Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbelstudie onderwerpen

Online een Bijbelstudie met vragen en antwoorden kopen doet u gemakkelijk bij de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl. Een Bijbelstudie onderwerp, een leuke Bijbelstudie of een kant en klare Bijbelstudie je vind ze in de Ichthusboekwinkels.Op zoek naar nieuwe onderwerpen voor een Bijbelstudie met vragen voor uw huiskring of Bijbelstudiegroep? Bij Ichthusboekhandel liggen de nieuwe Bijbelstudieboekjes die recent uitkwamen ter inzage en op voorraad. Het gaat bijvoorbeeld dan om korte Bijbelstudies met gespreksvragen, Bijbelstudiemateriaal wat één van de 66 Bijbelboeken volgt of juist een Bijbelstudie thema bespreekt.

Kijk HIER voor een compleet overzicht van boeken voor Bijbelstudies met vragen voor huisgroepen en gesprekskringen.

Bekende series voor Bijbelstudiegroepen zijn o.a. :

de Kringserie | De bijbel beter begrijpen | Luisterend Leven (Bijbelboeken) | Luisteroefeningen | Gemeente Groei Groepen | Bijbelstudieboeken Beth Moore | Gereformeerde Bijbelstudie bond en nog veel meer......

O zoek naar een Bijbelstudie onderwerp met vragen voor specifieke groepen? Kijk dan hier eens naar:

Bijbelstudies voor volwassenen | Bijbelstudie voor mannen | Bijbelstudie voor vrouwen | Bijbelstudie voor echtparen | Bijbelstudie voor tieners | Bijbelstudie voor Jeugd | Bijbelstudie voor jongvolwassenen | Bijbelstudie voor beginners | Thema Bergrede | Thema Discipelschap

Bijbelstudies downloaden kan uiteraard ook bij Ichthusboekhandel. Daarnaast is inmiddels op het gebied van interactieve en creatieve Bijbelstudie materialen veel beschikbaar als het gaat om verschillende onderwerpen.

Ichthusboekhandel.nl staat voor een snelle levering van kleinere en grotere aantallen boeken voor Bijbelstudies en huiskringen. De leiding van een Bijbelstudiegroep kan altijd langskomen om de Bijbelstudies met vragen in te zien. U doet dat gemakkelijk in één van de winkels van Ichthusboekhandel in Alphen aan den Rijn, den Haag of Zoetermeer. Online kunt u altijd terecht bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl. Voor grotere aantallen neem even CONTACT met ons op. We denken graag met u mee en bezorgen (meestal) gratis.

Dichterbij dan je durft te dromen

Dichterbij dan je durft te dromen – God horen, zien en ervaren is het nieuwe groepsmateriaal van het Evangelische Werkverband voor de gemeente groeigroepen in het seizoen 2024/25.

In dit gespreksboekje gaan we op zoek naar God. Want soms zijn we hem kwijt. Dat is niet vreemd of ongewoon, kijk maar naar David en Job in de Bijbel. Maar de Bijbel laat ons ook zien dat we God vaak te ver weg zoeken.

INKIJKEXEMPLAAR Dichterbij dan je denkt

Kijk maar eens naar de schepping om je heen, waardoor God tot ons spreekt. Of naar Jezus, die door God naar ons toegestuurd is. Zie Hem in je medemens in nood, of vouw je handen en luister naar wat Hij je zegt door zijn Geest. En natuurlijk: Lees de Bijbel. Hij is de sprekende God die met ons is. Hij laat zich horen, zien er ervaren. Daarbij zul je ontdekken dat, voordat je Hem ging zoeken, Hij jou allang gevonden heeft. Hij is dichterbij dan je durfde te dromen.

Voor kerken:
Als kerk of gemeente is het mogelijk om grotere aantallen af te nemen met kortingen.

Neem in dat geval contact via onze Contactpagina; we bespreken graag de mogelijkheden met u.

Dichterbij dan je durft te dromen Both, Pieter e.a.
€ 14,95
voorraad onbekend
Op het scherp van de snede over Job

Op het scherp van de snede van Paul Visser en Johan Visser is een relevant Bijbelstudieboek over het Bijbelboek Job in relatie tot het lijden in de wereld. Waarom is er lijden? En wat heeft God ermee te maken?

In het Bijbelboek Job gaat het over deze vragen. Het is een rauw verhaal van een man die in korte tijd alles kwijtraakt. Paul en Johan Visser hielden een serie preken over dit aangrijpende verhaal in de Noorderkerk in Amsterdam. Daarin probeerden ze al zoekend en ontdekkend tot betere inzichten in het leven te komen en tot een beter verstaan van God. Hun gedachte is dat een dieper inzicht in het lijden ons helpt dit lijden met meer vertrouwen tegemoet te zien en te dragen.

Mediteren over het Bijbelboek Job helpt het lijden te dragen.

Op het scherp van de snede over Job Visser, Paul; Visser, Johan
€ 17,99
voorraad onbekend
En God zag dat het Tov was

En God zag dat het TOV was is het nieuwe Gemeente Groei Groep bijbelstudieboekje van het Evangelisch Werkverband (EWV) voor het jaar 2023.

Met En God zag dat het TOV was gaan Bijbelstudiegroepen, groeigroepen en gemeenteprojecten terug naar basis: oeroude vragen, ijzersterke antwoorden in Genesis

En God zag dat het TOV was is geschreven door Pieter Both, Jeltje Elzinga en Jake Schimmel. De redactie van het GGG materiaal is in handen van Peter Smilde.

