Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bybyblos voor jaar 2020

Haal de Byblos krant op bij Ichthusboekhandel

Ichthusboekhandel maakt deel uit van de Byblosgroep een coöperatieve samenwerking tussen verschillende boekhandels om onze bezoekers nog beter van dienst te zijn. In onze winkels ligt een krant voor u klaar met veel achtergrond informatie over allerlei boeken en ideeën om langs te komen.

Onderstaand een impressie van de artikelen die er in staan:

62 artikelen
pagina 1 van 7
Overschrijfbijbel Evangeliën

De Overschrijfbijbel met de teksten van de Evangeliën is een meditatieve en creatieve manier om de Bijbel te lezen. Deze opnieuw ontdekte vorm van verwerking van de Bijbel brengt de eeuwenoude teksten nog dichterbij de lezer. De ervaring leert: door regelmatig een tekstgedeelte over te schrijven, krijgen de woorden opeens meer kracht, diepte en betekenis. Bekende zinnen en verhalen komen op een nieuwe manier tot leven.

De eerste drie uitgaven van deze serie bevatten de volgende Bijbelboeken:

* Psalmen,
* Spreuken en Prediker
* de vier Evangeliën.

De inzet is dat men door deze werkwijze:

* Meditatief leert omgaan met de Bijbel;
* Rust vindt in het overschrijven van de Bijbeltekst;
* Betere geheugensporen ontwikkelt van de tekst die men leest.

De Overschrijfbijbel werkt met de tekst van de Willibrordvertaling.

Overschrijfbijbel Evangeliën WV
€ 24,90
voorraad onbekend
Pelgrimeren met God

Het boek "Pelgrimeren met God" bevat inspiratie voor onderweg in 45 korte Bijbelse overdenkingen en is gemaakt door ervaringsdeskundige Detlef Linau.

Steeds meer mensen maken een pelgrimage, daadwerkelijk of geestelijk: even afstand nemen van het alledaagse leven om tot jezelf en tot God te komen. Dit boek biedt voor 45 dagen een voorraad korte bijbelse overdenkingen, gebeden, vragen en meditatieve teksten waaruit je als pelgrim kunt putten, ongeacht de weg die je volgt.

* Neem dit boek mee op reis als inspiratie.
* Lees 's morgens een bemoedigende tekst.
* Reflecteer onderweg op de vragen.
* Eindig 's avonds met een afsluitende gedachte.

Dit boek is geschikt om zowel individueel als in groepsverband te gebruiken.

Pelgrimeren met God Lienau, Detlef
€ 14,99
voorraad onbekend
Samen luisteren in de stilte

Samen luisteren in de stilte is een boek van Jos Douma en Anselm Grun met anderen wat helpt door middel van 40 oefeningen in lectio divina bij bijbellezen in combinatie met stilte en christelijke meditatie.

Lectio divina is een manier van bijbellezen die al sinds de vroegste monniken wordt beoefend en die gepaard gaat met stilte en meditatie. Het doel is om dichter bij het hart van God in zijn Woord te komen. Lectio divina kent vier stappen: lectio (lezen), meditatio (mediteren), oratio (bidden), en contemplatio (stilte).

In dit boek wordt lectio divina eenvoudig uitgelegd en krijg je als lezer veel voorbeelden die kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan. Diverse auteurs dragen aan dit boek bij, onder wie de bekende predikant Jos Douma die al jaren bezig is om lectio divina in Nederland op de kaart te zetten, maar ook de veel gelezen monnik Anselm Grün, die schrijft welke plek dit bijbellezen in het klooster inneemt. Daarnaast zijn er bijdragen van auteur John Lapré, de Zweedse theoloog Peter Halldorf, monnik Thomas Quartier en radiopresentator en dominee Elsbeth Gruteke.

Het boek kan in de veertigdagentijd helpen om met lectio divina en de bijbel op weg te gaan naar Pasen. Bij het boek wordt een digitale kaart beschikbaar gemaakt, waarop alle plaatsen van lectio divina in Nederland in beeld worden gebracht.

Samen luisteren in de stilte Douma, Jos; Grün, Anselm; Lapré, John; H
€ 17,99
voorraad onbekend
Kijken en luisteren naar Jezus

Kijken en luisteren naar Jezus is een nieuw veertig dagenboek door Jos Douma vanuit het perspectief van Lectio Divina.

