Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbelstudie onderwerpen

Online een Bijbelstudie met vragen en antwoorden kopen doet u gemakkelijk bij de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl. Een Bijbelstudie onderwerp, een leuke Bijbelstudie of een kant en klare Bijbelstudie je vind ze in de Ichthusboekwinkels.Op zoek naar nieuwe onderwerpen voor een Bijbelstudie met vragen voor uw huiskring of Bijbelstudiegroep? Bij Ichthusboekhandel liggen de nieuwe Bijbelstudieboekjes die recent uitkwamen ter inzage en op voorraad. Het gaat bijvoorbeeld dan om korte Bijbelstudies met gespreksvragen, Bijbelstudiemateriaal wat één van de 66 Bijbelboeken volgt of juist een Bijbelstudie thema bespreekt.

Kijk HIER voor een compleet overzicht van boeken voor Bijbelstudies met vragen voor huisgroepen en gesprekskringen.

Bekende series voor Bijbelstudiegroepen zijn o.a. :

de Kringserie | De bijbel beter begrijpen | Luisterend Leven (Bijbelboeken) | Luisteroefeningen | Gemeente Groei Groepen | Bijbelstudieboeken Beth Moore | Gereformeerde Bijbelstudie bond en nog veel meer......

O zoek naar een Bijbelstudie onderwerp met vragen voor specifieke groepen? Kijk dan hier eens naar:

Bijbelstudies voor volwassenen | Bijbelstudie voor mannen | Bijbelstudie voor vrouwen | Bijbelstudie voor echtparen | Bijbelstudie voor tieners | Bijbelstudie voor Jeugd | Bijbelstudie voor jongvolwassenen | Bijbelstudie voor beginners | Thema Bergrede | Thema Discipelschap

Bijbelstudies downloaden kan uiteraard ook bij Ichthusboekhandel. Daarnaast is inmiddels op het gebied van interactieve en creatieve Bijbelstudie materialen veel beschikbaar als het gaat om verschillende onderwerpen.

Ichthusboekhandel.nl staat voor een snelle levering van kleinere en grotere aantallen boeken voor Bijbelstudies en huiskringen. Bijbelstudiegroepsleiders kunnen altijd langskomen om de Bijbelstudies met vragen in te zien. U doet dat gemakkelijk in één van de winkels van Ichthusboekhandel in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer. Online kunt u altijd terecht bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl. Voor grotere aantallen neem even CONTACT met ons op. We denken graag met u mee en bezorgen (meestal) gratis.

30 artikelen
pagina 1 van 3
Op het scherp van de snede over Job

Op het scherp van de snede van Paul Visser en Johan Visser is een relevant Bijbelstudieboek over het Bijbelboek Job in relatie tot het lijden in de wereld. Waarom is er lijden? En wat heeft God ermee te maken?

In het Bijbelboek Job gaat het over deze vragen. Het is een rauw verhaal van een man die in korte tijd alles kwijtraakt. Paul en Johan Visser hielden een serie preken over dit aangrijpende verhaal in de Noorderkerk in Amsterdam. Daarin probeerden ze al zoekend en ontdekkend tot betere inzichten in het leven te komen en tot een beter verstaan van God. Hun gedachte is dat een dieper inzicht in het lijden ons helpt dit lijden met meer vertrouwen tegemoet te zien en te dragen.

Mediteren over het Bijbelboek Job helpt het lijden te dragen.

Op het scherp van de snede over Job Visser, Paul; Visser, Johan
€ 17,99
voorraad onbekend
Leef je geloof! GGG - 2022

Leef je geloof! over het Bijbelboek, de brief van Jakobus, de broer van Jezus, is het nieuwe Bijbelstudieboekje van het Evangelisch Werkverband in 2022 en bedoeld voor de Gemeente Groeigroepen (GGG) en uiteraard voor groepen die dit Bijbelstudiemateriaal eveneens gebruiken.

WORDT 20 OKTOBER UIT HERDRUK VERWACHT!

INKIJKEXEMPLAAR Leef je geloof!

Wist je dat Jezus broers had? En dat zijn oudste broer Jakobus heet? En wist je dat deze Jakobus een brief heeft geschreven die in het Nieuwe Testament terechtgekomen is? De brief is niet zo bekend, maar wel erg inspirerend en vooral praktisch. Je vindt daarin geen dogmatische verhandelingen, maar allerlei concrete adviezen over hoe je Jezus kunt navolgen. De brief wordt wel het 'spreukenboek van het Nieuwe Testament' genoemd, met als centrale oproep: Leef je geloof!

