Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bijbelstudie voor jongvolwassenen

Bijbelstudie voor jongvolwassenen vraagt om aparte aandacht. Enerzijds omdat de groep divers is. Jonge stellen, maar ook alleenstaanden en met specifieke vragen over relaties, beroep, gezin en toekomst. Bijbelstudieboeken specifiek gericht op twintigers zijn online bij Ichthusboekhandel.nl op voorraad.

Ichthusboekhandel heeft bijbelstudiemateriaal voor kringen voor jong volwassenen op de plank staan. Want het is belangrijk om jonge mensen in deze fase te ondersteunen met goede studies, achtergrondmateriaal en praktische werkvormen.

Bestel eenvoudig online in de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kom langs in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Eten met Jezus / druk 1

Bijbelstudies over maaltijden in Lucas

Samen eten was voor Jezus een deel van zijn missie. Door met hem te eten, veranderden mensen. Aan tafel werd iets duidelijk van de wereld die hem voor ogen stond.
Eten en drinken was belangrijk voor Jezus. Als er iets te vieren was, was hij erbij. Veel mensen waardeerden de boeiende gesprekken die ontstonden. Als Jezus maar niet zulke pijnlijke dingen zou zeggen. En als hij maar niet van die rare mensen zou mee-nemen… Een 'veelvraat' en een 'dronkaard' noemden tegenstanders hem. In het voorjaar van 2011 heeft Via Nova, een jonge christelijke gemeente in Amsterdam, een serie samenkomsten gehouden over gedeelten uit het boek Lucas. Het zijn allemaal gedeelten waarin het gaat over Jezus aan tafel. In dit boekje staan negen bijbelstudies die gebaseerd zijn op deze samenkomsten.

Eten met Jezus / druk 1 Paas / Roest/ Wierda
€ 14,99
voorraad onbekend
Psalmen

In de serie bijbelstudieboeken Luisterend leven onder redactie van Niek Tramper en Age Romkes wordt een bijbelboek besproken met goede gespreksvragen voor verwerking de kring. In de psalmen klopt het hart van de omgang met God. Elk stil moment met de psalmen is een stukje sabbath in de drukte van de week.

Een oase in de wildernis van verantwoordelijkheden die waar drukken. In de psalmen wordt nagedacht over het leven, over de natuur, over de volken en vooral over hoe God daarin aanwezig is. De studies in dit boek dagen de lezer, of liever de gebruiker, uit om een handvol psalmen binnen te gaan en de rijkdom ervan te ervaren. Gaandeweg blijken de psalmen een huis vol ongehoorde en ongeziene schatten te zijn. Een woning dicht bij God.

Psalmen Tramper
€ 13,99
voorraad onbekend
Adembenemend

Bekende en minder bekende verhalen komen opnieuw tot leven tegen de achtergrond van de cultuur van Jezus.

De liefde van God is adembenemend. Daarover valt eigenlijk alleen in beelden te spreken. Dat doet Jezus dan ook in de zogenoemde gelijkenissen, die beelden zijn van het leven van toen.

In deze gelijkenissen verrast Hij ons steeds opnieuw met vreemde wendingen. Daarmee wil Hij laten zien hoe goed God is en hoe ongewoon zijn liefde – een liefde die nooit vanzelfsprekend wordt.

Bernhard Reitsma bespreekt er in dit boek acht en betrekt daarbij de context van Jezus' tijd en van het Midden-Oosten. Dat werpt een heel nieuw licht op de gelijkenissen. Het lezen en overdenken ervan verandert je leven.

Bernhard Reitsma is bijzonder hoogleraar aan de VU, met als leeropdracht de kerk in de context van de islam. Daarnaast is hij als projectleider kerk en islam en docent missiologie verbonden aan de CHE. Reitsma woonde en werkte meerdere jaren in Libanon, waar hij de cultuur van het Midden-Oosten leerde kennen.

