Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbelstudie voor echtparen

Bijbelstudie voor echtparen is samen ontdekken wat de Bijbel zegt over huwelijk en gezin. Maar ook dieper ingaan op wat je huwelijk (nog) beter kan maken. Veel echtparen merken dat een goed Bijbelstudieboek daarbij helpt of soms een dagboek voor stellen.

Bijbelstudiemateriaal voor echtparen is er volop bij Ichthusboekhandel. Deze Bijbelstudieboeken zijn vooral bedoeld om je relatie samen sterker te maken en gelukkiger. Het huwelijk als een afspiegeling van de relatie tussen God en mensen.

Bijbelstudie voor echtparen: Ga naar Ichthusboekhandel voor oriëntatie en advies. Je vind online heel veel in onze webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Ik ook van jou

Hoe kunnen we een leven lang gelukkig getrouwd zijn? Hoe lossen we conflicten op? Dit boek staat vol praktische adviezen. Het leest gemakkelijk en helpt u uw huwelijk op te bouwen of te vernieuwen.

Als boek maakt het onderdeel uit van de Marriage course en geeft zo heel veel achtergronden voor het (opnieuw) doordenken en beleven van het huwelijk zoals de bijbel dit bedoeld heeft.

Vanwege de achtergrond in de Alpha-cursus is dit boek ook heel goed bruikbaar in een context waarin men geen achtergrond heeft in het christelijke denken over huwelijk en gezin. Het is mede door de illustri

Recensie:
Reformatorisch Dagblad 24 november 2004, W. Bakker, o.a.: De auteurs benadrukken de noodzaak om aan het huwelijk te bouwen en bevelen het boek aan als een gereedschapskist bij de bouw. Want 'veel huwelijken stranden omdat man en vrouw nooit geweten hebben wat de ander nodig heeft om het huwelijk te laten functioneren'. Er komen in overzichtelijke en goed leesbare hoofdstukken thema's aan de orde als: tijd nemen voor elkaar, communiceren, hoe je de liefde naar elkaar concreet kunt maken, omgaan met verschillen en het oplossen van conflicten, de kracht van vergeving etc. Het echtpaar Lee kiest duidelijk voor een huwelijk op grond van Gods Woord met daarin tijd voor gebed voor en met elkaar. Niet op jezelf gericht, maar met wederzijdse toewijding, waarbij God de centrale plaats inneemt. Het boek biedt handvatten om concreet mee aan de slag te gaan: een gedeelte lezen en er als man en vrouw over in gesprek te gaan En daarbij ook de eigen zwakke kanten te erkennen. Je kunt het boek gebruiken als naslagwerk en er een hoofdstuk uit lezen dat juist nu op de eigen situatie van toepassing is. Of het hele boek doornemen.

Ik ook van jou Lee
€ 23,15
voorraad onbekend
Een echtpaar naar Gods hart

Jim George en Elizabeth George schreven samen: Een echtpaar naar Gods hart, een boek wat stellen wil helpen om een Bijbels huwelijk te ontwikkelen. Elkaars beste vriend. Geliefden die het beste voor elkaar willen en bitterheid en wrok geen kans geven. Een relatie die de liefde van Christus laat zien. Is zo'n huwelijk wel mogelijk?Of is 'lang en gelukkig leven' een illusie?

Leer van het leven van tien echtparen uit de Bijbel hoe je...

* elkaar kunt liefhebben zoals God het bedoeld heeft
* in goed overleg en zonder conflict moeilijke beslissingen kunt nemen
* zonder angst of onbegrip met elkaar kunt communiceren
* als team kunt functioneren en als eenheid naar buiten kunt treden
* op Gods leiding kunt vertrouwen, ook als de toekomst onzeker is

Of je nu aan het begin van je 'huwelijksreis' staat of al jaren onderweg bent: dit boek zal je verfrissen en vernieuwen. Ontdek hoe je samen kunt leven als een echtpaar naar Gods hart.

Inclusief dertig overdenkingen

Jim en Elizabeth George zijn christelijke auteurs en sprekers. Van hun boeken zijn meer dan tien miljoen exemplaren verkocht. Jim heeft o.a. Een man naar Gods hart geschreven (dat in Amerika met een Gold Medallion is bekroond) en Elizabeths boek Een vrouw naar Gods hart is sinds jaren een bestseller. Jim en Elizabeth zijn ruim vijftig jaar getrouwd. Ze hebben twee getrouwde dochters en ze zijn grootouders.

