Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbelstudie persoonlijke groei

Bijbelstudie voor persoonlijke groei? Naast allerlei bijbelse onderwerpen die aan bod komen in bijbelstudiegroepen, zijn er soms thema's aan de orde die te maken hebben met persoonlijke groei. Dat kan raken aan de vernieuwing van ons denken, onze identiteit in Christus, leren omgaan met ons heden en / of verleden en bijvoorbeeld de ontwikkeling van aan ons geschonken gaven.

Onderstaand geven wij een overzicht van 10 actuele boeken die daarvoor gebruikt kunnen worden in gespreksgroepen. Samen met andere groepsleden ga je dan het gesprek aan over thema's die je ook persoonlijk raken. De inzet van deze groepen is dat je er in je geloofsleven rijker uit te voorschijn komt en meer dienstbaar kan zijn in je familie en in de buurt of in de kerk.

Wij werken voor dit onderdeel samen met de Praktijk Ma Shimka, voor Psychologie en pastoraat die gehuisvest is naast de Ichthusboekhandel In Alphen aan den Rijn. Binnen deze praktijk is veel ervaring met groepswerk (vooral met vrouwen) rond pastorale thema's en persoonlijke groei. Hoewel het uitermate zinvol kan zijn een christelijk zelfhulpboek te lezen, blijkt dat sommige mensen hier beter mee om kunnen gaan door groepsgeprekken. Som is een individuele aanpak als vervolg ook zinvol of nodig. Volg Ma Shimka voor cursusdata en activiteiten.

Vanuit het thema Leven in Balans worden drie cursusgroepen verwacht bij Ma Shimka:

* Leven in balans: vrij zijn en grenzen stellen
* Leven in balans: op zoek naar wie ik ben
* Leven in balans: ik reken af met angst en schaamte

17 artikelen
pagina 1 van 2
Nee is oke

Het boek van Carianne Ros en Michelle Dusseldorp Nee is oke gaat over pleasen. Iedereen 'pleaset': je maakt het een ander naar de zin, maar vergeet soms wat je zelf nodig hebt. Dat kan zelfs uit de hand lopen en leiden tot vermoeidheid, stress en frustratie. Je denkt dat je niet genoeg doet en anderen je eigenlijk niet mogen. Dat is kort samengevat de 'please disease'.

Carianne Ros en Michelle van Dusseldorp zijn ervaren therapeuten en zien het in hun praktijk keer op keer. Op basis van gesprekken met honderden mensen en grondige literatuurstudie ontdekten ze zeven types van pleasen. In dit boek leggen ze deze verschillende types uit. Via een eenvoudige test kan de lezer zelf ontdekken welk type globaal bij hem of haar hoort.

Nee is oké biedt vele concrete en praktische adviezen om te groeien, zodat de lezer zelfbewuster in het leven kan staan en kan genezen van de please disease. Het boek geeft talrijke handreikingen voor een leven met minder moeten en meer levensvreugde.

Carianne Ros en Michelle van Dusseldorp schreven allebei zeer succesvolle boeken. Carianne werd vooral bekend met Rust, waarin ze adviezen geeft om minder stress te ervaren. Michelle schreef Ik kan veranderen, met elf stappen voor innerlijke heling.

Nee is oke Ros, Carianne; Dusseldorp, Michelle van
€ 19,50
voorraad onbekend
Vreugde begint!

Vreugde is een feestmaal waarvoor ook jij bent uitgenodigd.

Je stoel staat klaar en de geur van de maaltijd wakkert je verlangen aan naar een levengevende relatie met God en met de mensen om je heen.

Aan tafel is plaats voor iedereen, ongeacht of je jong, oud, sterk of zwak bent. Kom erbij en ga zitten. We hebben op je gewacht!

Jim Wilder, Ed Khouri, Chris Coursey en Shelia Sutton nemen je mee op weg naar de vreugde waarnaar je altijd hebt gezocht. De oplossingen en oefeningen in dit boek helpen je bij het herstel van de vaardigheden die nodig zijn om aan vreugde te bouwen. Neem deel aan de vreugderevolutie, verander je eigen leven, de levens om je heen en uiteindelijk de wereld.

Zet je schrap. Vreugde begint!

Dit boek is het basisboek van het LIFE-Model. De boodschap komt het beste tot zijn recht, wanneer het boek wordt gelezen in een groep die wekelijks bijeenkomt. Deelnemers lezen dan iedere week individueel een hoofdstuk, maar doen de opdrachten en oefeningen zo veel mogelijk in groepsverband. Samen oefenen is een essentieel onderdeel van dit boek. Vreugde leer je niet zozeer door een boek te lezen, maar vooral door relationeel te zijn en samen te delen in de praktijk en dat moet je soms oefenen. Hoe meer oefening, hoe meer vreugde!

Vreugde begint! is een onderdeel van het trainingsprogramma Prepare4Joy, waarin de visie en methodiek van het LIFE-Model zijn uitgewerkt voor het Nederlandse taalgebied.