Adembenemend Reitsma, Bernhard
€ 13,99
voorraad onbekend
Geloven in de marge

Uitstekend materiaal voor zowel bijbelkringen als missionaire bijeenkomsten.

In het jaar 54 schreef de apostel Paulus een brief aan een klein groepje mensen in een grote stad: de christelijke gemeenschap in de havenstad Korinte. Deze mensen stonden aan het begin van een beweging die de wereld zou veranderen. In de tijd waarin deze brief werd geschreven, werd hij nauwelijks opgemerkt. Maar deze brief uit de marge van de toenmalige wereld wordt nu overal op aarde gelezen.

In de brief aan Korinte gaat het over leiderschap, relaties, seks, sociale tegenstellingen, vrijheid en verantwoordelijkheid. De hoofdstukken in dit boekje zijn gebaseerd op een serie toespraken over deze brief. De toespraken zijn gehouden in Amsterdam, in een jonge christelijke gemeenschap: Via Nova. Bij die toespraken waren mensen aanwezig met en zonder een christelijke achtergrond. De teksten in dit boekje veronderstellen dan ook geen voorkennis over het christelijk geloof.

De auteurs zijn allen theoloog en verbonden aan de christelijke gemeenschap Via Nova. Ze hebben alledrie op verschillende manier veel ervaring in het brengen van de christelijke boodschap aan niet-christenen.

Stefan Paas (1969) promoveerde in 1998 op een theologisch onderwerp. Hij publiceerde o.a. Jezus als Heer in een plat land (2001), Creation and Judgement (2003) en De werkers van het laatste uur (2003). Momenteel werkt hij als lector gemeenteopbouw aan de Christelijke Hogeschool Ede, als missionair opbouwwerker in Amsterdam en als docent missiologie aan het Center for Evangelical and Reformation Theology aan de VU in Amsterdam.

Geloven in de marge Paas
€ 14,99
voorraad onbekend
Bergrede  jubileumuitgave

De Bergrede: de grondwet van het Koninkrijk der Hemelen. 'Ik geloof met mijn hele hart dat God de Bijbel heeft gegeven aan gewone mensen', schrijft Henk Binnendijk in zijn voorwoord bij het Bijbelstudieboek 'De Bergrede' wat hij schreef.

Daarom, zo zegt hij, wil hij met dit boek op de achtergrond blijven en de Bijbel op de voorgrond plaatsen. Want naast de gave van zijn Zoon is de Bijbel het grootste geschenk van God aan de mensen.

Henk Binnendijk weet met zijn bondige schrijfstijl de Bijbelse waarheden te verduidelijken voor een groot publiek. 'De Bergrede' is een handzame leidraad voor Bijbellezers - beginnend of (ver)gevorderd. het is een ideale uitgave voor bijbelstudiegroepen en huiskringen en wordt door velen gebruikt. Bevat ook gespreksvragen.

Bergrede jubileumuitgave Binnendijk, Henk
€ 18,99
voorraad onbekend
Zinvol leven

Wat geeft het leven zin? Waar genieten we van en waar gaan we voor? Dat zijn de kernvragen van het boek Prediker, maar ze zijn ook bijzonder actueel.

Zinvol leven is ontstaan in de jonge christelijke gemeenschap Via Nova in Amsterdam, waar vooral jonge mensen komen die midden in het leven staan. Dit boek is dan ook een zoektocht naar een praktische toepassing van de adviezen in het boek Prediker, in het leven van elke dag. Daarbij komen alle levensterreinen aan de orde: werk, geld, plezier, relaties en geloven. De lezer wordt uitgedaagd om zich hierover met behulp van de Bijbel een mening te vormen en aan de slag te gaan.

Door de toegevoegde gespreksvragen is Zinvol leven ook een inspirerend boek voor kringen.

Stefan Paas en Siebrand Wierda zijn verbonden aan de christelijke gemeenschap Via Nova. Beiden hebben ze veel ervaring met het brengen van de christelijke boodschap aan een gemengd publiek.

Zinvol leven Paas, S.
€ 14,99
voorraad onbekend