Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Byblyblos najaar 2020

Er ligt weer een prachtige krant voor u bij Ichthusboekhandel vol met nieuwe, leuke boeken bestemd voor de komende cadeautijd. U kunt deze ophalen in één van de winkels. Deze krant is met 35 andere winkels gemaakt die samen de beste christelijke boekhandels vormen van Nederland. We werken als collega's graag met elkaar samen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Onderstaand een impressie van de boeken die u in de krant aantreft.

66 artikelen
pagina 1 van 7
De engelen van Elisabeth

De nieuwste historische roman door Els Florijn: De engelen van Elisabeth. Het is een bijzonder eerbetoon aan onderdrukte vrouwen. Els Florijn geeft een inkijkje in de harde en ongenadige wereld binnen de muren van een gesticht, zoals vroeger een psychiatrische instelling genoemd werd, waar hoofdpersoon Elisabeth de Lange leert te overleven.Een indrukwekkende geschiedenis gebaseerd op goede research en doorleefde betrokkenheid.

Dordrecht, 1890. Elisabeth de Lange, drieëntwintig jaar oud, wordt verdacht van de moord op twee van haar kinderen. Bij gebrek aan bewijs wordt ze krankzinnig verklaard en komt ze in het gesticht terecht. In de harde en ongenadige omgeving leert ze tegen wil en dank overleven. Aan één ding klampt ze zich vast: de hoop haar zoontje Jan nog één keer te mogen vasthouden. Voor wat er daarna zal gebeuren, sluit ze haar ogen – tot dat niet langer kan.

Els Florijn (1982) schreef diverse romans en verwierf grote bekendheid met de bestseller Het meisje dat verdween, over de lotgevallen van twee Joodse meisjes in de Tweede Wereldoorlog. Voor het schrijven van De engelen van Elisabeth ontving Florijn een werkbeurs van het Nederlands Letterenfonds.

Voor de lezers van Esther Gerritsen en Margaret Atwood

GRATIS THUISBEZORGD IN NEDERLAND

De engelen van Elisabeth Florijn, Els
€ 21,99
voorraad onbekend
De ketter van Carthago

Een nieuwe meeslepende historische roman van Frans Willem Verbaas over Aurelius Augustinus. Het boek, de ketter van Carthago speelt in de oudheid van de vroeg-christelijke kerk en geeft een uniek perspectief op die tijd en hoe we het werk van Augustinus in de context daarvan kunnen plaatsen. De ketter van Carthago is een levendige historische roman over de kerkvader Augustinus tijdens de dramatische nadagen van Romeinse Rijk.

Noord-Afrika, het jaar 430 na Christus. Het Romeinse Rijk staat op het punt uiteen te vallen en een nieuwe godsdienst is aan een onstuitbare opmars bezig. Terwijl Vandalen de havenstad Hippo Regius belegeren en de inwoners het liefste zouden vluchten, probeert de vrijgevochten rebel Spes Niger de stad juist in te komen. Hij heeft een belangrijke boodschap voor Aurelius Augustinus, de beroemde bisschop van Hippo. Maar dan hoort hij dat de bisschop stervende is......

Samen met Heilig vuur (2009) over Johannes Calvijn en De vierde vrouw (2013) over Karl Barth vormt De ketter van Carthago over Augustinus het opus magnum van Frans Willem Verbaas; drie kerkvaders wier gedachtegoed de basis vormt voor het christendom vandaag de dag.

'Dit is misschien wel de meest geslaagde theologische roman sinds de verschijning in 1950 van Henry Morton Robinsons “The Cardinal”.'
– NRC over 'Heilig vuur'

Frans Willem Verbaas (1962) is een Nederlands theoloog, PKN-predikant, publicist en romanschrijver.

GRATIS THUISBEZORGD IN NEDERLAND

De ketter van Carthago Verbaas, Frans Willem
€ 21,99
voorraad onbekend
Het rode koord

De bekende auteur van christelijke thrillers, Ted Dekker en zijn dochter Rachelle schreven samen het gruwelijk spannende boek 'Het rode koord'.

Meer dan tien jaar geleden zag Grace iets wat de wereld voorgoed zou veranderen. Het kwaad overspoelde de aarde, en sindsdien verschuilt Grace zich met de andere leden van haar kerk diep in de bossen achter het rode koord. Zolang ze daarachter blijven, zullen ze veilig zijn. Grace' broer betwijfelt of de wereld buiten het koord echt zo slecht is. Hij haalt Grace over om een kijkje te nemen. Zijn plan is het startschot voor een reeks gevaarlijke ontwikkelingen... waarvan Grace het middelpunt vormt.