Als vervolg op Vreugde begint! zijn er drie trainingsmodules die mensen helpen om herstel te vinden en te ontdekken hoe God hen heeft bedoeld. Deze modules zijn:

* Vreugde herstelt,
* Vreugde vormt en
* Vreugde verbindt.

In tegenstelling tot Vreugde begint! kan men deze modules alleen volgen onder leiding van een gecertificeerde trainer.

GEEF JE OP VOOR DE STUDIEDAG


Andere boeken over het LIFE-Model zijn:

- James G. Friesen e.a., Leven naar Gods plan
- E. James Wilder, Met vreugde man zijn
- E. James Wilder, De rode draak verslagen
- James G. Friesen, Omgaan met dis'

Bezoek ook de websites:

* Prepare 4 Joy
* Uitgeverij Archippus

Vreugde begint! Wilder, E.J.
€ 21,95
voorraad onbekend
Met liefde en lef

Met liefde en lef, wat het tweede boek van Sarianne van Dalen is, gaat zij op zoek naar verdieping in ons leven. Het boek helpt je in je denken en zet je ook op een praktische manier aan het werk om met verschillende emoties aan de slag te gaan, zodat je weer verder kunt gaan groeien en bloeien.

Aan de hand van zeven thema's ga je alleen of samen aan de slag. Het boek wil je inspireren, prikkelen en vreugde geven. Het is een middel om God te ontmoeten. Verschillende situaties uit het dagelijks leven komen aan de orde. Al die dingen worden gekoppeld aan de God van de Bijbel.

Met liefde en lef Dalen, Sarianne van
€ 15,99
voorraad onbekend
4 Stappen naar een sterke identiteit

In dit unieke boek neemt dr. Henry Cloud de lezer stap voor stap mee door de vier basisstappen naar een sterke identiteit:

* Gehechtheid aan anderen
* Grenzen en individuatie
* Inzicht krijgen in goed en kwaad in onszelf en anderen
* Verantwoordelijkheid nemen als volwassen persoon

Dr. Cloud licht elke stap toe en benoemt de problemen die ontstaan als we deze stap niet zetten. Hij toont welke veranderingen in ons leven nodig zijn om genezing te vinden. Het doel is dat ieder mens tot zijn recht komt als beelddrager van God.

Dr. Henry Cloud is een bekend psycholoog en spreker. Hij heeft samen met dr. John Townsend de Cloud-Townsend-klinieken opgezet en -methodieken ontwikkeld. Ook schreven ze samen internationale bestsellers zoals Hoe mensen volwassen worden, Grenzen, Grenzen in het huwelijk en Grenzen met kinderen.

Meer info over de auteur vindt u HIER

4 Stappen naar een sterke identiteit Cloud, H.
€ 19,90
voorraad onbekend
Je bent waardevol

Bijzonder bijbelstudieboek met gespreksvragen door Carianne Ros. Samen met God aan de slag om vanuit een gezond, op de Bijbel gebaseerd, zelfbeeld te leven.

Ontdek de helende kracht van de heilige Geest en merk hoeveel God van je houdt. Leer om op een liefdevolle manier naar jezelf te kijken en van jezelf te houden.
Een levens-veranderende ervaring, niet alleen voor jezelf,maar ook voor de mensen om je heen, wanneer jij zult worden zoals God je bedoeld heeft!

Met materiaal voor tien avonden.

* Bemoediging en inspiratie.
* Genezing van beschadigde emoties.
* Zowel diepgaande bijbelstudies als creatieve opdrachten.
* Geschikt voor individueel gebruik en groepsgebruik.
* In de succesvolle 'Je bent waardevol'-serie.
* Met gratis online filmpjes ter ondersteuning.
* Gespreksvragen en persoonlijke studie

Carianne Ros is christentherapeut en personal coach in haar eigen praktijk TotalBalance. Ze is schrijver en spreker. Ze is vooral gepassioneerd voor de doelgroep vrouwen.

Je bent waardevol Ros, Carianne
€ 16,50
voorraad onbekend
Gevoelstaal

Janne Beek-Bakker deelt in het pastorale boek: Gevoelstaal, haar ervaringen als psycho-sociaal therapeut. Gevoelstaal is een prachtige taal, die uitdrukt wat in ons binnenste leeft: gevoelens zoals verlangens en behoeften. Gevoelstaal drukt gevoelens uit van schoonheid, verontwaardiging, verdriet, pijn, dankbaarheid, verwondering...

Janna Beek laat zien hoe je door praktische stappen te zetten meer van binnenuit kunt leven, meer in verbinding met wie je bent. Met minder oordelen groeit de liefde voor jezelf en voor anderen - en groeit de intimiteit met God.Dit boek helpt mensen betekenisvolle relaties te ontwikkelen, die eerlijker zijn, meer van hart tot hart. Het is geschreven voor hen die meer in verbinding willen komen met hun gevoelswereld en hun lichaam. Wie leert beter afgestemd te raken op zichzelf, wordt minder geleefd door wat anderen van hem of haar verwachten of door eigen negatieve gedachten.Het boek is zowel een lees- als een werkboek. Er staan vragen en oefeningen in die helpen om gevoelstaal te herkennen, te verfijnen en/of te leren. Het boek kan zowel individueel als in een groep worden gebruikt.