Bijbellezen met je hart. Zo kun je lectio divina omschrijven. Met heel je hart luisteren naar wat de Heer wil zeggen. En ook: naar Jezus kijken om zijn ogen liefdevol op jou gericht te zien. Na Samen luisteren in de stilte (waarvan de eerste druk binnen twee maanden was uitverkocht!) een nieuw boek met veertig lectio divina oefeningen, geschreven door diverse auteurs, zoals predikant Jos Douma, zr. Nadia Kroon, die kerkelijk werker in de Protestantse Kerk is én ingetreden in een klooster, predikant Robbert-Jan Perk en broeder Columba, een van de jongste monniken in ons land. Veertig keer klinkt de stem van Jezus om jou aan te spreken en aan te raken. Veertig keer ontdek je dat Jezus jou ziet en kent en je de weg wijst. Ter inspiratie staan in het boek ook enkele iconen van Jezus afgebeeld.

Dit boek is overigens niet alleen te gebruiken in de veertigdagentijd, maar het hele jaar door zul je er dingen in vinden waar je wijzer van wordt.

Uitgave in samenwerking met Contemplatio Nederland.

Kijken en luisteren naar Jezus Douma, Jos; Kroon, Nadia
€ 17,90
voorraad onbekend
It's a date bij de Marriage course

In het spel It's a Date! strijden jullie om je ideale date met je eigen partner. Dit spel is onderdeel van een grote campagne van de Marriage Course in het najaar van 2019. Het is een cadeau voor elke liefdesrelatie en past bij het thema: Tijd voor elkaar. Het spel is gebaseerd op de vijf liefdestalen van Gary Chapman.

Want waar de ene persoon warm loopt voor een diner voor twee wordt de ander vrolijk van een zinderend slaapkameravontuur. Alle liefdestalen komen aan bod in dit spannende en strategische spel.

Tijdens het spel stel je elkaar vragen en ontdek jij hoe je komende week elkaar de liefde kan uiten.

* Welke complimenten blijven jouw partner altijd bij?
* Met welke cadeautjes kun je de ander verrassen?
* Wat zijn de leukste vijf manieren om samen tijd door te brengen?
* Welke dingen die de ander doet, maken dat jij je geliefd weet?
* Van wat voor aanrakingen gaat je partner tintelen?

Door het spelen van het spel It's a date, leer je elkaar beter kennen en ontdek je van elkaar hoe je jouw liefde kan uiten op een manier die over komt bij de ander.

It's a date bij de Marriage course Spel
€ 19,99
voorraad onbekend
Smakelijck puur koken zonder pakjes

Puur koken - Zonder pakjes Dit Smakelijk kookboek van Williene Klinck is tot stand gekomen op aanvraag. Al jaren maakt zij zelf gerechten na van de bekende pakjes - en - zakjes uit de supermarkt. Deze gerechten vallen zó in de smaak dat ze ze heeft gebundeld in dit toegankelijke kookboek.

Veel recepten zijn dus al beproefd en gekeurd en zo nodig aangepast. Koken zónder pakjes en zakjes is niet moeilijk. Als je een fijne basisvoorraad hebt dan kun je volop aan de slag en zelf je eigen kruidenmixen en maaltijden samenstellen. Helemaal naar je eigen smaak, maar zonder teveel zout, smaakversterkers, suikers en andere onnodige toevoegingen.

Gewoon terug naar de basis. Echt koken, zonder pakjes. Puur, simpel en smaakvol. Koken met verse ingrediënten geven zoveel meer smaak dan een poedertje uit een pakje. De meeste gerechten heb ik zoveel mogelijk volgens het pakje of zakje nagemaakt. Ik geef bij de recepten tips hoe je het kunt aanvullen met meer groenten, hoe je een gerecht vegetarisch kunt maken of hoe je het omzet naar zuivelvrij, glutenvrij of volledig plantaardig. Zo kun je de recepten aanpassen naar eigen smaak en dieetwensen.

De auteur hoopt dat zij je in dit boek weer genoeg inspiratie geeft om lekker te kokkerellen voor jezelf, je gezin, vrienden en familie en voor iedereen die van puur en lekker eten houdt! Eet smakelijck!

Smakelijck puur koken zonder pakjes Klinck, Williene
€ 24,95
voorraad onbekend
Dingetjes van dertigers

Het cadeauboek: Dingetjes voor dertigers door Annemarie van Heijningen is een leuk en origineel praatboek en bevat overdenkmomentjes als het gaat om dertigers en wat hen zoal bezig kan houden. Het boek is laagdrempelig, persoonlijk en herkenbaar voor dertigers, bijna-dertigers en begin-veertigers.