En God zag dat het TOV verschijnt medio juli 2023 bij het EWV en is dan uit voorraad verkrijgbaar bij Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels. Reserveer nu alvast bij Ichthusboekhandel.nl

En God zag dat het Tov was Smilde, Peter, (red.)
€ 14,95
voorraad onbekend
Elia, vurig geloof Bijbelstudie

Priscilla Shirer is er nu met een Bijbelstudieboek over de profeet Elia. Praktisch, ideaal voor vrouwengroepen en een studie die jou helpt groeien in geloof.

De profeet Elia kennen we vooral van de vuurregen op de berg Karmel. Een indrukwekkend optreden; we zouden bijna vergeten dat er een lang proces van geloofsontwikkeling aan voorafging, vol uitdaging en twijfel. Net als Elia moeten wij leren groeien in ons geloof om stand te houden in een cultuur die steeds verder van God afdwaalt.

Priscilla Shirer neemt je mee in het leven van de profeet, en helpt je inzien hoe God ook jouw geloof sterkt, dwars door alle bergen en dalen. Elia is een 7-weekse Bijbelstudie voor groepen, met een combinatie van zelfstudie en video-onderwijs.

Het boek bevat een inlogcode die toegang geeft tot de online video's. Ook staan er tips in voor groepsleiders, met extra informatie en gespreksvragen. Bij grote aantallen denken we graag met u mee over aflevering en prijs.

Reserveen nu uw exemplaar van Elia door Priscilla Shirer bij Ichthusboekhandel.nl of kom langs in één van de winkels.

Elia, vurig geloof Bijbelstudie Shirer, Priscialla
€ 34,99
voorraad onbekend
Romeinen in 40 dagen

Max Lucado leidt ons in de studie Romeinen in 40 dagen, in zes weken door een van de rijkste theologische werken ooit geschreven: het boek Romeinen. De kern van Romeinen is dat we gered worden door genade, door geloof.

Als we het voorrecht en de kracht van genade echt begrijpen, bevrijdt het ons van de noodzaak om goede dingen te doen, zodat we vrij zijn om goede dingen te kunnen doen. Geen plicht, maar vrijheid.

Met deze Bijbelstudies inclusief videomateriaal, vragen en activiteiten ga je in groepsverband het hele boek Romeinen door. Elke week krijg je een aantal dagteksten en reflectievragen om je te helpen het materiaal dat je tijdens de groepsbijeenkomst hebt behandeld verder te verkennen.

Het boek bevat ook een handleiding voor gespreksleiders. In deze bevrijdende studie focust Lucado zich op thema's als de realiteit van zonde, Gods genade die voor iedereen beschikbaar is en leven in de voetsporen van Jezus.

Romeinen in 40 dagen Lucado, Max
€ 22,99
voorraad onbekend
Gideon, jouw zwakte Gods kracht

Priscilla Shirer komt nu met een boeiende studie over Gideon. Jouw zwakte is Gods kracht is dan de ondertitel. Voor studie met een groep of persoonlijk.

Bij de naam Gideon denken we al snel aan zijn heldhaftige overwinning met slechts 300 soldaten. Maar Gideons verhaal gaat niet alleen over triomf. Het gaat ook over zwakheid. Over hoe God de worsteling van één man ombuigt tot een overwinning.

Herken jij Gideons gevoelens van zwakte en tekortschieten? Deze studie moedigt je aan om je beperkingen te omarmen als een geschenk van God. Zo wordt jouw zwakte Gods kracht.

Gideon is een 7-weekse bijbelstudie voor groepen, met een combinatie van zelfstudie en video-onderwijs.

Het boek bevat een inlogcode die toegang geeft tot de online video's.

Ook staan er tips in voor groepsleiders, met extra informatie en gespreksvragen.

Gideon, jouw zwakte Gods kracht Shirer, Priscilla
€ 34,99
voorraad onbekend
Hoop in de crisis (Jeremia)

In deze Bijbelstudies uit de Kringserie over het Bijbelboek Jeremia laat René van Loon zien hoe God ons in tijden van crisis altijd weer hoop biedt

De profeet Jeremia leefde in een tijd van crisis. Het koninkrijk Juda zakte steeds verder weg in machteloosheid, zonde en ellende. Het Bijbelboek vertelt over de dreiging van de Babylonische inval, de belegering van Jeruzalem en de inname van de stad. Een tijd dus vol dreiging en geweld. Toch is er altijd weer hoop! En die hoop gaat als een rode draad door het boek heen. Alleen al de roeping van Jeremia is een teken van hoop: God trekt zich niet terug maar roept een jonge man om zijn boodschapper te zijn. Het volk moet in ballingschap, maar God zegt via Jeremia: 'Zoek de vrede voor de stad.' En: 'Er zullen weer huizen en akkers gekocht en verkocht worden in dit land.'

Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Hoop in de crisis (Jeremia) Loon, Rene van
€ 10,99
voorraad onbekend
Gods verbond is eeuwig (Richteren)

In de kringserie nu Gods verbond is eeuwig, over het Bijbelboek Richteren door Martin van Veelen. Bijbelstudies voor volwassenen, met vragen achtergronden.

In de tijd van de Richteren is Gods volk vaak ongehoorzaam aan God. Ondanks de ontrouw van het volk verbreekt God zijn verbondsbelofte niet. Hij blijft verlossend ingrijpen. Hij laat Richters opstaan om het volk te leiden, vijanden te verslaan en het volk te verlossen. Elke richter mag het beeld van de grote Bevrijder, Jezus Christus, zijn. God is een God van liefde en genade.