Janna Beek-Bakker is psychosociaal therapeut. Ze is oprichter van Be(ek)come, waarmee ze mensen aanspoort de mogelijkheden van hun gevoelstaal te ontwikkelen en toe te passen in het dagelijks leven.

Gevoelstaal Beek-Bakker, Janna
€ 26,95
voorraad onbekend
Overwinning over de duisternis

Het boek Overwinning over de duisternis is geschreven door Neil T. Anderson. Aan de hand van praktische voorbeelden toont de auteur, baptistenpredikant en hoogleraar aan een theologische universiteit, hoe een christen tot vrede en harmonie kan komen en satan kan overwinnen.

Niet kracht tegenover kracht, of macht tegenover macht? Maar licht tegenover duisternis en waarheid tegenover leugen. Dat is effectieve geestelijke strijd. Geen krampachtig zoeken naar meer kracht, maar rusten in de kracht van de Heer. Hierdoor kan iedere christen overwinning vinden.

Dr. Neil T. Anderson laat vanuit de Bijbel en de praktijk zien dat de duisternis wijkt voor het licht en dat de leugen vlucht voor de waarheid. Geestelijke krachtpatserij maakt geen indruk op de vorst der duisternis. Het gaat eerst en vooral om ons denken. Als het licht van Jezus? evangelie in onze gedachten schijnt, zal de duisternis er niet kunnen blijven. Zelfs de vreselijke schaduwen van een traumatisch verleden moet wijken.

Veel Christenen zijn op zoek naar geestelijke kracht. In de studies die dit boek bevat, benadrukt de schrijver dat elke Christen de mogelijkheid heeft ontvangen vrede en harmonie te bezitten. Dit gaat echter nooit zonder strijd. Op geraffineerde manier probeert de satan mensen uit die Zegen te trekken. In een serie studies over ons denken en onze gevoelens belicht de schrijver vanuit het evangelie hoe, door het geloof in de overwinning door Jezus Christus, alle negatieve werking van de duivel overwonnen kan worden. Door vele voorbeelden uit de praktijk is het boek praktisch gericht. De studies zijn eenvoudig geschreven en goed toegankelijk voor iedere geïnteresseerde lezer.

Overwinning over de duisternis Anderson
€ 14,95
voorraad onbekend
Hoe mensen groeien naar volwassenheid

In het boek: Hoe mensen groeien naar volwassenheid bespreken Henry Cloud samen Dr. John Townsend in dit boek uitvoerig uitvoerig deze vraag.

Toen Henry Cloud tweedejaars student was, vielen in het voorjaar van dat studiejaar al zijn toekomstplannen in duigen en al wat hem nog overbleef, was een stel brandende vragen waar hij niet omheen kon over zijn carrière en zijn relaties.

Deze, voor hem zo woelige tijd bracht hem tot onderzoek van de Bijbel, waardoor hij tot intrigerende ontdekkingen kwam. Op deze onderzoekingstocht werd hij vergezeld door dr. John Townsend, zijn collega, en samen hebben zij deze zoektocht jarenlang voortgezet. Wat ze ontdekt hebben over de manier waarop God veranderingen en groei in ons leven bewerkt, heeft hen meer dan verbaast doen staan. Op deze ontdekkingen hebben ze hun algehele benadering van counseling afgestemd.

Henry Cloud is vooral bekend geworden door het boek Grenzen, een wereldwijd christelijk zelfhulpboek waardoor mensen kunnen groeien in zelfstandigheid en afhankelijk aan Christus.

Hoe mensen groeien naar volwassenheid Cloud
€ 19,40
voorraad onbekend
Strijd in je denken

Als je een van die miljoenen mensen bent die lijdt door zorgen, twijfel, verwarring, depressie, boosheid of veroordeling, word je aangevallen in je denken. Overwinning van de negatieve gedachten die in je denken opkomen, brengt vrijheid en vrede.

Ontdek hoe je die vernietigende gedachtepatronen herkent en hoe je de invloed ervan in je leven kunt stoppen. In dit krachtige boek zal Joyce Meyer, auteur van vele bestsellers en gastvrouw op conferenties, je leiden in een eerlijk zelfonderzoek.
Ze doet dit door de beproevingen, tragedies en uiteindelijke overwinningen in haar eigen huwelijk, gezin en bediening met je te delen, inclusief de waarheid, die ze ontdekt heeft over wat ze dacht en voelde bij elke stap op die weg. Je zult inzien hoe Joyce de strijd gewonnen heeft in haar denken en hoe jij dat ook kunt.

Je zult tevens ontdekken hoe:
* je vrede kunt vinden en de stroom van gedachten kunt stoppen
* je de waarheid inziet door juist te denken
* je de geestelijke wapens effectief kunt gebruiken
* je de 10 verschillende soorten `woestijnmentaliteit` overwint.

Geef je niet langer over aan de ellende Ontdek vandaag wat je kunt doen om je te verzekeren van overwinning in de "Strijd in je denken."

Strijd in je denken Meyer, Joyce
€ 17,50
voorraad onbekend