Een boeiend boek over een dynamisch decennium vol dromen, dilemma's, downs én ups. Zoals vaker bij deze auteur zijn de thema's verrassend divers, van lichtvoetig tot bloedernstig en alles er tussenin. De lezer wordt op een speelse manier aan het denken gezet: hoe vind ik het leven dat ik leid? Wat is mijn verlangen? Waar wil ik naar toe? Waarin vind ik mijn identiteit? Hoe zit het tussen God en mij?

'Openhartig en autobiografisch vertelt Annemarie van Heijningen over de lotgevallen van dertigers. Ze schrijft over gezinsvorming, over teleurstellingen in Gods leiding en over de vergankelijkheid van het leven. Zij heeft het lef om de dingen die er echt toe doen bij de naam te noemen. Onder de humor en de overdrijving zit een diepe levens ernst.'
- prof. H. van den Belt

Dingetjes van dertigers Heijningen-Steenbergen, Annemarie van
€ 12,50
voorraad onbekend
Laat je zien!

In het boek 'Laat je zien!' deelt Rachel Hollis haar lezers een vaak welverdiende schop onder je kont uit: verstop je niet langer achter de leugens over jezelf! Je bent meestal zelf de enige die erin gelooft, dus daar kun je beter vandaag nog dan morgen mee stoppen.

Met eerlijke zelfspot en reflectie behandelt Rachel in elk hoofdstuk van deze speed read een veelvoorkomende leugen en geeft ze drie scherpe, praktische tips. Je hoeft niet eerst af te vallen, succesvoller te worden of een man te vinden om een leuk mens te zijn. Laat je zien!

Rachel Hollis is moeder van vier kinderen, motivational speaker en podcasthost. Ze heeft haar eigen blog thechicsite.com en heeft meer dan 1,1 miljoen volgers op de Insta @msrachelhollis. Het enige wat ze niet heeft, is een kalm en uitgebalanceerd leven. En dat kan haar helemaal niks schelen.

Laat je zien! Hollis, Rachel
€ 19,99
voorraad onbekend
Het was een mooie rit

Chris Haga krijgt op 51-jarige leeftijd te horen dat hij uitgezaaide longkanker heeft. Hij heeft nooit gerookt en leidt een gezond en sportief leven. Wekelijks rijdt hij bijna 150 kilometer op zijn racefiets, vaak vergezeld door zijn zonen Chad en Shane. In het boek "Het was een mooie rit" wordt teruggekeken.

Hoewel hij volgens de prognose nog een half jaar te leven heeft, houdt hij het 6 jaar vol, totdat hij in de zomer van 2016 overlijdt.Gedurende zijn ziekte schrijft Chris blogs over het ziekteproces, zijn worsteling met en zijn geloof in God. Hij vertelt hoe hij tijdens zijn ziekte omgaat met de hoop dat God hem zal genezen, maar ook is hij eerlijk over zijn twijfels en vragen. Zijn optimisme en zijn persoonlijke herinneringen maken zijn blogs geliefd. Al die tijd probeert Chris ook te blijven fietsen. Zijn blogs en zijn fietstochten zijn als het ware gesprekken met God, waarin hij leert over het leven met ziekte, zijn gezin en zijn relatie met zijn hemelse Vader.

Zijn vrouw DeLayne bundelt zijn blogs tot het boek dat je nu in handen hebt. Wielercommentator José Been vertaalde het boek en schreef een prachtig en heel persoonlijk voorwoord.

Zoon Chad, profwielrenner en ploeggenoot van de Nederlandse topper Tom Dumoulin, een al even indrukwekkend nawoord.

Het was een mooie rit Haga, Chris
€ 16,95
voorraad onbekend
Gods zegen voor jou

Gods zegen voor jou van Danielle Heerens is een cadeauboek waarin Gods rijke zegen is uitgewerkt voor degene aan wie je dit graag wilt meegeven.

God geeft ieder van ons Zijn zegen en dat is misschien wel het allermooiste geschenk dat je kunt krijgen, want in Zijn zegen ligt alles besloten wat je als mens nodig hebt.

Dat wordt onder andere duidelijk in de zegen in Numeri 6: 24-26 en die in 2 Korintiërs 13:13. Daarin belooft God geluk, bescherming, nabijheid en zorg, gedachtenis (dat Hij altijd aan je denkt), vrede, liefde, genade en verbondenheid. Dat zijn dan ook de thema's die in tekst en beeld zijn uitgewerkt.

Met als fraai resultaat een prachtig cadeauboekje vol bemoediging, troost en inspiratie wat ons steeds herinnert aan al het goeds dat God geeft en doet.

Gods zegen voor jou Heerens, Danielle
€ 9,99
voorraad onbekend