Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Brennan Manning

Brennan Manning ( 1934-2013) is een christelijk auteur die vanuit kwetsbaarheid schreef na hoogte- en dieptepunten in zijn eigen leven.

Brennan Manning is een christelijk auteurBrennan Manning groeide op in Brooklyn, New York. Na de middelbare school gaat hij studeren aan de St. John's University in Queens. Na twee jaar meldt hij zich aan bij de Amerikaanse mariniers en wordt hij naar Korea gezonden. Na zijn terugkeer uit Korea studeert hij journalistiek aan de universiteit van Missouri, maar na één semester verlaat hij de universiteit en gaat hij 'op zoek naar meer'. Op advies van een studieleider zet hij zijn zoektocht voort bij een katholiek seminarie in Pennsylvania.

In februari 1956 heeft Brennan Manning een krachtige ervaring van de liefde van Jezus Christus, voor hem persoonlijk, als hij mediteert over het lijden van Jezus. Later zou hij daarover zeggen: 'Op dat moment veranderde mijn christelijke geloof in een intieme, innige relatie met Jezus.' Vier jaar later studeert hij af aan het St. Francis College (hoofdvak: Filosofie, bijvak: Latijn) en kiest hij voor een theologische vervolgstudie. In mei 1963 studeert hij definitief af aan het seminarie en wordt hij tot priester gewijd in de orde der Franciscanen.

Zijn kerkelijke taken brengen hem op universiteiten en in achterstandswijken. Hij doceert aan verschillende theologische opleidingen en woont en werkt onder de armen en gevangenen in Europa en de VS. Eind jaren zestig woont hij twee jaar in Spanje. Hij voegt zich bij de Orde van de kleine broeders van Jezus, die ooit werd opgericht door Charles de Foucauld. De dagen brengt hij door met handwerk, de nachten in gebed en meditatie. Gedurende die twee jaar trekt hij zich zes maanden lang terug in een afgelegen grot in de woestijn van Zaragoza. Daar wordt hij opnieuw overweldigd door een krachtige openbaring van Gods liefde in de gekruisigde Christus. In gebed ontvangt hij deze woorden: 'Uit liefde voor jou verliet Ik mijn Vaders zijde. Jij rende van mij weg, vluchtte van mij weg en wilde mijn naam niet horen, maar Ik zocht jou op. Uit liefde voor jou liet Ik mij bespugen, slaan, en aan het kruis nagelen.' Zelf zegt hij over die ervaring: 'Die woorden staan in mijn leven gegrift. Ik leerde die nacht wat een wijze, oude franciscaner monnik mij eerder had verteld: Als je de liefde van Jezus Christus echt leert kennen, is er niets in de wereld dat mooier of begerenswaardiger is.'

Aan het begin van de jaren '70 keert Brennan Manning terug naar de VS en vestigt hij samen met vier andere priesters een gemeenschap in het havenstadje Bayou La Batre. Een kleine tien jaar later verhuist hij naar Fort Lauderdale in Florida om opnieuw aan een universiteit te gaan werken. Zijn werk wordt echter wreed onderbroken als hij aan de drank raakt. Hij belandt op straat en vervolgens in een afkickcentrum. Tijdens deze levensfase begint hij te schrijven. De boeken volgen elkaar snel op en Brennan wordt een veelgevraagd spreker. Daarna reist, schrijft en spreekt hij veel. Overal moedigt hij mensen aan om zich over te geven aan de onvoorwaardelijke liefde van God in Jezus Christus.

TOT SLOT:

Het volgende citaat verscheen in de inleiding tot het lied van dc Talk: "What if I Stumble?" Het verscheen ook op een intro nummer voor de christelijke metalcore band War of Ages op hun album Fire From the Tomb.

"De grootste oorzaak van atheïsme in de wereld van vandaag zijn christenen die Jezus erkennen met hun lippen en de deur uit lopen en Hem verloochenen door hun levensstijl. Dat is wat een ongelovige wereld eenvoudigweg ongelooflijk vindt. ”
- Brennan Manning

Harteklop van de Rabbi, De

De harteklop van de Rabbi is geschreven door de bekende priester Brennan Manning.

Jij bent een geliefd kind van God! In De harteklop van de Rabbi neemt Brennan Manning je mee, van een lauw, afstandelijk geloof naar de warme borstkas van Jezus, zodat je Zijn hart kunt horen kloppen. Dit boekje is een kostbaar kleinood dat je voortdurend wijst op de hartstochtelijke liefde van de Vader voor jou. Als Zijn kinderen mogen we onszelf zien zoals de apostel Johannes zichzelf zag: als iemand die door God wordt geliefd.