De brief van Jakobus staat centraal in dit gespreksboekje voor Gemeente Groei Groepen en is uiterst geschikt om geloofsgesprekken op gang te brengen. Jakobus prikkelt. Hij deinst er niet voor terug om rijken de mantel uit te vegen en kwaadsprekers aan te sporen hun tong te temmen. Tegelijkertijd roept hij op tot gebed. Je kunt alleen je geloof 'leven' als je verbonden bent met de Bron. Verbonden dus met broeder Jezus!

Het betreft in 2022 weer een uitgave als Bijbelstudieboekje en geen digitaal product zoals in 2021 het geval was.

U kunt het Bijbelstudiemateriaal van Het Evangelisch Werkverband online bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl. Voor grotere aantallen kunt u altijd even informeren bij onze HELPDESK

Leef je geloof! GGG - 2022 Evangelisch Werkverband
€ 12,95
voorraad onbekend
Romeinen in 40 dagen

Max Lucado leidt ons in de studie Romeinen in 40 dagen, in zes weken door een van de rijkste theologische werken ooit geschreven: het boek Romeinen. De kern van Romeinen is dat we gered worden door genade, door geloof.

Als we het voorrecht en de kracht van genade echt begrijpen, bevrijdt het ons van de noodzaak om goede dingen te doen, zodat we vrij zijn om goede dingen te kunnen doen. Geen plicht, maar vrijheid.

Met deze Bijbelstudies inclusief videomateriaal, vragen en activiteiten ga je in groepsverband het hele boek Romeinen door. Elke week krijg je een aantal dagteksten en reflectievragen om je te helpen het materiaal dat je tijdens de groepsbijeenkomst hebt behandeld verder te verkennen.

Het boek bevat ook een handleiding voor gespreksleiders. In deze bevrijdende studie focust Lucado zich op thema's als de realiteit van zonde, Gods genade die voor iedereen beschikbaar is en leven in de voetsporen van Jezus.

Romeinen in 40 dagen Lucado, Max
€ 22,99
voorraad onbekend
Gideon, jouw zwakte Gods kracht

Priscilla Shirer komt nu met een boeiende studie over Gideon. Jouw zwakte is Gods kracht is dan de ondertitel. Voor studie met een groep of persoonlijk.

Bij de naam Gideon denken we al snel aan zijn heldhaftige overwinning met slechts 300 soldaten. Maar Gideons verhaal gaat niet alleen over triomf. Het gaat ook over zwakheid. Over hoe God de worsteling van één man ombuigt tot een overwinning.

Herken jij Gideons gevoelens van zwakte en tekortschieten? Deze studie moedigt je aan om je beperkingen te omarmen als een geschenk van God. Zo wordt jouw zwakte Gods kracht.

Gideon is een 7-weekse bijbelstudie voor groepen, met een combinatie van zelfstudie en video-onderwijs.

Het boek bevat een inlogcode die toegang geeft tot de online video's.

Ook staan er tips in voor groepsleiders, met extra informatie en gespreksvragen.

Gideon, jouw zwakte Gods kracht Shirer, Priscilla
€ 34,99
voorraad onbekend
Hoop in de crisis (Jeremia)

In deze Bijbelstudies uit de Kringserie over het Bijbelboek Jeremia laat René van Loon zien hoe God ons in tijden van crisis altijd weer hoop biedt

De profeet Jeremia leefde in een tijd van crisis. Het koninkrijk Juda zakte steeds verder weg in machteloosheid, zonde en ellende. Het Bijbelboek vertelt over de dreiging van de Babylonische inval, de belegering van Jeruzalem en de inname van de stad. Een tijd dus vol dreiging en geweld. Toch is er altijd weer hoop! En die hoop gaat als een rode draad door het boek heen. Alleen al de roeping van Jeremia is een teken van hoop: God trekt zich niet terug maar roept een jonge man om zijn boodschapper te zijn. Het volk moet in ballingschap, maar God zegt via Jeremia: 'Zoek de vrede voor de stad.' En: 'Er zullen weer huizen en akkers gekocht en verkocht worden in dit land.'

Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Hoop in de crisis (Jeremia) Loon, Rene van
€ 9,99
voorraad onbekend
Gods verbond is eeuwig (Richteren)

In de kringserie nu Gods verbond is eeuwig, over het Bijbelboek Richteren door Martin van Veelen. Bijbelstudies voor volwassenen, met vragen achtergronden.

In de tijd van de Richteren is Gods volk vaak ongehoorzaam aan God. Ondanks de ontrouw van het volk verbreekt God zijn verbondsbelofte niet. Hij blijft verlossend ingrijpen. Hij laat Richters opstaan om het volk te leiden, vijanden te verslaan en het volk te verlossen. Elke richter mag het beeld van de grote Bevrijder, Jezus Christus, zijn. God is een God van liefde en genade.