Een echtpaar naar Gods hart George, Jim; George, Elizabeth
€ 16,95
voorraad onbekend
Als jij en ik wij worden
Als jij en ik wij worden Groeneboer, Hans
€ 18,40
voorraad onbekend
Samen in liefde
Samen in liefde
€ 13,99
voorraad onbekend
Een echtgenote naar Gods hart

Een echtgenote naar Gods hart is geschreven door Elizabeth George en helpt je bij de vraag: Wat is er nodig voor een geweldig huwelijk? Een echtgenote naar Gods hart zijn: dat klinkt best moeilijk en lastig, vind je ook niet? Maar dat hoeft het niet te zijn.

Elizabeth George, auteur van een aantal bestsellers, vertelt ons wat de Bijbel werkelijk zegt over hoe je een goed – nee, een uitzonderlijk! – huwelijk kunt hebben. Stap voor stap bespreekt ze een aantal aspecten van het huwelijk en biedt ze praktische inzichten en advies over onder andere de volgende onderwerpen:

* een betere echtgenote zijn
* seksuele intimiteit vergroten of aanwakkeren
* effectiever communiceren
* een betere teamspeler worden
* meer plezier hebben in je huwelijk

Een echtgenote naar Gods hart laat je zien hoe je datgene kunt bereiken waarnaar elke getrouwde vrouw verlangt: een fantastisch huwelijk vol wederzijdse liefde, vriendschap, romantiek en geluk. Bovendien sluit elk hoofdstuk af met 'kleine dingen' die je meteen al – vandaag! – kunt doen om je relatie met je man te verbeteren.

Geef je man 'Een echtgenoot naar Gods hart', geschreven door Jim George, en groei dichter naar elkaar toe.

Elizabeth George is de auteur van o.a. Een vrouw naar Gods hart. Ze is in Amerika een veelgevraagd spreekster op vrouwenconferenties. Zij en haar man, Jim, zijn vijfenveertig jaar getrouwd en ze hebben kinderen en kleinkinderen.

Een echtgenote naar Gods hart George, Elizabeth
€ 15,95
voorraad onbekend
Liefde is niet los verkrijgbaar

Liefde is van alle tijden, maar wat is liefde eigenlijk? Het onderwerp liefde is actueler dan ooit.

Dit boek laat zien dat deze actualiteit alles te maken heeft met de kenmerken van de huidige tijdgeest. Maar het is ook een boek dat bemoedigt, liefdevol en helder de Bijbelse lijnen uitzet en heenwijst naar de Volmaakte Liefde.

Een 'must have' met prikkelende gedachten voor onze generatie.

Liefde is niet los verkrijgbaar Langhenkel, Dick
€ 14,90
voorraad onbekend
Een echtgenoot naar Gods hart / druk 1

Jim George geeft in het boek: Een echtgenoot naar Gods hart, antwoord op de cruciale vraag: Wat is er nodig voor een geweldig huwelijk? Hij doet dit vanuit een christelijk perspectief.

Een fantastisch huwelijk is binnen het bereik van elke echtgenoot – en het is lang niet zo moeilijk te verwezenlijken als je misschien denkt.

In Een echtgenoot naar Gods hart wijst Jim George je op kleine manieren waarop je grote resultaten kunt boeken. Ze zijn gebaseerd op duidelijke en eenvoudige prioriteiten die God in de Bijbel aangeeft – en ze zullen eraan bijdragen dat…

* je een betere echtgenoot wordt
* jij en je vrouw als team samenwerken
* je communicatie met je vrouw verbetert
* je huwelijk en je familierelaties intenser worden
* jij en je vrouw meer plezier hebben samen

Bijzonder waardevol zijn de gedeelten... 'Kleine dingen die een groot verschil maken' aan het eind van elk hoofdstuk. Je zult je erover verbazen hoe kleine stappen in de juiste richting, kunnen leiden tot veel meer voldoening in je huwelijk.

Geef je vrouw 'Een echtgenote naar Gods hart', geschreven door Elizabeth George, en groei dichter naar elkaar toe.

Jim George, auteur van o.a. Een man naar Gods hart, is afgestudeerd aan Talbot School of Theology. Gedurende 25 jaar heeft hij verschillende pastorale taken vervuld en gedoceerd aan The Master's Seminary. Hij en zijn vrouw, Elizabeth, zijn vijftig jaar getrouwd en ze hebben kinderen en kleinkinderen.