'De Dekkers hebben een voortstuwend einde-van-de-wereld-verhaal tot leven geroepen dat provocatief onderzoek naar religieuze gehoorzaamheid en geloof verdubbelt.' - Publishers Weekly

Als oudste dochter van een bestsellerauteur wist Rachelle Dekker al vroeg dat ze wilde schrijven, net als vader Ted Dekker. Ze heeft inmiddels verschillende YA-thrillers op haar naam staan. Dit is de eerste keer dat ze samen met haar vader een boek schrijft

Het rode koord Dekker, Ted; Dekker, Rachelle
€ 21,99
voorraad onbekend
Het beloofde land

De nieuwste roman 'Het beloofde land' van Elizabeth Musser van eind 2020 gaat over drie vrouwen en een wandeltocht die hun leven zal veranderen. Een levensechte roman die vrouwen van alle leeftijden zal inspireren. Een pelgrimage waarin geloof, vriendschap en ontdekking van je zelf centraal staat.

Abbie Jowett is overweldigd door de tegenslagen in haar leven. Ze besluit haar volwassen zoon achterna te reizen naar Spanje, om daar samen met hem de beroemde pelgrimsroute Camino de Santiago te lopen.

INKIJKEXEMPLAAR het beloofde land Elizabeth Musser

Tijdens hun reis ontmoeten ze Rasa, een Iraanse vrouw die in het geheim vluchtelingen helpt, en Caroline, een journaliste die onderzoek doet naar pelgrims. Ieder heeft een eigen reden voor deze ontdekkingsreis, maar geen van hen was voorbereid op de schurende kracht van de Camino, die alles blootlegt en aanspoort tot grondige zelfreflectie.

'Een spannend, realistisch verhaal dat boeit tot het eind.'
- Eva over 'Aan de andere kant van de bergen'

'Een prachtige roman, die je laat nadenken over schuld en vergeving.'
- Elisabethbode over 'Als ik mijn ogen sluit'

Samen met haar man Paul is Elizabeth Musser pastoraal begeleider van zendelingen. Als ze niet op reis zijn, schrijft ze vanuit haar tuinhuisje in Lyon, zoals ze het zelf noemt 'entertainment met een ziel'. Ze heeft in Nederland elf zeer gewaardeerde romans op haar naam staan.

GRATIS THUISBEZORGD IN NEDERLAND

Het beloofde land Musser, Elizabeth
€ 23,99
voorraad onbekend
De wezenmoeder

De wezenmoeder van Ellen Marie Wiseman is een rauw, aangrijpend en sinister boek over de tijd van de Spaanse griep in 1918. Uiterst actueel door de vele verwijzingen die nu plaatsvinden naar die tijd vanwege de corona-crisis.

1918. Terwijl de Spaanse Griep zich razendsnel door Philadelphia verspreidt, moet de dertienjarige Pia alleen voor haar twee babybroertjes zorgen. Maar als ze terugkomt van een noodgedwongen zoektocht naar eten, zijn haar broertjes verdwenen. Ze zijn het slachtoffer geworden van een impulsieve beslissing van hun rouwende overbuurvrouw. Een beslissing die uitmondt in een sinister plan.

Ellen Marie Wiseman duikt graag in de zwartste hoofdstukken van de geschiedenis, en dit heeft inmiddels al vijf ijzersterke historische romans opgeleverd. Eerder verscheen van haar o.a. Olifantenmeisje en De pruimenboom

Het lukt Wiseman steeds weer om misstanden uit het verleden op een indrukwekkende manier
voor het voetlicht te brengen.

– Nederlands Dagblad (over Olifantenmeisje)

De wezenmoeder Wiseman, Allen Marie
€ 22,99
voorraad onbekend
Raak me aan

Raak me aan, naar een cultuur van aanraken is een indringend boek van Philip Troost over wat aanraken betekent, niet alleen in tijden van Corona, maar vooral wat daar normaal aan is.

Dat huidhonger basisbehoefte is horen we de laatste tijd wel vaker. Maar wat doet fysiek contact dan met je, dat het zo onmisbaar maakt? Zelfs wie niet veel met aanraking heeft weet na het lezen van dit boek dat hij iets wezenlijks mist voor zijn gezondheid, ook op geestelijk, psychisch en sociaal vlak.

De lezer krijgt praktische aanwijzingen aangereikt om aanraking weer normaal te maken in het dagelijks leven. En hoe hou je dat dan tegelijk veilig? Ook in machtsongelijke relaties waar de misbruikverhalen over gaan, moet het taboe op aanraking eraf, en Troost vertelt hoe dit kan.

