Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Boeken van sprekers Opwekking 2020

Tijdens de online conferentie 2020 van Opwekking, samen Kerk, Samen Sterk die zij samen met andere partijen zoals o.a. Groot Nieuws Radio, de EO in beweging brachten, zullen verschillende sprekers aanwezig zijn. Een overzicht van hun boeken treft u hieronder aan.

Hieronder treft u boeken aan van de sprekers bij Opwekking: Otto de Bruijne, Michelle van Dusseldorp, Graig Groeschel, Kees Goedhart, Gor Khatchikyan, Mrijam Kollenstaart, Martin Koornstra, Henk Stoorvogel, Daniel de Vos, Tineke Wuister, Arjan Zantingh

21 artikelen
pagina 1 van 3
De Christenatheist

Het boek Christenatheïst van Graig Ghroeschel gaat over iemand die in God gelooft, maar leeft alsof Hij niet bestaat. 'Hoewel ik het liever niet toegeef,' schrijft Craig Groeschel, 'zie ik deze vorm van atheïsme ook bij mezelf. Mensen gaan er wellicht van uit dat een voorganger niet worstelt met welke vorm van atheïsme dan ook, maar dat is een misverstand.'

Triest maar waar: christelijk atheïsme is overal. En misschien herken jij het ook wel bij jezelf. Misschien geloof jij ook in God, maar ben je er niet zeker van dat Hij van je houdt? Of schaam je je voor je verleden? Of je gelooft wel, maar maakt je voortdurend zorgen over van alles en nog wat? Wat heeft jouw geloof te maken met je geluk, je gemeente, je gedachten of je geld? Of zijn dat zaken die jij zelf regelt, zonder God?

Craig Groeschel schreef dit authentieke boek, waarin hij zijn eigen worstelingen
en missers openlijk deelt. Maar nadat jij daar hartelijk om hebt gelachen, houdt hij je ook een spiegel voor; een bijbelse en confronterende spiegel die je leven op z'n kop kan zetten...

Craig Groeschel (1967) is getrouwd met Amy en vader van zes kinderen. In 1996 begon hij vanuit een garage met Life.Church. Nog altijd is hij voorganger van de kerk, die met dertien locaties ??n van de grootste en meest invloedrijke kerken van de Verenigde Staten is. Hij schreef diverse bestsellers en lanceerde in 2008 de populaire bijbelapp YouVersion. Zijn bediening en boeken kenmerken zich door zelfreflectie, authenticiteit en bijbels onderwijs. Groeschel is sinds 2018 gastheer van de Global Leadership Summit (GLS).

De Christenatheist Groeschel, Craig
€ 16,50
voorraad onbekend
Twee componentenkerk

Maak kennis met de Tweecomponentenkerk, een boek door Arjan Zantingh over gemeenteopbouw. Een kerk van én, én. Een kerk die vol is van waarheid én vol van genade. Die vol is van woord én vol van Geest. Die de blik naar binnen én naar buiten heeft. Die put uit de rijke traditie van alle generaties voor ons én tegelijkertijd openstaat voor vernieuwing. Die zich uitstrekt naar heelheid én gebrokenheid niet uit de weg gaat.

In de praktijk van kerk-zijn zien we echter vaak een nadruk op een van die componenten en elke eenzijdigheid heeft zijn prijs. Het boek is geboren uit de ervaringen die in de eigen gemeente zijn opgedaan. Steeds opnieuw blijkt dat de verrijking van datgene wat al sterk in een gemeente is met meer van de andere component leidt tot een krachtige, aantrekkelijke en vitale kerk.

Twee componentenkerk Zantingh, Arjan
€ 18,99
voorraad onbekend
Wat doen we met ons geloof?
Wat doen we met ons geloof? Goedhart, Kees
€ 13,50
voorraad onbekend
Gastarbeider

In het boek "Gastarbeider" neemt Gor Khatchikyan je mee in zijn wereld van de spoedeisende hulp war hij werkt als arts / intensivist. Dit boek is een verzameling van twaalf verhalen die zich afspelen op de SEH. Verdrietige verhalen, inspirerende verhalen, schrijnende verhalen en verhalen van hoop. Als lezer krijg je een inkijkje achter de schermen en maak je van dichtbij mee wat voor beslissingen er genomen moeten worden op de spoed.

Sommige verhalen worden in een bredere context geplaatst en maatschappelijke problemen worden aangekaart. Soms zul je lachen en soms misschien zelfs huilen. Het is een spiegel die de Nederlandse samenleving wordt voorgehouden, gezien door de ogen van een eerste generatie allochtoon. Kom binnen in de traumakamer en bereid je voor op een inspirerende ontmoeting met een patiënt.

Over de titel van het boek zegt Gor zelf: 'Soms voel ik mezelf een gast in dit land. Ondanks dat wil ik graag arbeiden in dienst van de samenleving en iets teruggeven voor de kansen die ik heb gekregen. Daarnaast is er nog zoveel werk te verzetten en oogst binnen te halen, dat er meer arbeiders nodig zijn. Bij gebrek aan arbeiders worden er soms gastarbeiders gestuurd.'