In deze tien Bijbelstudies laat Martin van Veelen zien dat God trouw is. Ook vandaag is Hij dezelfde God van het verbond, het nieuwe verbond. Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Gods verbond is eeuwig (Richteren) Veelen, Martin van
€ 10,99
voorraad onbekend
Blijf in mij

In de Kringserie verscheen: Blijf in mij van Ron van der Spoel. Dit Bijbelstudieboek bespreekt Johannes 15.

Wat betekent het om echt verbonden te zijn met Jezus? Daarover gaat het in de afscheidswoorden van Jezus in Johannes 15. Hij spreekt over de wijnstok en de ranken, over opnieuw verbonden worden en gesnoeid, over de geweldige vreugde die de wet geeft en over de betekenis van vriendschap met Jezus. In deze bijbelstudies maakt Ron van der Spoel dit diepe onderwijs van Jezus op een beeldende manier actueel voor onze tijd. Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie. Dit Kringseriedeeltje is door IZB-Focus aangevuld met materiaal dat aansluit bij hun toerustingsprogramma voor gemeenten.

Blijf in mij Spoel, Ron van der
€ 13,99
voorraad onbekend
Verdiep je in Bijbelse wijsheid

In de serie Bijbelstudies van het Nederlands Bijbelgenootschap nu: verdiep je in Bijbelse wijsheid, geschreven door Panc Beentjes. Deze Bijbelstudie serie sluit aan bij de NBV21.

Een goed leven leiden, wat houdt dat in? Daarover gaan de wijsheidsboeken in de Bijbel. Hun antwoord op deze vraag is verrassend actueel: het gaat over gerechtigheid en inzet voor de samenleving, over geloof en vertrouwen in God en over leven onder de zegen van de Allerhoogste.

Wat mag je verwachten in dit Bijbelstudieboek over wijsheid:

* Een kennismaking met de Bijbelse wijsheidsliteratuur: Spreuken, Prediker, Job, Wijsheidspsalmen, de Wijsheid van Jezus Sirach en Wijsheid van Salomo.
* Uitleg over de historische achtergrond en context van de Bijbelboeken.
* Vier thema-avonden over wijsheidsliteratuur met verwerkingsvragen.
* Zes Bijbelstudies, eentje over elk van de wijsheidsboeken.
* Vragen voor individuele verwerking of Bijbelstudie.
* Vragen om met een groep in gesprek te gaan.
* Leessuggesties voor wie meer wil weten.

Verdiep je in Bijbelse wijsheid Beentjes, Panc
€ 9,95
voorraad onbekend
Dank God voor techniek

Dank God voor techniek van Maaike Harmsen is een vernieuwend Bijbelstudieboek over techniek en hoe wij hier vanuit het geloof mee kunnen omgaan. Het zijn Bijbelstudies voor ruimtevaart, robotica, gentechnologie en buitenaards leven.

Wij gebruiken techniek om ons leven veiliger, makkelijker en mooier te maken. Van de schoffel tot aan de grootste telescopen, van genetische manipulatie tot dijken, techniek doet ertoe.

Maaike Harmsen betoogt dat mensen niet alleen geschapen zijn om in goede harmonie met de schepping te leven, maar ook de opdracht hebben om de aarde en het heelal te ontwikkelen en in kaart te brengen.

Dit Bijbelstudieboek behandelt tien Bijbelteksten die ons iets te zeggen hebben over onze omgang met techniek.

Dank God voor techniek Harmsen, Maaike
€ 15,25
voorraad onbekend
Eenvoudig leven

Het boek 'Eenvoudig leven' van Sam Janse, Bert de Leede, Wilma de Leede-De Kruijf, Koos van Noppen, en Jacques en Paul Schenderling is een Bijbelstudiebundel die over thema's als duurzaamheid en levensstijl gaat en de brug slaat tussen Bijbel en actualiteit.

In onze tijd wordt het duidelijk dat we hard op weg zijn deze wereld onleefbaar te maken. Wie in dat besef de Bijbel leest, voelt de vragen boven komen: Wat moeten we doen? Wat kunnen we nog? Wat heeft prioriteit? In dit boek slaan de auteurs door middel van Bijbelstudies een brug tussen Bijbel en actualiteit. Ze wijzen een weg naar het goede leven dat, verrassend genoeg, het eenvoudige leven blijkt te zijn. 'Eenvoudig leven' geeft diepe vreugde en opent nieuw perspectief. Beknopte interviews illustreren hoe dat er in de praktijk uit kan zien.

Het boek leent zich goed voor persoonlijke studie en overweging en is mede dankzij de gespreksvragen heel geschikt voor het gebruik in Bijbelkringen.

Het boek Eenvoudig leven van Sam Janse en anderen, is online leverbaar bij de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl of in de winkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Eenvoudig leven Janse, Sam; E.a.
€ 13,99
voorraad onbekend
Leef je geloof! GGG - 2022

Leef je geloof! over het Bijbelboek, de brief van Jakobus, de broer van Jezus, is het nieuwe Bijbelstudieboekje van het Evangelisch Werkverband in 2022 en bedoeld voor de Gemeente Groeigroepen (GGG) en uiteraard voor groepen die dit Bijbelstudiemateriaal eveneens gebruiken.

INKIJKEXEMPLAAR Leef je geloof!

Wist je dat Jezus broers had? En dat zijn oudste broer Jakobus heet? En wist je dat deze Jakobus een brief heeft geschreven die in het Nieuwe Testament terechtgekomen is? De brief is niet zo bekend, maar wel erg inspirerend en vooral praktisch. Je vindt daarin geen dogmatische verhandelingen, maar allerlei concrete adviezen over hoe je Jezus kunt navolgen. De brief wordt wel het 'spreukenboek van het Nieuwe Testament' genoemd, met als centrale oproep: Leef je geloof!