Het slothoofdstuk geeft een kritische blik op de afstandscultuur die als het nieuwe normaal wordt geïntroduceerd. Want stoppen met aanraken is de nekslag voor de volksgezondheid. 'Het schrijven van dit boek stond al in de planning lang voordat corona er was. Maar het belang van dit verhaal is nu groter dan ooit, voordat we gaan wennen aan een nieuw normaal dat nooit normaal mag worden.'

Raak me aan Troost, Philip
€ 14,99
voorraad onbekend
Lees je bijbel op een manier die past

Hét praktische zelfhulpboek voor vrouwen die graag de Bijbel willen lezen, maar moeite hebben om het vol te houden. Corien Oranje en Marijke ten Cate tekenden voor de inhoud en de illustraties.

Er zijn steeds meer vrouwen die graag meer willen bijb3ellezen, en tegelijkertijd zich daar vervelend over voelen. In lees je bijbel ga je op zoek naar de oorzaak van dat probleem. Er wordt ook vooral gekeken naar oplossingen. Dit boek wil eerlijk zijn, aanstekelijk en praktisch. De bedoeling is dat je door dit boek weer in krijgt om de bijbel op te pakken en te lezen!

Lees je bijbel op een manier die past Oranje, Corien en Marijke ten Cate
€ 17,95
voorraad onbekend
in het geheim geloven

In het Geheim geloven is het autobiografische levensverhaal van Tomas Halik en de weg van de ondergrondse kerk naar vrijheid in Oost-Europa en meer in het bijzonder Hongarije.

Tomáš Halík groeide op tijdens het Stalinisme en werd christen in een tijd van ernstige vervolging van de kerk. Hij maakte de Praagse lente mee en de Sovjetbezetting in 1968.

Vanuit zijn autobiografie gaat Tomáš Halík in op fundamentele theologische vragen. Tevens biedt hij een fascinerende inkijk in zijn innerlijke crises en conflicten. Halíks levensverhaal is getekend door het communisme, geheimhouding en het constante dreigende gevaar. Dit maakt zijn boek tot een indringend getuigenis van een demonisch tijdperk.

U KUNT NU REEDS RESERVEREN.

Tomáš Halík (1948) is priester en hoogleraar Filosofie en Sociologie te Praag. Hij was de vertrouweling en raadsman van president Havel, de Tsjechische aartsbisschop Tomášek en Johannes Paulus II. Eerder verschenen Geduld met God, Raak de wonden aan en Niet zonder hoop.

in het geheim geloven Halik, Tomas
€ 29,99
voorraad onbekend
Stil, mijn ziel

Stil mijn ziel is een boek van Jos Douma en wil een gids zijn op de weg van contemplatie en stilte in een onrustige tijd. Je leert er door oefenen met stilte.

In een tijd waarin we allemaal zijn stilgezet, worden we ertoe uitgenodigd om echt iets van de stilte te proeven. Maar als je de stilte ingaat, merk je dat er nog steeds heel veel onrust en lawaai, drukte en gedoe is, vooral van binnen. Misschien denk je: aandacht voor stilte is niks voor mij. Maar niets is minder waar. Stilte is er voor iedereen. Je mag de stilte alleen leren kennen en er mee oefenen om er mee om te gaan.

Stil, mijn ziel Douma, Jos
€ 14,90
voorraad onbekend
Brandstof voor de geest (dagboek)

In het Bijbels dagboek Brandstof voor de geest, deelt Bear Grylls voor het eerst de verhalen over zijn meeste gedurfde expedities. Van verhalen over zijn parachutesprong waarbij hij zijn rug brak tot verhalen over zijn 'bijna dood'-ervaring in een storm vlak bij de kust van Groenland. Bear laat zien dat elk beleving van zijn avonturen verbonden is met zijn christelijke geloof en wat je daarover kan lezen in de Bijbel.

In dit moedige, eerlijke en openhartige boek bespreekt Bear grote thema's als vriendschap, falen, moed, risico's en meer in dagelijkse overdenkingen. Hij laat ons zien hoe we elke dag vredig, doelgericht en krachtig tegemoet kunnen treden.

'De kracht die ik heb komt uit de stille momenten aan het begin van de dag, als ik alleen ben en de tijd neem om stil te zijn voor God. Het helpt echt om de dag zo te beginnen. Het is zoals eten een goede brandstof voor de geest.'
- Bear Grylls

Bear Grylls is een wereldberoemde avonturier. Hij dwingt zichzelf te gaan tot het uiterste van wat een mens aankan. Hierdoor is hij door het selectieproces van de speciale eenheid binnen het Britse leger gekomen en is hij een van de jongste beklimmers ooit van de Mount Everest geworden.

Brandstof voor de geest (dagboek) Grylls, Bear
€ 24,90
voorraad onbekend