is een eigentijds 365 dagen Bijbels dagboek bij de Bijbel voor jongens vanaf 11 jaar.

Voor elke dag van het jaar is er een bijbeltekst met een kort, prikkelend stukje tekst over thema's waar jongens dagelijks mee te maken hebben. Zo gaat het onder meer over vriendschap, pesten, keuzes maken, trouw, boosheid en vergeving.

Dit bijbels dagboek moedigt jongens aan iedere dag tijd te nemen voor God en leert hun wat het betekent om God te volgen.

Vrienden, vrijheid en het volgen van God
€ 17,99
voorraad onbekend
Spiegels, smileys en stille tijd met God

Spiegels, smileys en stille tijd met God is een 365 dagen Bijbels dagboek bij de Bijbel voor meiden vanaf 11 jaar.

Voor elke dag van het jaar is er een bijbeltekst met een kort, prikkelende stukje om te lezen. Met herkenbare thema's voor meisjes zoals liefde, jaloezie, keuzes maken, vriendinnen, eenzaamheid en vergeving.

Dit bijbels dagboek biedt jonge meiden die opgroeien in een drukke wereld, een dagelijks moment van rust vinden bij God en helpt hen bij het leren luisteren naar zijn stem.

Spiegels, smileys en stille tijd met God
€ 16,99
voorraad onbekend
Dicht bij Jezus voor jonge tieners

Van de bekende auteur Sarah Young is er nu het Bijbels dagboek:Dicht bij Jezus voor jonge tieners. Als je vrienden met je willen praten, bellen ze je op je mobieltje of sturen ze je een berichtje. Maar als je beste vriend, Jezus, met je wil praten, maakt Hij direct contact met jouw hart.

Sarah Young luisterde een jaar lang elke dag naar wat Jezus tegen haar zei. Wat ze hoorde, was heel eenvoudig. Het paste precies bij wat er in haar leven gebeurde én bij wat er in de Bijbel staat. En zo wil Jezus ook dagelijks met jou praten.

Dicht bij Jezus voor jonge tieners sluit goed aan bij het Bijbels dagboek Dicht bij Jezus voor volwassenen. In die zelfde serie is er ook een Kinderbijbel van Sarah Young

Alle boeken van Sarah Young zijn bij Ichthusboekhandel.nl op voorraad in de webshop en in de winkels.

Dicht bij Jezus voor jonge tieners Young, Sarah
€ 17,95
voorraad onbekend
Adam, dagboek voor jongens

Adam! is een eigentijds Bijbels dagboek voor jongens onder redactie van ds. G.J. van Aalst en Dirk-Jan Nijsink.

Jongens en Bijbellezen. Niet altijd de makkelijkste combinatie, zeker niet in de pubertijd. Maar de Bijbel heeft een boodschap, juist voor jongens. In Gods Woord komen echte jongensthema's naar voren. Bijvoorbeeld: kracht, vechten, vrienden, alcohol, geld. Goed om te lezen wat de Bijbel daarover zegt! Natuurlijk komen er ook geloofsthema's aan de orde, zoals bekering, heiligheid, zonde, vergeving en genade.

De stukjes zijn kort en vlot geschreven en bieden voor elke dag iets om vanuit de Bijbel bij stil te staan. Een dagboek in handig formaat, met eigentijdse en een wat meer stoere vormgeving.

Met bijdragen van onder andere: ds. G.J. van Aalst, A. Bolier, ds. H. Brons, ds. W. Harinck, ds. J. IJsselstein, ds. S.W. Janse, ds. G.W.S. Mulder, L.A. Kroon, H.J. Nijsink, J. J. Pons, S.D. Post, ds. A.T. Vergunst.

Uitgave in samenwerking met Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten.

Adam, dagboek voor jongens Aalst. Ds. G.J. van (red)
€ 16,90
voorraad onbekend
Eva! dagboek voor meiden

Eva! dagboek voor meiden: bijbels dagboek geschreven voor jonge meiden (15-17 jaar). Vanuit Gods Woord komen veel thema's aan de orde die actueel zijn in hun leven, zoals emoties, verleidingen, vriendschap, verlangen, geloof, vergeven en tegenspoed.

In de Bijbel vind je veel vrouwen die met de Heere leefden. Ze zijn voorbeelden voor meiden van nu. Dit dagboek is een middel dat verwijst naar de Bijbel. Dáár gaat het om: het levende Woord van God, waarin hét leven in Christus bekend wordt gemaakt.

Dit dagboek is een uitgave in samenwerking met de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten.

Eva! dagboek voor meiden Maat
€ 16,90
voorraad onbekend