De brief van Jakobus staat centraal in dit gespreksboekje voor Gemeente Groei Groepen en is uiterst geschikt om geloofsgesprekken op gang te brengen. Jakobus prikkelt. Hij deinst er niet voor terug om rijken de mantel uit te vegen en kwaadsprekers aan te sporen hun tong te temmen. Tegelijkertijd roept hij op tot gebed. Je kunt alleen je geloof 'leven' als je verbonden bent met de Bron. Verbonden dus met broeder Jezus!

Het betreft in 2022 weer een uitgave als Bijbelstudieboekje en geen digitaal product zoals in 2021 het geval was.

U kunt het Bijbelstudiemateriaal van Het Evangelisch Werkverband online bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl. Voor grotere aantallen kunt u altijd even informeren bij onze HELPDESK

Leef je geloof! GGG - 2022 Evangelisch Werkverband
€ 14,95
voorraad onbekend
Hemelse reisbegeleiding

Hemelse reisbegeleiding is een studie in het Nieuwe Testament door Rob van Houwelingen over de vraag wat er gezegd wordt over engelen. Het bevat twaalf exegetische studies van Bijbelgedeelten en is geschikt voor persoonlijk gebruik en in groepen.

In de belevingswereld van de moderne westerse mens spelen engelen geen echte rol van betekenis meer. Daar staat tegenover dat hun sporen tijdens iedere periode van bijvoorbeeld de kunstgeschiedenis duidelijk zichtbaar zijn.

Via twaalf exegetische verkenningen bespreekt Rob van Houwelingen in Hemelse reisbegeleiding alles wat het Nieuwe Testament zegt over engelen of engelmachten. Daarbij worden telkens lijnen getrokken naar vandaag. Expliciet komt de kwestie aan de orde waarom wij tegenwoordig zo weinig engelen zien, vergeleken met de tijd van de Bijbel. Hebben we onze visie op de werkelijkheid bewust of onbewust laten versmallen tot wat op aarde gebeurt en zichtbaar is?

Het register achterin het boek verwijst naar alle Bijbelteksten in het Nieuwe Testament die over engelen gaan.

Dit boek gaat over engelen. En aangezien dat lichtvoetige wezens zijn, heeft Van Houwelingen er een lichtvoetig boek van gemaakt. Aan de hand van teksten uit het Nieuwe Testament, ondersteund door gedichten, schilderijen, beelden, apocriefe verhalen, enzovoorts, brengt hij de hemelse wereld tot ­leven.
-Recensie Trouw

Hemelse reisbegeleiding Houwelingen, Rob van
€ 14,99
voorraad onbekend
Vrucht dragen

In het boek Vrucht dragen, jouw leven doet er toe, schrijft auteur en spreekster Beth Moore over een vruchtbaar leven dat God verheerlijkt. Ze doet dat door teksten uit de Bijbel te verbinden met de hedendaagse praktijk van het verbouwen van druiven en natuurlijk door haar vele persoonlijke voorbeelden.

Centraal in het boek staan de woorden geduld, volgroeidheid en vertrouwen, die ons als gelovigen karakteriseren. Beth Moore onderwijst de lezer de vreugde van het vrucht dragen en het leven vanuit Gods plan: het leiden van een vruchtbaar, overvloedig, betekenisvol leven.

In dit boek is er voluit aandacht voor alles wat het leven moeilijk maakt, maar tegelijk is het geschreven vanuit de overtuiging dat je in Christus altijd vruchtbaar kunt zijn.

Beth Moore is een internationaal spreekster en auteur. Ze staat bekend om haar bijbelse onderwijs en de inspiratie waarmee ze zoveel vrouwen aanmoedigt in het geloof. Intussen heeft uitgeverij Sestra negen bijbelstudieboeken en meerdere bijbelse dagboeken uitgegeven van Beth Moore.

Vrucht dragen Moore, Beth
€ 15,-
voorraad onbekend
Op weg naar de nieuwe aarde

De nieuwe aarde is onze bestemming. Onze Heer en God komt om zijn wereld, waarin Hij ons een plek gegeven heeft, nieuw te maken.

We mogen het koninkrijk van God vóór ons zien liggen. Wat betekent dat voor ons leven nu? Hoe zijn we naar die toekomst onderweg?

In zes bijbelstudies worden deze vragen behandeld. Inclusief vragen voor de groepsbespreking.

Op weg naar de nieuwe aarde Houtman, Piet
€ 11,50
voorraad onbekend
Ontdekkingsreis (werkboek)

Ontdekkingsreis van Beth Moore, de bekende auteur van bijbelstudies voor vrouwen, is een bijbelstudieboek met vragen over jouw reis naar Gods hart. Een bijbelstudie met diepgaand onderwijs en gespreksvragen over het ontwikkelen van een intiemere relatie met God.

De bijbelstudies van Beth Moore helpen je om zelf thuis de bijbel bestuderen en daarnaast met je groep onderwijs van Beth Moore via video's volgen. In deze studie helpt Beth Moore je om op zoek te gaan naar een intieme relatie met God en om het leven met deze God als een avontuur te zien. Door de vragen in het werkboek komt deze studie dichtbij je hart. In het werkboek vind je studies voor 6 weken. De handleiding helpt de groepsleider om de studie te organiseren en gesprekken te leiden. Ook bevat de handleiding de toegangscode tot de online bijbelstudies.

Het complete pakket voor studiegroepen bestaat uit:

* Dit werkboek voor deelnemers, met voor iedere dag een verdiepende bijbelstudie
* Een HANDLEIDING voor studiegroepen met toegang tot de online bijbelstudies

U kunt nu uw exemplaren van Ontdekkingsreis kopen in de winkels van Ichthusboekhandel of bestellen via onze webshop.

