Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Bybyblos voor jaar 2020

62 artikelen
pagina 5 van 7
De voetballende ballerina

'De voetballende ballerina' van Henriët Koornberg-Spronk is het eerste deel in de sportieve kinderboekenreeks 'Frnz4ever'. Marit zit in groep 7 en zit al sinds haar zesde op ballet, haar moeder is daar heel trots op.

Carlijn, Esmée en Fabio zijn haar beste vrienden, er wordt heel wat afgeappt in hun appgroep Frnz4ever. Op een dag geeft Marit zich per ongeluk op voor het schoolvoetbaltoernooi, en gaat ze stiekem trainen. Maar hoe zal haar moeder reageren op haar voetbalavontuur? Kan ze wel een voetballende ballerina zijn?

Een humoristische nieuwe serie over sporten voor jongens en meiden, met in deel 2 het verhaal van Fabio, de klimmende wielrenner.

De voetballende ballerina Koornberg-Spronk, Henriët
€ 15,99
voorraad onbekend
Opstand!

Opstand is een leuk stripboek van Daan van Oostenbrugge over de tachtigjarige oorlog.

Het is 1566. Het Nederland van die dagen wordt bestuurd door Margaretha van Parma, die zich er voor inzet om de opstand van de aanhangers van de nieuwe leer (ketters) de kop in te drukken. De 'ketters' Andries, Alijt en Dirk zorgen voor onrust in hun stad. Ze sluiten namelijk vriendschap met de katholieke edelmansdochter Jacoba! Op een dag ontmoeten de drie kinderen landvoogdes Margaretha van Parma. Die is zo van hen onder de indruk dat ze samen met Jacoba naar haar paleis mogen komen. Andries, Alijt, Dirk en Jacoba kunnen meereizen met een grote groep edelen. Maar die edelen dragen een gevaarlijk geheim met zich mee ...

Doelgroep: Jongens en meisjes van 8 jaar en ouder, en iedereen die van stripverhalen en geschiedenis houdt Laat kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met de (kerk)geschiedenis van Nederland!

Opstand! Oostenbrugge, Daan van
€ 7,95
voorraad onbekend
Tellen tot je tolt

Het getallenboek: Tellen tot je tolt is een leuk werkboek bij de Bijbel voor kinderen. Kinderen die van oplossen houden, van doordenken, van berekenen en van het kraken van codes. Het is geschreven door Hanna Holwerda.

In dit boek gaan kinderen op een verbazingwekkende reis door de bijbel waarin ze maten en gewichten uit de oudheid ontdekken, bijbelse bussommen oplossen, stoeien met grote getallen, bizarre formules ontrafelen, coderen en creatief aan de slag gaan. De bijbel blijkt vol te staan met rekensommen, wiskundige wetenswaardigheden en mysterieuze getallen. Daarbij heeft 'Tellen tot je tolt' ook aandacht voor wetmatigheden die God in de schepping heeft gelegd.

Het boek is niet alleen geschikt voor kinderen met een wiskundeknobbel, maar superboeiend voor alle nieuwsgierige kinderen!

* Tellen in de tijd van Jezus
* Wonderbaarlijke vormen in de schepping
* God is vierdimensionaal
* Kansberekening en toeval
* Zonnebloemzaadjes en de Fibonacci-reeks

Tellen tot je tolt is geschikt vanaf een jaar of 11 voor als je rekenen leuk vindt.

Tellen tot je tolt Holwerda, Hanna
€ 15,99
voorraad onbekend
Geboorte vol vertrouwen

Geboorte vol vertrouwen is een instructief zwangerschapsboek geschreven door Vivian Vietje en geeft heel veel achtergronden over wat er allemaal gebeurt en hoe je je kan voorbereiden met behulp van oefeningen op de geboorte van je kind.

Hoe zorg je dat je lichamelijk en mentaal klaar bent voor de bevalling van je kind? En hoe kun jij je veilig voelen, hoe deze geboorte ook verloopt? Dit boek helpt je voor te bereiden op de bevalling, zodat je gerust en vol vertrouwen je kindje op de wereld kan zetten.