Een echtgenoot naar Gods hart / druk 1 George, Jim
€ 15,95
voorraad onbekend
Jij en ik voor altijd

Het huwelijk is geweldig, maar het duurt tot de dood ons scheidt. Afhankelijk van hoe we ons leven hebben geleefd volgt dan de eeuwige beloning of een onomkeerbaar berouw.

We mogen niet toestaan dat onbelangrijke zaken ons huwelijk kapot maken, maar ons huwelijk mag ons ook niet afleiden van belangrijker zaken.

Een jaloers God vraagt van ons dat we in de eerste plaats Hem zoeken. Dat geeft het leven zin en zorgt dat alle overige dingen op de juiste plaats komen.

Liefde, blijdschap en intimiteit zijn zaken waar we van mogen genieten. Dus er is een manier om intens van elkaar te houden, zonder de hemel uit het oog te verliezen. Het gaat erom waar onze focus ligt.

Jezus had gelijk. Wij denken verkeerd. De beste manier om een goed huwelijk te hebben, is door niet te focussen op het huwelijk.

Klik voor een leesfragment

Een heerlijk boek: het leest vanaf het begin erg makkelijk weg. Maar pas op, want als je verder komt, wordt het verhaal van Francis Chan al maar radicaler. En tegen het slot zit je écht niet meer in je comfortzone… Toch maar lezen, zéker lezen, en samen lezen. Zo kun je samen gelukkig worden. En na ruim veertig jaar huwelijk kan ik je vertellen: met minder zal 't niet lukken. - Henk Medema

Jij en ik voor altijd Chan, Francis
€ 12,99
voorraad onbekend
Liefde en respect

Liefde en respect is een boek van huwelijkstherapeut en schrijver, Emerson Eggerichs. All You Need Is Love zongen de Beatles in de jaren '60. Dit boek laat zien waarom die conclusie onvolledig en zelfs onjuist is. Het laat zien hoe de Bijbel waarde hecht aan het aspect van onderling respect en liefde.

Een groot aantal huwelijken loopt uit op een echtscheiding, juist omdat liefde alleen niet genoeg is. Liefde en Respect is gebaseerd op woorden van Paulus. In Efeze 5 vers 33 staat: 'Maar ook voor elk van u geldt dat ieder zijn vrouw moet liefhebben als zichzelf, en dat een vrouw respect moet hebben voor haar man.' Veel boeken benadrukken dat een man zijn vrouw onvoorwaardelijk moet liefhebben. Maar geen enkel boek spreekt over onvoorwaardelijk respect van de vrouw voor haar man. Daarin is dit boek uniek. Zij verlangt naar zijn liefde; hij heeft behoefte aan haar respect. En er is een duidelijke wisselwerking tussen die twee. Voor veel echtparen is respect het ontbrekende stukje van de puzzel.

De boodschap van dit boek is van groot belang voor iedereen die wil gaan trouwen, voor iedereen die getrouwd is en zijn of haar huwelijk wil verbeteren, en voor degenen van wie het huwelijk in zwaar weer is terechtgekomen, en die snakken naar herstel. Wil jij het huwelijk ervaren, zoals God het heeft bedoeld? Probeer het met Liefde en Respect.

Emerson en Sarah Eggerichs begonnen in augustus 1999 met de Love & Respect-conferenties voor echtparen. Inmiddels zijn vele mensen rijk in hun huwelijk gezegend door de boodschap die zij daar brengen.

Liefde en respect Eggerichs, E.
€ 22,50
voorraad onbekend
Meesterwerk
Meesterwerk Janssen
€ 12,50
voorraad onbekend
Verliefd, verloofd, getrouwd

Zelfverloochening is een belangrijke voorwaarde voor een goed huwelijk. Het draait niet in de eerste plaats om mij, maar om de ander.

De woorden van Paulus: `Elkander onderdanig zijnde in de vreze Gods`, vormen de gulden regel voor een gelukkig en gezegend huwelijksleven.
Verliefd, verloofd, getrouwd behandelt verschillende aspecten van het huwelijk en de voorbereiding daarop, zoals verliefdheid, verkeringstijd, seksualiteit, omgaan met conflicten en opvoeding.

Doelgroep: iedereen die trouwplannen heeft of kortere of langere tijd is getrouwd

Ds. E. Gouda is predikant van de hervormde gemeente te Nieuw-Lekkerland.

Verliefd, verloofd, getrouwd Gouda, E.
€ 4,95
voorraad onbekend
Groeien in eenheid
Groeien in eenheid Mack, W.
€ 9,95
voorraad onbekend