Ontdekkingsreis (werkboek) Moore, Beth
€ 29,99
voorraad onbekend
2 Timotheus, werkboek

Beth Moore nu met een nieuw werkboek voor Bijbelstudie over het Bijbelboek 2 Timotheus met als thema: schatten aan ons toevertrouwd. Een studie die diepgaand het Bijbelboek 2 Timotheus behandeld en uitstekend geschikt is voor vrouwengroepen.

De bijbelstudies van Beth Moore zijn een prachtige combinatie van zelf thuis de Bijbel bestuderen en daarnaast met je groep onderwijs van Beth Moore volgen via video's. Deze studie behandelt 2 Timoteüs. Beth Moore moedigt je aan om, net als Timoteüs, je geloof uit te dragen. God heeft ons het Evangelie toevertrouwd, en nu mogen wij die waardevolle schat met de wereld delen.
Het werkboek 2 Timoteüs biedt een studie voor 6 aan één gesloten weken.

De handleiding helpt de leider van de groep om het gesprek te leiden en om de studies te organiseren. Ook bevat deze de toegangscode tot de online bijbelstudies.

2 Timotheus, werkboek Moore, Beth
€ 29,99
voorraad onbekend
Geloof jij dan nog?

Hetty Lalleman gaat in het boek Geloof je dat nog? dieper in op de begrijpelijke vragen van deze tijd die aan gelovigen gesteld worden en geeft daar vanuit de praktijk en de bijbel toepasselijke antwoorden voor.

Geloven is in onze westerse wereld niet meer vanzelfsprekend. Steeds meer mensen noemen zich niet-religieus of atheïst. Wat zeg je als mensen allerlei argumenten hebben tegen het christelijk geloof? Hoe leg je uit wat het christelijk geloof voor je betekent?

Dit boek geeft christenen aanknopingspunten om met niet-gelovige vrienden, collega's en familie te praten over het belang van het geloof in God. Ook geschikt voor groepsgesprekken.

Geloof jij dan nog? Lalleman, Hetty
€ 14,99
voorraad onbekend
De lessen van Esther

'De lessen van Esther' is onderdeel van de PUUR! geloof-reeks met Bijbelstudies voor vrouwen.

Carianne Ros biedt in dit boekje over schoonheid diepgaande, verrassende en praktische lessen voor je leven, gebaseerd op het Bijbelboek Esther. Je kunt 'De lessen van Esther' gebruiken voor persoonlijke stille tijd, maar ook in je vrouwengroep of Bijbelkring. In elk hoofdstuk staan vragen en overdenkingen ter versterking van jouw relatie met God, jezelf en de ander.

De auteurs van de PUUR! geloof-reeks zijn verschillende vrouwen met een theologische achtergrond die midden in het leven staan. Carianne Ros is christentherapeut en personal coach. Ook blogt zij voor puur vandaag.

De lessen van Esther Ros, Carianne
€ 11,99
voorraad onbekend
Goudaders

Goudaders behandelt het tweede gedeelte van de Romeinenbrief dr. H. v.d. Belt. Het bevat een praktische uitwerking van het christenleven.

Door genade wekt de Heilige Geest een verlangen naar de nieuwe wereld. De weg van het Evangelie loopt van Israël naar de volken, maar ook terug in het herstel van Israël. Intussen leven de gelovigen in dankbare afhankelijkheid van God en in liefde tot elkaar.

Deze Bijbelstudies met vragen over Romeinen 8 tot en met 16 maken duidelijk hoe de boodschap van Gods Woord Gods volk leert leven voor Gods Rijk door Gods Geest.

Eerder verschenen:
Goudkoorts (ISBN 9789088972119)

Goudaders Belt, H. van den
€ 11,99
voorraad onbekend
Goudkoorts

Goudkoorts is een bijbelstudieboekje van H. van den Belt over de Romeinenbrief. Geschikt voor persoonlijk gebruik, maar zeker ook voor bijbelstudiegroepen. Met vragen die praktisch zijn voor bespreking.

De Romeinenbrief is een goudmijn. De eeuwen door hebben christenen in deze brief het Evangelie ontdekt en herontdekt. In deze bijbelstudies uit de eerste helft van dit bijbelboek deelt dr. H. van den Belt de inzichten die hij heeft opgedaan in de omgang met deze brief. De kernboodschap van Paulus is dat de rechtvaardige uit het geloof zal leven. Christus is de enige Rechtvaardige. Hij leeft door Zijn geloof.

Goudkoorts Belt, H. van den
€ 11,99
voorraad onbekend
God is groter dan je denkt (Elisa)

Ds. Rene van Loon in de Kringserie met bijbelstudies over Elisa en groei in geloof. Bevat ook gespreksvragen.

Negen bijbelstudies over de profeet Elisa. Zijn bediening is vol zegeningen voor zijn omgeving en laat daarmee al iets zien van wie de Messias zal zijn. De boodschap die als een rode draad door het optreden van Elisa loopt, luidt: denk nooit te klein van God! Als je leeft in afhankelijkheid van God, word je steeds weer verrast door zijn grootheid.

Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Ds. Rene van Loon is predikant in Rotterdam voor de PKN, verbonden aan de wijkgemeente de Samaritaan.

God is groter dan je denkt (Elisa) Loon, Ds. Rene van
€ 10,99
voorraad onbekend
Geroepen om te gaan (Jona)

In de bekende Kringserie nu in 2019 een deel over het bijbelboek Jona door ds. Wout van Laar. Korte bijbelstudies met gespreksvragen voor verdieping.