Je wordt meegenomen door het proces van de bevalling, leest ervaringsverhalen van andere moeders en krijgt nuttige tips van verloskundigen en andere professionals. Door de online instructiefilmpjes ben je straks niet alleen mentaal goed voorbereid, maar kun je ook fysiek oefenen met ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

'Geboorte vol vertrouwen' kun je gebruiken als je geen behoefte hebt aan een reguliere zwangerschapscursus, maar is ook geschikt als aanvulling daarop. Het helpt je te oefenen op de momenten die jou goed uitkomen en in je eigen tempo.

Geboorte vol vertrouwen Vietje, Vivian
€ 24,99
voorraad onbekend
Zuiver zwanger

Zuiver zwanger is een uniek en persoonlijk boek rondom de zwangerschap. Het wil jou helpen om samen met de Schepper van al het leven die hele periode van je zwangerschap te leven en zo te ontdekken wat er allemaal gebeurd met jezelf en het kindje wat je verwacht.

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Een overweldigende periode breekt aan, waarin je overspoeld wordt met gevoelens, gedachten en vragen. En nu? Waarschijnlijk ben jij net als al die andere zwangere vrouwen. Je wilt weten wat er in je lichaam gebeurt en je wilt je zo goed mogelijk voorbereiden op wat komen gaat. Als je op zoek gaat naar die informatie hoef je niet ver te zoeken; van alle kanten zal ze je worden aangereikt. Maar de belangrijkste die jij als christen bij je zwangerschap kunt betrekken, is je Schepper.

In Zuiver Zwanger combineert Rianne Versteeg-Aantjes op een heel mooie manier de wijsheden van deskundigen en haar eigen ervaringen mét de waarheden uit het Woord van God.Jouw zwangerschap maakt deel uit van Gods plan voor jouw leven. Je lichaam is door hem ontworpen en zorgvuldig toegerust voor het hele proces. Hij kent je vragen en je behoeften, en Hij wil niets liever dan jouw Helper zijn tijdens je zwangerschap, bij de bevalling en in de tijd daarna.

Zuiver zwanger Versteeg-Aantjes, Rianne
€ 22,50
voorraad onbekend
Weg met het perfecte plaatje

In het boek: Weg met het perfecte plaatje, deelt Annemarie ten Brinke haar ervaringen rondom het moederschap en alle (te) hoge verwachtingen daarom heen. Fris, eerlijk en inspirerend.

Moeder-zijn is geweldig. Je beleeft met je kinderen veel mooie momenten. Toch is opvoeden vaak ook gewoon heel hard werken. Met vallen en opstaan, want perfecte moeders bestaan niet. Met openheid en humor neemt Annemarie ten Brinke de lezers in haar columns en overdenkingen mee op een zoektocht naar balans in het moederschap. Daarnaast delen andere moeders hun ervaringen en tips met jou!

Een opsteker voor de momenten dat het moederschap je overweldigt

Weg met het perfecte plaatje Brinke, Annemarie ten
€ 14,99
voorraad onbekend
Sestra Mama (Jente)

Het opvoedingsblad Jente is er nu ook als Sestra Mama, een lifestyle blad voor (aanstaande) moeders in een leuke glossy uitvoering.

Perfectie lijkt het uitgangspunt in onze maatschappij en dat is ook het leven van christelijke moeders ingeslopen. Een perfect lijf, perfecte opvoeding, perfecte kids... maar het is zwaar om alle ballen in de lucht te houden op deze manier. Met Sestra mama willen we vrouwen een moment van rust geven en laten nadenken over de manier waarop ze in het leven staan, als moeder en als vrouw.

Onderwerpen als werk, (geloofs)opvoeding, lifestyle en veel persoonlijke verhalen staan centraal. Uit panelgesprekken bleek dat moeders met name graag interviews met andere (on)bekende moeders lezen. Ook zoeken ze verdieping in hoe ze de opvoeding aanpakken. Samen gaan we op zoek naar zegeningen te midden van snottebellen en stress. Sestra mama geeft je als moeder het gevoel dat goed, goed genoeg is! In het eerste nummer:- Verhaal van een moeder die haar kind verloor- Zó richt je je huis leuk in- Weer aan het werk als de kids naar school zijn- Seksuele opvoeding in het #metoo tijdperk- 'Ik raakte burn-out na mijn derde kind'

Sestra Mama (Jente) Hoogenboom, Eline
€ 9,95
voorraad onbekend
Corrie - glossy

De Glossy over Corrie ten Boom is een magazine over één van de bekendste christenen van de 20e eeuw. Het sluit direct aan bij de film en het boek de Schuilplaats die nog steeds een wereldwijde bestseller zijn.