Gor Khatchikyan (1987) werd geboren in Armenië en kwam als jonge tiener naar Nederland. Toen hij aan zijn droomstudie geneeskunde begon in Amsterdam, was hij uitgeprocedeerd asielzoeker. Inmiddels heeft hij na zijn studie de vervolgopleiding Spoedeisende Geneeskunde afgerond en is hij SEH-arts KNMG. Hij was te zien in diverse televisieprogramma's, waaronder Traumacentrum bij SBS6 en in 2020 vaak te zien in programma's over Covid 19 - Corona.

Gastarbeider Khatchikyan, Gor
€ 13,95
voorraad onbekend
Zicht

Tineke Wuister helpt in haar boek Zicht met meer zicht op je missie. Het gaat in op de vragen: Waarom leef ik? Wat is mijn levensmissie, mijn doel? Vroeg of laat komt iedereen uit bij zulke vragen. Tineke Wuister neemt je mee in een prachtig proces dat je dichter bij Gods Vaderhart en dichter bij jouw eigen hart en roeping brengt.

Hoe ontdek je wat God in dit seizoen van je leven voor je in petto heeft? Welke dagelijkse patronen helpen je te komen waar je moet zijn? Hoe plan je en stel je doelen? En hoe zorg je dat je niet afgeleid raakt? Tinekes tips en tricks zijn concreet en direct toepasbaar. Zo krijg je meer zicht op je missie, en neem je de regie over je leven.'Tineke helpt je helder zicht te krijgen op je levensmissie, zodat je blijvende vrucht kunt voortbrengen.'
- Astrid Feddes

Zicht Wuister, Tineke
€ 9,95
voorraad onbekend
God vinden in het gewone

Mirjam Kollenstaart-Muis deelt in dit boek 52 overdenkingen die ze voor Groot Nieuws Radio heeft gehouden. God vinden in het gewone, in het gewone leven, in de alledaagse situaties, in werk of gezin - er is altijd wel iets dat je kan herinneren aan God. Toch lukt het niet altijd om op die manier naar je leven en de wereld om je heen te kijken.

De overdenkingen in dit boekje zijn een voorbeeld en een blijvende herinnering om op elk moment God te verwachten en te herkennen.

God vinden in het gewone Kollenstaart-Muis, Mirjam
€ 9,99
voorraad onbekend
Otto biografie

De Ottobiografie gaat over zeventig jaar denken en doen van Otto de Bruijne. Een autobiografie waarin hij terugkijkt en verder gaat.

Leef! Leef! Als je leeft, leef dan ook! Dit is een van de motto's die het leven van Otto de Bruijne bepaalt. En ook van het boek dat hij over zijn kijk op het leven heeft geschreven in zijn Ottobiografie.

Het gaat in deze autobiografie (bio = leven) niet over toen-dit-toen-dat, maar om de waarommetjes en de waartoetjes. Hoe ontstaan en veranderen meningen tijdens een mensenleven? Het gaat over voortschrijdend inzicht ten aanzien van veel onderwerpen die belangrijk zijn in het leven. Zo passeren de volgende thema's: kind, dood, man, vrouw, seksualiteit, vaderschap, opvoeden, een lichaam hebben en een lichaam zijn, arm, rijk,
geld, ziekte, genezing, geloof, te veel geloof, twijfel, Afrika, euthanasie, cultuur, homoseksualiteit, joden, Israël, kunst, kerk, evangelisch, hoofd en hart, geloof en wetenschap, Islam, en nog veel meer.

Spannend. Verrassend!

Otto de Bruijne (1949) is naast theoloog ook presentator, spreker en kunstenaar. Hij groeide op binnen de Gereformeerde Kerk, als zoon van een predikant en besloot rond zijn twintigste over te stappen naar een evangelische gemeente. Hij was godsdienstleraar en werkte aan het einde van de jaren zeventig voor de hulporganisatie TEAR. Hij maakte diverse programma's voor de Evangelische Omroep, zoals Otto in Afrika, Otto op zoek en Omega. De Bruijne is een veelgevraagd spreker in evangelische kringen. Daarnaast maakt hij theater en heeft hij verschillende boeken geschreven. Als beeldend kunstenaar is hij autodidact. Zijn kunstprojecten reizen door het land: de serie Paradox, zijn Canvas Kapel, en de Zeven Kruiswoorden

Otto biografie Bruijne, Otto de
€ 18,95
voorraad onbekend
Geboren om te vliegen

Prachtig uitgevoerd opbouwend boek Met foto's en ornithologische achtergrondinfo

Mensen worden vergeleken met het jong van een arend dat moet leren vliegen. Mensen worden vergeleken met een arend van wie 'de jeugd zich vernieuwt'. In een fraai en prettig leesbaar boek werken de auteurs deze en tal van andere metaforen uit.

Geboren om te vliegen is een boek dat christenen helpt om hun bestemming te vinden: de evenwichtige persoon worden die God bedoeld heeft.