Deze zes bijbelstudies laten zien dat het bijbelboek Jona vol verrassingen zit. We leren niet alleen de profeet Jona beter kennen, maar ook de oneindige barmhartigheid van God. Daarnaast ontdekken we hoe Jona zowel het volk Israël, als de kerk representeert.

Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Geroepen om te gaan (Jona) Laar, Ds. Wouter van
€ 10,99
voorraad onbekend
De kunst van het leven

De kunst van het leven zijn bijbelstudies met gespreksvragen door Evert Schimmel en gaan over schoonheid in ons leven.

Negen bijbelstudies over schoonheid in ons leven, met onderwerpen als schoonheid in de schepping, in de bijbelse taal, in muziek en bouwkunst en in de manier waarop we God mogen dienen. De bijbelstudies sporen ons aan om elke dag schoonheid te zoeken en schoonheid te scheppen in onze dienst aan God en aan elkaar.

Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Evert Schimmel is gepensioneerd leraar en beelden kunstenaar. Ook was hij vele jaren ouderling hervormde gemeentes en later de PKN>

De kunst van het leven Schimmel, Evert
€ 10,99
voorraad onbekend
Levenslessen van de Goede herder

In de bekende Kringserie verschijnt nu levenslessen van de Goede Herder door ds. Marin van Veelen. Het bevat Bijbelstudies met gespreksvragen over de gelijkenissen die Jezus vertelde.

Jezus gebruikte graag beeldspraak bij zijn verkondiging. Schapen en herders speelden daarin een grote rol. Begrijpelijk omdat zij een vertrouwd beeld vormden in en rond de stadjes in Israël. Wat betekenen die beelden vandaag? En vooral: wat hebben ze jou te zeggen? Negen bijbelstudies met heldere uitleg en - soms spannende - verwerkingsvragen.

Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie met vragen voor het groepsgesprek. .

Levenslessen van de Goede herder Veelen, ds. Martin van
€ 10,99
voorraad onbekend
Jakobus (werkboek bijbelstudie)

Beth Moore schreef dit werkboek over het Bijbelboek Jacobus speciaal voor vrouwen. De bijbelstudies van Beth Moore vormen een unieke combinatie van diepgaande studie voor thuis en onderwijs op video voor het werken in bijbelstudiegroepen. Deze studie behandelt de Brief van Jakobus; de broer van Jezus, een unieke beschrijving van iemand die Hem zijn hele leven heeft gekend.

Jakobus geeft hele praktische aanwijzingen voor ons dagelijks leven. Beth Moore helpt je om dit ook echt toe te passen in je leven, en zo je geloof om te zetten in daden.

Onderwerpen die worden behandeld zijn onder andere:

* vreugde,
* moeilijkheden,
* geloof,
* wijsheid,
* de gevaren van de tong,
* nederigheid en
* gebed.

Beths dochter Melissa schreef ook mee aan deze studie en voegde extra achtergrondinformatie toe.

Het complete pakket voor studiegroepen bestaat uit:

* Dit werkboek voor deelnemers, met bijbelstudies voor 7 weken
* Handleiding voor studiegroepen met een toegang tot 8 online bijbelstudies (ISBN 9789491844966)

Met de handleiding kun je direct aan de slag met een groep. Je krijgt praktische tips voor het leiden van de avond en voor de organisatie van de studies. Ook bevat de handleiding een toegangscode tot de online bijbelstudies. Deze kun je van te voren bekijken met elkaar als groep.

Jakobus (werkboek bijbelstudie) Moore, Beth
€ 29,99
voorraad onbekend
Algemene zendbrieven voor iedereen

Tom Wright geeft in Algemene Zendbrieven voor iedereen een toelichting en uitleg van de Nieuwtestamentische Bijbelboeken Jacobus, 1 en 2 Petrus, 1,2 en 3 Johannes alsmede Judas.

Wright wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse theologen. Naast veel wetenschappelijke boeken en artikelen schreef hij ook de in Engeland erg populaire For Everyone reeks, een commentaar op het Nieuwe Testament. Inmiddels zijn alle delen in het Nederlands verschenen. De gespreksgidsen, die in het Engels afzonderlijk zijn gepubliceerd, worden in het Nederlands in de delen zelf achterin opgenomen.

Nicholas Thomas (Tom) Wright (1948) is nieuwtestamenticus. Hij was van 2003-2010 bisschop van Durham in de Church of England. Momenteel is hij hoogleraar aan de Universiteit van St. Andrews (Schotland).

'Zelden heb ik werk van iemand gelezen die zo meeslepend to the point kan schrijven. In al zijn werk probeert Wright als theoloog de kerk te dienen door de boodschap van het Evangelie helder te verwoorden voor de wereld van vandaag.'
Ds. Gert Jan Vogel, Chr. Geref. predikant in Dordrecht

'Inmiddels worden de boeken van Wright wereldwijd veel gelezen. Ook in Nederland is dat het geval. Predikanten laten zich erdoor inspireren, en in een groeiend aantal gemeenten worden Wrights boeken gebruikt in gesprekskringen.'
(Ds. Wilbert Dekker, Kampen)

'Onlangs heb ik met een leeskring voor gemeenteleden Tom Wright behandeld.
De reacties waren erg positief. Gemeenteleden waren goed te spreken over de historische achtergronden, de theologische inzichten en de humoristische schrijfstijl van Wright. Daar komt bij dat Wright zijn verhalen op meerdere manier concreet weet te maken. Allereerst gebruikt hij in zijn betoog vaak aansprekende voorbeelden. Ook vertaalt hij zijn inzichten regelmatig naar de concrete wereld van vandaag. Juist dat maakt Wright zo boeiend: theologie die midden in het leven staat.'

