Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Ruth

Het Bijbelboek Ruth gaat over een vrouw uit Moab die trouwt met een Israëliet die vanwege de hongersnood in Israël naar haar land was gekomen. Samen met Naomi, haar schoonmoeder keert ze terug naar Bethlehem (het Broodhuis) in Israël.

Als de man van Ruth sterft gaat ze met haar schoonmoeder Naomi mee naar Israël. Daar leert ze Boaz kennen die familie is van haar overleden man. Noami bedenkt een plan om Boaz als 'losser' te laten optreden voor haar en Ruth. Aan het eind van het verhaal trouwen Boaz en Ruth en krijgen ze een zoon, Obed. Het boek eindigt tenslotte met een geslachtsregister als heen wijzing naar Jezus Christus.

Het Bijbelboek Ruth wordt vaak gekozen voor Bijbelstudie doordat het veel vrouwen aanspreekt. Het boek is bovendien van bijzondere literaire schoonheid. Ruth is en pastoraal verhaal, eenvoudig van opzet maar daarbij van een bijzondere klasse. Veel l literatoren prijzen het boek om zijn stijl, woordgebruik en opbouw. Vooral de woorden die Ruth gebruikt tegenover haar schoonmoeder (Ruth 1:16-17) zijn poëtisch en geven blijk van een geweldige geladenheid en een doorleefd Godsvertrouwen. Het Bijbelboek Ruth heeft daarnaast een profetische betekenis die zinnebeeldig verwoord wordt. De naam Naomi staat voor Israël, een weduwe en verlaten onder de heidenen, door de zonde ( die de dood voortbrengt) gescheiden van 'God, mijn koning' (Elimelech).

In het Bijbelboek Ruth komen thema's aan de orde zoals: de trouw van God, bescherming, integriteit, vriendelijkheid, gehoorzaamheid, zegen en voorspoed.

Onderstaand een overzicht van de Bijbelstudie boeken over het Bijbelboek Ruth: . Bestellen is eenvoudig online via de webshop van Ichthusboekhandel.nl of u kunt ze kopen in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden en Zoetermeer.

voorraad onbekend
€ 14,99
voorraad onbekend
€ 17,95
voorraad onbekend
€ 10,99
Reis van ruth Niemeyer
voorraad onbekend
€ 3,-
voorraad onbekend
€ 16,90
voorraad onbekend
€ 69,50
Boodschap van ruth Atkinson, D.
voorraad onbekend
€ 12,50
Bruid van bethlehem Moerkerken, A.
voorraad onbekend
€ 15,90