In de Bijbel wordt de arend als beeld gebruikt om ons dingen te leren over persoonlijke geloofsgroei en ontwikkeling. Henk Stoorvogel en Eugène Poppe houden de kennis over de arend tegen het licht en bestuderen opnieuw de plaatsen in de Bijbel waar deze metafoor voorkomt.

Geboren om te vliegen Stoorvogel, Henk
€ 15,99
voorraad onbekend
Gelukzoeker

Gor Khatchikyan is een jonge tiener wanneer zijn ouders, voor hem volkomen onverwacht, besluiten met het gezin weg te vluchten uit Armenië.

Weg van de corruptie en het geweld. Na een tocht van zeven dagen, geregeld door mensensmokkelaars, komen ze aan in Nederland. Hier hopen ze het geluk te hervinden.

De jaren na aankomst zijn jaren van grote onzekerheid. Ze gaan van AZC naar AZC en van afwijzing naar afwijzing. De onduidelijkheid over de toekomst knaagt aan Gor. Hij probeert zijn opleiding af te ronden en een bestaan op te bouwen, maar heeft geen garantie op een verblijfsvergunning.

Uiteindelijk is het gezin 'hartstikke uitgeprocedeerd', zegt hun advocaat. Tot het generaal pardon anders beslist.

In deze dagen worden we opnieuw geconfronteerd met de problematiek van vluchtelingen. Het verhaal van Gor laat zien wat hen drijft. Wat ze meemaken als ze hier komen. Hoe wij Nederlanders met hen omgaan. Maar zou het zo kunnen zijn dat die 'gelukzoekers' ook 'gelukbrengers' kunnen worden?

Gor Khatchikyan (1987) is inmiddels afgestudeerd arts. Hij verwierf landelijke bekendheid door in 2012 het VPRO-programma Premier Gezocht te winnen.

'Het verhaal van Gor laat zien dat de asielzoeker ook een bijzondere verrijking kán zijn voor de Nederlandse samenleving.' Joël Voordewind, Tweede Kamerlid ChristenUnie

Gelukzoeker Khatchikyan, Gor
€ 13,50
voorraad onbekend
Genees de zieken

Genees de zieken is een bijzonder boek van de spreker Martin Koornstra en de arts Gor Khatchikyan. Daarin stellen ze zich zelf vragen over genezing, wat de bijbel daar over zegt en hoe je dat vanuit het perspectief van de bijbelse boodschap genezing en het zicht van een medicus zou kunnen benaderen.

Bidden voor genezing en de dynamiek van genezingsdiensten roepen vragen op.
Theologische, pastorale én medische vragen. Waarom geneest de één wel en de ander niet.
Hoe ga je om met iemand die niet geneest? Wat vindt een arts van de genezingswonderen
of het uitblijven daarvan? En hoe verhoudt het genezingsgebed zich tot de medische wereld
en de behandeling van de arts?

Zieken beter maken is een opdracht van Jezus. Het vraagt om geloof en onvoorwaardelijke gehoorzaamheid. Het vereist wijsheid om deze uitdagende missie – 'Genees de zieken' – op een gezonde manier vorm te geven. Artsen hebben een vergelijkbare opdracht om zieken beter te maken. Waar christenen deze taak vervullen vanuit Gods kracht, werken artsen met behulp van medische kennis en vanuit hun toewijding aan / voor een patiënt.

In dit Q&A-boek beantwoorden arts Gor Khatchikyan en prediker Martin Koornstra vanuit hun expertise zo oprecht mogelijk de meest uiteenlopende vragen over genezing. Ze hebben zich laten inspireren door vragen die in het land leven. De combinatie van hun ervaring en eerlijkheid maakt dit boek tot een uniek vraaggesprek over een delicaat en belangrijk onderwerp. Laat je verrassen door een integer en inspirerend boek.

Gor Khatchikyan (Armenië, 1987) is een Armeens-Nederlandse arts, schrijver en spreker. Hij werd bekend in Nederland door in 2012 het tv-programma Premier gezocht te winnen. Inmiddels is Gor een veelgevraagd spreker (hij was hoofdspreker op de pinksterconferentie van Opwekking in 2017) en is medeoprichter van Calling Voice, een stichting die evangeliseert onder Armeniërs en charitatieve projecten ondersteunt. Gor werkt vrijwillig mee met Royal Mission als trainer en spreker. In 2015 verscheen zijn boek 'Gelukzoeker' en recent 'Gastarbeider'.

Martin Koornstra(Wolvertem, 1967) werd geboren in België als tweede in een rij van vier kinderen. Zijn ouders waren zendeling. Martin is ruim vijfentwintig jaar getrouwd met Karin en heeft twee dochters, Ingeborg en Lieselot. Ze wonen in Veenendaal. Martin en Karin zijn de oprichters en leiders van Stichting Royal Mission. Martin heeft een enorme passie voor de kracht van Heilige Geest en bidt al jaren in genezingsdiensten voor zieken. Sinds een aantal jaren verzorgt hij met zijn team Wonderlijke Zondagen door heel het land en leidt hij de genezingsdienst bij de Pinksterconferentie van Opwekking.

Genees de zieken Koornstra, Martin
€ 12,95
voorraad onbekend