'Eerlijk. Echt. Creatief. Hongerig naar God. Deze woorden komen in mij op als ik nadenk over wat Brennan Manning in dit boek schrijft. Lees het zelf maar, dan zul je begrijpen wat ik bedoel.'
- Max Lucado

'Als Brennan Manning iets schrijft, wil ik het lezen. Als ik één ding mag meenemen naar een onbewoond eiland, zijn het de boeken van Brennan Manning. Alles wat ik van God heb ervaren en geleerd in dit leven, staat er mooier in verwoord dan ik ooit zelf zal kunnen.'
- Gerhard Rijksen, uitgever

Harteklop van de Rabbi, De Manning, Brennan
€ 14,95
voorraad onbekend
Verloren zoon,

De verloren zoon ivan Brennan Manning is een krachtige, hedendaagse hervertelling van de gelijkenis van de verloren zoon. Hij schreef dit samen met Greg Garrett.

Jack Chisholm is voorganger van het volk. Hij geeft leiding aan een bloeiende en snelgroeiende megakerk, is schrijver van meerdere bestsellers en geniet landelijke bekendheid vanwege zijn uitspraak: "We moeten beter ons best doen". Jack kan preken en hij weet hoe hij mensen tot daden moet motiveren. Het enige waar hij weinig kennis van heeft is... genade.

Maar dit jaar, op kerstochtend, zal zijn gemeente in Grace Cathedral Seattle tevergeefs naar de kansel kijken. Jack zal er niet zijn. Al zullen ze zijn gezicht dan allang op het nieuws voorbij hebben zien komen. Op een Mexicaans eiland, dat hij samen met zijn mooie assistente namens de gemeente bezoekt, gaat hij zich te buiten aan drank en hij belandt met haar in bed. Hoewel hij zichzelf de volgende ochtend nauwelijks iets kan herinneren, blijkt hij gefotografeerd. Binnen de kortste keren raakt hij alles kwijt. Zijn gemeente. Zijn reputatie. Zijn royalty's. En tot overmaat van ramp ook zijn vrouw en 8-jarige dochter. Jacks wereld stort in. Maar juist wanneer hij aangeschoten met een fles tequila in de hand zich afvraagt of hij nog iets goeds van het leven kan verwachten, wordt er op de deur van zijn hotelkamer geklopt. Het is zijn vader, die hij al jaren niet heeft gesproken. 'Kom, jongen, we gaan naar huis,' zegt hij.

Brennan Manning (1934-2013) was auteur en Franciscaner priester. Vanwege alcoholisme werd hij uit het priesterambt ontheven. Op de bodem van zijn bestaan leerde hij de genade van God kennen. Zijn beroemdste boek is The Ragamuffin Gospel. Ook schreef hij Het onstuimige verlangen van God... naar jou (Gideon, 2010).

Verloren zoon, Manning, Brennan
€ 19,95
voorraad onbekend
Het onstuimige verlangen van God... naar

God heeft een intens verlangen naar jou.

Ons bootje dobberde lusteloos op het water. Maar plotseling pakten donkere wolken zich samen en daalde de temperatuur. De zee begon te kolken. Woest beukten de golven tegen de boorden van het schip. Toen sloeg de echte storm toe, met windstoten van bijna tweehonderd kilometer per uur. Uit alle macht klampten we ons vast aan de metalen handgrepen en aan ons leven. We waren overgeleverd aan de onstuimige, majestueuze macht van de natuur.

Net zo onstuimig en majestueus is Gods intense verlangen naar jou. In zijn liefde laat Hij Zich door niets weerhouden. Geen risico is Hem te groot om jouw hart te veroveren. Hij weet dat jij alleen tot je bestemming komt in een liefdevolle relatie met Hem. Zijn overweldigende liefde is betrouwbaar. En altijd teder.

Brennan Manning was ooit gehuwd. Was ooit katholiek priester. En alcoholist. Letterlijk in de goot werd hij gegrepen door de onstuimige liefde van zijn Vader.

Het onstuimige verlangen van God... naar Manning, Brennan
€ 12,95
voorraad onbekend
Zwerversevangelie POD
Zwerversevangelie POD Manning
€ 21,90
voorraad onbekend