In deze tien Bijbelstudies laat Martin van Veelen zien dat God trouw is. Ook vandaag is Hij dezelfde God van het verbond, het nieuwe verbond. Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Gods verbond is eeuwig (Richteren) Veelen, Martin van
€ 9,99
voorraad onbekend
Blijf in mij

In de Kringserie verscheen: Blijf in mij van Ron van der Spoel. Dit Bijbelstudieboek bespreekt Johannes 15.

Wat betekent het om echt verbonden te zijn met Jezus? Daarover gaat het in de afscheidswoorden van Jezus in Johannes 15. Hij spreekt over de wijnstok en de ranken, over opnieuw verbonden worden en gesnoeid, over de geweldige vreugde die de wet geeft en over de betekenis van vriendschap met Jezus. In deze bijbelstudies maakt Ron van der Spoel dit diepe onderwijs van Jezus op een beeldende manier actueel voor onze tijd. Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie. Dit Kringseriedeeltje is door IZB-Focus aangevuld met materiaal dat aansluit bij hun toerustingsprogramma voor gemeenten.

Blijf in mij Spoel, Ron van der
€ 12,99
voorraad onbekend
Verdiep je in Bijbelse wijsheid

In de serie Bijbelstudies van het Nederlands Bijbelgenootschap nu: verdiep je in Bijbelse wijsheid, geschreven door Panc Beentjes. Deze Bijbelstudie serie sluit aan bij de NBV21.

Een goed leven leiden, wat houdt dat in? Daarover gaan de wijsheidsboeken in de Bijbel. Hun antwoord op deze vraag is verrassend actueel: het gaat over gerechtigheid en inzet voor de samenleving, over geloof en vertrouwen in God en over leven onder de zegen van de Allerhoogste.

Wat mag je verwachten in dit Bijbelstudieboek over wijsheid:

* Een kennismaking met de Bijbelse wijsheidsliteratuur: Spreuken, Prediker, Job, Wijsheidspsalmen, de Wijsheid van Jezus Sirach en Wijsheid van Salomo.
* Uitleg over de historische achtergrond en context van de Bijbelboeken.
* Vier thema-avonden over wijsheidsliteratuur met verwerkingsvragen.
* Zes Bijbelstudies, eentje over elk van de wijsheidsboeken.
* Vragen voor individuele verwerking of Bijbelstudie.
* Vragen om met een groep in gesprek te gaan.
* Leessuggesties voor wie meer wil weten.

Verdiep je in Bijbelse wijsheid Beentjes, Panc
€ 9,95
voorraad onbekend
Dank God voor techniek

Dank God voor techniek van Maaike Harmsen is een vernieuwend Bijbelstudieboek over techniek en hoe wij hier vanuit het geloof mee kunnen omgaan. Het zijn Bijbelstudies voor ruimtevaart, robotica, gentechnologie en buitenaards leven.

Wij gebruiken techniek om ons leven veiliger, makkelijker en mooier te maken. Van de schoffel tot aan de grootste telescopen, van genetische manipulatie tot dijken, techniek doet ertoe.

Maaike Harmsen betoogt dat mensen niet alleen geschapen zijn om in goede harmonie met de schepping te leven, maar ook de opdracht hebben om de aarde en het heelal te ontwikkelen en in kaart te brengen.

Dit Bijbelstudieboek behandelt tien Bijbelteksten die ons iets te zeggen hebben over onze omgang met techniek.

Dank God voor techniek Harmsen, Maaike
€ 14,99
voorraad onbekend
Eenvoudig leven

Het boek 'Eenvoudig leven' van Sam Janse, Bert de Leede, Wilma de Leede-De Kruijf, Koos van Noppen, en Jacques en Paul Schenderling is een Bijbelstudiebundel die over thema's als duurzaamheid en levensstijl gaat en de brug slaat tussen Bijbel en actualiteit.

In onze tijd wordt het duidelijk dat we hard op weg zijn deze wereld onleefbaar te maken. Wie in dat besef de Bijbel leest, voelt de vragen boven komen: Wat moeten we doen? Wat kunnen we nog? Wat heeft prioriteit? In dit boek slaan de auteurs door middel van Bijbelstudies een brug tussen Bijbel en actualiteit. Ze wijzen een weg naar het goede leven dat, verrassend genoeg, het eenvoudige leven blijkt te zijn. 'Eenvoudig leven' geeft diepe vreugde en opent nieuw perspectief. Beknopte interviews illustreren hoe dat er in de praktijk uit kan zien.

Het boek leent zich goed voor persoonlijke studie en overweging en is mede dankzij de gespreksvragen heel geschikt voor het gebruik in Bijbelkringen.

Het boek Eenvoudig leven van Sam Janse en anderen, is online leverbaar bij de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl of in de winkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Eenvoudig leven Janse, Sam; E.a.
€ 13,99
voorraad onbekend