(Ds. Rein den Hertog, Groningen)

'Dit is een geweldig initiatief. Hiermee hebben we in Nederland eindelijk toegankelijke, korte en goed leesbare Bijbelverklaring. En een die zowel uitleg geeft, als de Bijbeltekst direct in ons eigen leven en onze eigen tijd plaatst. Hier kunnen we echt wat mee.'
Ds. Wim van der Schee

'Matteüs voor iedereen is geschreven met eerbied, warmte, wijsheid, liefde. Het is geen dagboekje, maar wel geschikt om één stukje per keer te lezen. Sommige lenen zich uitstekend om na te vertellen als opening van een kerkenraads- of andere vergadering.
Mijn keuze van boeken voor een recensie in Opbouw wordt meestal bepaald door enthousiasme; deze keer gaat het verder. Het is een diepe vreugde dit boek in handen gekregen te hebben. Ik ben erdoor verrijkt als kind van de Heer, er ook blij van geworden.
Ik zie uit naar de volgende delen.'

J. Lakerveld in zijn recensie van de eerste delen

Algemene zendbrieven voor iedereen Wright, Tom
€ 19,95
voorraad onbekend
Hebreeën voor iedereen

Tom Wright gaat in Hebreeën voor iedereen dieper in op dit Bijbelboek wat door niemand specifiek als auteur geclaimd wordt. Dit boek maakt onderdeel uit van de serie het Nieuwe Testament voor iedereen.

Wright wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse theologen. Naast veel wetenschappelijke boeken en artikelen schreef hij ook de in Engeland erg populaire For Everyone reeks, een commentaar op het Nieuwe Testament. Inmiddels alle delen in het Nederlands verschenen. De gespreksgidsen, die in het Engels afzonderlijk zijn gepubliceerd, worden in het Nederlands in de delen zelf achterin opgenomen.

Nicholas Thomas (Tom) Wright (1948) is nieuwtestamenticus. Hij was van 2003-2010 bisschop van Durham in de Church of England. Momenteel is hij hoogleraar aan de Universiteit van St. Andrews (Schotland).

'Zelden heb ik werk van iemand gelezen die zo meeslepend to the point kan schrijven. In al zijn werk probeert Wright als theoloog de kerk te dienen door de boodschap van het Evangelie helder te verwoorden voor de wereld van vandaag.'
Ds. Gert Jan Vogel, Chr. Geref. predikant in Dordrecht

'Inmiddels worden de boeken van Wright wereldwijd veel gelezen. Ook in Nederland is dat het geval. Predikanten laten zich erdoor inspireren, en in een groeiend aantal gemeenten worden Wrights boeken gebruikt in gesprekskringen.'
(Ds. Wilbert Dekker, Kampen)

'Onlangs heb ik met een leeskring voor gemeenteleden Tom Wright behandeld.
De reacties waren erg positief. Gemeenteleden waren goed te spreken over de historische achtergronden, de theologische inzichten en de humoristische schrijfstijl van Wright. Daar komt bij dat Wright zijn verhalen op meerdere manier concreet weet te maken. Allereerst gebruikt hij in zijn betoog vaak aansprekende voorbeelden. Ook vertaalt hij zijn inzichten regelmatig naar de concrete wereld van vandaag. Juist dat maakt Wright zo boeiend: theologie die midden in het leven staat.'

(Ds. Rein den Hertog, Groningen)

'Dit is een geweldig initiatief. Hiermee hebben we in Nederland eindelijk toegankelijke, korte en goed leesbare Bijbelverklaring. En een die zowel uitleg geeft, als de Bijbeltekst direct in ons eigen leven en onze eigen tijd plaatst. Hier kunnen we echt wat mee.'
Ds. Wim van der Schee

'Matteüs voor iedereen is geschreven met eerbied, warmte, wijsheid, liefde. Het is geen dagboekje, maar wel geschikt om één stukje per keer te lezen. Sommige lenen zich uitstekend om na te vertellen als opening van een kerkenraads- of andere vergadering.
Mijn keuze van boeken voor een recensie in Opbouw wordt meestal bepaald door enthousiasme; deze keer gaat het verder. Het is een diepe vreugde dit boek in handen gekregen te hebben. Ik ben erdoor verrijkt als kind van de Heer, er ook blij van geworden.
Ik zie uit naar de volgende delen.'

J. Lakerveld in zijn recensie van de eerste delen

Hebreeën voor iedereen Wright, Tom
€ 19,95
voorraad onbekend
Openbaring voor iedereen

Tom Wright geeft in zijn commentaarserie Openbaring voor iedereen een toelichting en uitleg van het Bijbelboek Openbaring van Johannes, het laatste boek uit de bijbel en in deze serie Het nieuwe Testament voor iedereen.

Wright wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse theologen. Naast veel wetenschappelijke boeken en artikelen schreef hij ook de in Engeland erg populaire For Everyone reeks, een commentaar op het Nieuwe Testament. Inmiddels zijn er zestien delen in het Nederlands verschenen en worden nu de laatste drie aangeboden. De gespreksgidsen, die in het Engels afzonderlijk zijn gepubliceerd, worden in het Nederlands in de delen zelf achterin opgenomen.

Nicholas Thomas (Tom) Wright (1948) is nieuwtestamenticus. Hij was van 2003-2010 bisschop van Durham in de Church of England. Momenteel is hij hoogleraar aan de Universiteit van St. Andrews (Schotland).