Corrie ten Boom was een belangrijke verzetsstrijdster tijden de Tweede wereldoorlog die zij overleefde ondanks dat ze na verraad gedeporteerd werd naar Ravensbruck. Ze bood in de Tweede Wereldoorlog onderdak aan veel Joden, overleefde een concentratiekamp en reisde daarna naar 64 landen om het evangelie te verkondigen. Haar laatste vijf levensjaren moest ze noodgedwongen zwijgend doorbrengen. Ondanks haar wereldwijde bekendheid werd deze "Zwerfster voor God" gekenmerkt door een bijna jaloersmakende eenvoud.

In deze glossy ontmoeten we niet alleen Corrie, maar ook haar familie en mensen op wie ze onmiskenbaar een stempel heeft gedrukt. We ontdekken de geschiedenis van het Corrie ten Boomhuis in Haarlem en zoomen in op de boodschap die Corrie wereldwijd bracht van Gods liefde en vergeving.

'Corrie' is een inspirerend en prachtig vormgegeven magazine dat wordt uitgegeven in samenwerking met het Corrie ten Boom huis in Haarlem.

Corrie - glossy
€ 9,90
voorraad onbekend
De laatste getuigen

De laatste getuigen door Gert Jan Schaap bevat unieke verhalen, 75 jaar na dato. Vijftien personen die de Tweede Wereldoorlog zelf hebben meegemaakt: een boek met authentieke, unieke en krachtige verhalen.

Hoe was het om als kind of tiener op te groeien in de lange jaren van Holland onder het hakenkruis? In dit luxe uitgevoerde boek vertellen vijftien van de laatste getuigen over hun leven tussen 1940 en 1945. Vaak verbluffend gedetailleerd halen zij herinneringen op aan hongertochten, kou, bombardementen, evacuaties, Jodenvervolging en verzet. Maar ze vertellen ook hoe het gewone leven min of meer doorging, ondanks de woelingen van de oorlog. En hoe zij de langverwachte bevrijding hebben beleefd.

Verhalen van gewone mensen in ongewone omstandigheden, verrijkt met boeiende achtergrondinformatie over allerlei facetten van de oorlog in Nederland. Dit boek vol persoonlijke oorlogsherinneringen opent een fascinerend venster op ons verleden.

Deze uitgave verschijnt in samenwerking met de Evangelische Omroep. Redacteuren van de EO werken samen met externe schrijvers aan de interviews en verbindende verhalen.

Elke laatste getuige wordt prachtig geportretteerd door meesterfotograaf Ruben Timman.

De laatste getuigen Schaap, Gert-Jan; Hollebrandse, Mirjam;
€ 29,95
voorraad onbekend
Het schooltje van Auschwitz (midprice)

'Het schooltje van Auschwitz' van Mario Escobar is het waargebeurde verhaal van een vrouw die vrijwillig op de trein stapte en hoop bracht naar een van de donkerste plekken op aarde.

Berlijn, 1943. Als haar Roma-man en -kinderen worden weggevoerd, weigert de Duitse Helene Hannemann hen in de steek te laten en wordt ze samen met de rest van het gezin gedeporteerd naar Auschwitz. In het zigeunerkamp werkt ze als verpleegster onder de leiding van kamparts Josef Mengele, die haar opdraagt een schooltje te starten. Hoewel het niets meer is dan nazi-propaganda en een dekmantel voor Mengeles gruwelijke medische experimenten, is Helene met haar schooltje een lichtpuntje in een verder inktzwarte wereld. Een aangrijpende Tweede Wereldoorlog-roman over de betekenis van hoop.

'Een monument in woorden voor een sterke vrouw, die alles voor haar gezin overhad. Een boek om stil van te worden.'
- Hebban.nl

'Het schooltje van Auschwitz' grijpt je en laat je niet meer los.'
- Irma Joubert, auteur van 'Het meisje uit de trein'

Het schooltje van Auschwitz (midprice) Escobar
€ 12,99
voorraad onbekend