'Zelden heb ik werk van iemand gelezen die zo meeslepend to the point kan schrijven. In al zijn werk probeert Wright als theoloog de kerk te dienen door de boodschap van het Evangelie helder te verwoorden voor de wereld van vandaag.'
Ds. Gert Jan Vogel, Chr. Geref. predikant in Dordrecht

'Inmiddels worden de boeken van Wright wereldwijd veel gelezen. Ook in Nederland is dat het geval. Predikanten laten zich erdoor inspireren, en in een groeiend aantal gemeenten worden Wrights boeken gebruikt in gesprekskringen.'
(Ds. Wilbert Dekker, Kampen)

'Onlangs heb ik met een leeskring voor gemeenteleden Tom Wright behandeld.
De reacties waren erg positief. Gemeenteleden waren goed te spreken over de historische achtergronden, de theologische inzichten en de humoristische schrijfstijl van Wright. Daar komt bij dat Wright zijn verhalen op meerdere manier concreet weet te maken. Allereerst gebruikt hij in zijn betoog vaak aansprekende voorbeelden. Ook vertaalt hij zijn inzichten regelmatig naar de concrete wereld van vandaag. Juist dat maakt Wright zo boeiend: theologie die midden in het leven staat.'

(Ds. Rein den Hertog, Groningen)

'Dit is een geweldig initiatief. Hiermee hebben we in Nederland eindelijk toegankelijke, korte en goed leesbare Bijbelverklaring. En een die zowel uitleg geeft, als de Bijbeltekst direct in ons eigen leven en onze eigen tijd plaatst. Hier kunnen we echt wat mee.'
Ds. Wim van der Schee

'Matteüs voor iedereen is geschreven met eerbied, warmte, wijsheid, liefde. Het is geen dagboekje, maar wel geschikt om één stukje per keer te lezen. Sommige lenen zich uitstekend om na te vertellen als opening van een kerkenraads- of andere vergadering.
Mijn keuze van boeken voor een recensie in Opbouw wordt meestal bepaald door enthousiasme; deze keer gaat het verder. Het is een diepe vreugde dit boek in handen gekregen te hebben. Ik ben erdoor verrijkt als kind van de Heer, er ook blij van geworden.
Ik zie uit naar de volgende delen.'

J. Lakerveld in zijn recensie van de eerste delen

Openbaring voor iedereen Wright, Tom
€ 19,95
voorraad onbekend
Opgeheven handen

Opgeheven handen van H.J. van der Veen helpt bijbelstudiegroepen om na te denken over gebed. Wat zegt de Bijbel over bidden? En hoe kunnen we ons gebedsleven verdiepen?

Wij mogen ons spiegelen aan het gebed van de 'groten' in de Bij bel: Abraham,
de pleitbezorger; Mozes, de middelaar; Salomo, de voorbidder; Nehemia, de wachter; Jezus, de Hogepriester; Paulus, de volhouder.

Dit boekje bevat acht bijbelstudies met gespreksvragen, waarin telkens andere aspecten van het gebed aan de orde komen

Opgeheven handen Veen, H.J. van der
€ 13,99
voorraad onbekend
Voor de strijd geboren

Voor de strijd geboren is een boek van R. Arthur Mathews en bevat 31 studies over geestelijke strijd.

Je bent deel geworden van een geestelijk gevecht. Een strijd tussen licht en duister, tussen God en Zijn tegenstander. Door je bekering ben je in het leger van de Koning opgenomen en word je opgeroepen de goede strijd te strijden. Maar wat betekent dat? En hoe kun je als winnaar uit de strijd komen?

In deze klassieker helpt R.A. Mathews je om te zien wat je rol is in het leger van de Koning en hoe wij als soldaten onder Zijn gezag de tegenstander kunnen verslaan. Dit boek roept je op, niet om onder te duiken of je terug te trekken, maar om in Zijn kracht te leven en te overwinnen. Wil je meer dan een oppervlakkig geestelijk leven en heb je genoeg van de ik-gerichtheid van deze tijd? Geef de Heilige Geest dan de ruimte om je door de rijke lessen te loodsen die Matthews heeft geleerd als zendingswerker én als militair tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De 31 hoofdstukken in dit boek zijn korte studies die Mathews heeft geschreven voor OMF International (voorheen de OZG in Nederland), om zendingswerkers aan te moedigen de goede strijd te strijden en te blijven staan in tijden van vervolging en verdrukking. De lessen zijn nog altijd verbazend actueel!

“Dit unieke boek van Mathews was jaren geleden een grote zegen en inspiratie voor mij. Dat zal het ook voor jou zijn.”
– Anne van der Bijl, oprichter Open Doors

Voor de strijd geboren Matthews, R. Arthur
€ 14,95
voorraad onbekend
God op Zijn woord vertrouwen

Van Beth Moore nu, God op Zijn woord vertrouwen, een Bijbelstudie voor vrouwengroepen in een nieuwe uitvoering met handleiding.

De Bijbelstudies van Beth Moore worden al jaren door Bijbelstudiegroepen in het hele land gebruikt. Veel vrouwen ervaren zegen door de verdieping die de Bijbelstudies hen bieden.

In deze nieuwe vorm worden de handleiding voor groepsleiders en het werkboek met elkaar gecombineerd in één uitgave (inclusief video's), om het gebruik ervan toegankelijker te maken. Zo kunnen de Bijbelstudieboeken eenvoudiger voor zowel individueel gebruik als voor groepsgebruik worden ingezet en is alle inhoud overzichtelijk gebundeld in één boek.

Ook hebben de boeken een modern, nieuw omslag gekregen: dezelfde tijdloze en verdiepende inhoud in een fris, nieuw jasje.

God op Zijn woord vertrouwen Moore, Beth
€ 34,99
voorraad onbekend